Ne radujte se previse, probao upravo na IPS 32" AOC-u i neigrivo je s g-syncom, slika se nekako trese, treperi....
Freesync monitori sa g-sync podrškom
- poruka: 270
- |
- čitano: 79.376
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Ne radujte se previse, probao upravo na IPS 32" AOC-u i neigrivo je s g-syncom, slika se nekako trese, treperi....
Stvarno bi bilo ok napisati o kojem se modelu radi.
Koju igru si probao?
Kod mene je radilo savršeno u Hitmanu 2 i FarCry 5.
Ja bi baš volio probat na svom ali nemam GTX/RTX pri ruci . A taman bi mi fino sjela jedna RTX 2060 ako to radi kako spada jer mi je baš dobar FreeSync a ne kupuje mi se Vega baš.
Stvarno bi bilo ok napisati o kojem se modelu radi.
IPS varijanta najpopularnijeg forumskog monitora, jedino sta nije 32" nego 31.5"...
Koju igru si probao?
Kod mene je radilo savršeno u Hitmanu 2 i FarCry 5.
Dishonored 2...
Probaj igru koja ima vise od 50 slicica, pa onda vidi. FreeSync radi iznad 50 slicica uredno - i kod mene treperi kad je framerate ispod 40 slicica.
Smanjis malo detalje i imas urednih 100njak slicica. To je za sada jedini problem kod ovog drivera - ne iskljucuje G-Sync ispod 48Hz.
Da, AOCu () je range od 48-75 pa ako pada ispod možda je to problem. A Dishonored nije baš optimiziran. Kad sam igrao AC Origins znalo mi je stutterat ako nemam FPS viši od 48.
Anša, de pokreni 4-5 virtualki pa javi jel flicka tada ?
meni G-sync zakuca 1050 na 39-40fps i titra lagano na aocu 32 va model,a kad je iskopčan g-sync vrti se između 50-70fps[pubg] very low sve i lijepo radi,al reko sam nemojte moje iskustvo uzimat vezano za g-sync jer je grafa slaba možda sa 1060 ili bolja radi normalno
Kad uključim FS u monitoru, win 10 mi se kod butanja smrzne na welcome screen-u. Kad isključim FS u monitoru, win 10 se digne bez problema. Twist
Mogu ja provjeriti i na IPS verziji, cudno da ne radi, velim ti u prvi mah se i meni to dogadalo na VA verziji, vjerovatno nesto s driverima nije sljakalo prvih 5minuta...
FreeSync Windmill
https://drive.google.com/drive/folders/0B0RkAW7Y4oRSd1gtSkFPcXB6RGM?usp=sharing
G-Sync Pendulum
https://www.nvidia.com/coolstuff/demos#!/g-sync
Moj monitor nije ni FreeSync ni G-Sync ni base Adaptivesync ALI ZATO JE clockan s 60 Hz na 75 Hz.
Meni je raspon 40-75 i više mi ne treba. 40 fpsa mogu natjerati minimum u svakoj igri a više od 75 mi nikada nije ni trebalo.
Napisi samo da li se to javljalo u freesync rasponu il kad je FPS dropao ispod, dosta bi znacila ta informacija.
Javljalo se sa lockanim 73fps, inace ne pada ispod 100fps kad unlockam, dobar je ripper u Dishonoredu....
Meni je zapravo svejedno jer sam isprobao freesync sa 570-kom i 100 puta bolje mi je imat 75 lock bez synca sa 1080-kom nego 40fps-a sa syncom, jednako je neigrivo ko i bez synca, bar u fps-u...
Molio bi pomoc, imam ovaj monitor i u specifikacijama stoji da podrzava FS, ali u nvidia control panelu nemam opciju za g-sync. Također u izborniku od monitora nemam opciju za FS.
https://www.philips.hr/c-p/276E8FJAB_00/qhd-lcd-monitor-s-tehnologijom-ultra-wide-color/specifications
Monitor je spojen s DP kabelom, a grafa je 1060tka.
Hvala
Ni ja nemam srice sa AOC Q3279VWFD8. GSync opcija ukljucena u driverima ali nema apsolutno nikakvog efekta... probao u Witcheru 3, DA: Inquisitionu i AMDovu Windmillu... prema OSDu monitor ne detektira freesync uopce.
Molio bi pomoc, imam ovaj monitor i u specifikacijama stoji da podrzava FS, ali u nvidia control panelu nemam opciju za g-sync. Također u izborniku od monitora nemam opciju za FS.
https://www.philips.hr/c-p/276E8FJAB_00/qhd-lcd-monitor-s-tehnologijom-ultra-wide-color/specifications
Monitor je spojen s DP kabelom, a grafa je 1060tka.
Hvala
Mislim da se tu Philips malo zayebao, taj monitor nema FreeSync, i kako bi sa 60Hz, kad mora minimalno imati 75Hz, da bi raspon isao od 48-75Hz:
https://geizhals.at/philips-e-line-276e8fjab-a1609981.html
Ni ja nemam srice sa AOC Q3279VWFD8. GSync opcija ukljucena u driverima ali nema apsolutno nikakvog efekta... probao u Witcheru 3, DA: Inquisitionu i AMDovu Windmillu... prema OSDu monitor ne detektira freesync uopce.
Provjeri parametre - prvo na displayu moras u njegovom Meniju ukljuciti FreeSync.
Drugo moras imati DP1.2 kabel, ispod toga nejde. Ja koristim miniDP na DP kabel verzije 1.2.
Trece sto moras podesiti su ove postavke u nVidia panelu:
I onda bi ti trebalo sve stimati - ako je panel zadovoljvajuc, i broj slicica, nebi ti trebalo niti treperiti niti gasiti sliku, nego sve fino glatko.
Provjeri parametre - prvo na displayu moras u njegovom Meniju ukljuciti FreeSync.
Drugo moras imati DP1.2 kabel, ispod toga nejde. Ja koristim miniDP na DP kabel verzije 1.2.
I onda bi ti trebalo sve stimati - ako je panel zadovoljvajuc, i broj slicica, nebi ti trebalo niti treperiti niti gasiti sliku, nego sve fino glatko.
Na VA verziji nemam nikakve opcije na monitoru, freesync se sam pali i kad radi pise na panelu..lp
Hmm cudno, kod mene moras posebno na monitoru ukljuciti FreeSync, vidi:
mislio sam da pricas za mega popularni 32" Aoc...s njim dolazi DP kabel, radi sve kao podmazano, u meniju na panelu nema nista za freesync i niti ne treba biti jer doticni niti ne radi dok ga ne ukljucis u driverima.lp
Jep, evo rijeseno... bilo je do kabela... koristio sam neki stari a ne ovaj sta je dosao sa monitorom... uglavnom freesync radi i pjeva! :)
Zahvaljujem!
Evo jos jedna informacija za ljubitelje Aoc 32" modela u VA varijanti, dakle desilo se to da sam skidao patch za gta5 i upalio Origin, Origin aplikaciju sam htio pomaknuti na stranu i skuzio sam da se freesync skrsi tokom pomicanja, dakle slika je pocela titrati/pucati na desktopu, nakon sto se vratim u web browser a origin ostavim u pozadini treba par sekundi da se sve vrati u normalu, evo snimio sam to i mobitelom svaki put Origin skrsi free/gsync, vjerovatno ima jos takvih aplikacija koje su ocigledno u nekom konfliktu ili nesto trece, trebao bi jos netko probati:
lp
LG 27UD68-W works like a charm..
Zahvaljujem kolegi na linkovima za pendulum i Windmill! :)
Ali što bi se tu trebalo vidjeti? :) Igrao sam se s postavkama i... što s time?? Kako da vidim jel sve ok ili ne?
Za ove što imaju AOC 31,5" i probleme, post s drugog foruma:
I made it work in my super cheaper 32" 2k 75hz AOC Q3279VWF. Had to reinstall monitor driver to see freesync as the vertical refresh rate in OSD (On screen display).
Najbolji monitor od najboljih monitora sa najboljom cijenom od najboljih u našoj galaksiji (i šire).
Kako ću ga ubost za vikend lagano.
Osim što je forumski monitor br. 1, zaslužan je i za najviše kartona u povijesti. Friday podesi onu svoju statistiku i utvrdi korelaciju da imamo crno na bijelo
Da, znaš kako kažu "za najboljim od najboljih konja se prašina diže".
Osim što je forumski monitor br. 1, zaslužan je i za najviše kartona u povijesti. Friday podesi onu svoju statistiku i utvrdi korelaciju da imamo crno na bijelo
Nemam pristup kartonima. A bas radim na statistici za 2018. godinu...