S kabelskog na bežični net - problemi

poruka: 11
|
čitano: 3.688
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Dakle iskreno nemam baš puno pojma o routerima, modemima i njihovim postavkama, pa da se zna. ;) Uglavnom, imam internet od lokalnog providera (Optika Kabel Zaprešić) na Motorola SBV5121E modemu povezano sve sa desktop računalom i sve je stabilno i brzo, ali mi je rečeno da ne mogu vaditi kabel iz računala kada bi naprimjer htio povezati laptop ili PS3 na net zbog fiksne IP adrese (nekakvo takvo objašnjenje). I tako mi je nekako u ruke došao THOMSON ST780i WL jer sam mislio da je onda logično rješenje napraviti wireless stanicu s na koju ću se bežično spajati sa sva 3 uređaja. Tehnička služba providera mi je rekla da oni ne znaju kako raditi sa ovim THOMSON-om (WTF) i sad na kraju neznam jel mi taj komad hardwarea uopće iskoristiv za išta i što da točno radim? Ako ima neka početnička informacija da fali javite, pa ću napisati. :)

Hvala, Vashyir

0 0 hvala 0
14 godina

Citat maila od tehničke službe ako pomaže: "aha.. to je onaj speedtuch... to je ADSL modem, da li postoji neki firmware
ili da li se može prekonfiguirati.. ne znam. Uglavnom, morate ga natjerati
da jedan od 4 izlazna LAN porta bude WAN ulaz za router. Ali probajte samo
dolaz priključiti na 1. port npr. pa se spojite wirelessom na njega, možda
poveže sve u LAN mrežu kao i neki routeri.."

0 0 hvala 0
16 godina

ISP ti ne želi pomagati oko konfiguracije (vjerojatno znaju..)

-točno, router treba WAN port, svaki 'normalan' router to ima, ali ISP mijenja originalan soft svojim firmwareom i te funkcije namjerno onemogućava ili pretvori u 'MaxTV' i sl...

-inače, port-1 može bit wan. pogooglaj za upute i ako je potrebno firmware ali vjerojatno ga nećeš moći flashati (nemaš admin pass). Drugo rješenje je kupnja pravog routera (koji to ima omogućeno) ili APa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
15 godina

Moze se to rijesiti, ima cak tema ovdije router na carnet ili tako nesto. Ja sam si tako to doma slozio sa iskon.carnetom. Ako trebas pomoc, slobodno na pm, pa cemo vidjeti da li se jos sjecam. I btw, za flash ne treba na tom tompsonu admin pass. Reflashom ponovno zadajes pass.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: S kabelskog na bežični net - problemi

Hvala na brzom odgovoru. Znači opcije su mi: A) natjerati providere da naprave nešto ili B) kupiti router ( tipa http://www.links.hr/?naziv=adsl-router-d-link-dir-615-802-11b-g-n-bezicni&option=artikl&id_kategorija=053524&id_artikl=053.509.143 jel?) pa iz modema kabel u njega pa on šalje wireless net po stanu i C) rekonfigurirati THOMSON-a (o čemu nemam pojma) Znam da ne znam puno hehe

15 godina

A) Ne znam dal oni mogu ista ako im je takav standard sa statickim ip-jem, mogu al im se sigurno nece dat jesu zde*pi. Iako bi ti trebali omoguciti spajanje vise racunala.

B) Skupo

C) Nije tako tesko, piknes ruter drito sa kablom u komp, pokrenes ga u boot mode il kak se vec zove, pokrenes programcic, pocnes sa flashom, kada se flasha puttyjem se spojis preko ssh na njega, upises admin username i pass koji oces da bude te onda meni javis da napravim config koji samo pasteas u putty te :saveall i dela. Ali provjeri da li su mu 1 ili 4 port vec wan portovi. Iako im treba IP stavit fixan... Projekt na kojem izgubis ako malo zguglas max sat dva. Ja sada nemam neki da mi stoji pa da isprobam...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nema nikakve veze jeli dodijeljena adresa staticka ili je dodjeljuje DHCP server, dapace, staticka ima niz prednosti ukoliko zelis "izvani" pristupat svojim racunalima.

Bilo kakav bezicni router ce ti odradit posao bez ikakvog problema, s tim da izlaz iz njihovog modema spajas na WAN ulaz routera, a ostatak ide klasika, LAN ili WLAN. U postavkama je samo potrebno dodijeliti staticku adresu, subnet, gateway i dns-ove koji su ti i sad zapisani u racunalu. 

0 0 hvala 0
15 godina

Tocno, samo sto thompson moras flashat da bi mogao ista mijenjat, a i nema wan po defaultu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Leryan kaže...

Tocno, samo sto thompson moras flashat da bi mogao ista mijenjat, a i nema wan po defaultu.

nisam ni spominja thompsona... bezicnih routera ima vec za 120tak kn i problem rijesen...

15 godina

Al zasto bi kupovao kada moze ovog iskoristit?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pa nek ga iskoristi onda... ostace mu lova za stagod poist i popit...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice