Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.583
|
čitano: 5.704.714
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji monitor kupiti
dabar_solta_V2 kaže...

odobren mi povrat umjesto garancije u edigitalu, pa bi kod njih opet uze neki monitor. 27" za 4k mi je preblizu za gledat na nekih metar i nešto sitno di sjedim od ekrana.
   zanima me samo šta bolja slika za šta manje para i bar 32" nikakve herce ni freesync ni 8 ni 5 ni 1ms ništa me ne zanima. gaming mi je na zadnjem mjestu a možda i dalje lol
jeli možda bolje da uzmem neki tv na te dijagonale?

jeli ok ovaj monitor? nebi iša preko 4k kn. hvala.

Da, i meni se čini 4K previše za 27" ali kako si sa 32" došao na 43" Philips ? :)

Nisam vidio u živo ali 4 ulaza, odnosno PiP i PbP kombinacije zvuče super ako imaš više makina a 4K je još uvijek ok za toliku mrcinu (sličan PPI kao 4 x 21-22" FullHD monitor).

Meni je minus jedino to što je nepokretan kao i onaj popularni 32" AOC.

Ovaj BenQ PD3200Q što je mislioc linkao je stvarno dobar, i meni je bio u užem izboru ali je presudilo premalo mjesta za dva pa sam uzeo 27" (1440p).

9 godina

sry nisam napisa razumljivo gledam samo 32"+ 4k do 4kkn da bude šta bolja slika pa sam naleti na ovaj ips 10bit a to šta je 42" i nije problem lol
odlićni su monitori šta je kolega linka ali nikako fhd da je neznam kakva slika :D a 1440p nije standard a i zakrivljeno mi nije napeto pa to ni ne gledam.
da ne kompliciram puno ovaj ili onaj šta sam prije linka šta mislite šta je bolje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2018 20:41 (dabar_solta_V2).
13 godina
Koji monitor kupiti

Da ja kupujem uzeo bih samsunga.

0 1 hvala 0
17 godina

Ne mogu biti objektivan jer za Samsunga nisam pogledao ni recenzije a za BenQ, uz recenzije, mogu prenijeti i iskustva frendova koji ga imaju i jako su zadovoljni (CAD i 3D).

Zgodan detalj kod BenQa je onaj hokejaški pak za upravljanje :)

14 godina
dabar_solta_V2 kaže...

odobren mi povrat umjesto garancije u edigitalu, pa bi kod njih opet uze neki monitor. 27" za 4k mi je preblizu za gledat na nekih metar i nešto sitno di sjedim od ekrana.
   zanima me samo šta bolja slika za šta manje para i bar 32" nikakve herce ni freesync ni 8 ni 5 ni 1ms ništa me ne zanima. gaming mi je na zadnjem mjestu a možda i dalje lol
jeli možda bolje da uzmem neki tv na te dijagonale?

jeli ok ovaj monitor? nebi iša preko 4k kn. hvala.

BDM4350UC/00 je ok ako se možeš priviknuti na odsjaj na tamnoj pozadini, ja sam zbog toga mijenjao sve backgrounde programa u kojim radim u svjetle i tako je ok.

4K na 32" mi je presitno, ovo mi je taman kako sam bio naviknut na 24" monitoru.

17 godina

Da li si korisrio više kompova istovremeno ?

Nisam našao ni jedan video u kojem su se detaljnije pozabavili takvim kombinacijama. Npr. da sa jednog idu 2 izlaza, jedan za donji dio 3840x1080, a drugi za recimo gornju četvrtinu (1920x1080) a zadnja četvrtina bude sa drugog kompa. Da li driver ili neki prateći utility omogućavaju tako nešto jer 3840x1080 baš i nije standardna rezolucija ili sve skupa funkcionira samo po četvrtinama ?

14 godina

Nisam, meni je bitnija podjela površine na više dijelova s jednog signala, za sad mi je većinom ok win10 funkcionalnost i phillipsov sw uz neke zamjerke. Ovo mogu probati sljedeći tjedan, pa javiti, ako možda već s foruma nije probao, jel ima još ekipe s tim monitorom ovdje.

17 godina

Hvala, ne treba zbog mene, ali možda će nekom drugom koristiti.

Ja sam nedavno ipak uzeo dva 27" (1440p), ovo mi je bilo jedno od pitanja a i baš taj Philips mi je bio jedna od opcija.

9 godina
sosta kaže...
...

BDM4350UC/00 je ok ako se možeš priviknuti na odsjaj na tamnoj pozadini, ja sam zbog toga mijenjao sve backgrounde programa u kojim radim u svjetle i tako je ok.

4K na 32" mi je presitno, ovo mi je taman kako sam bio naviknut na 24" monitoru.

sry nije mi jasno jeli backlight bleed ili odsjaj od svjetlosti s vanjske strane.
hvala.

12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Dečki i cure,

tražim monitor koji cu spajati na laptop. Kriteriji su mi:

24"

full hd

hdmi

neki ok IPS panel (da nije neki najgori panel, tipa TN)

koristit ću ga za surfanje i programiranje

treba imati hdmi

usb hub

mora se moći montirati na zid

bilo bi lijepo da ima zvučnike

garancija da je 2 ili više godina

Ne želim uzet nešto najjeftinije, nego neki best buy ajmo reć.

Može li netko pomoć savjetom šta uzet?

Zahvaljujem :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
vasso123 kaže...

Dečki i cure,

tražim monitor koji cu spajati na laptop. Kriteriji su mi:

24"

full hd

hdmi

neki ok IPS panel (da nije neki najgori panel, tipa TN)

koristit ću ga za surfanje i programiranje

treba imati hdmi

usb hub

mora se moći montirati na zid

bilo bi lijepo da ima zvučnike

garancija da je 2 ili više godina

Ne želim uzet nešto najjeftinije, nego neki best buy ajmo reć.

Može li netko pomoć savjetom šta uzet?

Zahvaljujem :)

Sa Dellovima imam najbolja iskustva (ista svrha) - portovi, pivot, hub, 3god gare...

https://www.nabava.net/monitori?se=479846,2532,490944,35804,976083

15 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav ljudi.

Trebao bih preporuku za gaming monitor. 34/35 inch po mogucnosti zakrivljeni do nekih cca 5000 kn.

igram singleplayer igre, nista online pucacina.koristim I7-4790 i GTX 970 asus strix.

kakav monitor se moza tu ubaciti a da to ide donekle glatko. 

nisam imao prilike vidjeti kakva je slika na gaming monitorima,sigurno je svaki puno bolji nego moj. koristim LG DM2752

moze preporuka i skupljeg monitora jer planiram uzeti za black friday.nadam se da ce biti drasticnih padova cijena.

1 0 hvala 0
12 godina
Koji monitor kupiti

Da li ima razlike  ako se na 4k monitoru igra na full hd rezi u odnosu na full hd monitor? gledam po internetu neki kazu da je slika losija neki kazu da je ista..  

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
njuskac kaže...

Da li ima razlike  ako se na 4k monitoru igra na full hd rezi u odnosu na full hd monitor? gledam po internetu neki kazu da je slika losija neki kazu da je ista..  

Normalno da je losije kad ne koristis nativnu rezolucija. Eto stavi na 1920x1080 monitoru 1280x720 pa vidi kako izgleda

17 godina
njuskac kaže...

Trebalo bi biti isto jer ostaje proporcionalno, samo što će 4 pixela prikazati jedan.

Za ostale "nedjeljive" će se pojaviti problem interpolacije,  FullHD (1920x1080) na 2560x1440 ili 1280x720 na FullHD itd.

13 godina
ibme74 kaže...
njuskac kaže...

Normalno da je losije kad ne koristis nativnu rezolucija. Eto stavi na 1920x1080 monitoru 1280x720 pa vidi kako izgleda

Kod prikaza 720p na 1080p monitoru se za svaku liniju mora iscrtati 1 i pol nativnih linija :D Naravno da to ne može dobro izgledati.

Ali, kod prikaza 1080p na 4K monitoru, kak veli kolega, se koriste točno 2 linijie, ili kod piksela, točno 4 piksela.

E, sad je problem da u tome sudjeluju Windowsi, driveri i sam monitor, i pitanje je dal neki od njih radi neku interpolaciju ili iscrtava čista 4 piksela.

Prema iskustvu s neta, kod nekih ljudi je 1:4, a kod drugih dolazi do neke interploacije. Vjerojatno različite opcije, vrsta monitora, podešenja u driverima....

Ja na žalost nemam mogućnosti isprobati.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2018 17:00 (CyberDemonVZ).
13 godina
protjeran
njuskac kaže...

Nemoze nikako biti ista jer se tokom upscale/downscale s nativne rezolucije uvijek koriste odredeni  filteri zato se slika "zamuti" na nekima je to nesto bolje napravljeno na nekima losije. Bez obzira na matematicku tocnost da bi s 2160p na 1080p slika trebala izgledati identicno zbog koristenih filtera ona jednostavno to nemoze biti. Trenutno to tako funkcionira i nezna se kad ce se po tome pitanju to promjeniti, vjerojatno nikada jer bi kupnjom takvog monitora nebi vise ikada imao potrebu kupovati novi/bolji.lp

Intel Core™ i7 Forever
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2018 17:56 (Stjepanj).
8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Naravno nije isto identicno ali 4k na fhd je defitivno prihvatljivo,  dok fhd na 720p i slicno je totalno zblurani uzas

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji monitor kupiti

A kako je onda sa televizorima koji su 4k, znaci gledas film koji je vecinu full hd ili tv program koji je full hd ili 720 to znaci da je onda i tamo losija slika naspram full hd tv-u ili je kod televizora to drugacije nego kod monitora?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
njuskac kaže...

A kako je onda sa televizorima koji su 4k, znaci gledas film koji je vecinu full hd ili tv program koji je full hd ili 720 to znaci da je onda i tamo losija slika naspram full hd tv-u ili je kod televizora to drugacije nego kod monitora?

razlika je sto monitor gledas na cca 60cm a tv s 300cm pa to onda toliko i neprimjecujes.lp

Intel Core™ i7 Forever
9 godina
Koji monitor kupiti

naravno da je uvjek najbolje nativno.
ali ako igra nije windowed onda sa 1080 na 4k nema ama baš nikakvih problema (osim ako monitor ne radi neko bezvezno/nepotrebno filtriranje).

isto tako 720p će bolje izgledat na 4k monitoru nego na 1080p monitoru jer iako omjeri nisu isti ima više piksela za baratat sa filtriranjem .. u oba slućaja će slika lošije izgledat nego na nativnom 720p.

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...

Nemoze nikako biti ista jer se tokom upscale/downscale s nativne rezolucije uvijek koriste odredeni  filteri zato se slika "zamuti" na nekima je to nesto bolje napravljeno na nekima losije. Bez obzira na matematicku tocnost da bi s 2160p na 1080p slika trebala izgledati identicno zbog koristenih filtera ona jednostavno to nemoze biti. Trenutno to tako funkcionira i nezna se kad ce se po tome pitanju to promjeniti, vjerojatno nikada jer bi kupnjom takvog monitora nebi vise ikada imao potrebu kupovati novi/bolji.lp

Nije baš uvijek ... ima dosta monitora koji imaju opciju 1:1, odnosno ne razvlače sliku preko cijelog ekrana ako im pošalješ manju rezoluciju od nativne pa ne vidim razlog da rade nepotrebno filtrirani down/upscale. Za TVe sam probao na par 4K poslati FullHD i meni to izgleda ok, kao samo udvostručeni pixeli, ali možda sam već i lagano oćoravio :)

14 godina
Mladen kaže...

Hvala, ne treba zbog mene, ali možda će nekom drugom koristiti.

Ja sam nedavno ipak uzeo dva 27" (1440p), ovo mi je bilo jedno od pitanja a i baš taj Philips mi je bio jedna od opcija.

Ja sam isto razmatrao 2x27" ali to mi je preširoko na stolu

dabar_solta_V2 kaže...
sosta kaže...
...

sry nije mi jasno jeli backlight bleed ili odsjaj od svjetlosti s vanjske strane.
hvala.

Odsjaj od svjetlosti.

11 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Ekipa ovako trazim monitor koji cu koristit za filmove za gaming i sad sam u nedoumici jer sam vidio povoljnih monitora sa free syncom...
27 inch sve ispod mi je nekako malo a sve vise bi bilo puno panel ips ili va  meni osobno nebitno najbitnije mi je da slika bude sto ljepsa 
https://www.nabava.net/monitori/dell-se2719h-monitor-cijena-ips-27-169-70335731
Ovaj dell ov mi je zapeo za oko necini se loš

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

pozdrav ekipi! molio bih vase preporuke za monitor ne manji od 27", sa dobrim refresh rateom i minimalno 2k rezolucijom koji bi koristio za gaming. budget mi je nekih 500 € mogu se rastegnut malo ako je bas performans bomba. hvala vam unaprijed

0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Bok ekipa,

Koji je najbolji zakrivljeni ekran za gaming koji mogu nabaviti za 4000 Kn?

Tnx!

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.11.2018 12:59 (Bruby112).

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Majstore molio bih te da navedeš grafičku karticu koju imas... Jero je ogromna razlika dali trebas g-sync ili free sync

Bero
6 godina
neaktivan

Treba mi za igranje PS4.

6 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Treba mi za PS4.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran