Izgradnja HotSpot

poruka: 6
|
čitano: 3.519
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Izgradnja HotSpot

Pozdrav,
zanima me da li ima netko ko bi mi mogao pomoći oko postavljanja hotspota?

Ugl, namjera mi je postaviti hotspot i putem vouchera naplaćivati pristup.
U biti isto što nudi npr. http://www.hotspotsystem.com, ali bih htio neko
riješenje koje bih ja, kao ne baš stručan, mogao relativno lagano postaviti
te da ne ovisim o nekom pružatelju takve usluge captive portala i da mu moram plaćati postotak.

Htio bih izbjeći korištenje kompa 24/7, to u startu isključujem.

Znači da sa T-comovim routerom utp kabelom spojim neki vanjski AP uređaj, kao što je npr. Picostation M (http://www.ubnt.com/picostationm).
Da li on sam može vrtiti neki captive portal ili će mi trebati još neki uređaj između?

E i htio bih isključivo vanjski AP, a ne da moram iznutra razvlačiti kabel za antenu
što bi mi oslabilo signal.

Dakle, koji je po vama najbolji prijedlog za moju situaciju?

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2011 19:35 (Pal).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Izgradnja HotSpot

Ja ti jedino mogu preporučiti softver i to jedini za koji znam, na koji sam naletio (nikad radio nisam s njime), a ti onda pogledaj jel možeš što uraditi s njim. U pitanju je Coova (open source je).

http://coova.org/

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2011 19:48 (1domagoj1).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Izgradnja HotSpot

A da li se ta coova može vrtiti na AP, ili je potreban za to neki lokalni ili web server?

17 godina
neaktivan
Pal kaže...

A da li se ta coova može vrtiti na AP, ili je potreban za to neki lokalni ili web server?

Otvori si stranicu, pa ćeš vidjeti velikim slovima link CoovaAP. Jedino pogledaj za koje je modele taj firmware.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
14 godina
neaktivan

Šteta što je samo za Linksys, a to mi je onda razvlačiti antenski kabel. Ali dobar prijedlog.

Ima li još sličnih opcija?

17 godina
neaktivan
Pal kaže...

Šteta što je samo za Linksys, a to mi je onda razvlačiti antenski kabel. Ali dobar prijedlog.

Ima li još sličnih opcija?

Ne bih znao, kao što sam već rekao, to je jedino za što znam i slučajno sam na to naletio, tak da nikakve detalje ne znam. :(

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice