Internet umrezavanje

poruka: 22
|
čitano: 4.709
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Internet umrezavanje

Da li neko zna kako mogu da umrezim kompjuter i laptop koristeci bezicni internet ako je to uopste i moguce?Na racunaru imam internet,ali na laptopu samo ugradjenu wirreless carticu.Ko zna molio bih ga da napise!Hvala!Smijeh

Arsenije
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Internet umrezavanje

Bežično znači?

Okay. Najjedostavnije bi bilo kupnjom nekakvog bežičnog routera. Spojiš internet na router, računalo s routerom pomoću mrežnog kabela, a laptop bežično na router. To će radit, samo treba iskonfigurirat router (staviti username/pass za internet konekciju i to). Takva konfiguracija je dovoljno kvalitetna za svakodnevnu upotrebu i internet se može koristit i kad računalo ne radi. Takvu opciju sam ja izabrao prije 4 godine i danas bi je izabrao opet :)

Ovo rješenje pretpostavlja da se "internet" priključuje na mrežnu karticu računala (ethernet). Bilo to adsl ili cable modem.

Drugo: igranje sa dijeljenjem konekcija ALI mi treba više informacija o tome kakva ti je internet konekcija i kako je sve to povezano sa računalom.

Vorsprung durch Technik
15 godina
neaktivan

nisam bas skapirao kakve informacije treba da ti dam kod ovoog zadnjeg sto si napisao.Za sta???A za ovo ti HVALA!!!

Arsenije
17 godina
Internet umrezavanje

Predpostavljam da imas modem.

kupis bezzicni ruter, u njega utaknes kabel iz modema (sto ti sada ide u komp) pa iz rutera drugi kabel u komp. To je to, onda ides u postavke rutera i tamo stavis sifru da ti se netko ne moze spojiti.

Upalis laptop i nades svoju mrezu i to je to.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Kolike su cene routera???

Arsenije
17 godina
Internet umrezavanje

Mislim od nekih 200 kn pa nadalje

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

ok...nemam modem............imam wirreless carticu mrezni kabl antenu na krovu i hvatam na predajniku nekih 70 m od kuce...Jel postupak isti???

Arsenije
17 godina
Internet umrezavanje

Da, u mene kuci je potpuno ista situacija.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ali onda treba da spajam i sa laptopom,ne?

Arsenije
17 godina
Internet umrezavanje

Ne, bezicni ruter ce ti davati signal, na laptopu potrazis bezicnu vezu i vidjet ces svoju mrezi i na nju se spojis

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Aha...ok...ja u laptopu imam wirreless ugradjen kad sam kupio..Jel to nesto menja???

Arsenije
17 godina
Internet umrezavanje

wireless u laptopu znaci da se mozes spojiti na bezicnu mrezu, a signal za bezicnu mrezu ces dobiti od rutera (mora biti bezicni), znaci u ruter dolazi tvoja mreza, i ruter odasilje signal bezicno i preko slobodnih portova zicano. Tako da ces pored svog kompa moci jos 2 ili vise spojiti zicano i koliko hoces bezicno

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

ok.skapirao sam..hvala ti...

Arsenije
16 godina
protjeran
Acx kaže...

ok.skapirao sam..hvala ti...

Stisni čovjeku hvala umjesto pisanja poruka...

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
15 godina
neaktivan

Taman sam planirao :D

Arsenije
17 godina
Internet umrezavanje

Ma no problem, ne gledam ti ja na te hvala, vise ja volim da ti napises poruku i kazes da si napravio i da je sve ok. To znaci da sam ti pomogao.

Javi ako bude problema ;)

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ocu...HVALA!!!Cini m se skup taj router pa cu jos da razmislim...HVALA!!!:D

Arsenije
15 godina
neaktivan
Internet umrezavanje

E ovako ljud imam problem sa umrezavanjem!

Imam crossover kabal i pomocu njega pokusavam umreziti laptop sa racunarom, i upsijem napraviti da mogu dijeliti podatke izmedju sebe, ali problem se javlja kad pokusam napraviti internet da imam  na oba racunara  sve sam pokusavao trazio po googleu citao razne tutorijale ali nikako ne mogu da napravim internet. Pa ako neko zna kako to ide molio bi da mi pomogne. Inace na laptopu i na kopjuteru imam instaliran windows 7.

Anel
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
anel kaže...

E ovako ljud imam problem sa umrezavanjem!

Imam crossover kabal i pomocu njega pokusavam umreziti laptop sa racunarom, i upsijem napraviti da mogu dijeliti podatke izmedju sebe, ali problem se javlja kad pokusam napraviti internet da imam  na oba racunara  sve sam pokusavao trazio po googleu citao razne tutorijale ali nikako ne mogu da napravim internet. Pa ako neko zna kako to ide molio bi da mi pomogne. Inace na laptopu i na kopjuteru imam instaliran windows 7.

Na kompjuteru na kojem imaš internet moraš ići sa desnim na mrežu koju želiš dijeliti, pa na properties i negdje imaš share this internet connection. Ja sam se isto dosta mučio s tim i odjednom mi je proradilo tako da nisam siguran ali znam da ovo moraš napraviti. E da, ip adrese ti isto moraju biti različite!

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
15 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Na kompjuteru na kojem imaš internet moraš ići sa desnim na mrežu koju želiš dijeliti, pa na properties i negdje imaš share this internet connection. Ja sam se isto dosta mučio s tim i odjednom mi je proradilo tako da nisam siguran ali znam da ovo moraš napraviti. E da, ip adrese ti isto moraju biti različite!

Napravio sam da mi ip adrese budu razlicite i kao sto sam rekao sve radi sto se tice dijeljenja podataka izmedju sebe, ali mi internet nece nikako da proradi,

Samo mozes li malo bolje to objasniti za to sto moram ici sa desnim na mrezu koju zelim dijeliti.

Anel
16 godina
protjeran
Internet umrezavanje

Na kompu na kojem imaš internet ideš u network and sharing center... zatim tu imaš mreže na koje si povezan. Piše ti ili Local Area Connection ili Wireless network connection (plavim slovima)- ideš lijevim klikom na to pa na properties pa gore imaš tab sharing i tamo dvije kučice (allow other users to connect ...)

Uglavnom, označi obje i to je to...

Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Na kompu na kojem imaš internet ideš u network and sharing center... zatim tu imaš mreže na koje si povezan. Piše ti ili Local Area Connection ili Wireless network connection (plavim slovima)- ideš lijevim klikom na to pa na properties pa gore imaš tab sharing i tamo dvije kučice (allow other users to connect ...)

Uglavnom, označi obje i to je to...

Povezan sam na wireless network connection i oznacio sam oboje ali opet ne moze , ja stvarno ne znam u cemu je problem!!!!

Anel
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice