Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.633
|
čitano: 5.731.575
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Koji monitor kupiti
doky01akablava kaže...

Sta uzeti do 800 kn iz Linksa,22" i da je FHD,koji bi bio najboji izbor,gledam na 6-8 rata uzeti ako se moze ?

https://www.links.hr/hr/monitor-21-5-led-benq-gw2270-full-hd-6ms-250cd-m2-3000-1-d-sub-dvi-crni-100300046

De gustibus non est disputandum.
16 godina
mario1990 kaže...
doky01akablava kaže...

Sta uzeti do 800 kn iz Linksa,22" i da je FHD,koji bi bio najboji izbor,gledam na 6-8 rata uzeti ako se moze ?

https://www.links.hr/hr/monitor-21-5-led-benq-gw2270-full-hd-6ms-250cd-m2-3000-1-d-sub-dvi-crni-100300046

To moze na rate jel tako ? 
Moci cu bez problema spojiti na RX 470 bez konvertera ikakvih ? 

15 godina
neaktivan

Može,naravno. 

Spajaš preko dvi-a, monitor nema ulaz za hdmi.

De gustibus non est disputandum.
8 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav

Molim vas poneko misljenje i iskustvo sa ovim monitorom AOC-G2460PG

Hvala ekipa

0 0 hvala 0
15 godina
MGKelly kaže...

Pozdrav

Molim vas poneko misljenje i iskustvo sa ovim monitorom AOC-G2460PG

Hvala ekipa

Okej je to monitor, evo tu možeš pročitat user reviewe. Ima i 27'' verzija.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.10.2016 22:26 (softwaremaniac).
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

bok,kupio bih novi monitor,filmovi,tu i tamo koja igra,dvoumim se izmedju https://edigital.hr/monitor/lg-29um68-p-219-amd-freesync-ips-led-monitor-p411723 i https://edigital.hr/monitor/lg-34um58-p-219-ips-led-monitor-p416339 neke preporuke? za ovaj 29 incha sam cuo da je dobar,a ovaj od 34?

0 0 hvala 0
11 godina

Dobar monitor, los ducan, gledaj bilogdje drugdje: http://www.nabava.net/search.php?q=LG+29UM68-P

9 godina
Koji monitor kupiti

Što je bolje kupiti, curved ili ravni 21:9 monitor? Ne mislim sad kupovati monitor, nego ovako pitam, hvala.

Zemlja je kuća slika, a srce čovjeka je riznica prizora života koji poput slika prolaze ljudskom sviješću, te čovjek živi i pati poput glumca, a uči poput gledatelja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
thekeyofdestiny13 kaže...

Što je bolje kupiti, curved ili ravni 21:9 monitor? Ne mislim sad kupovati monitor, nego ovako pitam, hvala.

Mislim da je to za 29 inča nepotrebna đinđa, za 34 je vjerojatno ok.

9 godina
Domdom32 kaže...

Bolje mi zvuči imati 34" baš zato što si dobio i na visini, a pogotovo na širini, a 34" je skoro jednak običnom 16:9 27" monitoru, što se tiče visine. A obični 29" 16:9 monitor je višlji od 34", pa mi je to nekako smiješno.

Zemlja je kuća slika, a srce čovjeka je riznica prizora života koji poput slika prolaze ljudskom sviješću, te čovjek živi i pati poput glumca, a uči poput gledatelja.
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2016 0:34 (thekeyofdestiny13).
11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Dobar monitor, los ducan, gledaj bilogdje drugdje: http://www.nabava.net/search.php?q=LG+29UM68-P

Ali ova ponuda za 34-inčni je odlična, pa se vjerojatno isplati. Ista cijena kao i za 29-inčni, jedino što nije 1440p. A po specifikacijama je tu negdje.

Domdom32 kaže...

Bolje mi zvuči imati 34" baš zato što si dobio i na visini, a pogotovo na širini, a 34" je skoro jednak običnom 16:9 27" monitoru, što se tiče visine. A obični 29" 16:9 monitor je višlji od 34", pa mi je to nekako smiješno.

Pa naravno da 34 inčni bolje zvuči, samo tu je razlika u cijeni plus to što treba vrtiti igre na UW 1440p. Za 29 inča sam govorio o 21:9 isto.

11 godina

Istina, nisam ziher je li to kasnije dodao u poruku ili ne, ali je super ponuda. Isto nisam ziher koristi li FreeSync pošto je to LG 34UM58-P, a ne LG 34UM68-P model, ali prema nekim komentarima preko DP koristi i FS i 75Hz. Jedino što je tužno je što nema DP, nego samo 2xHDMI. Za kraj, pitanje je jeli dovoljno 2560x1080p za 34"..

Baš gledam review, ovdje se vidi da 27" izgleda kao beba pored tog 34": 

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2016 2:11 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Aha, sad ni meni nije jasno. Na edigital piše freesync, na lg-jevoj stranici piše Freesync: No, ali spominju "dynamic action sync" koji "assures smooth, fluid gaming action". Mene isto zanima kako bi izgledalo 1080p na 34 inča UW, ali pretpostavljam da je otprilike ista gustoća piksela kao na 27-inčnom 16:9, što bi značilo da će nekima to biti premalo, a nekima odlično.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2016 11:08 (Domdom32).
11 godina

Mislim da najvise zavisi otkuda gledas ili mislis gledati u monitor i o prakticki nicem vise.

Evo PPI kalkulator: https://www.sven.de/dpi/ Za 24" 1080p PPI je 91.8, za 27" 1080p 81.6, za 34" 2560x1080p 81.7, tj. isto kao 27" fhd.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2016 12:49 (The_Fichek).
17 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Treabo bih pomoć pri izboru 27'' FHD monitora. Mora imati zvučnike i 2 HDMI ili HDMI i DP jer će se koristiti za računalo i za OptiTV. Poželjno je da je fizička trgovina u Slavoniji (Osijek, Vinkovci...) ali može i internet store.

Windows Phone 8.1 - L520, L822, L930...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji monitor kupiti

Planiram kupiti novi monitor koji bi mi služio za uredski rad u dosta svijetloj (sunce) prostoriji.
Zanima me jeli BenQ GW2470H i dalje neki best buy za 1000kn i jeli se isplati protegnit jos nekih 500kn (koliko bih mogao)  za neki drugi monitor ako je razlika u kvaliteti stvarno velika?
Hvala na odgovoru :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav svima!

Zamolio bih za savjet za kupnju monitora veličine 24 incha. Monitor bi služio za Internet, rad u Excelu, Power pointu, SQLu, filmove gledam na TV-u.

Pretpostavljam da je najbolja opcija IPS zbog bolje kvalitete slike, gledao sam ovo LGa: LG 24MP68VQ-P, ali vidim da kao nije dobar za CS:GO jer je to jedina igra koju ponekad zaigram (max sat vremena dnevno, nisam nikakav profesionalac).

Zamolio bih za savjet što je nekakav best buy u budžetu oko 1300kn (naravno plus minus 200tinjak kn ako se radi o nekim značajnim karakteristikama).

Unaprijed zahvaljujem!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ne znam zašto bi ovaj LG bio loš za CS. Jedino ako ciljaš na 144 hz (ovaj ima 75), ali to ćeš onda platiti oko 2000 kn.

13 godina
neaktivan

Pa na netu sam pročitao da freesync nije dobar za FPSove jer povećava input lag sad neznam.. Da li mi je uopće potreban freesync jer će monitor služiti primarno za Office, Internet i generalno za produktivnost a manje igrice.

11 godina
neaktivan

Pa neophodan nije, ali lijepo ga je imati ako imaš AMD karticu.

Iskreno, nisam primijetio nikakav lag na svojem ekranu (29UM68) koji je po specifikacijama dosta sličan ovom 24-inčnom, ali ne mogu tvrditi da ne postoji.

Dosad sam s freesyncom od FPS-ova igrao Overwatch (redovito) i Doom (instalirao neki dan) i nisam primijetio nikakve probleme. U najgorem slučaju, Freesync ne moraš ni paliti.

12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Poz!

Namjeravam sutra,prekosutra uzeti monitor pa mi treba vasa pomoc.

Najvise bi sluzio za gaming(bf4,1,dota)

Naletio sam na ovaj 

http://www.nabava.net/search.php?q=Monitor+Asus+VC279H

Iznos do 2500kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Koji monitor kupiti

Bok!

Pošto vidim da nema tema za wall mount-ove, skromno vas tražim za savjet.

Pošto je ponuda slaba u lijepoj našoj, a još slabija u lepom Zagrebu, primoran sam kupovati izvana.

Ovdje sam našao jedan jedini tip na nabava.net koji mi ne odgovara, dimenzije same pločice nisu dobre za ekran ( http://www.samsung.com/uk/consumer/it/monitor/led-monitor/LS27F350FHUXEN ).

Tražim po raznim web stranicama, no većinom dominiraju dual monitor standovi koji mi trenutno ne trebaju.

Pitanje je, ima li netko iskustva sa dotičnima ili nekakvu preporuku (bez USB port izdr**, ne treba mi i to).

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

trebas stand za na zid ili na stol?

14 godina
Penzija kaže...

Planiram kupiti novi monitor koji bi mi služio za uredski rad u dosta svijetloj (sunce) prostoriji.
Zanima me jeli BenQ GW2470H i dalje neki best buy za 1000kn i jeli se isplati protegnit jos nekih 500kn (koliko bih mogao)  za neki drugi monitor ako je razlika u kvaliteti stvarno velika?

I mene zanima isto to

LoL EUW - pomijac - https://500px.com/darkonakic HS-HotS Pomijac#2840
12 godina
neaktivan
darko099 kaže...
Penzija kaže...

I mene zanima isto to

I mene isto, upravo trazim monitor :D. Dakle, best buy do 1000kn, za sobu, dakle nije za (presvijetal) ured ako to ista znaci. Sve ostalo isto, rad u office-u, web, itd., nista specijalno.

13 godina
neaktivan
Domdom32 kaže...

Iskreno, nisam primijetio nikakav lag na svojem ekranu (29UM68) koji je po specifikacijama dosta sličan ovom 24-inčnom, ali ne mogu tvrditi da ne postoji.

Dosad sam s freesyncom od FPS-ova igrao Overwatch (redovito) i Doom (instalirao neki dan) i nisam primijetio nikakve probleme. U najgorem slučaju, Freesync ne moraš ni paliti.

Monitor bi spojio na laptop u kojem je Nvidia 635m grafika. Po tome nemam koristi od freesynca? Da li uopće ta grafička kartica podržava freesync?

10 godina
Stolni, nisam dobro specificirao, pardon. Za 27" monitor s tim da dimenzije same pločice koja ide na poleđinu monitora su ograničene zbog stand holdera koji je fiksiran za sami ekran. Mislim da je maksimalna dužina u obje osi 91mm.
11 godina
neaktivan
Jeronimo kaže...
Domdom32 kaže...

Monitor bi spojio na laptop u kojem je Nvidia 635m grafika. Po tome nemam koristi od freesynca? Da li uopće ta grafička kartica podržava freesync?

Ne, Freesync ti podržavaju samo AMD grafičke, i to generacija 3xx, 4xx i neke od generacije 2xx ako se ne varam. Tako da u tvom slučaju nema nikakve koristi od freesynca ako u dogledno vrijeme ne planiraš promjenu hardwarea.

10 godina
Koji monitor kupiti

Lp svima, može preporuka nekog dobrog monitora između 2000 i 2500kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
iSammy kaže...
Stolni, nisam dobro specificirao, pardon. Za 27" monitor s tim da dimenzije same pločice koja ide na poleđinu monitora su ograničene zbog stand holdera koji je fiksiran za sami ekran. Mislim da je maksimalna dužina u obje osi 91mm.

http://www.chipoteka.hr/artikl/108936/nosac-za-tvmonitor-stolni-goobay-wh-screenflex-13-27-63496-4050070556

http://www.smit-electronic.hr/hr/artikl/1891

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice