Pa i nije. Da je džabe bilo bi super. A da oni nama plate bilo bi još bolje.
Xiaomi je pouzdan brand, a Hongmi odličan model. Baterija mu je pravih 2100 mAh a ne kao kod raznih "Cubota" gdje piše 2200 ili više a stvarno su oko 1700-1800.
Pa i nije. Da je džabe bilo bi super. A da oni nama plate bilo bi još bolje.
Xiaomi je pouzdan brand, a Hongmi odličan model. Baterija mu je pravih 2100 mAh a ne kao kod raznih "Cubota" gdje piše 2200 ili više a stvarno su oko 1700-1800.
Dobro, ima li ovdje netko konkretan razlog zašto Cubot/Doogee i slični nisu dobri?
Svi pišu ne valja, a sve bez pokrića, dok oni koji ih imaju nemaju zamjerki!?
A što se tiče Xiaomi-a, mob je predebel, dizajn je zastario, a ni HW mu nije baš nešto za tu cijenu.
Koji bi preporucili do 1300-1400kn da ga ima u europi.
Doogee DG550
Doogee DG550
Zaboravio sam napomenuti do 5 incha sve vise mi je previse...
Doogee DG550
inew v3
Ovdje sam postavio pitanje, no nitko mi ne odgovara. Iz tog razloga došao sam pitati ovdje.
Uglavnom (kome se neda čitati tamo post), dvoumio sam se između Lenovo S660 i Gigabyte Gsmart Mika M2. Ne bih rekao dvoumio, više mi je izbor pao na Lenovo, ali je problem dobavljivost. Zato sam tamo pitao ima li tko iskustva sa wowshop.hr?
Ono što me sada zanima: našao sam Lenovo S660 na nekim od stranica navedenim u prvom postu i jedna od njih je dealextreme. Njima nekako najviše vjerujem (nisam nikad naručivao, ali sam čitao da forumaši jesu i da je sve bilo u redu) i kod njih je Lenovo S660 za 166 dolara. Vratit ćemo se kasnije na ovo.
Našao sam ga i na to2c.com za 20ak dolara manje, kakva su iskustva s njima? Nisam škrt za 20ak dolara ako znam da ću sa dealextrema sigurno dobiti, ali pitam - ako je to2c.com isto dobra stranica, zašto ne uštedjeti (+ dobijem masku i screen protector). Iskustva s njima? Također, geekbuying.com ga isto ima za 149USD.
Uglavnom - pretpostavimo da naručim sa dealxtremea za 166USD i platim preko paypala tih 1000kn (piše freeshipping) - što još mogu očekivati? Koliki PDV i carinu? Uz to, kao što rekoh, nikad nisam kupovao preko dx, to je baš online shop koji šalje, ili princip ebaya - različiti ljudi šalju? Odnosno, koja je vjerojatnost da ne dobijem to što mislim da plaćam? Ajde ako nije problem bacite oko i provjeriti jel sve ok s tim oglasom na dx-u :) I još nešto - što sa jamstvom? Šalje se njima ili se rješava kod nas (postoji servis za Lenovo koliko sam upućen?)
Hvala :)
Po N-ti puta, carina se NE PLAĆA. Plaća se pdv 25% na plačenu cijenu mobitela. Šanse da ne platiš pdv su ravne nuli. Ako kojim slučajem ne platiš pdv brzo uplati Loto.
Nije problem dok god cijena mobitela na prijeđe 1500kn sve ukupno :) Znači, zeleno svjetlo za kupovinu?
edit: priznaju račun koliko je plaćeno, ili ide na procjenu pa na to 25%?
Nije problem dok god cijena mobitela na prijeđe 1500kn sve ukupno :) Znači, zeleno svjetlo za kupovinu?
edit: priznaju račun koliko je plaćeno, ili ide na procjenu pa na to 25%?
Priznaju ti račun koji dobiješ od PayPala.
S time, da ukoliko postoji poštarine, i ona je uključena u taj iznos, tj. na ukupni iznos ide PDV.
Hvala na informacijama, mob je naručen i plaćen prije pola sata. Ono što sam zaboravio pitati - to doma dobijem obavijest da je paket stigao pa moram ići na carinu podići ga?
Po N-ti puta, carina se NE PLAĆA. Plaća se pdv 25% na plačenu cijenu mobitela. Šanse da ne platiš pdv su ravne nuli. Ako kojim slučajem ne platiš pdv brzo uplati Loto.
Po N-ti puta, više je ljudi prošlo bez plaćanja PDV-a! dakle, matematika ti baš i ne ide.
istina je da je velika vjerovatnost da će platiti PDV, ali postoje šanse da neće
Dobro, ima li ovdje netko konkretan razlog zašto Cubot/Doogee i slični nisu dobri?
Svi pišu ne valja, a sve bez pokrića, dok oni koji ih imaju nemaju zamjerki!?
A što se tiče Xiaomi-a, mob je predebel, dizajn je zastario, a ni HW mu nije baš nešto za tu cijenu.
Imao Cubot gt99, Cubot P6. Prošao mi kroz ruke Cubot X6 i Doogee DG310. To je dovoljno za potvrdu iskustva.
Lažno deklarirana kamera (Doogee DG310, Cubot gt99, Cubot X6, Inew V3), uglavnom nikakav izbor dodatne opreme, update roma nikakav ili bolje da ga nema (ispravi jedan bug, napravi dva nova), lažno deklarirana debljina uređaja (Inew V3)...
Da pojasnim ovo oko kamere. Ako za mobitel piše 13 Mpx a ona je zapravo 8 Mpx "interpolirana" na više, to je bacanje prašine u oči. Svaki program za slike može sliku od 2 Mpx "dići" na 20 Mpx ili već koliko želite. Slika će uvije biti lošija nego što je originalna rezolucija.
Xiaomi Hongmi. Debljina proporcionalna bateriji, dizajn stvar ukusa, HW dobar za tu cijenu. Dodatni plus je MIUI android, updati, sve radi.
Ovo pišem da bi novopridošli dobili realnu predodžbu o nekim garaža-brendovima, nikako da započnem besmislenu raspravu.
Hvala na informacijama, mob je naručen i plaćen prije pola sata. Ono što sam zaboravio pitati - to doma dobijem obavijest da je paket stigao pa moram ići na carinu podići ga?
Ovisi. Meni je nekada znala doma doći obavijest direktno od carine da im se pošalju računi (ukoliko na kutiji nije navedena vrijednost, a oni ga žele cariniti) a nekada obavijest iz lokalnog poštanskog ureda da moram platiti (kada pošiljatelj stavi vrijednost paketa).
U oba slučaja nakon plaćanja troškova češ ga podići u svojoj pošti.
Lažno deklarirana kamera (Doogee DG310, Cubot gt99, Cubot X6, Inew V3), uglavnom nikakav izbor dodatne opreme, update roma nikakav ili bolje da ga nema (ispravi jedan bug, napravi dva nova), lažno deklarirana debljina uređaja (Inew V3)...
Xiaomi Hongmi. Debljina proporcionalna bateriji, dizajn stvar ukusa, HW dobar za tu cijenu. Dodatni plus je MIUI android, updati, sve radi.
Ovo pišem da bi novopridošli dobili realnu predodžbu o nekim garaža-brendovima, nikako da započnem besmislenu raspravu.
Za kameru znam, to mi ne predstavlja ništa, oprema također (dovoljno mi je da imaju torbice/maskice i zaštite za ekran), update na novije verzije također mi nije od nikakve važnosti, ali me zanimaju bugovi-što ti se točno događalo na tim uređajima?
Koristi li netko ovdje Cubote s208 i X6? Volio bih znati iskustva iz prve ruke.
Doogee DG550
Doogee DG550
inew v3
Sve koji bolji od boljega..... stvarno ti je izbor....
Ili pojasni ili sjaši s mene.
od tri mobitela koje sam narucio sa banggooda dva su mi dosli bez pdv-a
Ovaj mob mi je zapeo za oko. Kod nas ga nema za kupiti, naručio bih ga, ali nisam siguran da li iz Kine ili "stock in europe" (valjda je ovo skladište u EU).
Cijena je oko 270$ u Kini ili iz EU 300$. Nadam se da je ovo drugo ocarinjeno... Nisam siguran za sigurnu trgovinu, malo se bojim; ipak je to velika lova. Nisam još kupovao iz kine, ali ni plaćao putem PayPal-a.
Molio bih mišljenje o mobitelu, ako ga netko ima, i prijedlog dobre trgovine. Hvala!
Ovaj mob mi je zapeo za oko. Kod nas ga nema za kupiti, naručio bih ga, ali nisam siguran da li iz Kine ili "stock in europe" (valjda je ovo skladište u EU).
Cijena je oko 270$ u Kini ili iz EU 300$. Nadam se da je ovo drugo ocarinjeno... Nisam siguran za sigurnu trgovinu, malo se bojim; ipak je to velika lova. Nisam još kupovao iz kine, ali ni plaćao putem PayPal-a.
Molio bih mišljenje o mobitelu, ako ga netko ima, i prijedlog dobre trgovine. Hvala!
Iz EU nema carine, tako da tamo uzmi-dođe brže i nemaš zezancije sa carinom.
Pa koji bi vi onda preporucili do 1300-1400kn da nije veci od 5 incha i da je dostupan u europi...
Coolpad F1 možda.
O tom mobu sam čitao puno lijepih stvari, mislio sam ga kupiti. Vidim da ga imaju na zalihi i u EU.
Cijena 170˘$
Hvalili su ga po forumima
U chipoteci 2.200 samo nije raspoloživ
Prvo, dobavi se kulture....
Drugo, svi redom su ODRONI....pojašnjeno više puta na različitim forumima.
Moze savjet?
U Bosni na oglasniku se moze nabaviti za cca 1100kn ovi modeli (novo)..
-LENOVO A850i
-Huawei G610
-Huawei G730
Sto mislite za ove modele, jel imao netko iskustva?
Imao sam do skoro huawei y300..
Coolpad F1 možda.
O tom mobu sam čitao puno lijepih stvari, mislio sam ga kupiti. Vidim da ga imaju na zalihi i u EU.
Cijena 170˘$
Hvalili su ga po forumima
Pa gdje ga se moze nac na kojoj stranici..
Prvo, dobavi se kulture....
Drugo, svi redom su ODRONI....pojašnjeno više puta na različitim forumima.
Ostavi se kulture-ovo je forum, a ne kazalište.
Znači, još jedan koji melje u prazno. Nema frke, to bulažnjenje ću zanemariti.
Pa gdje ga se moze nac na kojoj stranici..
Sorry, krivo sam vidio.
U kini ga imaju http://www.coolicool.com/coolpad-dashen-f1-mtk6592-17ghz-octa-core-50-inch-1280-720-ips-screen-android-42-3g-smartphone-g-33717
a u europskom skladištu izgleda ne.
Pa koji bi vi onda preporucili do 1300-1400kn da nije veci od 5 incha i da je dostupan u europi...
Xiaomi Hongmi, Asus Zenfone ili Moto G..ostalo zanemari, eventualno Zopo mozes uzet..
Pozz svima, danas sam narucio Coolpad F1, sveukupno platio $197, mob dolazi iz kine, mozete li mi otprilike reci kak ide postupak kad dođe u HRV? samo sam jedamput platio carinu/pdv za jedan dvd writer iz njemačke kad još nismo bili u EU, platio sam kojih 140 kuna, odma poštaru na vratima, nisam morao nikamo ici da platim..dakle kakvi je postupak s carinom/PDV-om sad kad smo u EU? I koliko otprilike mogu ocekivat carine / pdv-a za taj mob?