"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.469
|
čitano: 6.419.720
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
sk0ls kaže...

Pozz svima, danas sam narucio Coolpad F1, sveukupno platio $197, mob dolazi iz kine, mozete li mi otprilike reci kak ide postupak kad dođe u HRV? samo sam jedamput platio carinu/pdv za jedan dvd writer iz njemačke kad još nismo bili u EU, platio sam kojih 140 kuna, odma poštaru na vratima, nisam morao nikamo ici da platim..dakle kakvi je postupak s carinom/PDV-om sad kad smo u EU? I koliko otprilike mogu ocekivat carine / pdv-a za taj mob?

Ako nije naznacena vrijednost na samom paketu, dobijes obavijest postom da dostavis racun za kupljeni mobitel...tada na mail adresu saljes SS sa Paypala gdje se vidi koliko si platio za taj mob i na temelju toga ti izracuna PDV koji moras platiti...za mobitele i elektroniku narucenu van EU se ne placa carina, samo PDV...

My BF Battlelog: MasterChurner, my YouTube channel: http://www.youtube.com/user/MasterChurner
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 7:34 (plavi83).
16 godina
neaktivan
lovvro kaže...
Femilano kaže...

Coolpad F1 možda.

O tom mobu sam čitao puno lijepih stvari, mislio sam ga kupiti. Vidim da ga imaju na zalihi i u EU.

Cijena 170˘$

Hvalili su ga po forumima

Pa gdje ga se moze nac na kojoj stranici..

http://dhl.to2c.com/stock-in-europe-coolpad-f1-white-8297w-wcdma-version-mtk6592-octa-core-1-7ghz-2gb-ram-8gb-rom-5-0-inch-13-0mp-camera-android-4-2-gsm-smart-phone.html

Evo ga sa europskog skladišta, samo je cijena 200 $.

Bolje biti pijan nego star
16 godina
Femilano kaže...
lovvro kaže...
Femilano kaže...

Coolpad F1 možda.

O tom mobu sam čitao puno lijepih stvari, mislio sam ga kupiti. Vidim da ga imaju na zalihi i u EU.

Cijena 170˘$

Hvalili su ga po forumima

Pa gdje ga se moze nac na kojoj stranici..

http://dhl.to2c.com/stock-in-europe-coolpad-f1-white-8297w-wcdma-version-mtk6592-octa-core-1-7ghz-2gb-ram-8gb-rom-5-0-inch-13-0mp-camera-android-4-2-gsm-smart-phone.html

Evo ga sa europskog skladišta, samo je cijena 200 $.

If you are in Croatia, parcel handling fee would be 29 USD extra.

16 godina
neaktivan

Točno, nisam provjeravao, ali je ukupna cijena svejedno u granicama želja :) (oko 1400 kn).

Bolje biti pijan nego star
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 13:32 (Femilano).
13 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Pozdrav svima.

Zanima me ima li tko iskustva sa Hangar 18?? Naime već se par dana natežem s njima i jednostavno ne vidim da će se problem riješiti, osim ako me ne odvedu u ludaru gdje ću se iskaljivati na bolesnicima koji će me razumjeti. :(

Kod njih sam kupio phablet Zopo ZP998, njihov premium uređaj za 2399 kn. Nakon samo tri dana ekran mi se pola zacrnio - pola bile neke crte. Naravno nosim ga na reklamaciju. NAKON SAMO 3 DANA!

Tu me prvo muzu gore dolje, nikako da se priča oko problema zakotrlja.. I na kraju se on pošalje na servis u Koprivnicu (ili gdje su već) i od tamo mi javljaju da je pukao lcd ekran i to predstavljaju kao moju stvar i da takav 

kvar (mehanički) nije u opsegu jamstva. Ostalo je sve u redu, touch ,matična, ambalaža... Ako želim drugi lcd koji se mjenja u kompletu sa touchem to mi je 850 kn +100 kn rad = ukupno 950 kn.

Ja se slažem da ako je mobitel razbijen mojom krivnjom da mi to nije jamstvo. Sve ok. Ako je uistinu tako, jel..

E sad, mislim da sam ja razuman i da sam ga ja stvarno razbio ok, glup sam, aj bok! ALI NISAM! Nego je očito da je meni taj mobitel došao nekako da prostite sj***n, jer ne može sam od sebe puknuti.

Zvuči glupo ali je možda bio napuknut, naciknut, oštećen ili ne znam ni ja šta pa se to nakon tri dana "rasulo". Vjerujem da je to moguće jer je i kutija bila malo oštećena.

I ja da radim u njihovom servisu ne bih sam sebi vjerovao ali sam sada stvarno bespomoćan.

Da skratim, glupo mi je platiti popravak ali oni se drže toga da je razbijeno i da mogu samo platiti a ja to ne želim baš pa eto, ima li tko kakvo iskustvo?

savjet? preporuku? utjehu?

p.s.Istu sam poruku postao na jos nekim mjestima pa ako netko vidi neka me ne mrzi :)

Unaprijed hvala svima!

Pozdrav!

Alen

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 14:09 (elaco77).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Inace, na xiaomishopu je Redmi Note 4G LTE (snapdragon, 2GB) na snizenju za $220 ($48 je EU UPS nopdv).  Vec neko vrijeme gledam nekog 5.5 kineza, narucio sam sada ovoga, cijena na xiaomishop eudirect je manje vise kao iz kine plus pdv, s tim da ovaj dodje za dva tri dana navodno.

0 0 hvala 0
13 godina

Naručio sam jučer Coolpad F1 sa toc2.com/europskog skladišta, po cijeni od 209 dolara. Za slanje je  mi je bilo ponuđeno China mail - besplatno, DHL za 29 dolara i NL mail - besplatno.

Izabrao sam NL mail i platio Paypal-om. Danas mi je došao mail da je došlo do greške na njihovoj stranici i da izaberem slanje njemačkom poštom -besplatno ili DHL - 29 dolara.

Izabrao sam besplatnu opciju, sad čekam da ga pošalju, pa javim kako sam prošao{#}

C/P njihovoga maila meni:

"Dear friend,this is Jeany from to2c.com,I write to you that we made a mistake on our website.We can't send the package to your country from EU warehouse via POST NL,we only have German post and Germany DHL,the Germany post is free and Germany DHL need pay extra 29$,which shipping method do you want to chose?waiting for you answer. Please pay attention,if we don't received your replay within 5 working days ,our system will automatically refund to you,thanks a lot!"
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 13:57 (filterini).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Eo kolega lovvro, ja ti prodajem F1, srebreni, novo, s 0 kilometara! http://www.njuskalo.hr/ostali-mobiteli/coolpad-f1-oglas-13024741

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 14:05 (don_carlos_007).
14 godina
neaktivan

Vec je rasprodan f1 sa eu skladista :)

13 godina
elaco77 kaže...

Pozdrav svima.

Zanima me ima li tko iskustva sa Hangar 18?? Naime već se par dana natežem s njima i jednostavno ne vidim da će se problem riješiti, osim ako me ne odvedu u ludaru gdje ću se iskaljivati na bolesnicima koji će me razumjeti. :(

Kod njih sam kupio phablet Zopo ZP998, njihov premium uređaj za 2399 kn. Nakon samo tri dana ekran mi se pola zacrnio - pola bile neke crte. Naravno nosim ga na reklamaciju. NAKON SAMO 3 DANA!

Tu me prvo muzu gore dolje, nikako da se priča oko problema zakotrlja.. I na kraju se on pošalje na servis u Koprivnicu (ili gdje su već) i od tamo mi javljaju da je pukao lcd ekran i to predstavljaju kao moju stvar i da takav 

kvar (mehanički) nije u opsegu jamstva. Ostalo je sve u redu, touch ,matična, ambalaža... Ako želim drugi lcd koji se mjenja u kompletu sa touchem to mi je 850 kn +100 kn rad = ukupno 950 kn.

Ja se slažem da ako je mobitel razbijen mojom krivnjom da mi to nije jamstvo. Sve ok. Ako je uistinu tako, jel..

E sad, mislim da sam ja razuman i da sam ga ja stvarno razbio ok, glup sam, aj bok! ALI NISAM! Nego je očito da je meni taj mobitel došao nekako da prostite sj***n, jer ne može sam od sebe puknuti.

Zvuči glupo ali je možda bio napuknut, naciknut, oštećen ili ne znam ni ja šta pa se to nakon tri dana "rasulo". Vjerujem da je to moguće jer je i kutija bila malo oštećena.

I ja da radim u njihovom servisu ne bih sam sebi vjerovao ali sam sada stvarno bespomoćan.

Da skratim, glupo mi je platiti popravak ali oni se drže toga da je razbijeno i da mogu samo platiti a ja to ne želim baš pa eto, ima li tko kakvo iskustvo?

p.s.Istu sam poruku postao na jos nekim mjestima pa ako netko vidi neka me ne mrzi :)

Unaprijed hvala svima!

Pozdrav!

Alen

Evo zasto ja izbjegavam kupovati od nasih j.d.o.o prodavaca koji firme otvaraju za 10kn. Svoj slucaj opisi udruzi potrosac, a njima zaprijeti da ces ih prijaviti inspekciji, posto si siguran da nisi sam napravio ostecenje.
13 godina
odjavljen
elaco77 kaže...

Pozdrav svima.

Nema ti tu neke mudrosti-ako je ekran sam od sebe krepao (a desi se i na ovim razvikanim brandovima) unutar 7 dana od kupovine su ti dužni vratitti ili pare ili dati novi mob.

Kao što je kolega napomenuo, pošalji opis problematike udruzi Potrošač i to je to. 

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
13 godina
neaktivan
assassin.st kaže...
elaco77 kaže...

Pozdrav svima.

Unaprijed hvala svima!

Pozdrav!

Alen

Evo zasto ja izbjegavam kupovati od nasih j.d.o.o prodavaca koji firme otvaraju za 10kn. Svoj slucaj opisi udruzi potrosac, a njima zaprijeti da ces ih prijaviti inspekciji, posto si siguran da nisi sam napravio ostecenje.

Hvala vam na odgovoru. Čini se da pravilno razmišljaš kada izbjegavaš ove anonimne firme. Ekran je očito fizički oštećen i oni se grupo hvataju toga.. Svakako ću pravdu probati potražiti među udrugama koje štite potrošače (našao sam "Centar za edukaciju i informiranje potrošača") iako mi se nekako čini da me ništa ne može spasiti, tonem u živo blato surovih kapitalista kojima je bitnija jedna kuna nego zadovoljni potrošač!

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 14:38 (elaco77).
11 godina
neaktivan
mcf kaže...

Inace, na xiaomishopu je Redmi Note 4G LTE (snapdragon, 2GB) na snizenju za $220 ($48 je EU UPS nopdv).  Vec neko vrijeme gledam nekog 5.5 kineza, narucio sam sada ovoga, cijena na xiaomishop eudirect je manje vise kao iz kine plus pdv, s tim da ovaj dodje za dva tri dana navodno.

Ajde molim te kad ga dobijes baci koju poruku kakav je, ja imam redMi 1S i vec neko vrijeme gledam Note. RedMi ima fenomenalnu kameru, iako note ima 13Mp (kao bolja) nisam stekao taj dojam na forumima. Moze i koja slika u PM ako ti se da ... hvala

Hong / RedMi 1 - Hong / RedMi 1S
14 godina
neaktivan
Pasko505 kaže...

Ajde molim te kad ga dobijes baci koju poruku kakav je, ja imam redMi 1S i vec neko vrijeme gledam Note. RedMi ima fenomenalnu kameru, iako note ima 13Mp (kao bolja) nisam stekao taj dojam na forumima. Moze i koja slika u PM ako ti se da ... hvala

Budem, nema frke, kad dodje. Kamjera je vjerojatno samo interplirana sa 8. Inace, narucio je vec netko sa foruma novi fdd lte, mozda ima informacije koje te zanimaju. Pazi samo da narucis Note FDD verziju, koliko znam postoji 4G TDD-LTE verzija (kineski broadband) i 4g FDD-LTE (worldwide). Zadnji rom za TDD je Kxxxx96, a za FDD Kxxxx15.

Edit - xaimoshop za 4g LTE model kaze da podrzava i FDD i TDD, a na mi forumu rade razliku izmedju fdd i tdd verzije, sa time da se na tdd verziju referenciraju kao "kinesku". Baci jos koji pogled prije narduzbe .

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 20:50 (mcf).
16 godina
Pranja kaže...

Dobro, ima li ovdje netko konkretan razlog zašto Cubot/Doogee i slični nisu dobri?

Svi pišu ne valja, a sve bez pokrića, dok oni koji ih imaju nemaju zamjerki!?

A što se tiče Xiaomi-a, mob je predebel, dizajn je zastario, a ni HW mu nije baš nešto za tu cijenu.

Zašto zato što se radi o najgorim telefonima koji postoje. Preskupa hrpa plastike i lažne specifikacije. Primarno baterije.

Ako te baš interesira sve koje si dolje naveo sam imao i totalno su smeće. A ti stručnjak koji uspoređuje "specifikacije" mi dokaži da sam u krivu. Mislim da nisi imao ni jedan od tih koje hvališ.

Za te novce nema boljeg telefona. Točka.

[M|C] jokaCRO ingame
17 godina

Zato što brojni imaju predrasude. Uopće nije bilo zamjerki na Cubot X6, eventualno bi netko htio duže trajanje baterije ali i ovo je sasvim dovoljno.

Nekima je Coolpad puno bolja marka ali često (skoro pod obvezno kad ase dobije) se mora mijenjati rom što brojni neznaju, po komentarima po blogovima nekima je otišao i ekran koji se ne nađe za kupiti itd.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
13 godina
odjavljen

Upravo sam uzeo Cubota S208 iz UK. Mogao bi biti kod mene već krajem tjedna pa ću nabaciti review.

I ne, ja ne hvalim te mobitele, već smatram da imaju dobar omjer cijene/performansi. Ako ne trza i radi normalno kroz svakodnevnu upotrebu, to je to-i ne tražim ništa više.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
Moj PC  
1 5 hvala 0
14 godina
neaktivan

S kojeg webshopa si ga narucio?

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Gigx0n kaže...

S kojeg webshopa si ga narucio?

Kupio sam ga na ebayu.

13 godina
neaktivan

Koliko traje dostava na kucnu adresu od dana kad pošalješ screenshot računa carini?

XBL - skols1555

0 0 hvala 0
16 godina

Malo sam gledao iskustva, već se javljaju likovi kojima ne radi GPS. Baterija 2000mah je sigurno 1800mah

I nisu specifikacije problem. Problem je kvaliteta. Imaš qHD ekran, kladim se da je plastika tanka ko papir, usb konektor ti bude otišao sigurno ko i meni na GT99, nema led notifikaciju itd.. 

Još imaj na umu da sigurno mema ni jedan alternativni ROM a isto tako zaboravi na nadogradnje softvera

[M|C] jokaCRO ingame
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Ako je neko slao mob na popravak (pandawill) molim da napiše kako je to izveo.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

O kojem to mobitelu pričaš red bull ?

14 godina
odjavljen

Zasto na coolicoolu samo Kroejsa mora platiti 29 eura ekstra?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav, molim vas preporuku gdje kupiti xiaomi mi3 s dostavom iz Europe, našao sam na efox za 236€ ali nije raspoloživo iz Njemačke, a vidim na njuškalu po 2300kn što mi je malo previše ipak.. 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

mozda ovo?

takodjer je "out of stock", no citajuci po forumu najbolje je odmah naruciti pa ti salju cim im stigne na skladiste

sloven sam, belac, slobodni strelac. za svaki slucaj, jos uvek samo svoj.
13 godina
b4rt!mej kaže...

mozda ovo?

takodjer je "out of stock", no citajuci po forumu najbolje je odmah naruciti pa ti salju cim im stigne na skladiste

Uglavnom je tako najbolje sto se tice mobicityja. Jer i kad je in stock uredaj, oni opet ne postuju bas ono sto pise da isporucuju u roku od 3 dana.

13 godina
neaktivan

Gdje je najbolje uzet leagdoo lead 3?

http://adf.ly/YW58m
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2014 20:15 (BloOm3R!).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dosao mi je danas Redmi Note 4g LTE (snapdragon, 2GB), 5.5". Vizualno meni osobno djeluje dosta jeftino, al' i tak ide u leather flip cover, s obzirom na velicinu. Zenfone 5 (moja prijasnja narudzba) u odnosu na njega djeluje klasu iznad. Inace, ekran i kamera jako dobri (u svojoj klasi), baterija odlicna. MIUI na 4.4 zauzima preko 1GB  naspram zenfonovog ZenUI 4.4 koja je oko 500MB. Touch jako dobar, brz, miui fluidan, uglavnom osim malo plasticnog izgleda trenutno sve super radi.

Instalacija updejta je prica za sebe... postoji 5 sluzbenih romova za 5 razlicitih tipova notea (ni jedan za ovaj FDD 4G), MI sluzbeno ne podrzava jos FDD 4G nego samo kineski TDD 4G (u biti kazu da jos nije ni sluzbeno predstavljen 4G worldwide (FDD)), tako da je za sada odabir kineski TDD 4G ili unofficial multilang 4G sa xiaomi.eu. Nekima rade neki od ovih romova, nekima ne rade, neki su vec napravili ciglu. Netko je bio zgodno napisao, nije bas "za civile" ako pozelite ispraviti koji bug ili samo update.

btw ako nekog jos nesto zanima, moze otvoriti temu o ovom telefonu, jos je nema, pa da ne spamam tu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2014 20:34 (mcf).

1 0 hvala 0
16 godina

Evo ekipa novi mob pa kog zanima nek baci oko = ECOO Focus E01

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice