Xiaomi Mi5

poruka: 2.282
|
čitano: 487.747
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Mi5
@MASVA ajde ga malo usporedi sa mi4. Jel se isplati prelazak sa mi4 na mi5?
17 godina
Xiaomi Mi5

dal se isplati?

ovako na prvu mi5 ima bolji zaslon, proc, bateriju, fingerprint, lagan je, pretpostavljam bolju kameru

ako možeš podnijeti financijsku razliku onda da, uzmi ga

s druge strane, ako si picajzla (to općenito mislim na sve) i mimoza, nosiš mobitel u zadnjem džepu i vidiš ovo

onda preskoči Mi5

ja sam u globalu zadovoljan jako

e da,pokušavam naći hlače bez zadnjih džepova al jbg nema takvih

MIUI HR TRANSLATOR

3 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Zanimljiv video... A sad imam nekih viska para pa reko da si uzmem mi5 ali ipak mislim da necu. Mi4 mi je sasvim dovoljan. Kod mob su mi bitni ekran, izrada i baterija. Za sada mi je snapdragon 801 sasvim dovoljan. Neka me mi4 posluži do kraja godine i onda si kupim Mi5

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Mi5

nećeš pogriješiti ako ćeš pričekati

još će 5-ci cijena pasti

MIUI HR TRANSLATOR

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Znaci nema ni carine ni pdv-a preko tog top one? Salju preko europe?

1 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Mi5

I mene rajca ovaj Mi5... neću se zayebat ako ga uzmem? Doduše, još uvijek me služi M7 tako da za sada ne bih još ništa mijenjao.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
17 godina
rtzuiop kaže...
Znaci nema ni carine ni pdv-a preko tog top one? Salju preko europe?

nema pdv-a

platiš dhl dostavu 26$ i mob je kod tebe za 8-11 dana

MIUI HR TRANSLATOR
13 godina
Xiaomi Mi5

Dosao danas.
Prije 10 dana sam ga narucio ukljucujuci sub i ned.
U kutiji sa mobom ide punjac(iMyMax), usb type c i pinceta za sim utor.
Na mobu je naljepljena zastitna folija za ekran i pozadinu.
Upalio ga , odmah dosla poruka za update, sim karticu je ucito malo duze oko 20 sek.
Stavio google services. Zgasio nepotrebne stvari kao mi massage.
I sad ga idem proucavat.
Nebi previse govorio dali je dobar ili ne jer nisam posjedovao puno moba.

EDIT: Kineska slova nasred ekrana su sa folije, isto kao mrlja(vjerojatno moja).

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2016 20:59 (matecro007).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Mi5

sutra dostupan ROM

MIUI HR TRANSLATOR

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Kad ste kupovali na AlliExpress-u kod Shenzhen Top-One dali je bitno dali je plaćanje u EUR ili USD, dali u obje opcije izbjegavam PDV i carinu (radi se o RH), samo ako odaberem DHL? jel trebam još nešto napraviti?!

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Nema ti valuta veze sa tim, možeš platit i u jenima ako ti je povoljnije, ako plaćaš preko deviznog platiš u toj valuti u kojoj ti je račun, nema smisla da ti se rade konverzije, ako preko kunskog onda je € povoljniji od $.

13 godina
MASVA kaže...

sutra dostupan ROM

Kako si zadovoljan do sada s mobitelom?  :)

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2016 12:48 (majdo).
17 godina
Xiaomi Mi5

za sada jako zadovoljan

multi ROM jako dobro radi, nema laga, ekran odličan, baterija mi se čini da brzo curi, zvučnik tijekom razgovora kristalno čist,

preko slušalica nisam još probao, fm radija nema, daljinac uparen sa thomson tv radi sve, domet wi-fi-ja mi se čini slabiji u odnosu na mi4c

MIUI HR TRANSLATOR

0 0 hvala 2
15 godina
MASVA kaže...

s druge strane, ako si picajzla (to općenito mislim na sve) i mimoza, nosiš mobitel u zadnjem džepu i vidiš ovo

Onu koskastu prastaru Nokiu koja se vidi na polici sa kraja videa nije ni pokušao lomiti :D

Uglavnom, meni ovaj Mi5 djeluje odlično.

5.15'' ekran je zakon za nekoga tko želi minimalno povećanje ako prelazi sa 5''. Među najlakšim je mobitelima gledajući one od 5''. Dimenzijama zakon, uži od velike većine 5'' telefona, tanak, 5 milimetra duži od prosječnog 5 inčnog.

Kamera mi se čini super gledajući onaj youtube video od smartphone hrvatska, optička stabilizacija slike.

Što se mene tiče bilo bi ok da izbace kao što su i za Mi4 seriju, verzije I C S, može neki sa kučištem kao onaj Mi4c sa manjom cijenom od Mi5 orginala.

13 godina
testiran sa svim podacima koje sam imo na starom. tako da nije deafult.

jucer sam imo 4h i nesto screen time s tim da sam ga isao punit na 25%
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Mi5

Mi5 64 gb, (401€) 3000kn, xiaomiforsale...

Jako dobra cijena..

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2016 11:53 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Već neko vrijeme je takva, za ocečivati je samo da će s vremenom padati.. ja osobno jedino sto cekam je kako ce se razvijati situacija s kamerom, da li ce to sve profunkcionirati u onoj mjeri kako je pisano, i hoće li barem imalo moći stati bok uz bok s kamerom na S7..

Važem od trenutka izlaska koji model uzeti.. S7 bih uzeo zbog kamere, a Mi5 radi dual sima i što je hih end uređaj za "malo" novaca..

13 godina
protjeran
zvonac kaže...

Jako dobra cijena..

To uopće nije dobra cijena, to je cijena za brend flagshipove, a Xiaomi kao klasičan kinez mora biti osjetno jeftiniji, to je uostalom i poanta kupovine kineza.

Znači, mora to dolje još jedno 500-600 kn, baš kao što mora dolje i onaj 3/32 model, 350 eura je previše.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2016 12:37 (bill_jobs).
13 godina

To je dobra cijena iz dva jednostavna razloga..

Prvo, telefon je izašao prije svega mjesec dana, potražnja je velika..

Drugo, kupuješ ga od prekupaca gdje oni u početku lupaju svoju zaradu što je više moguće.. Da kupuješ direktno od Xiaomia, to bi bilo previše u odnosu na najavljenu cijenu, ali ovako po meni je to skroz ok i za ocekivati takvu cijenu sad u pocetku..

Isto kao ajfon, u americi jedna cijena, pređe baru, pocmu ga prodavati nasi lopovski operateri, cijena je 50% veća u startu..

17 godina
majdo kaže...

Već neko vrijeme je takva, za ocečivati je samo da će s vremenom padati.. ja osobno jedino sto cekam je kako ce se razvijati situacija s kamerom, da li ce to sve profunkcionirati u onoj mjeri kako je pisano, i hoće li barem imalo moći stati bok uz bok s kamerom na S7..

Važem od trenutka izlaska koji model uzeti.. S7 bih uzeo zbog kamere, a Mi5 radi dual sima i što je hih end uređaj za "malo" novaca..

E vidiš i mene to zanima, al sumnjam da će kamera bit u rangu S7, zapravo mogu reć, 99% da neće bit u rangu S7..

Inače cijena je i više neg dobra za flagšip (3tkn) al kamera će bit slabija točka tj neće moć izravno konkurirat ostalima (S7, G5, HTC 10)..

Ak ti je kamera prioritet, tu nema veće dileme, S7 je tu kralj na tom polju, jedino mi se čak čini da je malko bolji OIS na Mi5, al ni tu čak više nisam  nisam siguran

Po pitanju foto-videa segmenta, S7 je tu daleko ispred Mi5, uh što bih volio da sam u krivu..

Mi ima dobru kameru, al ne i odličnu i tak će možda ostat i dalje, sve do izlaska Mi6, možda će onda budući xiaomi bit punopravan konkurent ovim jačim igračima...

Onak kolko sam čitao, na prvu, ne vidim neka oduševljenja oko Mi5, vjerojatno će trebat pričekat da pobere updejtove, a do tad..

Što se tiče cijene ak se kupuje izvana, model od 64gb za 3tkn je odlična cijena..

Gledam kod nas cijene (u dućanima) od 32 gb su oko 3300-3800..

(hangar18, neutrino)

A i na njušci su prek 3tkn, modeli od 32gb..

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2016 13:15 (zvonac).
12 godina
neaktivan

To sad zvuči kao da je S7 kamera bar 3 generacije ispred SVIH na tržištu a dobro znamo da nije. Ne sporim da je odlična ali ne toliko da je izrazita razlika između ova dva uređaja samo kamera. S7 je za raju, bolji onoliko koliko je privlačniji softverski post procesing u odnosu na Xiaomi. No, da ti budem iskren, meni onoliki oversaturation i oversharpening na 12 megapiksela se i ne sviđa, radije da je manje postprocessinga ali da uživam u drugim blagodatima uređaja, npr. ispeglaniji softver, češća ažuriranja i slično. 

17 godina
Xiaomi Mi5
Pa gle, posto se radila usporedba u segmentu kamere S7 vs Mi5, naravno S7 odnosi pobjedu..

Ak se trazi iskljucivo fotomogucnosti opet dajem prednost S7..
Tak da po pitanju tih stvari, ovdje ne bi trebalo bit dileme..

Naravno da fotic na S7 nije savrsen, kao sto nije ni na Z5, G4, Htc10, G5...
Svaki ima manu, samo je pitanje kolko su tvorci softvera sposobni prikrit te "mane"..

Samsung je tu u prednosti spram Xiaomija, po tom pitanju..

Ak kamera nije uvjet, e onda je to druga stvar, pa u nekim stvarima ipak dajem prednost xiaomiju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jel nitko nedavno naručivao mi5 od top-one sellera sa Alija. Zanima me koji ROM instalira i dali ima OTA nadogradnje!?

0 0 hvala 0
13 godina
zvonac kaže...

Jako dobra cijena..

Sad se popela na 414. Sva sreca pa sam ga uzeo prije.

17 godina
Xiaomi Mi5

To sto kenjderite oko kamere. Jel kamera Mi5 lošija od flagshipa od prije 2-3 godine, ili samo zaostaje za S7?

Ako je ovaj drugi slučaj, who gives a fuck!? Kamere prije 2-3 godine su bile ok, tako da nekako vjerujem da je i ta "loša" Mi5 kamera zapravo super. Piksel gore/dole, koga briga. Ako ti je do dobre slike kupi SLR.

Rvat katolik!

2 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Mi5

@MASVA, aj napisi svoj osvrt u vezi Mi5. Posto ga,vec imas neko vrijeme.

Kakva je situacija s bootloaderom?

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2016 18:43 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Da li se kod otključavanja bootloadera gube identifikacijski kodovi od mPBZ i tokena?

0 0 hvala 0
17 godina

ako samo otključavaš bootloader onda ne

kod promjene ROM-a da

MIUI HR TRANSLATOR
17 godina
Xiaomi Mi5

Gledam na Honorbuy Mi5, za 3tkn, 32gb..

Napokon dostupan i crni model, Stock in Europe.

Kolko se čeka na dostavu do kuće?

@MASVA, jel ima kakvih poboljšanja na Mi5, kolko vidim updatei izlaze redovno za Mi5...

Inače, mišljenja su podjeljenja oko Mi5, neki vele da je odličan a neki vele da i nije baš, većina problema je softverske prirode..

Pa me zanima kolko je Xiaomi ažuran po pitanju krpanja MIUIa?

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.5.2016 13:51 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Mi5

ja stvarno ne znam kaj ljudi očekuju od moba

opet se ponavljam, zadovoljan sam

i baterija se popravila na zadnjem buildu

a kinezi ko kinezi, jedan bug poprave, nova dva naprave 

zadnja dva builda shebali nešto oko fingerprinta i ID mi računa

inače, ima već cm 13 za 5-cu ali bluetooth i nfc ne rade

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=3740566&d=1462420563

MIUI HR TRANSLATOR

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice