Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.592
|
čitano: 5.707.506
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji monitor kupiti

Preporuka monitora do 900kn, najmanje 21,5"?

Mislio sam uzeti ovaj Philips, po specifikacijama mi se ne cini los.

12 godina
rocker55555 kaže...

1x Acer V226HQLAbmd

1x BENQ GW2270

11 godina

Ako nije tesko protegnuti se 66kn imas i 24" https://edigital.hr/monitor/benq-gw2470h-24-led-monitor-p417891, znam da je sranje od ducana, ali su 120kn jeftiniji od drugih u ovom slucaju.

12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav kolege,zanima me neki gejmerski monitor ne pre skup,mozda do 1500 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
The_Fichek kaže...

Ok je, nemas tu nikakve ekstra IPS matrice. Mozes si zguglat IPS (ili AH-IPS ili BenQova verzijaa AHVA), PLS (ili AD-PLS, Samsungova verzija IPS), VA (ili AMVA; MVA), 3 tipa matrica koje se preporucuju, tj. u sustini 2 tipa matrica, a treci/cetvrti je TN koja se ne preporucuje, a preporucuje se tko trazi jeftiniji 144Hz monitor.. Inace, nisam ni primjetio da LG u tom rangu nudi tak nest. Kao netko tko ima 21.5" ti savjetujem da, ako imas novca, se protegnes na 23-24" :)

Forumaš ne zna kud če od raznih LCD matrica, nema potrebe za guglanje dakle dolnji linkovi AMVA vs IPS i ostali dodaci.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=104&jumpto=4520670&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=175&jumpto=4861010&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=213&jumpto=4959471&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=177&jumpto=4869889&sort=asc&view=flat

ibme74 kaže...
rocker55555 kaže...

1x Acer V226HQLAbmd

1x BENQ GW2270

Benq AMVA je jedini izbor, i to zato je Acer VA model nije Flicker-Free a bogme nema niti Low Blue Light tehnikalije.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=163&jumpto=4828887&sort=asc&view=flat

The_Fichek kaže...

Ako nije tesko protegnuti se 66kn imas i 24" https://edigital.hr/monitor/benq-gw2470h-24-led-monitor-p417891, znam da je sranje od ducana, ali su 120kn jeftiniji od drugih u ovom slucaju.

Ma jok ED kupnja se ne preporučuje, ako treba reklamirat čekat češ monitor minimalno 40 dana pa ti vidi.Monitor ili TV nije usisavač ili mikser, bez usisavača moš i par mjeseci ali čekat monitor 40+ dana to je bože sačuvaj.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 2:18 (rambox).
16 godina
Koji monitor kupiti

U potrazi sam za novim monitorom jer je trenutni na izdisaju.

Poželjno bi bilo 24'' što mi se čini sasvim dovoljno za full hd rezu (nemam mjesta za 27'' ), u svakom slučaju napredak u odnosu na trenutnih 20''.

Uglavnom vidim da se masovno preporuča BenQ gw2470h, malo sam pogledao recenzije i vidim da se dosta ljudi žali na ghosting effect i probleme sa sivom bojom ako se dobro sjećam.

Može li netko staviti postavke kalibracije dotičnog monitora jer nisam nigdje uspio naći za točno taj model.

Koje još monitore u tom cijenovnom rangu preporučate (1000-1300 kn)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

To su sitnice. Mozes na jednak nacin gledat mane IPSa, kolko se ljudi zalilo na IPS glow i kolko nije zadovoljno crnom bojom IPSa. To su opet sitnice po meni, ali mogu biti dealbreaker. Zavisi ko sta vise preferira.

Radi tog velikog kontrasta bijela mrvu vuce na sivu, ali u radu se to vrlo tesko primjeti, cak i na Bugu di imas hrpu bijele i tonova sivkaste boje. Da se kalibrirati, stavis User mode pa RGB i onda se malo igras sa bojama. Zelis li pro kalibraciju i neke specificne podatke trebas traziti review kojih bas i nema, tak da vjeruj svojim ocima :)

12 godina
The_Fichek kaže...

To su sitnice. Mozes na jednak nacin gledat mane IPSa, kolko se ljudi zalilo na IPS glow i kolko nije zadovoljno crnom bojom IPSa. To su opet sitnice po meni, ali mogu biti dealbreaker. Zavisi ko sta vise preferira.

Radi tog velikog kontrasta bijela mrvu vuce na sivu, ali u radu se to vrlo tesko primjeti, cak i na Bugu di imas hrpu bijele i tonova sivkaste boje. Da se kalibrirati, stavis User mode pa RGB i onda se malo igras sa bojama. Zelis li pro kalibraciju i neke specificne podatke trebas traziti review kojih bas i nema, tak da vjeruj svojim ocima :)

U prijevodu svaki panel ima svoje prednosti i nedostatke, a u odabiru uzeti u obzir za sto ce se najvise koristiti monitor te naravno sto kupac vise preferira u tim sveukupnim "dobrim" i "losim" stvarima određenog panela.

12 godina
s0me0ne kaže...

Poželjno bi bilo 24'' što mi se čini sasvim dovoljno za full hd rezu (nemam mjesta za 27'' ), u svakom slučaju napredak u odnosu na trenutnih 20''.

Uglavnom vidim da se masovno preporuča BenQ gw2470h, malo sam pogledao recenzije i vidim da se dosta ljudi žali na ghosting effect i probleme sa sivom bojom ako se dobro sjećam.

Može li netko staviti postavke kalibracije dotičnog monitora jer nisam nigdje uspio naći za točno taj model.

Evo ovaj AOC ti nije los, 23.6", Full HD, IPS, VGA;HDMI, Flicker Free, ima MHL tehnologiju, 3 godine garancije... Za oko 1.100kn sasvim dobar monitor

16 godina
ibme74 kaže... 

U prijevodu svaki panel ima svoje prednosti i nedostatke, a u odabiru uzeti u obzir za sto ce se najvise koristiti monitor te naravno sto kupac vise preferira u tim sveukupnim "dobrim" i "losim" stvarima određenog panela.

Da, zaboravio sam napomenuti za što će se koristiti.

Ponajviše za surfanje, office, programiranje, gledanje filmova/serija, amaterski photoshop i ponekad igre (koliko ovaj vremešni stroj pod "Moj PC" dopušta).

11 godina

Gle, taj AOC ili onaj BenQ, tako svejedno za tu namjenu. Neces imati ekstra boje niti s jednim, nego prilicno dobre boje. Mrvu losija bijela ili cak bih rekao osjetno losija crna, sve ostalo jedva primjetno pa cak i to. Stvarno trebas staviti monitor do monitora da primjetis neke razlike. Po meni je AMVA malo napredniji panel od IPS, ali neces pogrijesiti niti s jednim.

17 godina
s0me0ne kaže...

Realno za tu lovu nema tu nikakvih problema, to su sve sitnice i pogotovo ovo sa sivom bojom to je kao traženje dlake u stogu sijena.Ajd se ti vrati na moj predzadnji post, pa pažljivo pročitaj kaj se nalazi na ponuđenim linkovima.Benq AMVA LCD panel je kupi i nosi, a od IPS LCD panela za vrjeme gledanje filmova i serija dobit češ laganu glavobolju to sigurno.

12 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Gle, taj AOC ili onaj BenQ, tako svejedno za tu namjenu. Neces imati ekstra boje niti s jednim, nego prilicno dobre boje. Mrvu losija bijela ili cak bih rekao osjetno losija crna, sve ostalo jedva primjetno pa cak i to. Stvarno trebas staviti monitor do monitora da primjetis neke razlike. Po meni je AMVA malo napredniji panel od IPS, ali neces pogrijesiti niti s jednim.

Napredniji je u dubokim tonovima, crnoj, manje blb i sl. No za igre je ipak "spor", odn. ghosting je veći nego na nekim današnjim "gejmerskim" ips panelima.

rambox kaže...

Realno za tu lovu nema tu nikakvih problema, to su sve sitnice i pogotovo ovo sa sivom bojom to je kao traženje dlake u stogu sijena.Ajd se ti vrati na moj predzadnji post, pa pažljivo pročitaj kaj se nalazi na ponuđenim linkovima.Benq AMVA LCD panel je kupi i nosi, a od IPS LCD panela za vrjeme gledanje filmova i serija dobit češ laganu glavobolju to sigurno.

Ipak, nije li ugodnije gledat film na kauču ili krevetu dok blejiš u 55'' tv nego u monitor, u stolici/fotelji? 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina

a danas svatko ima love da si priusti 55ticu?? ma sta 55, 65" je danas in

12 godina
eywa33 kaže...

Ipak, nije li ugodnije gledat film na kauču ili krevetu dok blejiš u 55'' tv nego u monitor, u stolici/fotelji? 

Ugudno je i voziti Audi S5 pa ga ne vozi svako 

12 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

^ Ok, imaš pravo, 55'' je skuplji, no bubnio sam 55''. Ne mora bit tolika mrcina, ali recimo izvrsnih tv-a nađeš za 3.5k kn. 49'', 4K reza - Recimo :)

Nije problem zaradit 4k kn za nešto što će te služit. Malo konobarenja u sezoni i samo od bakšiša si kupiš tv... Ako neće konobarenje, bauštela... 55'' je skuplji dosta, ali neki 48-49'' bez beda za relativno male pare. Onaj na linku već pikiram neko vrijeme, čini mi se odlična ponuda.

ibme74 ipak si otišao predaleko. TV se zaradi u mjesec dana ako nemaš drugih obveza (čitaj ženu, dicu, auto...). Fakat nije problem, nemojte pi*dit sad.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 22:42 (eywa33).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
eywa33 kaže...

^ Ok, imaš pravo, 55'' je skuplji, no bubnio sam 55''. Ne mora bit tolika mrcina, ali recimo izvrsnih tv-a nađeš za 3.5k kn. 49'', 4K reza - Recimo :)

Nije problem zaradit 4k kn za nešto što će te služit. Malo konobarenja u sezoni i samo od bakšiša si kupiš tv... Ako neće konobarenje, bauštela... 55'' je skuplji dosta, ali neki 48-49'' bez beda za relativno male pare. Onaj na linku već pikiram neko vrijeme, čini mi se odlična ponuda.

samo pazi da ima HDMI 2.0 konektore za 60Hz, ako to nema onda ima manu

12 godina
eywa33 kaže...

ibme74 ipak si otišao predaleko. TV se zaradi u mjesec dana ako nemaš drugih obveza (čitaj ženu, dicu, auto...). Fakat nije problem, nemojte pi*dit sad.

Taj tv ( koliko vidim na stranici phillipsa) ti nema dvb-t2 hevc koji ce trebati za emitiranje novog signala tako da bi ga ja preskocio.

Sto se zarade za kupnju telke tice, ovisi gdje zivis, nije isto ako zivis u Split i ako zivis negdje na istoku slavonije 

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 22:46 (ibme74).
12 godina
odjavljen
roby27 kaže...
eywa33 kaže...

samo pazi da ima HDMI 2.0 konektore za 60Hz, ako to nema onda ima manu

Iako bi bilo gušt zaigrat na 4k@60hz i velikom tv-u, misilm da bi ga uzeo samo radi filmova/serija, a onda hz ne igraju neku ulogu. Neću ići brzopleto, još sačekam pa odlučim. Toliko troškova me čeka da mi je TV zadnje na pameti :(

Jučer bubnem auto, ode svjetlo i branik. Navečer mobitel nakon x padova odluči smrskati staklo. Dite na putu, kuća u izgradnji, nekoliko vjenčanja ovaj mjesec (kum na jednom)...TV će da čeka još neko vrijeme ahahaha

12 godina

provjerio sam ima HDMI 2.0 cim podrzava 60hz na svim HDMI ulazima ali vjerojatno nema HEVC tuner 

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 23:08 (roby27).
16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Jeli mi možete reci jeli ovaj monitor dobar LG 23MP68VQ-P 23

0 0 hvala 0
11 godina

Prema ovoj snimki izgleda odlicno: 

To je inace najjeftiniji FreeSync IPS monitor na HR trzistu.

Pitanje je samo moze li sa HDMIem ici do 72Hz kao Samsung na nekim novim modelima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 23:26 (The_Fichek).
11 godina
rambox kaže...
The_Fichek kaže...

Ma jok ED kupnja se ne preporučuje, ako treba reklamirat čekat češ monitor minimalno 40 dana pa ti vidi.Monitor ili TV nije usisavač ili mikser, bez usisavača moš i par mjeseci ali čekat monitor 40+ dana to je bože sačuvaj.

Ova razlika od 100kn cca u ED se ne isplati, jer je DVIJE godine gara a recimo drugi daju TRI!!! Za 100kn vise ja uzimam tri godine bez problema :D

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
11 godina

rocker55555 je napisao monitor do 900kn. Slobodno mu posalji poruku i pitaj ga je li voljan ici do 1100kn.

15 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav, nakon godina i godina patnje na epic LG-u W2042T vrijeme je za nešt boljeg.

Konfa je pod moj PC, mada će se vjerojatno i to ponoviti u skorije vrijeme. 

Budžet je do 2500kn, po mogućnosti 27" mada nije nužno, vjerujem da će i prelazak s 20" šrota na 24" pošteni monitor biti "wow!". 

Nekim ekstremnim gamingom se ne bavim, tu i tamo WoT, Witcher3 i FIFA/PES se peglaju češće. 

Dućan po mogućnosti Links mada nije nužno, hvala unaprijed.

One ring to bring them all and in the darkness bind them
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ostajes li na Radeonki preporucio bih FreeSync 27" Samsung, makar ih ima vrlo malo za sad u HR, ali bi taj FreeSync i platio, znaci 2100-2500kn:

C27F396FHU, tj. LC27F396FHUXEN ili LC27F396FHUX/EN (VA panel, izgleda cvrsci stalak)

C27F390FHU, tj. LC27F390FHUXEN ili LC27F390FHUX/EN (VA panel)

S27E370 ili S27E370DL ili S27E370DS (PLS panel, bijele boje, ima mjesto za bezicno punit mob, nema ga jos u HR)

U suprotnom neki jeftiniji BenQ provjereni 27" bez FreeSynca, za nesto ispod 2000kn. Moj favorit je: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=EW2750ZL

Nisam linkao Samsunge jer ces se ovako lakse snaci, samo ih ukucaj u nabavu ili idealo.de ili alzashop..

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2016 14:35 (The_Fichek).
11 godina
The_Fichek kaže...

rocker55555 je napisao monitor do 900kn. Slobodno mu posalji poruku i pitaj ga je li voljan ici do 1100kn.

Ja bi isto rado kupil ips monitor 24" do 900kn novi s 3 godine garancije. 

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
17 godina
The Unforgiven kaže...

Pozdrav, nakon godina i godina patnje na epic LG-u W2042T vrijeme je za nešt boljeg.

Konfa je pod moj PC, mada će se vjerojatno i to ponoviti u skorije vrijeme. 

Budžet je do 2500kn, po mogućnosti 27" mada nije nužno, vjerujem da će i prelazak s 20" šrota na 24" pošteni monitor biti "wow!". 

Nekim ekstremnim gamingom se ne bavim, tu i tamo WoT, Witcher3 i FIFA/PES se peglaju češće. 

Dućan po mogućnosti Links mada nije nužno, hvala unaprijed.

Za tu lovu ne moš kupit dobar 27/1440p monitor, pa onda je dalje vrlo lako preporučit dobar 27/1080p monitor.

Pošto baš hočeš Links, eto ti Benq AMVA GW2760HM za tu lovu Webshop cijena to je super kupnja na kvadrat.Taj model ima i DVI priključak, a kaj se tiče verzije njegovog AMVA LCD panela tu je dolnji link.Vezano za tvoj stari LG-a, to če bit kao da si iz Juga 45 sjeo u današnju Škodu Octavia.

https://www.links.hr/hr/monitor-27-led-benq-gw2760hm-full-hd-4ms-300-cd-m2-20-000-000-1-d-sub-dvi-hdmi-100333180

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=122&jumpto=4612539&sort=asc&view=flat

Višak love do 2500kn, to prebaci na drugo mjestu bilo na novu grafu ili recimo vrlo brzi SSD.

15 godina
The_Fichek kaže...

Ostajes li na Radeonki preporucio bih FreeSync 27" Samsung, makar ih ima vrlo malo za sad u HR, ali bi taj FreeSync i platio, znaci 2100-2500kn:

C27F396FHU, tj. LC27F396FHUXEN ili LC27F396FHUX/EN (VA panel, izgleda cvrsci stalak)

C27F390FHU, tj. LC27F390FHUXEN ili LC27F390FHUX/EN (VA panel)

S27E370 ili S27E370DL ili S27E370DS (PLS panel, bijele boje, ima mjesto za bezicno punit mob, nema ga jos u HR)

U suprotnom neki jeftiniji BenQ provjereni 27" bez FreeSynca, za nesto ispod 2000kn. Moj favorit je: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=EW2750ZL

Nisam linkao Samsunge jer ces se ovako lakse snaci, samo ih ukucaj u nabavu ili idealo.de ili alzashop..

Ovo me se dojmilo, ponajviše zbog "qrčenje faktora over 9000" koji dobiva s ovim wireless punjačem (imam S6 edge), ima ga na extreme digitalu (tj. bar na webu) za 1700kn.

Samo ne znam kako bi izgledalo pošto mi je sva ostala periferija crna, to me jedino "muči". Pitat ću ih mailom da li je stvarno dostupan.

edit: tek sad vidim da je to "malo jači" web shop, tako da ipak neću riskirati uzimat kod njih

One ring to bring them all and in the darkness bind them
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2016 21:01 (The Unforgiven).
11 godina

Dobro oko, ali mozda bolje da ne kupujes tamo jer za razliku od prethodnog slucaja imas mogucnost biranja i nisi tolko ogranicen budzetom.

Najvise zavisi koliko cijenis FreeSync i zapravo bi imao mogucnost igranja na 75Hz, a to bi ti na 1080p bez problema omogucila npr. nova AMD RX 480 grafa.. 

BenQ kojeg ti je Rambox preporucio je isto super, a ovaj za kojeg sam rekao da je moj favorit je malo noviji i napredniji model, no ne znam kolko primjetno.

Malo jos checkiraj cijelu situauciju :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice