Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.633
|
čitano: 5.728.480
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Pa meni se ovo sve cini normalno, ne vidim probleme 

Mislim da te igre imaju problema sa podrskom za 21:9 monitore, dok na standardnim 16:9 normlano sve radi neovisno o rezoluciji.

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
Re: Koji monitor kupiti

Napisao sam Sashi da sam sa preporukom zadnjeg Samsunga zaboravio da ima gtx 1080 pa da ide na jedan od onih 27" 1080p AMVA ispod 2000kn sto sam preporucio post prije toga ili ovaj zadnji BenQ 27" GW2765HT 1440p sa AHVA panelom koji su se pokazali dosta brzim i koje koriste i trenutno najpozeljniji gaming monitori uopce.

On se za sad odlucio na taj BenQ GW2765HT, ako tko ima kakav dodatni prijedlog neka napise.

15 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Evo na preporuku onda idem s ovim monitorom:

http://www.m-computers.hr/monitor-led-27-benq-gw2765ht-4ms-vga-dvi-dl-dp-hdmi-2k-ips-panel-bug-best-buy/EUR43736/product/

2K reza, i upravu si što se tiče 16:9 omjera radi sve super, jedino je 21:9 problem kod njih.

powered by sashab
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Mislim da je taj monitor bang for the buck, samo aj bi ga uzeo iz provjerenog ducana http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/27plus/100300017/

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina

jedina estetska mana tom monitoru sto ima glossy okvir, to ne volim ali jbg

9 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

A dobro to i nije neki problem to je vise stvar afiniteta, ja ionako uvijek imam polu-zamracenu sobu sa roletama tako da bolje vidim ekran po danu i da nemam nikakvih refleksija u njemu od svijetla, tako da bi se kod mene u sobi tesko mogle neke refleksije vidjeti u tom mirror edgu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Koji od ovih tu uzeti Asus 21,5"

AOC 23"(svidja mi se stalak:D)

LG 21,5"

HP 21,5"

AOC 21,5"(sviđaju mi se mali rubovi oko ekrana)

2 Asus 21,5"
1 AOC 23"
1 LG 21,5"
0 HP 21,5"
0 AOC 21,5"
Problema ima puno, ali rješenja duplo više.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji monitor kupiti

Što je bolje?

1. BENQ GW2455H - DVI i odziv 8ms
  2. ili
  3. BENQ GW2470H - bez DVI i odziv 4ms (izgledom malo ljepši, a i jeftiniji)
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Drugi naravno :) Lako kupis HDMI-DVI kabel ili adapter, ako ti je bas potreban DVI prikljucak. 

10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Dino1985 kaže...
Isplati li se danas kupiti Dell P2417H? Cca 1700kn.
Sluzio bi mi doslovno za office use (programiranje, surfanje, filmovi, rijetko igram igre).

Malo kasnim. Odgovor je da i ne, ne zbog: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=BENQ+BL2420Z Opasna je konkurencija. Moji su ga kupili neki dan pa ti velim iz kratkog iskustva, citaj dalje.. Slika je izvrsna kao i stalak i mogucnosti stalka te bundle. Dobis VGA, DVI-I (single link), kabel za napajanje, svi duljine 1m, zatim mini USB-USB kabel i 3.5mm m/m audio kabel. Ono sto mislim da je najveca prednost naspram Della jeste jaca crna/kontrast, nepostojanje tzv. IPS glowa, odlicne boje i uniformnost boja. Takodjer ima kako bi Rambox rekao neke tehnikalije za zastitu ociju s kojima se nisam pozabavio, no primjetio sam da se automatski gasi cim se odmaknes od ekrana. Ima neki ECO sensor uglavnom i opcije vezane za isti. Stalak se okrece na sve strane, bez ikakvog zapinjanja i bez ikakvog klimanja. Imao sam prije koju god Dell P2414H te mi je ostao u sjecanju kao prvi dobar monitor koji sam imao na stolu. Boje su bile solidne/odlicne, ali nisu napravile tolki utisak kao boje ovog. Slika Della je bila malo zrnata, kako bi neki forumasi rekli, radi hard matte premaza koji ide na sam panel radi cim manje odbljesaka. Doduse prije je Dell stavljao jos jaci coat/premaz, a onaj u P2414H i P2417H zovu light matte ili AG (anti-glare) coat. Kod BenQa je to vise semi glossy premaz, nesto izmedju i ono sto meni osobno najvise odgovara. Taj matte coat/premaz Della je subjektivna stvar. Ono sto je mana Della i svakog IPS monitora je tzv. IPS glow, koji nije posebno strasan, dok ne kupis ovako neki monitor koji toga nema. Apsolutno najbolja stvar kod tog BenQa su odlicne boje, a savrsene na sRGB modu. Na ovoj recenziji: http://www.trustedreviews.com/benq-bl2420z-review-image-quality-screen-modes-page-2 vele da je odlicno pogodjen taj mod. Usporedi sve ovo s nekom recenzijom Della i tako pa odluci, ak vec nisi. Btw. sa Dellom isto dobis dodatni kabel, ne DVI, nego DP, sto je modernija verzija DVI, no najbitnije da ne spajas sa analognim VGA kablom monitorom.

Btw. znao sam prije vise usporedjivat te panele, ali na velikom monitoru nebih bas isao na IPS jer kad ti probije svijetlo u kutu onda se to vidi, nedaj boze da out of the box imas problema sa probijenim pozadinskim osvljetljenjem (kod nekih monitora zna tolko probit da moze bez problema odmah ici na reklamaciju). Ovo ne znaci da se to nemre dogoditi kod VA panela jer je isto LCD, ali je izgleda manja vjerojatnost. IPS je inace poznatiji kao mrvu brzi panel, no vidim da ti igranje nije prioritet, a i to sve zavisi od modela do modela, testova itd. Uglavnom, mislim da Dell nije vrijedan tih para te da dolar nije skocio bi mu cijena vjerojatno bila 1300-1400kn, kolko i treba kostat, dok je 1600-1800kn vise za U seriju (ti su nakon porasta dolara skocili na 2K kn). BenQ je inace poznat po nesto nizim cijenama, tako da to sto je ovaj tolko skup vjerojatno nesto i znaci. Imam jos 21.5" BenQ, 2x jeftiniji od ovog 24" te su boje out of the box bile u banani (sve se da iskalibrirat!), kod ovog su bile vrlo dobre out of the box, a velim, izvrsne na sRGB modu, cak i bijela boja koja je rekao bih boljka tih AMVA panela jer tolko jak kontrast malcice ubije bijelu, sto se primjeti u situacijama kad usporedis monitor do monitora u ovako nekoj situaciji, kao Bugov forum koji je prilicno svijetao. S druge strane, boljka IPS ekrana je crna, sto je opet tesko rec, dok ne usporedis oba monitora. Ovo kaj sad pricam je mozda vec sitnicarenje, ali detalji su ti koji odvajaju monitore te klase, s time da IPS glow bas i nije detalj, nego mana svih IPS panela i po meni dealbreaker kod ovakve kupovine. Sve je to na kraju krajeva subjektivno, tako da sretno s odabirom, ako vec nisi kupio. Sta got kupio, ako prvi dojam bude dobar, naviknut ces se kroz par dana i to ce biti to. Ako primjetis bilokakve nepravilnosti, ikakvo jace probijanje pozadinskog svijetla, ikakvu ogrebotinu ili shebani pixel, nazad u kutiju i natrag u ducan dok je na vrijeme.

Vratio sam Dell P2417H jer je bio tvornicki neispravan. Sad sam opet u potrazi za monitorom :D

Jel bi mi jos uvijek preporucio taj Benq BL2420Z ili da idem na GW2470H koji je toliko hvaljen ovdje? S tim da mi se jako svidjaju opcije stalka kod BL2420Z modela (iste kao sto ima i Dell-ov stalak, pivot, tilt, podesavanje visine), ali ako je kvaliteta slike kod GW2470H primjetno bolja onda stalak uopce nije bitan (ima Vesa mount).

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 0:49 (Dino1985).
11 godina
neaktivan

Uzmi 2750ZL. Samo nemoj u toj trgovini, dosta je ljudi imalo losa iskustva s njima. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 1:34 (danny_2).
9 godina
neaktivan
Znaci imam pley i planiram uzet komp i neznam dali da kupim monitor i tv ili onaj tv sta moze biti i monitor pa me zanimalo dali imate kakve prijedloge sta da uzmem

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Nesto jeftino bi htio uzet
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Listao sam po forumu i nasao ovaj model https://edigital.hr/monitor/benq-ew2750zl-27-led-monitor-p417896 . Hm sad ima li ko kakvog iskustva s ovim. Isplatili se , kakva je kvaliteta ili ima mozda kakva bolja opcija ?'

0 0 hvala 0
15 godina
tonihcdu kaže...

Listao sam po forumu i nasao ovaj model https://edigital.hr/monitor/benq-ew2750zl-27-led-monitor-p417896 . Hm sad ima li ko kakvog iskustva s ovim. Isplatili se , kakva je kvaliteta ili ima mozda kakva bolja opcija ?'

Bježi od edigitala.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
9 godina
neaktivan

Neka preporuka ? Monitor mi treba opcenito za sve od igre , filma , raznih kompjuterskih djelatnosti . 

15 godina
tonihcdu kaže...

Neka preporuka ? Monitor mi treba opcenito za sve od igre , filma , raznih kompjuterskih djelatnosti . 

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=benq+27

GW2760HM

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
13 godina
Koji monitor kupiti

Ljudi što mislite o ovom monitoru, je li PLS matrica dobra za gaming?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Koji monitor kupiti za 1080p gaming? Cijenovni rang 1500-2000kn. 

:
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
FileFicho kaže...

Ljudi što mislite o ovom monitoru, je li PLS matrica dobra za gaming?

PLS panel je odlican za gaming. To ti je nesto slicno kao IPS panel. Imao sam samsungov PLS
monitor i bio je stvarno dobar. Medutim ovaj monitor je  pravo skup. Ne znam jel ti samo za gaming
treba ili za neki rad, ali pogledaj si jos ovaj monitor GW2765HT slicnih je specifikacija, ali je vise od 1000
kuna jeftiniji, po mnogima best buy za te novce. . Jedino ako ti na samsungu trebaju svi oni utori.
Uglavnom pogledaj si. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2016 3:17 (danny_2).
12 godina
Koji monitor kupiti

Dragi kolege gameri, da li postoji monitor 144Hz sa IPS matricom, min 24 inča sa 16:10 omjerom, FREESYNC za koji ne treba uzeti kredit?

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

trebao bih preporuku monitora ili TV-a do 1200 kn. Ono što je specifično za mene je to da želim ubiti dvije muhe jednim udarcem, tj. koristiti jedan zaslon kao TV i kao monitor. Najjednostavnije bi bilo kupitii neki TV od cca. 55cm i stvar bi bila riješena, no brine me kvaliteta slike. Zaslon bih koristio za pretraživanje interneta, gledanje filmova, i rad u Office programima i EagleCAD-u. Molim Vas neku preporuku TV-a ili monitora sa TV tunerom.

0 0 hvala 0
11 godina

Azmo

Bas i nema.. zelis li jeftinije moras raditi ovaj kompromis: ili IPS (tj. nesto sto nije TN) ili 144Hz. Omjer 16:10 dodatno komplicira..

EDIT: Mislim da je jedini monitor koji nudi to sto zelis Asus MG279Q na HR trzistu. Opcenito takvih monitora ima vrlo vrlo malo.

Silvač

TV + monitor u tom rangu nudi Samsung i to dijagonale 22", zelis li 24" moras ici blize 1500kn, a zelis li 55" onda moras traziti drugu temu..

PowerRi

Koju dijagonalu zelis? Koju vrstu panela (TN, PLS, IPS, VA / AMVA)? Za te pare par monitora nudi FreeSync pa napisi zelis li i to (ako imas AMD grafu)?

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2016 21:51 (The_Fichek).
14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ima. Bolji su radi kvalitetnijeg prikaza boja i takodjer imaju FreeSync:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=23MP68VQ-P (IPS)

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=S24F352H (PLS)

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=+S24E370DL (PLS)

Probaj jos sam malo potrazit nove FreeSync monitore. Mislim da je to to za HR trziste ispod 1500kn, da imaju ekran bolji od TN, ali moguce da mi je promaknuo koji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2016 23:09 (The_Fichek).
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Silvač

TV + monitor u tom rangu nudi Samsung i to dijagonale 22", zelis li 24" moras ici blize 1500kn, a zelis li 55" onda moras traziti drugu temu..

Zapeo mi je za oko ovaj model: http://www.lg.com/hr/monitori/lg-22MT47D-ips-personal-tv

Kako LG stoji sa kvalitetom matrica? Vidim da daju samo 72 sata garancije na podpiksele.

11 godina

Ok je, nemas tu nikakve ekstra IPS matrice. Mozes si zguglat IPS (ili AH-IPS ili BenQova verzijaa AHVA), PLS (ili AD-PLS, Samsungova verzija IPS), VA (ili AMVA; MVA), 3 tipa matrica koje se preporucuju, tj. u sustini 2 tipa matrica, a treci/cetvrti je TN koja se ne preporucuje, a preporucuje se tko trazi jeftiniji 144Hz monitor.. Inace, nisam ni primjetio da LG u tom rangu nudi tak nest. Kao netko tko ima 21.5" ti savjetujem da, ako imas novca, se protegnes na 23-24" :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 21:20 (The_Fichek).
12 godina
Koji monitor kupiti

Jel ima itko od vas lg ultrawide 29" monitor, te kako vam se čini. Malo da vidimo kakav je monitor jel ga nitko ne preporučuje a košta oko 2500kn.

Gamer

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice