Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.471
|
čitano: 12.947.437
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
gamer34 kaže...
1950Killer kaže...
1950Killer kaže...
Pozdrav, koji mob da uzmem do nekih max 2500kn, nije mi vazna platforma, jedino mi je vazno da u igrama rastura i da ima barem 1gb ram

Netko? hitno mi je

nije mi vazan operater

iPhone 4s, Sgs3, Htc One X, Lg 4x HD.

Nexus 4 je bolji od svih njih u igricama, a vidio sam da ga ima za te novce nabavit čak i na njuški našoj ;)

P.S. Ovisno o stanju tvog gs3, zamjena je trenutno solidne vrijednosti. Mada je po meni realna nadoplata nekih 800 kn max, no kakve su cijene One-a i S4, 1000 kn je sasvim oke.

Osvrt s korisničke strane - http://echo1.blog.hr/
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.6.2013 0:33 (EchoOne).
13 godina
gamer34 kaže...

Dali se isplati mjenjati sgs3 za htc one uz nadoplatu od nekih 1000kn. Osobno od onog sto sam vidio mise mobitel jako jako svida pogtovo zvucnici, ali me zapravo najvise brine os, to jest andorid. Mogu ljudi pricat da nema lagga i to al itekako ima i mene strasno zivcira sto na mom sgs3 i dalje ima lagga unatoc 4 jezgre, 1gb rama itd. i sporiji je nego npr. ipad mini s 2 jezgre i to dosta sporiji. Zato me malo strah i bojim se da cu se razocarat i bezveze bacit 1000kn jer ako ce i dalje bit lagga meni je to onda isto kao da i nisam mjenjao jer ako mobitel kosta skoro 4k kuna i ima najbolje jezgre tu nesmije bit ni sekunde zastajkivanja a to sam npr. jucer iskusio na sgs4 i to u velikoj mjeri. Sto vi mislite?

Evo ja ću ti reći čisto s ekonomske strane: ako pogledaš da se SGS3 bez po muke može nabaviti za 2500kn i da se One prodaje po cijenama izna 4000kn, mislim da je to odlična ponuda.

Ja osobno bih definitvno napravio zamjenu na tvom mjestu, ali ja sam ipak subjektivan po tom pitanju. Što se tiče zastajkivanja, toga ćeš sigurno na Oneu vidjeti manje nego na bloatwareom natrpanom S4, ali ipak je to Android koji uvijek ima svoje "mušice".

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
14 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Koji je bolji 

3 LG Optimus 4X HD P880
20 HTC One X

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koji je po vama trenutačno najbolji smartphone sa androidom ? Nije vazna kvaliteta igrica posto bi se najvise koristio za mailove , malo videe i tako to . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dartz kaže...

Koji je po vama trenutačno najbolji smartphone sa androidom ? Nije vazna kvaliteta igrica posto bi se najvise koristio za mailove , malo videe i tako to . 

HTC One ili Sgs4.

13 godina
protjeran
dartz kaže...

Xperia Z, HTC One, Galaxy S4, ako ces gledati sto mozes kod nas kupiti. Da je dostupan, ja bi istog trena kupio Padphone Infinity, meni osobno najbolji posto ima i Pad station. Tocno to sto bi meni trebalo. Trenutno sam na Z, koji je za moje potrebe bolji od ostala dva.

Osobe koje se ne slazu mojim misljenjem, neka mi obrazloze zbog cega se ne slazu.

SE T200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-GalaxyFit-XperiaU-XperiaSL-iPhone3GS-SGS3LTE-Nokia101-XperiaZ-NokiaE71
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.6.2013 14:28 (Matijasever).
14 godina
Matijasever kaže...
dartz kaže...

Xperia Z, HTC One, Galaxy S4, ako ces gledati sto mozes kod nas kupiti. Da je dostupan, ja bi istog trena kupio Padphone Infinity, meni osobno najbolji posto ima i Pad station. Tocno to sto bi meni trebalo. Trenutno sam na Z, koji je za moje potrebe bolji od ostala dva.

Osobe koje se ne slazu mojim misljenjem, neka mi obrazloze zbog cega se ne slazu.

Nije tolko da se ljudi ne slazu s tvojim misljenjem vec ti imas jednu zanimljivu reputaciju ovdje na forumu.{#}

14 godina
protjeran

Evo da se i ja javim u ovu temu posto sam za mobitele manje vise noob,ono osnovno sto mi treba znam,za nesto vise pitam,istrazujem ili guglam...{#} Kakve su cijene otprilike znam ali neznam tocno te sam zato dosao i pitat...takoder ponudu znam ali isto ne tocno...Dakle trebao bih preporuku mobitela do nekih +- 450 kn...Neznam da li se sta ok novo moze za te novce naci ili ne ali ako moze ostavite prijedlog...Inace vise me zanima polovan mobitel,da je dosta ocuvan i da nije previse star,da ima po mogucnosti bar slusalice i punjac od opreme, neki android ali nije nuzno,da je cpu bar 800-1000 Mhz i da je kamera solidna od 5.0 piksela,(po mogucnosti da bude kao od ovog mobitela posto ja imam taj i kamera je odlicna za taj mobitel i taj rang mobitela http://www.gsmarena.com/samsung_s8000_jet-2835.php) i da baterija izdrzi bar 2 dana kao i to da je malo veci (ne pretjerano velik)...Mozete staviti dobre ponude i sa njuskala i sa buga,a jos bolje ako imate nekoga ili ima na njuskalu da mijenja za informaticku opremu jer bi mi to prvo najvise odgovaralo (kuciste TT V3,hdd 1 TB,cpu 939 soceta,itd)...{#}

Namjena: namjena nije igranje igrica niti neki zahtjevan radi,vise osnovno,te slusanje muzike,gledanje filmova i poprilicno konstanto surfanje,pozivi,poruke itd itd...

Boja: volio bih da bude bijela ali moze biti i crna,a ostale boje sad manje vise...

Ponude: ponude mogu biti sa podrucja Zagreba/Velike Gorice/Sesveta/Zapresica/Siska/Petrinje i okolice...

EDIT: od marki nije bitno koja je bitno je ovo gore sto sam naveo,a moze biti i Samsung,i Sony, i Iphone neki ako se da naci dobar a i protiv Nokije nebi imao nsita protiv osim toga da ne budu one smijesne sa tipkovnicama posto joj se to ne svida...Mobitel ce ici za sestru pa se izjasnite...{#}

Evo i link kakav tip mobitela bi se njoj dopao ali ja bih inzistirao da je jos malo veci posto imam samsung s800yet i znam da je to malo malo:

http://www.gsmarena.com/samsung_i5800_galaxy_3-3395.php

Hvala i lp...

TL-za zahvalu klikni hvala
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.6.2013 5:23 (Tomo53nja).
15 godina

nek doda jos 100 kn koji u zivotu nista ne znace i nek si uzme galaxy mini 2...sve ispod toga nije vrijedno tih 100 kn jer zivci su dragocjeni

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nemoj taj samsung i5800 nikako, pogotovo ako misli puno surfat. Taj je moja cura imala i samo se mucila.
Potpis!
14 godina
protjeran
domac5 kaže...

nek doda jos 100 kn koji u zivotu nista ne znace i nek si uzme galaxy mini 2...sve ispod toga nije vrijedno tih 100 kn jer zivci su dragocjeni

Mislis polovan ili??? Moze link...

Vise bih volio da to bude do 600 kn ili da bude netko tko mijenja za infomraticku opremu jer bi tako bolje prosao i taqj tko trazi opremu i ja,a i volio bih mozda nesto "bolje" a polovno nije bitno sto cu izguvit zivce,imam ih tako da ih mogu malo i gubit...{#}

Ezio kaže...
Nemoj taj samsung i5800 nikako, pogotovo ako misli puno surfat. Taj je moja cura imala i samo se mucila.

Ma to sam dao kao prijedlog sta mi je ona za prvu ruku poslala da joj se svida ali zato i jesam napisao da iskustva znam da je to malo i da joj treba nesto vece,vec i od moga malo i da bi to bilo taman..

Sta mislite o ovom LG-iju jerl vrijedi to 500 kn?? Ne preferiram LG tako da i to uzmite u obzir,plus ako se ja ne varam ovaj se dobivao za produzenje ugovora???

http://www.gsmarena.com/lg_optimus_l3_ii_e430-5292.php

TL-za zahvalu klikni hvala
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.6.2013 18:54 (Tomo53nja).
15 godina

polovan naravno...to je bas zenski mobitel i mislim da ce bit jako zadovoljna s njim...skoro sve cure imaju ili iphone 4 ili galaxy mini 2

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
pozz svima,dalii neko može pomoći oko odabira mobitela do od 2000 do 3000 kn,hvala unapred.
14 godina
neaktivan
Filip100able kaže...
pozz svima,dalii neko može pomoći oko odabira mobitela do od 2000 do 3000 kn,hvala unapred.

Ovisi što tražiš, ali pošto se nova Xperia Z bez problema može naći za te novce, on bi bio definitivni bestbuy.

za 2600 se nađe novi SGS3 (naleti se i na manje, al sigurno za 2600 nađeš novi), Nexus 4, 4x HD, One X....

13 godina
nezz,ja više vjerujem samsungu,što se može nači,ali da nije polovno
15 godina
neaktivan

Jel ima kakav mobitel da ima gorilla glass,dual core procesor,dobru kameru. Pod dobra kamera mislim da je 6+ MP,i da je kvaliteta slike dobra,znači sama leća,i da je max 4.2 ekran? Nešto poput Prestigio 4500 mobitela,samo da nije 4.5 već 4.2. max ekran,i da je minimalno 1750 mAh? Jes,puno tražim,znam. :P 

Al mislim da bi bila puno brža potražnja kada biste mi vi pomogli nego da ja sada pretražujem sve moguće mobitele. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
turbojc kaže...

Jel ima kakav mobitel da ima gorilla glass,dual core procesor,dobru kameru. Pod dobra kamera mislim da je 6+ MP,i da je kvaliteta slike dobra,znači sama leća,i da je max 4.2 ekran? Nešto poput Prestigio 4500 mobitela,samo da nije 4.5 već 4.2. max ekran,i da je minimalno 1750 mAh? Jes,puno tražim,znam. :P 

Al mislim da bi bila puno brža potražnja kada biste mi vi pomogli nego da ja sada pretražujem sve moguće mobitele. 

Do koliko novaca? Novo il polovno?

15 godina
neaktivan

Nebitno. Tražim informativno. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
turbojc kaže...

Nebitno. Tražim informativno. 

Prvo sto mi pada na pamet HTC One S, Galaxy s2

12 godina
neaktivan

Pozdrav, dakle sredio sam 1500 kn i planiram kupiti svoj prvi (!) smartphone, yay! E sad, nakon 15ak dana guglanja, pregledavanja svih youtube recenzija, gsmarene, mob.hr i sličnih sajtova, izbor se u konačnici sveo na 3 modela, poprilično sličnih karakteristika, a i cijene: Prestigio 4044, Gigabyte GSmart GS202 te Alcatelov OT X'Pop. Cijene su okvirno dosta slične (Prestigio 1200, Gigabyte 1300 kod Linksa, a Alcatel 1500 u Tele2 ponudi), procesorska snaga i RAM gotovo identični. Razlike idu tek kod razlučivosti zaslona i tehnologije izvedbe istog, veličine, rezolucije kamere te instaliranog Androida. I sad ja za vas, kao relativno n00b, imam par pitanja:

1) TFT ili IPS zaslon? Prestigio ima 4˝, a Alcatel 4,5˝ TFT matricu, dok Gigabyte ima 4,3˝ IPS zaslon, za kojeg internet kaže da ima daleko bolje kutove gledanja i preglednost na dnevnom svjetlu, što mi je iskreno dosta bitno. Međutim, od svih samo Alcatel dolazi sa Dragon Trail zaštitom protiv grebanja, što je izgleda poprilično bitno?
2) Android 4.0 ili 4.1? Mislim da je pitanje poprilično besmisleno pošto je po svemu Jelly Bean masu bolji, međutim Alcatel najavljuje zakrpu sa ICS, Prestigio u startu dolazi sa JB, dok Gigabyte vjerojatno neće dobiti nadogradu.
3) Unutarnja memorija? Osobno možda i najbitnija stavka, a kod ovih modela postoje određene ˝cake˝: Prestigio rezervira 2,5 GB interne memorije za korisnika, od čega je 768MB raspoloživo za aplikacije, a ostatak za pohranu multimedije, Alcatel ima samo 1GB dostupne interne memorije, a Gigabyte 2 GB. Pošto sam upoznat s time da se aplikacije mogu prebacivati na SD karticu, zanima me koliku to krajnju ulogu igra pri kupnji? Svakako planiram nabaviti i karticu od bar 8GB za muziku i slike.
4) Pouzdanost? Ovdje prvenstveno cuzimam u obzir renome samog proizvođača, što će se vjerojatno odraziti i na samu kvalitetu uređaja. O Gigabyteu ne treba puno govoriti, iako mi je ljubazna prodavačica iz Linksa naglasila da ima tvorničku greškicu i omogućuje ulazak prašine na dnu zaslona {#} , dok na forumima za Prestigio komentiraju da im uređaji nakon mjesec-2 korištenja redovito posjećuju servis. O Alcatelu nema ništa podataka.

Eto, toliko od mene. Svakako, ako itko posjeduje neki od ovih mobitela, neka obavezno napiše mišljenje, cijenio bih to. Ostavljam i anketu za one kojima se ne da odgovarati pismeno. Unaprijed zahvaljujem!

7 Prestigio 4044
1 Gigabyte GSmart GS202
0 Alcatel One Touch X'Pop
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
vranac91 kaže...

Samsung Galaxy S2

LoL: CRORenato NFSW: Remzi1996
15 godina
neaktivan

planiram kupit novi mobitel uskoro i dvoumim se izmedju ova 2 pa koji je bolji

10 Huawei Ascend Y300
1 Samsung Galaxy Fame
Origin/Battlelog:BumbleBee_HR xfire:optimus122
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Još uvijek slušam savjete ako se netko sjetio nekakvog mobitela kojeg tražim! ;) 

Ugl,za vranca,a gle,svaki mobitel ima manu,i gledaj da si izabereš manje zlo.

Kažu da se Prestigio dosta kvari,i da imaju problema,a imam 4500,i nikakvih problema nemam s njim,doslovno. Čak mi je život baterije produžen s vremenom,zadovoljan sam,tako da,nemoj sve uzimati zdravo za gotovo. A za ekran,a gle,imam i ja gorilla glass,pa sam ipak kupio zaštitnu foliju,ne boj se za ogrebotine  

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Znači mobitel do 1500 kn što bolji..

Može i rabljeno i novo.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
turbojc kaže...

Još uvijek slušam savjete ako se netko sjetio nekakvog mobitela kojeg tražim! ;) 

Ugl,za vranca,a gle,svaki mobitel ima manu,i gledaj da si izabereš manje zlo.

Kažu da se Prestigio dosta kvari,i da imaju problema,a imam 4500,i nikakvih problema nemam s njim,doslovno. Čak mi je život baterije produžen s vremenom,zadovoljan sam,tako da,nemoj sve uzimati zdravo za gotovo. A za ekran,a gle,imam i ja gorilla glass,pa sam ipak kupio zaštitnu foliju,ne boj se za ogrebotine  

Da, slažem se, ako oćeš sve mogućnosti onda izbaci 4000 kunića i svi sretni {#} Prestigia mi ima prijateljica i kaže da joj je za sada super, ali brine me to šta kažu da su često po servisima...kakav ti je ekran po dnevnom svjetlu i trajnost baterije?

DV
13 godina
a kakav je sgs3,i kolika je cijena.
15 godina
neaktivan

A gle,dešava se,i tko zna kako se ljudi ponašaju prema njima. Tip je kupio 4300,sad se uzkokodakao,gasi mu se mobitel,ne valja ovo,ne valja ono,ali je zato imao 30 igrica na njemu,no znaš što nije imao? Ažurirani firmware,poslije par ažuriranja,sve se sredilo i radi super. Meni je 4500 super,ekran se vidi po danu,i po jakom suncu,baterija je super za onoliki ekran,i tip ekrana,i procesor. S toga,zadovoljan sam s njim. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Prvi put na ovom forumu i odmah tražim savjet jer vidim da ovdje ima iskusnih i stručnih ljudi.

Nakon dugogodišnjeg opiranja, prisiljen sam preći na touch tehnologiju. Trenutno imam Nokiu E-52

kod koje je mana malen ekran i Simbian.

Dakle ovako: Treba mi poslovni uređaj. Imam preko 50 godina i rezolucija ekrana je važna.

Kupujem na tarifi Plan za posao L, T-mobile. Ne želim biti Apple rob, dakle, Iphone otpada u svim opcijama.

S-4, Xperia-Z i HTC One mi se čine nekako preveliki a i ne želim dati toliko novaca za mobitel. Ekran između 4-4,5'' mi se čini optimalan.

Volim da radi dobro ali mi nije uvjet da vrti neke zahtjevne igrice. Važnije mi je da baterija potraje jer sam navikao na to.

Posjeta nekih stranica, pregledavanje pošte i fotogalerija, planer, to mi je važno.

Gledao sam testove, ali se uglavnom stavlja akcent na to kako je netko cijeli dan igrao Angri Birds.

Huawei Y-300 je na testu najbolji izbor, još cijena ispod 150kn... Ali kad sam ga u t-centru usporedio sa Xperiom-J ili T i S-3 mini,

ispada jadno. Bar što se tiče briljance ekrana. Nekako nema dovoljno svjetline, zatamnjeno i jak odsjaj tako da vidim sebe na zaslonu.

Nadalje, dvoumim se između Androida i Windows platforme.

Uf, previše sam se raspisao. Svi savjeti su dobrodošli.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sleme kaže...

Znači mobitel do 1500 kn što bolji.. Može i rabljeno i novo.

Galaxy S2 - ukratko ;)

Filip100able kaže...
a kakav je sgs3,i kolika je cijena.

nađe se u super stanju za 2500 kn. nije džaba najprodavaniji android do sada, odlična podrška na xda, toliko je dobar da dosta ekipe ni ne prelazi na s4 ;)

tataN4XYMNI kaže...

Prvi put na ov......

Možda da razmislite o Windows platformi.

Lumia 920 je odlična i najbolja od svih wp, ali mislim da vam je prevelika (?) sa 4.5" (odnosno preteška 180g cca)

Moja preporuka je HTC 8x.

12 godina
neaktivan

Lijepo! Da, 180g je definitivno previše. Smatram da je do 120 prihvatljivo. A što fali modelu 8S? Osjetno je jeftiniji i nešto manji.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice