[Problem]Monitor kao primarni zaslon

poruka: 27
|
čitano: 4.811
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Naslov teme možda zvuči glupo, ali nemam ideje kako drugačije napisati.

Dakle, ne zanima me ono kako postaviti da prikazuje samo na monitoru (u mom slučaju Dell-u),

nego, evo najbolje da priložim sliku:

Znači, u Extended modu, Dell je primarni, ali ako idem na PC Screen only, slika se prikazuje na TV-u.

Nadam se da razumijete.

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Hm...jedino što meni pada napet u ovom trenutku je da probaš ugasit komp, i upalit ga sa samo Dellom uključenim, i onda dok su winsi podignuti ukopčaš i telku. Možda tada ostane Dell na broju jedan.

A možda ima veze i sa portovima na kartici? probaj samo zamijenit portove na kartici. To mi ustvari ima više smisla.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: [Problem]Monitor kao primarni zaslon
miki1981 kaže...

Hm...jedino što meni pada napet u ovom trenutku je da probaš ugasit komp, i upalit ga sa samo Dellom uključenim, i onda dok su winsi podignuti ukopčaš i telku. Možda tada ostane Dell na broju jedan.

A možda ima veze i sa portovima na kartici? probaj samo zamijenit portove na kartici. To mi ustvari ima više smisla.

Kako misliš zamijeniti portove?
Dell je spojen putem DVI-a, a TV (Philips) putem HDMI-a. 

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
15 godina
sudy_freak kaže...
miki1981 kaže...

A da...to ne pali. Si probao onom starom logikom iz wondowsa, desni klik na displej sa brojem dva i izabrati opciju da ga koristi kao primarni? Nemam osmicu instaliranu na ovoj mašini pa neznam ako to radi na osmici.

15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Naslov teme možda zvuči glupo, ali nemam ideje kako drugačije napisati.

Dakle, ne zanima me ono kako postaviti da prikazuje samo na monitoru (u mom slučaju Dell-u),

nego, evo najbolje da priložim sliku:Znači, u Extended modu, Dell je primarni, ali ako idem na PC Screen only, slika se prikazuje na TV-u. 

Nadam se da razumijete.

Jel to na laptopu ili? Ako jest na laptopu tada probaj tipku Win + P i odabereš .

Nenad
15 godina
sudy_freak kaže...
miki1981 kaže...

tj sorry, na sedmici to ide tako da klikneš na displey 2, i onda dolje ispod rezolucije i imena imaš malu kućicu, tamo lupi kvačicu, kaže nešto u smislu make this my primary display ili tako slično

14 godina
miki1981 kaže...
sudy_freak kaže...
miki1981 kaže...

A da...to ne pali. Si probao onom starom logikom iz wondowsa, desni klik na displej sa brojem dva i izabrati opciju da ga koristi kao primarni? Nemam osmicu instaliranu na ovoj mašini pa neznam ako to radi na osmici.

On meni je postavljen, ali kao da port HDMI-a ima primat nad DVI-om.
PC Screen je TV, a Second Screen je Dell kod mene :/, a treba biti obrnuto.

15 godina

Aha...da, vidim, piše da je main display, ali ga identificira kao broj 2. Stvarno ne znam kako bi ti pomogao onda. Nisam se još puno na osmici igrao, a na ovom stroju mi nije instalirana trenutno.

15 godina

Imam istu situaciju kao i ti i monitor mi je spojen preko dvi a tv preko hdmi ali ja sam to ignorira jer mi nema veze koji mi je primarni. Imam isto Philips tv ...da nije do toga, mada nema smisla. Proba san samo prominit portove ali bez rješenja. Ja imam win7.

Zadar živi vječno!
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.2.2013 19:28 (zeko73).
15 godina

OK sudy...možda ovako...

1. ako ti grafa ima dva dvi izlaza probaj monitor spojit na onaj drugi na kojem trenutno nije, al morat ćeš i komp restartat isto da bi bio siguran

ili

2. jel možeš možda jednostavno drag and drop monitor na onom panelu gdje se namješta rezolucija, tamo gdje ti piše koji je prvi a koji drugi? Pa samo d&d drugi ispred prvog i možda ga promijeni...

javi kako je prošlo

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
miki1981 kaže...

OK sudy...možda ovako...

1. ako ti grafa ima dva dvi izlaza probaj monitor spojit na onaj drugi na kojem trenutno nije, al morat ćeš i komp restartat isto da bi bio siguran

ili

2. jel možeš možda jednostavno drag and drop monitor na onom panelu gdje se namješta rezolucija, tamo gdje ti piše koji je prvi a koji drugi? Pa samo d&d drugi ispred prvog i možda ga promijeni...

javi kako je prošlo

1. Nema.

2. Ne, to samo mijenja položaj extended zaslona.
Hoće biti proširen lijevo ili desno. 

15 godina

OK, a jesi probao ono s početka, da uključiš komp dok je samo Dell uključen, i tako pokreneš winse, i onda fino otvoriš onaj panel sa displey opcijama i tek tad ukopčaš telku? Šta se tad dogodi?

17 godina

Win+P

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Naravno, kada isključim HDMI- postavi se kao jedan i jedini zaslon, Dell, ali kada uključim odmah dobije oznaku 2.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
miki1981 kaže...

OK, a jesi probao ono s početka, da uključiš komp dok je samo Dell uključen, i tako pokreneš winse, i onda fino otvoriš onaj panel sa displey opcijama i tek tad ukopčaš telku? Šta se tad dogodi?

Idem probati sada nakon restarta.

djigibao kaže...

Win+P

Naravno, u tom i je problem što je monitor Second screen, a TV PC Screen.

17 godina
Pa i meni je monitor Projector a TV na computer ali to nema veze.

Ako zelim samo PC stavim na Projector a ako zelim TV stavim na PC.
Ne kuzim u cemui je stvar/problem?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
15 godina
djigibao kaže...

Pa stvar je da bi on htio da to bude onako kako treba...niš drugo.

sudy...vidim imaš AMD grafiku, probaj malo u catalystu mijenjat. Koliko se sjećam u catalystu se moglo podesiti sve i svašta vezano uz to koji je display koji, koji je s koje strane, koji ima broj itd...

17 godina
Cekajte malo, zelite reci da njemu smeta sto mu za PC monitor pise Second (ili sta vec), a za TV mu pise first?
A ustvari mu sve radi OK?

Ako je to istina onda ova cijela tema i svi ovi postovi nemaju smisla i totalni su gubitak vremena.
14 godina
djigibao kaže...

Pa u tome i je problem.
Prevelik sam perfekcionist i mora mi sve pristojno biti.

Ništa, iskopat ću ja nešto. 

miki1981 kaže...
djigibao kaže...

Pa stvar je da bi on htio da to bude onako kako treba...niš drugo.

sudy...vidim imaš AMD grafiku, probaj malo u catalystu mijenjat. Koliko se sjećam u catalystu se moglo podesiti sve i svašta vezano uz to koji je display koji, koji je s koje strane, koji ima broj itd...

Probao sam ono sa restartom, isto sr4nje.
Da, imam AMD 5770.
Čačkao sam već idem još vidjeti ako se može što. 

15 godina
djigibao kaže...
Cekajte malo, zelite reci da njemu smeta sto mu za PC monitor pise Second (ili sta vec), a za TV mu pise first?
A ustvari mu sve radi OK?

Ako je to istina onda ova cijela tema i svi ovi postovi nemaju smisla i totalni su gubitak vremena.

Mislim da ovo uopće nije korektno. Ima ljudi kojima je to potpuno svejedno, kao ti i ja, ali ima i ljudi koji jednostavno žele da sve bude kako bi trebalo, kako bi htjeli, ili što već.

I čak i da je sudy jedini na svijetu koji to tako želi ovo i dalje ima smisla, i nije gubitak vremena...jer ima netko tko je za to zainteresiran...ali nije jedini, ima masu ljudi koji žele da je sve pic pic.

17 godina
STa cijeli dan gleda u taj izbornik ekrana da mu to smeta?
Ok, razumijem da mu to smeta ali koliko to vidis? 2-3 sekunde!

Mislim da ne postoji lijek za to, nego kad se stavljaju Windowsi treba iskljucit TV i ostavit samo monitor.
Teka kad se sve zavrsi od instaliranja Windowsa (svi driveri, pogotovo graficki) onda se spoji TV.

Iako moze bit i do Windowsa tj. bug pa mu/nam je HDMI ulaz uvijek primarni.
14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
sudy_freak kaže...

Da, nisi...si probao ono sa onim linkom sa zamjenom nekih fileova?

14 godina
miki1981 kaže...
sudy_freak kaže...

Da, nisi...si probao ono sa onim linkom sa zamjenom nekih fileova?

Probavam ovo s registry-em.
Djeluje mi logičnije. 

15 godina

Javi ako prođe, ali koliko sam skužio njemu nije to dalo rezultate.

14 godina

Ništa konkretno :/.

Čitam ovdje, razvila se dobra rasprava, sve oko istog problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
sudy_freak kaže...

Pa nisi...par postova iznad sam napisa da imam indentičnu situaciju ali meni to nije toliko bitno ali bi isto volija riješit zato i pratim temu ako se riješi. Mislim da je netko gori reka da triba isključit tv prilikom instalacije windowsa i mislim da je u pravu jer sam ja do sada 2-3 put reinstalira windowswe i uvik mi je bija uštekan i tv u grafičku i uvik se desilo ovo. (nisam reinstalira windowse zbog ovoga nego radim to svakih cca 1,5 god)

EDIT: sitija san se da san ima problem kad san instalira windowse nakon restarta kad je instalacija bila gotova digli se winsi i ono prazan desktop bez ičega na njemu, i onda san posta problem tu na forumu i netko mi je reka da su monitori na extend i da mi je vjerovatno slika na tv-u, i tako je i bilo...eto.

Zadar živi vječno!
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.2.2013 20:57 (zeko73).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice