Xiaomi Mi5

poruka: 2.282
|
čitano: 486.334
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Dobar kinez, dobar. Zato i pratim temu. Ali skup kinez. Zato čekam jesen.

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Xiaomi Mi5
shutz kaže...

Cekajte, nikome ne smeta onih par milimetara crnog okvira oko ekrana?!

To je zapravo mala prevara... u svim promo materijalima to mudro skrivaju pa im je i sluzbeni wallpaper takav da ide u crno na rubovima da se ne vidi di zavrsava ekran i zapravo na pojedinim materijalima lazno prikazuju da je ekran od ruba do ruba.

Po meni to im je veliki dizajn fail, jedino crna boja uredjaja ga izvlaci.

Planiram kupiti, ali samo crni dolazi u obzir.

Sta je s ostalim proizvodjacima? Mislis da nitko od njih nema takve sheme u oglasavanju?

O ukusima se ne raspravlja, po meni recimo dizajn nije fail, prije da ti trolaš :D

I kod mene samo crni dolazi u obzir, ali iskljucivo radi toga jer bijeli mi je nekako gej..

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 11:34 (majdo).
17 godina
shutz kaže...

Cekajte, nikome ne smeta onih par milimetara crnog okvira oko ekrana?!

To je zapravo mala prevara... u svim promo materijalima to mudro skrivaju pa im je i sluzbeni wallpaper takav da ide u crno na rubovima da se ne vidi di zavrsava ekran i zapravo na pojedinim materijalima lazno prikazuju da je ekran od ruba do ruba.

Po meni to im je veliki dizajn fail, jedino crna boja uredjaja ga izvlaci.

Planiram kupiti, ali samo crni dolazi u obzir.

smeta meni i zato čekam crnog kao i ti

MIUI HR TRANSLATOR
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 11:19 (MASVA).
16 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

meni ne smeta jer i sa tim rubom je ekran jako blizu rubatelefona, recimo mi3 ima prst debele bezele i opet super izgleda.

jedini problem je kaj mi mi3 nece riknuti vec jednom, da uzmem mi5:)

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Zapravo je dizajn jako dobar i na visokoj razini iz tog mi je razloga nekako razocaravajuce da su to tako izbacili (pogotovo jer govore da je dizajn razlog sto se tako dugo mob cekao), izgleda mi nedoradjeno i sfušano, al dobro necemo o ukusima, ok.

I ja takodjer imam mi3 i jako sam zadovoljan s njim, sad planiram kupit novi samo zato da curi proslijedim 3-icu ;) inace mob je i danas zvijer i papa stagod mu das.

Al sjecam se kad je mi4 izasao da se crni cekao mjesecima i dugo se nije mogao nabaviti, nadam se da ovaj put nece biti tako.

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
A zanimljivo je to što svi kineski mobiteli izađu prvo u bijeloj boji i većinom su jeftiniji od ostalih boja. Tako je i sa mi5. I ja sam imao mi3 koji i dan danas kod frenda radi. Mi5 mi je trenutno puno para. Čekati ću dok se malo cijene spuste. Neki dan sam si naručio mi4 za 1400kn.mislim da bolji mob ne mogu kupiti za te novce.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
A zanimljivo je to što svi kineski mobiteli izađu prvo u bijeloj boji i većinom su jeftiniji od ostalih boja. Tako je i sa mi5. I ja sam imao mi3 koji i dan danas kod frenda radi. Mi5 mi je trenutno puno para. Čekati ću dok se malo cijene spuste. Neki dan sam si naručio mi4 za 1400kn.mislim da bolji mob ne mogu kupiti za te novce.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Da i ja sam na korak da tako nesto napravim, jer mislim da ce se crni dugo cekati, a trebam nesto uzet sto prije.

Moja je dilema ili trilema Mi4, Redmi note 3 pro ili Note pro.

Mozda bi najradje Note pro, ali sam citao da se baterija brzo trosi.

Ima neko iskustva s navedenim uredjajima?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
A gle u istoj situaciji sam bio i ja. Mi5, mi4, mi note pro ili redmi note 3 pro. Mi5 mi je trenutno puno para, mi note pro ima lošu bateriju i vrući snap. 810,a redmi note 3 pro nisam uzeo jer sam pročitao da kvaliteta izrade i nije baš nešto. Dolje je iskrivljen, plastični djelovi škripe. Ali to vjerojatno mora tako biti jer moraju negdje uštedjeti da bi im cijena bila povoljna. I odlučio sam se na mi4 jer je sada jeftin a i vjerojatno je bolje kvalitete nego većina njihovih jeftinijih mob. Ipak im je to bio top model. Neka me posluži oko 1 god. i onda si kupim mi5.
10 godina
Xiaomi Mi5

Ljudi moji, mrcina Huawei Mate 8 je za vas.

Moj PC  
2 2 hvala 0
14 godina
matrix777 kaže...

Ljudi moji, mrcina Huawei Mate 8 je za vas.

Ti se sigurno šališ.

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
10 godina
odjavljen

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Mi5

Kad pricate o Mi4, jel pricate bas o Mi4 ili Mi4C?

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ja pricam bas o mi4 .. nikakvi c, i, s

9 godina
neaktivan
I ja mislim na mi4, ne c, s, i

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Ljudi moji ja ga imam nekih 4-5 dana (osnovnu verziju) i stvarno nemam prigovora. Sve na njemu leti - skener brz, kamera jako dobra, zaslon fantazija (za LCD naravno) itd. Neznam zašto neki spominju bateriju kao manu - ja sam se čak iznenadio trajanjem. Pržio sam ga igrama i benchmark testovima pa sam već pri prvom ciklusu imao iznad 5h SoT-a.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Definitivno puno bolje na S7, pogotovo stabilizator

13 godina
Xiaomi Mi5
  1. Ekipa koja ima Mi5, kako ste upogonoli gappse?

Meni i preko onog googleInstallera i kada skinem preko MiStorea play store services crasha i ne mogu ga normalizirati..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Mi5

https://drive.google.com/file/d/0B0XXQYHSxGEwQ0lYdWgwbTJMV0U/view?usp=sharing

raspakiraj i instaliraj po redu kako su numerirane

3 i 5  njihova instalacija može trajati duže pa nemoj se iznenaditi

ako iskaču neke greške kod instaliranja, zanemari ih, nisu kritične

nakon instalacije, idi u security i podesi permissions za njih

ako bude zezala sinkr. sa kontaktima, restart i probaj opet

thx rusima

MIUI HR TRANSLATOR

2 0 hvala 1
13 godina
Xiaomi Mi5

Radi, zahvaljujem! 

Jedini me malo brinu permissioni, stvarno sve zivo traze ti gappsi..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Nek te ne brine.. Uvijek su i trazili, nista novo..
Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
14 godina
Xiaomi Mi5

Odakle ste nabavljali i po kojoj cijeni?
Detalji narode 

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mi5 32 GB-cca 3000

Mi5 64 GB-cca 3400

Moram naglasiti da sam dobio veliki popust s obzirom u kojoj fazi sam ga narucio.Sto se tice kupovine samo jedno mjesto dolazi u obzir...Top One....mozda ces negdje i naci jeftinije sami uredaj ali na kraju ces sigurno skuplje platiti s obzirom da oni imaju DHL shipping koji uglavnom dode za 7-10 radnih dana i osloboden si bilokakvih davanja jer ti mobitel dode iz UK

floki
17 godina
Xiaomi Mi5

Some Performance Benchmarks between 32 and 64 variants of xiaomi mi 5:

32gb Overall:
Antutu: 110753

64gb Overall:
Antutu: 131758

32gb Cpu:
GeekBench 3 Single core: 1920
Geekbench 3 Multi core: 4712

64gb Cpu:
GeekBench 3 Single core: 2305
Geekbench 3 Multi core: 5363

32gb Gpu:
GFX 3.0 Manhattan (1080p offscreen): 38fps
GFX 3.0 Manhattan (1080p onscreen): 37fps

GFX 3.1 Manhattan (1080p offscreen): 25fps
GFX 3.1 Manhattan (1080p onscreen): 25fps

64gb Gpu:
GFX 3.0 Manhattan (1080p offscreen): 45fps
GFX 3.0 Manhattan (1080p onscreen): 43fps

GFX 3.1 Manhattan (1080p offscreen): 30fps
GFX 3.1 Manhattan (1080p onscreen): 29fps

http://en.miui.com/thread-243884-2-1.html

Kamera na mi5 se nije proslavila nikak, nadamo se da će softverski bit rješeno!

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2016 22:23 (zvonac).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zvjer!

A za kameru sam ziher da će nešto, dosta su ažurni kinezi po tom pitanju, vidi primjer OPO, OPT i OPX i drugi, što se ne može reći za druge marke ala Sony. Osim toga ako se ispostavi da je taj dio neslavno prošao u recenzijama, vjerojatno će Hugo napravit isto što i HTC sa M9, hitni patchevi kamere i dodavanje featurea uz generalna poboljšanja kvalitete algoritma. 

No, isto tako sve ovisi i o kvaliteti senzora, optike i hardveraja.

17 godina
bubimir13 kaže...

Zvjer!

A za kameru sam ziher da će nešto, dosta su ažurni kinezi po tom pitanju, vidi primjer OPO, OPT i OPX i drugi, što se ne može reći za druge marke ala Sony. Osim toga ako se ispostavi da je taj dio neslavno prošao u recenzijama, vjerojatno će Hugo napravit isto što i HTC sa M9, hitni patchevi kamere i dodavanje featurea uz generalna poboljšanja kvalitete algoritma. 

No, isto tako sve ovisi i o kvaliteti senzora, optike i hardveraja.

Ma nije loš Mi5, al možda je bolje još neko vrijeme pričekat sa kupnjom dok ne srede neke stvari (fotić, OIS, video)...

17 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Kao što znate kod mene je već dulje vrijeme, a evo i recenzije link . Još je sutra kod mene pa ako hoćete nešto provjeriti ili da testiram pucajte :-)

P.S. Jednom mi je ispao sa visine od 1 m ravno na pločice  i prošao je odlično. Samo jedna manja ogrebotinica na brušenom metalnom rubu.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
scorpion667 kaže...

Kao što znate kod mene je već dulje vrijeme, a evo i recenzije link . Još je sutra kod mene pa ako hoćete nešto provjeriti ili da testiram pucajte :-)

P.S. Jednom mi je ispao sa visine od 1 m ravno na pločice  i prošao je odlično. Samo jedna manja ogrebotinica na brušenom metalnom rubu.

Jel se osjeti taj 4axis OIS u videu i kod fotkanja il je ipak marketinški trik?

Kolko gledam noćne fotke i nisu baš nekaj, unatoč 4axis pa tu bi tek trebalo doć do izražaja..

Al gledajući fotke po netu, nadam se da će se tokom budućih nadogradnji značajnije poboljšat..

17 godina
neaktivan
zvonac kaže...
scorpion667 kaže...

Kolko gledam noćne fotke i nisu baš nekaj, unatoč 4axis pa tu bi tek trebalo doć do izražaja..

Al gledajući fotke po netu, nadam se da će se tokom budućih nadogradnji značajnije poboljšat..

U videu da, ali u noćnim slikama baš i ne kao što si i sam primjetio. Razlika je u tome što kompanije kao Samsung i LG ulažu ogromne novce u softver i optimizaciju algoritama za obradu slike, a koliko sam razumio Xiaomi se pouzdao u Qualcomm-ovo rješenje. To je barem nekakvo opće prihvaćeno mišljenje među onim što su detaljnije analizirali kameru.

12 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...
zvonac kaže...
scorpion667 kaže...

U videu da, ali u noćnim slikama baš i ne kao što si i sam primjetio. Razlika je u tome što kompanije kao Samsung i LG ulažu ogromne novce u softver i optimizaciju algoritama za obradu slike, a koliko sam razumio Xiaomi se pouzdao u Qualcomm-ovo rješenje. To je barem nekakvo opće prihvaćeno mišljenje među onim što su detaljnije analizirali kameru.

Vrlo lako moguće, jer Qualcommov ISP nije loš, ali definitivno ima prostora za oplemenit ga. Kao i za DAC. Naravno, sve ovisi koji prostup OEMi odaberu. Npr., Samsung oversharpening i previše saturationa, LG naglašava boje, HTC ima žuti hue, Sony ima agresivni NR koji ubija detalje u većini slučajeva zbog visokog ISOa, dok neke drugi OEMi uopće ne pridaju pažnju NRu. Kako Mi5 stoji s tim? Recimo sa slikama sa blagom svjetlošću u zatvorenom kutu obično se to primjeti na uglovima.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice