Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.571
|
čitano: 13.092.698
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Heavy user ode. Preko firme uzimam mobitel novi od A1.

Imaju dobru ponudu sad za Honor Magic 8 pro. Imate li boljih savjeta?

Meni je prioritet - da ima novi snapdragon gen 5, dobra kamera, dobar battery life i dobar i brz software. Da li da čekam S26 ultra ili da uzmem. Imam trenutno S23 i ubija me baterija u zadnje vrime..

Divide et impera!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
EricCartman kaže...
zuper kaže...

Nekoliko tjedana korisitim OnePlus 15 kupljen od tradingshenzhena za cca. 550 eura i čudim se i dalje koji je to value za ovakav telefon.

Baterija je next level u odnosu na sve dosad. Brzina, ekran, haptika, zvučnici sve odlično. Kamera za moje potrebe sasvim dobra iako mogu vidjeti zahtjevniji korisnici žele više.

Oxygen nije na razini OneUI sa Good lock opcijama, ali ima i svojih trikova.

Bankovne aplikacije, gpay radi normalno. Netflix je samo u SD rezoluciji i nema esim.

Preporuka za sve kojima je prioritet brzina i baterija

Kolika bi bila razlika u usporedbi sa Samsungom A52s kojeg trenutno imam?  

Astronomska

16 godina
omeyer kaže...

Heavy user ode. Preko firme uzimam mobitel novi od A1.

Imaju dobru ponudu sad za Honor Magic 8 pro. Imate li boljih savjeta?

Meni je prioritet - da ima novi snapdragon gen 5, dobra kamera, dobar battery life i dobar i brz software. Da li da čekam S26 ultra ili da uzmem. Imam trenutno S23 i ubija me baterija u zadnje vrime..

Honor Magic 8 Pro je najkompletniji i ujedno bestbuy phone. Na oglasnicma ga već imaš za ispod 800€

11 godina
EricCartman kaže...
zuper kaže...

Nekoliko tjedana korisitim OnePlus 15 kupljen od tradingshenzhena za cca. 550 eura i čudim se i dalje koji je to value za ovakav telefon.

Baterija je next level u odnosu na sve dosad. Brzina, ekran, haptika, zvučnici sve odlično. Kamera za moje potrebe sasvim dobra iako mogu vidjeti zahtjevniji korisnici žele više.

Oxygen nije na razini OneUI sa Good lock opcijama, ali ima i svojih trikova.

Bankovne aplikacije, gpay radi normalno. Netflix je samo u SD rezoluciji i nema esim.

Preporuka za sve kojima je prioritet brzina i baterija

Kolika bi bila razlika u usporedbi sa Samsungom A52s kojeg trenutno imam?  

Nebo zemlja. 

13 godina

Ja ne znam bi ili ne bi skočio na taj bandwagon kineskog Oneplusa 15.

Hrpa je (dez)informacija na netu. Neke banke rade, neke ne, Google Wallet ne radi, Voice over Wifi isto. Komplikacije sa Esimom, a generalno "dualwieldam" već dvije kartice pa uzmem esim kad idem u Bosnu ili Srbiju.

Kad se podvuče crta, sve manje mi se čini kao dobra ideja nego u početku. O garanciji da i ne govorim...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Neisplati se. Isplati se ak znaš u kaj se upuštaš i ak si svijestan da možda nešto neće radit isto kao i kod Huaweia. Isto tako uvijek  postoji mogućnost nekog novog region locka.

1 1 hvala 0
14 godina

Doslovno sve funkcije koje su meni osobno bitne ne rade, zato sam i odustao od kineske verzije. Banking, wallet, VoWifi, to mi je osnovno kod svakog mobitela.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ma točno tako, stvarno mi ne treba novi mob, a vuče me da ga za te pare probam malo. Zapravo me samo baterija zanima, kameru bi preživio za te pare (možda), samo kad se sve ostalo nabroji, ne vrijedi mi zavrzlame

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:24 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Malo pričate gluposti. 

Google pay/wallet rade normalno. 

Google sync/play/android auto. Sve radi normalno. 

Pbz zaba otp erste rade normalno. 

Doslovno sve isto kao i na bilo kojem globalnom uređaju. 

A oneplus 15 dolazi flashan sa oxygen os i sve je kao i na global varijanti jedino esim nema. 

Ako vas bas zanima isto je sa kineskim oppom, vivom, honorom i xioamijem. 

Vise uopce ne kupujem globalne varijante. 

Trenutno imam kineske verzije x300 pro i magic 8 pro pa ako vas jos šta zanima pitajte. 

Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina

To sve radi out-of-the-box? Ne zahtjeva nikakva kemijanja? Jesi kad probao koristiti garanciju?

11 godina
mjaneci3 kaže...

To sve radi out-of-the-box? Ne zahtjeva nikakva kemijanja? Jesi kad probao koristiti garanciju?

Nema kemijanja. 

U postavkama telefona imas opciju za ukljucit google services framework. 

Odeš u app store od moba, skines trg play. I to je to. 

Nisam osobno, ali prijatelj je. Preuzeli su mu mob, poslili u neki servis u DE mislim i vratili. Unutar 20ak dana. 

8 godina
thebatman kaže...

Malo pričate gluposti. 

A oneplus 15 dolazi flashan sa oxygen os i sve je kao i na global varijanti jedino esim nema. 

Trenutno imam kineske verzije x300 pro i magic 8 pro pa ako vas jos šta zanima pitajte. 

Što je sa streaming platformama? Navodno nema Widewine cert.

11 godina
robogo kaže...
thebatman kaže...

Malo pričate gluposti. 

Što je sa streaming platformama? Navodno nema Widewine cert.

Ne znam na sta tocno misliš, radi mi najnormalnije netflix i voyo?

13 godina

Ja sam na kratko probao VIVO X300 Pro CN Rom od kolege batman-a, iako sve radi, meni to nikako nije sjelo.

S notifikacijama nekad ima problema, malo kasne + tu i tamo se pojave neka luda kineski znakovi koji se nikako ne mogu maknuti. Google Gemini mi ne radi kao na "normalnom" mobu itd.

Vivo X300 Pro je top mobitel i da je Global verzija vjerojatno bi ga koristio, isto kao i Oppo find X9 Pro, a ovako sam trenutno an Oneplus 15 EU verzija i mobitel je u svemu top, jedino kamera malo kaska, ali samo u uvjetima losijeg osvijetljenja. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ne znam zašto brojni izvori na internetu onda govore o potencijalnim manama kineskog ROM-a nad global verzijom. Ako kupim uređaj, želim da bude prilagođen u potpunosti našem tržištu. Kineski ROM očito nije za mene. Ponavljam, to je moj stav. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja čekam da mi wonda dostavi x200 Ultru pa ću napisati (iz svoje ruke) neke dojmove oko samog CN roma.

Nekako mi se čini da sa CN romom ima možda max 15-20 min zajebancije više što se tiče samog  postavljanja iz nule- naspram globalne verzije,a da to poslije super radi. 

S druge strane razumijem i ekipu koja iskrca novce za flagship i jednostavno ne želi nikakvo dodatno postavljanje i sl.

Ima par turtoriala na youtubeu gdje se ide malo dublje sa setupom i (navodno) sve radi top, uostalom nema potrebe ne vjerovati kolegi Batmanu

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:19 (Purger155).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
thebatman kaže...

Netflix radi u Full HD rezoluciji?

13 godina
Neke stvari se ne mogu potpuno složiti. I na nekim mjestima ce uvijek stajati kineski znakovi, nazalost ali tako je. E sad - nekome to smeta, nekome ne :)
14 godina

Ono što sam najčešće našao kao istaknuti problem je NFC plaćanje. Također, jel netko probao Certillu koristiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
robogo kaže...
thebatman kaže...

Netflix radi u Full HD rezoluciji?

Ne radi. Samo 480p. To i nedostatak esim jedino što nedostaje na flashanom Oxygen OS

11 godina
mjaneci3 kaže...

Ono što sam najčešće našao kao istaknuti problem je NFC plaćanje. Također, jel netko probao Certillu koristiti?

Ajd daj koji link o NFC bas me zanima sta pisu. 

14 godina
thebatman kaže...
mjaneci3 kaže...

Ajd daj koji link o NFC bas me zanima sta pisu. 

Pojma nemam gdje sam pročitao, mislim da je bio neki reddit. Vrtila se priča oko toga da neki modeli imaju problem sa sigurnosnim certifikatima, a neki za kinesko tržište nemaju uopće NFC jer kao nije popularan. Postavljam pitanja jer me zanima, ne zastupam ni jednu stranu... :)

13 godina

Mene zanima što radi a što ne.

Stvarno su oprečne informacije po netu, netko nešto sugarcoata ili prešuti  drugi preuveličaju i lažu.

A ne daje mi se 550e za njega da bi ga se rješavao odmah za 450.

Isto tako ne bi dao ni više od toga za eu verziju jer je objektivno S25u bolji mob za 700

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
Nakon koristenja S24u i S25u, sad i Oneplus 15 - zadnji pojede samsung u svemu, a baterija je posebna. Recimo danas od jutra 6h, stalno 5G, pozivi, poruke, surfanje, Bluetooth i sada u 18:23h sam na 80%. Redovito dan završavam na 70% baterije. Dok sam recimo s ultrom imao cca 30-40%.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Imao sam X100 Ultra od kolege batman i X200 Pro. Nikakvih kašnjenja notifikacija nisam imao.  Kineske app se lako deinstaliraju. Sutra mi stiže X300 pro plaćen 700 eur na Tradingu. ne pada mi napamet davati 1300 eur za globalnu verziju s manjom baterijom, sporijim updateima i na kraju kad ga budem prodavao izgubim daleko više...S Androidom 17 dolazi Googleova zabrana instalacije vanjskih apk i to još jedan razlog držati se CN verzije koje nisu Google certified pa vjerojatno s tim neće imati problema...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Super, ali baterija nije jedini faktor, kao komplet, s25u je bolji uređaj. Bolja podrška, puno bolje kamere, spen, ekran, fičri itd. Ništa ga ovaj ne pojede osim u bateriji. 

14 godina
maks0806 kaže...

Mene zanima što radi a što ne.

Stvarno su oprečne informacije po netu, netko nešto sugarcoata ili prešuti  drugi preuveličaju i lažu.

A ne daje mi se 550e za njega da bi ga se rješavao odmah za 450.

Isto tako ne bi dao ni više od toga za eu verziju jer je objektivno S25u bolji mob za 700

Točno to. I još bi nadodao da bi volio znati konkretno koje su razlike. Npr. postoji li nešto što je kod kineskih verzija cementirano. Stvarno ne kužim koja je poanta kineskih verzija ako može postati bolji od globalne vrlo lako. Što nije njima u interesu imati što bolju ponudu na globalnom tržištu? Kužio bi da daju uređaj smanjenih mogućnosti s nižom cijenom, ali ovdje ispada obrnuto. Također, jel ima tu netko da je iz prve ruke radio reklamaciju, ne zanimaju me priče "moj frend..."?

6 tjedana
Ja koristim oppo find x9pro kinesku verziju, sve radi normalno pbz mbanking, paypal, android auto radi, nfc ima al ga ne koristim. Vazno je za netfix da ima l1 certifikat za gledanje 1080p. Sve frekvencije su podrzane 4g i 5g.
Sa notifikacijama je vazno podesiti aplikacije poput vibera, whatsapp, da nisu u battery saver modu i da imaju dozvoljen autostart ili autolaunch. Kaj se tice ostalog manje vise kaj ti ne pase deinstaliras, jedina mana je kaj imas tu i tam kineske znakove u postavkama. Kaj se tice trajanja baterije tu se 95% mobitela moze posramit. Redovito rokam do 10h sot uz 4 dana standby-a. Mix 5g i wifi. Vecina kineskih moba nema hr jezik. Prije sam imao vivo x90pro+ kinesku verziju jos ga koristi clan obitelji .
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 19:11 (Ef1x).

0 0 hvala 0
14 godina
Ef1x kaže...
Ja koristim oppo find x9pro kinesku verziju, sve radi normalno pbz mbanking, paypal, android auto radi, nfc ima al ga ne koristim. Vazno je za netfix da ima l1 certifikat za gledanje 1080p. Sve frekvencije su podrzane 4g i 5g.
Sa notifikacijama je vazno podesiti aplikacije poput vibera, whatsapp, da nisu u battery saver modu i da imaju dozvoljen autostart ili autolaunch. Kaj se tice ostalog manje vise kaj ti ne pase deinstaliras, jedina mana je kaj imas tu i tam kineske znakove u postavkama. Kaj se tice trajanja baterije tu se 95% mobitela moze posramit. Redovito rokam do 10h sot uz 4 dana standby-a. Mix 5g i wifi.

Jesi probao instalirati Certillia app? :)

6 tjedana
Nemam pojma kaj je to. Probao instalirat ali nemam citac kartica tak da neznam ak radi, uglavnom moguce je instalirat tak da pretpostavljam da bi trebala radit
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 19:15 (Ef1x).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice