- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da ti je taj LG 24mp68vq najbolja opcija. Imaš još koliko se sjećam jednog Samsunga sličnih performansi i cijene, ali nigdje nisam vidio dojmove u vezi njega, dok sam vidio da ljudi hvale ovaj LG.
I u novom BUG-u je LG24MP68VQ-P dobio titulu best buy, pa me zanima jel ga netko već ima i kakva su iskustva?
Dok ne nabavim novu grafičku, probao bi sa trenutnom R7 265 koristiti FreeSync, ali nigdje nisam pronašao da ga podržava.
Jel tko koristi freesync, kakva su iskustva?
a ništa s više garancije? 36 mjeseci je ništa...
Znaci ti bi monitor do 1000 kuna i sa 5 godina garancije, jer ti je 3 godine nista.
A sta kazes da ti u tu ponudu jos daju i neki mobitel kao bonus.
Ne znam jel se pravis grbav il koji vrag.
Ni puno skuplji monitori nemaju vise od 3 godinje garancije.
Mislim da ti je taj LG 24mp68vq najbolja opcija. Imaš još koliko se sjećam jednog Samsunga sličnih performansi i cijene, ali nigdje nisam vidio dojmove u vezi njega, dok sam vidio da ljudi hvale ovaj LG.
I u novom BUG-u je LG24MP68VQ-P dobio titulu best buy, pa me zanima jel ga netko već ima i kakva su iskustva?
Dok ne nabavim novu grafičku, probao bi sa trenutnom R7 265 koristiti FreeSync, ali nigdje nisam pronašao da ga podržava.
Jel tko koristi freesync, kakva su iskustva?
Što se freesynca tiče, odlična stvar. Igre su jako fluidne i nema stuttera dok komp drži FPS u nekom pristojnom rangeu. Nemam osobnih iskustava s tim LG-jem, ali kad sam kupovao monitor, o njemu sam čitao sve najbolje, tako da mislim da se nećeš razočarati.
Znaci ti bi monitor do 1000 kuna i sa 5 godina garancije, jer ti je 3 godine nista.
A sta kazes da ti u tu ponudu jos daju i neki mobitel kao bonus.
Ne znam jel se pravis grbav il koji vrag.
Ni puno skuplji monitori nemaju vise od 3 godinje garancije.
Što je najbolje, monitori baš i nisu neka kvarljiva roba, bar prema mojem iskustvu. Najvažnije je u startu dobiti dobar primjerak...
Dobro što ismijavate, imate 5 godina koliko i ja garancije trebam ili što? I nisam rekao da trebam 24" monitor, rekao sam DO 23" ali eto čovjek je ponudio BENQ s 24"...
S razlogom sam pitao! Frend je evo već 3. put Samsunga odveo na popravak, a ima još 2 mjeseca garancije (od 3 god). Da mi nije ovaj stari riknuo nakon 12!! (DA! DVANAEST) godina, ne bih ni tražio drugi. Bio je plaćen neki sitniš od 700kn. Zato ako sad idem na malo više bome želim da izdrži barem pola od tih 12 godina!
Što se freesynca tiče, odlična stvar. Igre su jako fluidne i nema stuttera dok komp drži FPS u nekom pristojnom rangeu. Nemam osobnih iskustava s tim LG-jem, ali kad sam kupovao monitor, o njemu sam čitao sve najbolje, tako da mislim da se nećeš razočarati.
Koliko vidim po prijašnjima porukama uzeo si LG29UM68, a po sličnim oznakama slika bi trebala biti ista kao i na LG24MP68VQ-P, samo što ovdje imaš UW. Kakav ti je bio prelazak na taj omjer?
Pa oduševljen sam iskreno. Dodatna širina mi savršeno odgovara za posao, filmovi izgledaju genijalno, serije su uglavnom 16:9, što znači da mi je isto kao da ih gledam na 24-inčnom monitoru, a igre su isto super. Taj omjer mi nekako obuhvati vidno polje puno bolje od 16:9 pa je osjećaj odmah nekako bolji. Nekolicina igrica poput Dote nije optimizirana za 21:9, pa to isto igram u 16:9.
Pozz decki htio bih kupiti monitor, trenutno imam 24 incha monitor, htio bih da kupim drugi i da imam dva ili je mozda bolje da uzmem jedan veliki monitor ? Koja su vasa iskustva sa slicnim dilemama ? Ja sam programer i nekako mi je mnogo nezgodno na jednom monitoru, podijelim ekran na dva, ali mi je onda premaleno, tako da sam se odlucio na novu kupnju. Ne bih nista uzimao preskupo, no medjutim ne razumijem se mnogo u monitore, tako da, sta mi mozete predloziti prije nego sto kupim novi monitor ? Na primjer ovaj sada monitor sto imam nema HDMI izlaz, no to ja nisam znao dok se nisam oprzio, a i crna boja je jako losa, pikselasta. Svaki savjet je dobro dosao.
Hvala unaprijed.
Pozdrav ljudi,
Može savjet oko monitora? Dakle monitor bi služio prvenstveno za rad: modeliranje, crtanje u CADu i slično, a rijetko za gaming.
Sad me zanima s obzirom da monitor neće biti za gaming da li mi je bolje uzeti nešto ovakvo:
Dell S2817Q 4K
ili mi se više isplati žrtvovati 4K i uzeti QHD veću dijagonalu 32'' ili 34'':
500€ je max što bi dao za monitor.
Hvala
Pozdrav ljudi,
Može savjet oko monitora? Dakle monitor bi služio prvenstveno za rad: modeliranje, crtanje u CADu i slično, a rijetko za gaming.
Sad me zanima s obzirom da monitor neće biti za gaming da li mi je bolje uzeti nešto ovakvo:
Dell S2817Q 4K
ili mi se više isplati žrtvovati 4K i uzeti QHD veću dijagonalu 32'' ili 34'':
500€ je max što bi dao za monitor.
Hvala
Moje skromno mišljenje da za modeliranje i cranje u CAD-u dovoljno 1440p na 27" dijagonalu, ali ako hoćeš amo reć bolji zalog za budućnost idi na 4K, a do tih para imaš na akciji vanka stvarno lipih monitora, možeš Dell U2715H u Njemačkoj nać, taman te ispadne s dostavom toliko, čak je i jedan bija na akciji 360 Eur, ali se proda.
Molim pomoć oko kupnje monitora.. uglavnom mi treba za rad od 8-10 sati dnevno.. nikakve igrice eventualno možda kakav film.
Veličnina do max 22" jel nakon dosadašnjeg rada na laptopu i monitoru od 17" starom 10 godina sve veće bi mi bilo previše a i radi prostora.
Cijena do 1200kn a ako i ima neko preporuku a i da je skuplji 100,200kn još bi i nekako navukao.
Hvala puno svima koji mogu pomoći..
Molio bih Vas preporuku monitora do max 700 kuna koji ne przi/umara oci toliko.Iam stari crt Belinea,na poslu imam lcd , na mobu iam hd ekran,u školi isto lcd.
Moze preporuka neki gaming monitor 24" 144mhz do cca 2000kn ili ako mislite da je 144mhz nepotrebno moze i druge frekvencije...
Grafa: 980ti
Igre: fps uglavnom
Dvojim između ova dva monitora. Već sam bio spreman poslati narudžbu za LG i sad mi je "uletio" ovaj AOC i više nisam siguran.
AOC ima bolje specifikacije, ali LG mi izgleda ljepše sa tankim rubom. Nažalost, nemogu si priuštiti skuplji monitor tako da je izbor spao na jedan od ova dva.
LG: http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/20-23/0222529/
AOC: http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/24plus/aoc-g2460vq6/
8 | LG |
---|---|
1 | AOC |
Pozdrav, trebao bih veliku pomoc. Dakle bas nikako se ne mogu odluciti koji monitor bih trebao uzeti.Imam grafu 970 gtx tako da oko toga i kompa nemam problema. Takoder pare nisu problem ali naravno volio bih da je monitor sto bolji i jeftiniji, tj. best buy. Monitor cu iskljucivo korisiti za igranje League of Legendsa i multitasking. Igram LOL na nekim turnirima, moze se reci competitive i jako mi je bitno koji cu monitor uzeti.
Iskreno velika zelja mi je uzeti Dell UP2516D UltraSharp 25-Inch QHD 2560 x 1440 sa IPS matricom radi vece rezolucije i kvalitiete slike ali citam po netu da neki govore da je bolje uzeti neki 24" 1080p 144Hz monitor sa TN matricom i ta dilema me sada ubija.
Glavno pitanje je da li ce biti ikakve razlike U LOL-u izmedu 144Hz i 60Hz monitora jer ako nece biti bas nikakve isao bih onda na ovoga Della cisto zato jer cu monitor puno koristiti i za ostale stvari. Takoder ako bih isao na ovaj 144Hz monitor da li mi treba G-sync ili ne?
Molim vas za pomoc, puno hvala :)
Za neki kompetitivni gaming obavezno 144hz
Ne razumijem sto ce ti za kompetitivno igranje 1440p reza? Idi na 1080p 144Hz i gg, ako hoces Freesync ok, ako ne nema veze jer je 144Hz dovoljan pomak u tom smjeru. G-Sync je precijenjen u pm. Kvalitetniji 24" 144Hz se javljaju oko 2200kn kao: http://www.nabava.net/search.php?q=+VG248QE, http://www.nabava.net/search.php?q=XL2411 (jedan ga prodaje na Bugu..), a najnoviji 144Hz kvalitetni modeli koji imaju i podesavanje po visini, Pivot itd. od 2500kn kao: http://www.nabava.net/search.php?q=GB2488HSU (jedini od predlozenih ima Freesync), http://www.nabava.net/search.php?q=MG248Q
Pa da tri godine garancije je malo za monitor od 1000kn, ali tolko garancije ima i monitor za 1000dolara i kaj sad?
Samo da zahvalim na preporuci monitora do 1k kn!
Uzeo sam BenQ GW2470H i zadovoljan sam. Naravno, kao sto sam vec rekao - nisam neki strucnjak i bitno mi je bilo da je najmanje FHD i da je 23-24", posto mi je to neka gornja granica...
Uglavnom, razliku izmedu svog starog LG-a s IPS panelom i ovog s AMWA+ ne vidim, al ponavljam - nisam strucnjak!
Monitor radi, slika je dobra i meni dovoljno!
Ako netko ima neke opcije za dodatnu/bolju kalibraciju neka javi!
Razlika između IPS vs AMVA je itekako vidljiva, no ako je monitor krivo podešen onda ga fučkaj.
Ima tu više parametara, a jedan se odnosi na sklizavo HDMI video spajanje.Tu su ti dolnji linkovi pa pogledaj detalje, jer realno detalji su vrlo bitni u bilo kojoj konkretnoj usporedbi.
Pa znam da je bolji ovaj za igranje ali pitao sam to zato jer bih monitor koristio i za ostale stvari, gledanje filmova, rad na njemu itd. pa ono zbog preglednosti i dozivljaja. Zato sam pitao da li je velika razlika u samoj igrici tj. da li dobijam zapravo neki znacajan boost sa ovim TN 144Hz monitorom u LOLu?
Pa znam da je bolji ovaj za igranje ali pitao sam to zato jer bih monitor koristio i za ostale stvari, gledanje filmova, rad na njemu itd. pa ono zbog preglednosti i dozivljaja. Zato sam pitao da li je velika razlika u samoj igrici tj. da li dobijam zapravo neki znacajan boost sa ovim TN 144Hz monitorom u LOLu?
Ako igras kompetitivno ko sta kazes, onda ti je bilo kakav boost i vise nego znacajan.
Ja bih na tvom mjestu išao na 1440p@60Hz Ips za sve osim kompetetivan fps...svemu ostalome dajem prednost@eye candyu na većim rezolucijama.
Kakva je danas situacija sa monitorima koji imaju integriran DVB-T prijemnik i zvučnike (Monitor/TV) ?
Uzela mi i frendica na moju sugestiju Benq EW2750ZL i prezadovljna je.
To je vjerojatno najbolji BenQ 1080p 27" monitor kojeg su do sad proizveli. Nisam jos vidio da ijedan monitor na bilokojim postavkama ima kontrast veci od 3500:1. Malo sam proucavao one Samsungove modele i njihovi ili ciji vec VA modeli mi se cine da imaju malo previse backlight bleeda ili cega vec u kutevima.
Nego, kakva ti je 1080p reza na tom monitoru za npr. office ili nesto gdje imas puno texta, koliko je taj text pixeliziran, se primjeti?
Pa da tri godine garancije je malo za monitor od 1000kn, ali tolko garancije ima i monitor za 1000dolara i kaj sad?
Samo da zahvalim na preporuci monitora do 1k kn!
Uzeo sam BenQ GW2470H i zadovoljan sam. Naravno, kao sto sam vec rekao - nisam neki strucnjak i bitno mi je bilo da je najmanje FHD i da je 23-24", posto mi je to neka gornja granica...
Uglavnom, razliku izmedu svog starog LG-a s IPS panelom i ovog s AMWA+ ne vidim, al ponavljam - nisam strucnjak!
Monitor radi, slika je dobra i meni dovoljno!
Ako netko ima neke opcije za dodatnu/bolju kalibraciju neka javi!
Razlika između IPS vs AMVA je itekako vidljiva, no ako je monitor krivo podešen onda ga fučkaj.
Ima tu više parametara, a jedan se odnosi na sklizavo HDMI video spajanje.Tu su ti dolnji linkovi pa pogledaj detalje, jer realno detalji su vrlo bitni u bilo kojoj konkretnoj usporedbi.
http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=104&jumpto=4520670&sort=asc&view=flat
http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=110&jumpto=4550532&sort=asc&view=flat
http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=175&jumpto=4861010&sort=asc&view=flat
http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=93&jumpto=4457330&sort=asc&view=flat
Nisam nigdje nasao kalibraciju za bas moj model Benq-a, ali sam prema tvom postu s gore navedenih linkova stavio brightness na 80, gamma na 2 (tvornicki podesena na 3 mi nije izgledalo dobro s nizim brigtnessom - konkretno, bijela boja).
To je jedino sto sam dirao, ucio sam da monitor vise nije toliko bljestav (sto mi odgovara), te da je crna vise crna!
Istina, izgubio sam bijelu (bljestavilo), ali mi vise odgovara ocima...
Nisam strucnjak (ponavljam), ali ovo je sto sam primjetio... Inace, monitor ko monitor mi se svida :)
p.s.- jos zalim sto nisam imao 600 kn vise, uzeo bih odmah 25" acera kojeg je kolega iz teme prodavao za 1600 kn (2800 kn novi). Ne znam vise model, al znam da me oborio s nogu dizajnom; makar jos mislim da s udaljenosti koje ja gledam, 23-24" je max do kojeg bi isao...
To je vjerojatno najbolji BenQ 1080p 27" monitor kojeg su do sad proizveli. Nisam jos vidio da ijedan monitor na bilokojim postavkama ima kontrast veci od 3500:1. Malo sam proucavao one Samsungove modele i njihovi ili ciji vec VA modeli mi se cine da imaju malo previse backlight bleeda ili cega vec u kutevima.
Nego, kakva ti je 1080p reza na tom monitoru za npr. office ili nesto gdje imas puno texta, koliko je taj text pixeliziran, se primjeti?
Nikakvi pixelation, taman dimenzije za tu rezu. ugodno je za gledat ne naprezes oci, nista nije sitno ni prekrupno taman.
Sta uzeti do 800 kn iz Linksa,22" i da je FHD,koji bi bio najboji izbor,gledam na 6-8 rata uzeti ako se moze ?