Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.616
|
čitano: 5.718.101
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji monitor kupiti
sasac kaže...

poz svima
Što mislite o monitoru 
LG 25UM58-P
https://www.jeftinije.hr/Proizvod/4443513/racunalna-oprema/slika-i-zvuk/monitori/lg-monitor-25um58-p

U principu treba mi za posao pošto puno vremena gubim po internetu, multimedia i malo gaming. Nisam nikakav zahtjevan korisnik po tom pitanju, bitno mi je da je velik i čim veća rezolucija za ovih cca 1500 kn nebih više novaca izdvajao treba i novu fotelju ubosti.

25" za ultra widescreen je premalen veličina!

Visina vidljivog djela panela je jednaka 20" 16:9 monitoru!

Ako ćeš 21:9 format obavezno uzet 29" koji je mrvciu viši od 23.4" 16:9 monitora

Sa 34" 21:9 treba pazit jer je monitor poprilično velik, (27" 16:9 visina) te ako ima 2560x1080 i nije bajna situacija radi broja piksle na ogromnoj površini. Tekođer bitna je i udaljenost na kojoj se sjedi sa tim monitorom

Veličine:

29"+21:9+pokraj+24"+16:9 29"+21:9+pokraj+24"+16:9
29"+21:9+pokraj+24"+16:10+-+filmovi 29"+21:9+pokraj+24"+16:10+-+filmovi
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2016 11:38 (doktor1).
13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Ljudovi trebam pod hitno 27" 4k TN (ili ako ima Va/IPS za slicnu cijenu:) ali da nije bas najvece sranje! slobodno roknite 2-3 modela...LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan

Nisi napisao budžet, ali ako želiš što jeftiniji, a dobar gledao bih LG 27UD68-W ili -P 

http://4k.com/monitor/lg-27ud68-review-4k-uhd-ips-monitor-with-freesync-lg-27ud68-w-lg-27ud68-p/

11 godina

Rakun

Naravno da ne. FreeSync radi samo na AMD grafama, ne placa se skoro nista i kod tih novih monitora ide preko HDMI kabla da bi islo do 72 ili kod nekih 75Hz. Ti i dalje mozes spojit Nvidia grafu, ali neces imati Freesync, 75Hz vjerojatno i dalje hoces. 

doktor1

Javi dojmove kad stigne :)

roxas

Hvala na dojmovima. Btw. nije ti to glow u donjem desnom kutu, nego backlight bleed i to tolko velik da mozda imas pravo na reklamaciju..

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2016 12:45 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan

Evo The_Fichek je pojasnio, a ja sam sinoć kasnio pisao pa sam se krivo izrazio a poslije mi se nije više dalo provjeravati i ispravljati. Ali da, trebao bi imati 75hz i na nvidiji ako je povežeš preko hdmi kabla.

I da, primjetio sam da je malo izraženije probijanje svjetla samo nisam bio siguran jel to dovoljno. Ali mi zapravo i ne smeta toliko s obzirom da gotovo nikad ne igram u potpunom mraku, a i puno manje je to izraženo kad se gleda prostim okom umjesto na slikama. Fotoaparat baš jako naglasi taj problem. A najviše od svega ne da mi se reklamirati jer ću onda neko vrijeme biti bez monitora.

11 godina

Istina, fotic moze dati los prikaz istine, malo sam zaboravio na to. Mah, bitno da si zadovoljan ;)

Btw. ljudi, sto mislite je li ovo previse zakrivljeno, posto se ipak radi o 24" monitoru, krivulja je 1800R:

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2016 13:11 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Evo jedan update što se tiče monitora nakon što sam dobio upit u vezi problema sa preskakanjem biosa, odnosno kako sam ja to nazvao sporijim hvatanjem signala :D. Čini se da ipak nije problem sa monitorom jer mi i stari monitor koji je prije normalno sve prikazivao radi istu stvar, znači pokaže sliku tek kad se uđe u windowse. Ja mislim da je to uzrokovano uključenom integriranom grafičkom uz diskretnu...pokušat ću to kasnije isljučiti pa ćemo vidjeti hoće li biti rezultata. Jel ima tko još neki prijedlog ili mišljenje kako bi se mogao riješiti ovaj problem?

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2016 13:31 (roxas).

0 0 hvala 0
17 godina
gocc01 kaže...

Prodajem svoj Benq GW2760HM, 7/2015, Links, kutija garancija tip top. 1200kn dogovor 

Zakaj prodaješ taj AMVA monitor zbog čega, priznaj istinu ili u suprotnom bit češ isklempovuhan i propisno začvrgan.

roxas kaže...

Ne želim otvarati novu temu pa ću ovdje napisati par riječi o LG 24MP68VQ pa možda i pomogne nekom ako se odluči uzeti novi freesync monitor. Monitor je meni odličan, boje su izvrsne već out of the box i ja nisam imao potrebu kalibracije, a prema informacijama na koje sam naišao na jednoj kineskoj recenziji radi se o 8bit zaslonu pa vjerujem da me oči ne varaju što se tiče reprodukcije boja. Input lag nisam primjetio, a također nema ni ghostinga u igrama koje sam ja igrao (witcher 3, bioshock infinite, insurgency, crysis 3). Što se toga tiče mislim da se radi više manje o standardnom ips zaslonu s kojim u tim područjima ne bi trebalo biti problema. 

Ono što bi nekima moglo smetati je ips glow koji se na ips monitorima ne može u potpunosti izbjeći,a često ovisi o sreći i u najgorem slučaju može preći u backlight bleeding. Ovaj moj primjerak nema izražen glow, iako slike prenaglašavaju taj problem pa se može činiti da ga ima više nego što ga ljudsko oko može vidjeti. Ja npr kad ugasim svjetlo vidim glow samo u desnom donjem kutu. Brightness je smanjen na 20 jer mi je inače prejako svjetlo a i pogoršava glow. Općenito meni ips glow ne smeta jer monitor primarno koristim za igre, a rijetko za filmove i isto tako rijetko igram/gledam u potpunom mraku takve mračne scene da bi mi to smetalo.  Otprilike ovakva je situacija i kod prijatelja koji ima LG23MP68VQ. Netko tko planira više gledati filmove i misli da bi mu ovo moglo smetati treba uzeti AMVA matricu. 

Realno IPS Glow svima smeta i to je uvijek minus, a sve isto ide i za manje ili više izraženi Backlit Bleding.

Ako imaš VA/AMVA monitor, onda sa zelenim ili žutim napasnicima realno nemaš nikakvih problema to je ono najvažnije.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=104&jumpto=4520670&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=175&jumpto=4861010&sort=asc&view=flat

Eto opet simpatične usporedbe dvadeset identičnih Asus IPS monitora cijene 1500dolara, i realno 50% primjeraka je Backlit Bleding smeče ili zbrkljuž.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=213&jumpto=4959471&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
9 godina
neaktivan

Naravno da smeta, ali npr meni ni približno toliko koliko neki govore da to ubija svaki doživljaj gledanja u monitor. Otprilike isto kao i black crush na AMVA panelima, sve se tu svodi na mišljenje korisnika što će mu više smetati, a isto jako ovisi o namjeni. Ja koji koristim ovaj monitor primarno za igre i u dobro osvjetljenom prostoru ips glow  i ne primjećujem...netko tko će više gledati filmove, a pogotovo u mraku, bi trebao uzeti AMVA. Ali to ne znači da je AMVA apsolutno nadmoćna tehnologija nad IPS zaslonima. Možda kad dodatno riješe black crush i ghosting.

I da, evo sad sam probao izvaditi grafičku i onda preko vga spojiti monitor. Tu je prikazao bios bez problema te sam isključio dual graphics. Ali svejedno kad sam vratio grafičku i povezao sa hdmi opet preskoči bios i pokaže sliku tek u windowsima. Nažalost nemam dvi kabla pa da pokušam preko njega.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2016 14:36 (roxas).
17 godina
The_Fichek kaže...

Btw. ljudi, sto mislite je li ovo previse zakrivljeno, posto se ipak radi o 24" monitoru, krivulja je 1800R:

Potpuno nepotrebno..

34" 21:9 zakrivljeni monitor da, ali ovaj mali 24" 16:9 nikako...

9 godina
Koji monitor kupiti

Jel valja kaj ovaj monitor HP LA2405wg? Uglavnom trenutno imam hp x23L  led, pa me zanima koji da sebi ostavim.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2016 17:47 (BOOMboy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Meni je taj backlight bleed jedini razlog zasto jos nisam uzea monitor, previse se bojim da cu dobit los primjera, a s AMVA monitorima nisam upoznat, odnosno neznam neki primjerak da ima freesync i dobru rezoluciju.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji monitor kupiti

trebas navratiti u instar ducan u areni pa si pogledaj asus G752, kako taj ekran ima ips glow to nije normalno, mislis si da ima TN matricu kad se mices po kutevima kako bljesti ekran jedva vidis jasno sliku

jedva cekam da OLED zazivi jer ovo sve je sranje za tako velike cifre

1 0 hvala 0
17 godina
Jonja kaže...

Meni je taj backlight bleed jedini razlog zasto jos nisam uzea monitor, previse se bojim da cu dobit los primjera, a s AMVA monitorima nisam upoznat, odnosno neznam neki primjerak da ima freesync i dobru rezoluciju.

Probaj odigrat neku igru na 21:9 monitoru i onda se odluči...

Ja kada sam početkom godine probao 29" UW monitor reko sam da je sljedeći monitor upravo taj; nakon njega sam sjeo za svoj SAMSUNG 2470HD i skoro zaplako koliko je kockast i koliko ima lošije boje i oštrinu...

Sutra kada pokupim monitor napišem više detalja, ali taj model općenito jako hvale kao odličan budget UW monitor za multimediju i igre...

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Da, ovaj UW uopce nije skup, izgleda mi cak predobro da bi bilo istina (zato se i bojim bleeda).

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

Puno toga sam pročito o njemu i redom ga svi hvale kako ima odličan ekran za svoju cijenu; uz to podržava FreeSync i 75Hz!

je na ruskom, ali koliko toliko pokazuje boje:

Ima i Linusova recenzija sličnog, starijeg - 29UM65 koji nema 75Hz i Freesync

*Linus tu spominje da igre neće radit u toj rezoluciji bez tweakova no skoro sve nove igre posržavaju 21:9; ipak je ovo video iz 2014! Zato i je recenzija ovog modela pošto je 29UM68-P izašo ove godine.

Iz jedne pisane recenzije:

"When it comes to color representation, this display could hardly do better. It is rated at achieving an sRGB color gamut of over 99%. So what’s so special about that? The fact that color gamut isn’t discussed more when it comes to the quality of a monitor is somewhat disappointing. A wide color gamut gives you a much better representation of the original image, as the original artist/designer/programmer had intended it. A wide color gamut also means you get an extended array of your brightest bright and darkest dark colors. This helps greatly to improve the contrast of your screen. What you end up with is a more realistic image across the board."

Veličina je taman za udaljenost od cca pola metra...

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2016 18:50 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Danas mi je stigao LG 27MP68VQ-P i primjetio sam jedan mrtvi pixel.

Zna netko kakva je situacija s reklamacijom jednog mrtvog pixela?

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Hichko kaže...

Danas mi je stigao LG 27MP68VQ-P i primjetio sam jedan mrtvi pixel.

Zna netko kakva je situacija s reklamacijom jednog mrtvog pixela?

Hvala!

pa nazoves trgovinu gdje si ga kupio i pitas, jel moze biti jednostavnije!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina

doktor1

Di kupujes taj UW LG?

17 godina
Koji monitor kupiti
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2016 20:17 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina

Samo se nadaj da ti dodje dobar primjerak bez prevelikog BLB a glow ne mozes izbjec..

14 godina
Koji monitor kupiti

Doktor znaš li možda može li se kod nas nabaviti monitor istih karakteristika samo da je curved? 

0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2016 21:06 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina

bome su debelo preskupi, samy jos nema ni freesync

16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Poštovanje ekipa,

u potrazi sam za monitorom koji će mi služiti za posao(3d modeliranje u solidworksu) i biti će spojeni na laptop, a druga namjena da mogu prikopčati playstation4 i poigrati se jer imam neki TV na kojem se previše osjeti ghosting i "slika kasni" što se osjeti recimo kod fallout4, witcher3 posto se igra sama po sebi vrti na malih 25-30fps i uz ovo izgleda još sporije.
Poželjno je da ima dva HDMI utora, ako je moguće i 3.
Po mogućnosti što veći(27inch?).
Cijena 2000-2500kn, poželjno i manje.

Još jedno pitanje. Dal mogu monitor pretvorit u TV samo preko obicnog DigiTV, posto u digi ide kabel za antenu a iz njega ide samo hdmi, tako da imam onda i "TV" u sobi.

Hvala, živjeli.

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Postovanje,ako moze preporuka izmedu ova dva monitora

1.ACER Predator XB241Hbmipr UM.FX1EE.001

2.AOC G2460PG,

ili nesto trece,svaki savjet je dobrodosao.

Pozdrav 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Trebao bih monitor za gaming, multimediju i evo sad i programiranje posto sam upisao FER. Sjedim na udaljenosti od 1 m od monitora pa ne znam kolika bi mi velicina trebala? Monitor neka bude full HD jer mi ne treba nista vise od toga. Obavezan hdmi ulaz da mogu spojiti konzolu.

Gledao sam ovako nesto. Da bude maks 2000 kn. https://iponcomp.hr/webshop/product/aoc_g2460pf/1322755 Ima li sto bolje?

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 9:45 (Jakic007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Jakic007

To nije hrvatska trgovina i nemam iskustva s njima...

Preporučio bih ovo - KLIK

15 godina
neaktivan
A izmedu onog mog monitora sto sam stavio i ovog benq koji je bolji?
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pa BenQ, ne bih ga bez veze linkao.. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice