HTC M8 - Rasprava

poruka: 2.284
|
čitano: 451.259
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Htc M8

Jednostavno ćemo se složit da se ne slažemo. Za mene M8 nema kameru kakva dolikuje flagshipu.

BTW u vezi upscaleane slike, nije ti to baš istina, da malo razmisliš o tome, možda bi izvukao pametan zaključak, al oprosti što serem po tvom omiljenom uređaju. Namigiva

HINT: Upscale HTC-a na 16MP != 16MP, odnosno ti uspoređuješ zumiranu sliku Samsunga do kraja s HTC upscaleom na koliko, 16MP? Usporedi kad se obje upscaleaju toliko da obe imaju iste objekte u vidokrugu. Fizički piksel nikako ne možeš pobijedit... 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
Htc M8

natprek777-traje,ja imam wifi i mobilno stalno uključeno,whatsapp,face,mailovi,zovem,gledan vijesti,slikam i traje 2 dana bez pol frke,još imaš i ultra power saver koji ti 10% pretvori u 100% al imaš samo pozive i poruke. Tako da si bez brige. U njemačkoj su cijene samsunga i htca iste,samo kaj htc puno brže ide od samsunga. odeš na vodafone.de i pogledaš ja sada nisam u mogućnosti. Pošto je S5 kod nas 6500 nadaj se isto tako i htcu.

mitsuoka-a jesi specijalac,MOMAK,ovo ti je mobitel,MOBILNI UREĐAJ ne profesionalni fotić. Fala bogu da nije savrđena,kaj u prijašnjima je? Mega odličan zoom? vidiš da i 1020 je spora,ovo je brzo i s mogućnostima se da svašta napraviti. Ako ideš npr slikat svadbu pa kasnije gledat koja ćenska ima gde prišt il kakvu ovaj ima friz sigurno nebuš slikal nijednim mobom nego profesionalnim fotićem...to je za one manje zahtjevne,normalne,i sami su rekli da ima ono kaj ti treba bez gluposti nabacano ko fingerpront scanner i kamera od 44 mpx za sporo slikanje. Daj molimte skuži da se o mobu radi. Ni jedan nema savršenu kameru. Ak ćes slikat kupi pravi DSLR a ne mob s neznam kolko piksela i kakvim zoom i crop.

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
Mitsuoka kaže...

Jednostavno ćemo se složit da se ne slažemo. Za mene M8 nema kameru kakva dolikuje flagshipu.

BTW u vezi upscaleane slike, nije ti to baš istina, da malo razmisliš o tome, možda bi izvukao pametan zaključak, al oprosti što serem po tvom omiljenom uređaju. Namigiva

HINT: Upscale HTC-a na 16MP != 16MP, odnosno ti uspoređuješ zumiranu sliku Samsunga do kraja s HTC upscaleom na koliko, 16MP? Usporedi kad se obje upscaleaju toliko da obe imaju iste objekte u vidokrugu. Fizički piksel nikako ne možeš pobijedit... 

Ne, ne usporedjujem zumiranu sliku. Po tebi, da ima S5 i 50 mpx na tolikom senzoru, to bi bilo super :) Zašto onda klasični DLSR-ovi nemaju barem 20 puta više mpx kad imaju 20x veće senzore? 

Uspoređujem landscapeove sa S5 i sa M8, ista slika, samo upscaleana u PS-u na rezoluciju S5. Takva slika je bolja od M8 nego od S5 i imaš miljun primjera. Ako je tebi ulje na platnu dobro, super. No, slažem se, ne slažemo se. Ja ne znam jesam li 1 landscape od 100 slika uslikao. Ako i jesam, na 50% slike mi je netko u prvom planu na kome je fokus. 

Da ne govorim o opcijama kamere :) Odnosno, prvo je važno slikat, pa posli mijenjat, a ne razmišljat što bi htio unaprijed i onda se molit da ti uspije slika. 

Nisam ja fan HTC-a kakvim me smatraš. Volim odvažne i ljude i tvrtke, a to HTC sigurno je, dok Samsung nije. Apple je, koliko god mi se ne sviđao iOS ili neke druge stvari, ali on gura svoj princip i uz to ima market share nevidjeni. IP6 ću sigurno uzet, jer će ipak imat 4.7".

ptspclan.com | visit us ^^
16 godina
neaktivan
Htc M8

želio sam se malo više informirati o M8 pa sam si dao truda i čitah sve što ste napisali.

Koliko sam shvatio mob. je odličan a kamera baš i nije. I to je to.

Zaista ne razumjem toliko truda da se dokaže da nešto nije dobro jer eto tamo kod drugog mob. je to bolje itd., itd...

Mislim da bi se pojedinci povremeno trebali zapitati čemu služi ovaj forum, da li služi za razmjenu mišljenja ili liječenja osobnih frustracija, dokazivanja tko je najpametniji itd..

Ja osobno zadnjih nekoliko mjeseci koristim Iphone 5s, prije njega sam imao Galaxy S4 a prije njega Iphone 5, jednostavno uvijek sam imao sreću koristiti top mob..

Moj zaključak je da jednostavno nema savršenog, Iphone je fluidan i na njemu sve radi ali je premali, S4 je veći ali tko ne primijeti razliku u fluidnosti kod njega i Iphone 5 trebao bi pomoć...

M8 je vrhunski mob. i vjerovatno ću ga koristiti sve dok ne dođe Iphone 6 a tada ću ga zamijeniti.

Već sada znam da i jedan i drugi sigurno imaju mane a za to ne treba biti posebno vidovit, prihvatiš da je to tako i sve o.k..

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.4.2014 23:30 (JOSIP.B).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Htc M8

Znam da se radi o mobu, a znam da drugi imaju bolje slike i da mid range mobovi (neki) imaju bolje slike.

Ti ne razumiješ da ja ne govorim da treba imat output fakin DSLR-a, nego prosječnu mobilnu kameru za OVAJ RANG J.BENOG MOBITELA. Tebi stvarno teško ide kuženje, ha?

Da prostiš, j.bo profi kamere od 5kg, sigurno ću je nosit u ruksaku pa kad na nekoj stazi skočim s 3m ili opletem taman da lijepo sve protrese.

Zato i mogu svi proizvođači uvaljivat poluproizvode (krenuvši od Samsunga, preko HTCa, do Sonya) zato jer to ljudi puše i još to opravdavaju. Galaxy S4 se pregrijava - opravdanje jak mobitel, HTC One ima zazore na kućištu - opravdanje je ne vidi se, All New One ima lošu kameru - opravdanje je da postoje profi kamere. {#}

Kao što rekoh - profi kamere su 1. teške, 2. nezgrapne, 3. osjetljive. Na vožnju bikeom najčešće ne nosim ruksak, a u hlačama nije baš zgodno nosit ni osjetljivi kompakt (pogotovo jer sam jedan uništio kad sam pao na stranu gdje mi je bio fotoaparat i nepovratno ga uništio). 

Zato i spočitavam toliko kameri. S4 i S4 zoom su dobro obavili svoj posao, a najradije bi uzeo Lumiu 1520, samo ona ima manu WP8 (koji se da prebolit), ali nema Ingress, tako da mogu gledat samo Androide.

BTW Oppo Find 7 ima vrhunsku kameru, miljama bolju od Oneove, mogućnost outputa u 50MP i to za siću para. To je firma koja se bori za kupce, a HTC se toliko bori za njih da stalno grca u dugovima.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

1 5 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hm, na onim slikama što si ti dao, upravo izgleda onako kako sam ja objasnio. Na S5 je zumirano do ibera, npr. vidiš samo prozor od kuće, dok na slici od HTC-a vidiš 5 kuća. 

Ne možeš uspoređivat sad DSLR i mobitel. Zašto Nokia ima najbolje slike? Fizički ima najveći senzor. I ja bi rado da mobiteli imaju veće senzore i 16MP, meni dovoljno. S4 Zoom mi je recimo ludilo stvarčica radi optičkog zooma, prvi mobitel s kojim sam uspio usnimit vjevericu dok sam bio na vožnji, a da nije bila mala radi nedostatka zooma (inače kad joj priđeš na 10-15m bježi. Još 16MP i možeš lijepo cropat sliku po želji. 

Ne znam baš o odvažnosti, Samsung je stalno dosljedan svome unatoč forumima i svi ga mrze, a on po svome i onda je opet najprodavaniji Android... A Apple {#} 

Eno ti Xiaomi i Oppo ako tražiš odvažne, ne neki HTC, Sony, Samsung, Apple... to su sve uigrani igrači koji istražuju tržište i po tome izbacuju uređaje.

13 godina
odjavljen
Mitsuoka kaže...

BTW Oppo Find 7 ima vrhunsku kameru, miljama bolju od Oneove, mogućnost outputa u 50MP i to za siću para. To je firma koja se bori za kupce, a HTC se toliko bori za njih da stalno grca u dugovima.

6:40

16 godina
neaktivan

Ne kužim što želiš reć tu? Sve navedeno je tu.

15 godina
Htc M8

Daj lik odi d*kaj dalje na taj tvoj S5 i pusti normalne ljudi na miru.

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Htc M8

Da je ta 50mp opcija zapravo beskorisna i to je samo "photo enchantment".

1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
mystik kaže...

Daj lik odi d*kaj dalje na taj tvoj S5 i pusti normalne ljudi na miru.

Bas volim ovakve konstruktivne rasprave. Decki samo naprijed : )

15 godina
Htc M8

Još jedan pametnjakovic.

Jel vidiš da je lik totalno naporan sa svojim S5? U svakoj temi s*re kako je to najbolje, sve ostalo je s*ranje. Barem bi mogao naučiti kako se piše Xperia, Oppo, jer ovako je samo jedan zastupljeni rvat. Doduše, kad svakih 20 minuta imaš na TVu reklamu za S5 nije ni cudno da mu je mozak ispran. 

Ovakvi likovi mi idu na živce.

Moj PC  
5 0 hvala 1
15 godina
Htc M8

Netko je spominja da slikanje u landscapeu nije bitno...

Zadar živi vječno!
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
mystik kaže...

Još jedan pametnjakovic.

Jel vidiš da je lik totalno naporan sa svojim S5? U svakoj temi s*re kako je to najbolje, sve ostalo je s*ranje. Barem bi mogao naučiti kako se piše Xperia, Oppo, jer ovako je samo jedan zastupljeni rvat. Doduše, kad svakih 20 minuta imaš na TVu reklamu za S5 nije ni cudno da mu je mozak ispran. 

Ovakvi likovi mi idu na živce.

Svjedno, ja npr ne spominjem nikakav S5, kad bi ga spominjao imao bi vise mana od One-a M8

One M8 trenutno ima jedinu manu što ima lošu kameru (lošu za flagship), te nije vodootporan sto vjerujte mi zna biti jako korisno (ne za plivanje nit ku*cenje, nego u slucaju nesrece da upadne u vodu)

Zato ima odlican dizajn, radi ko singerica, novi Sense je odlican, kvaliteta izrade, ali kamera - nikakva za flagship

Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
16 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Da je ta 50mp opcija zapravo beskorisna i to je samo "photo enchantment".

Pa je, photo enhancement, ali radi dobro, štoviše, jedan tako jeftin uređaj ima fotoaparat kakav One zaslužuje...

Kao što sam gore napisao, dok im se takve gluposti opraštaju, svi veliki proizvođači mogu izbacivat poluproizvode bez udara na zaradu. 

Ovo je budućnost i napokon će stat na kraj tome, samo da dođe na tržište. 

http://mob.hr/projekt-ara-prava-revolucija-smartfona/

15 godina
@mitsuoka, Projekt ARA ili PHONEBLOCK u originalu je odlična ideja, no mislim da je to za jako mali broj ljudi, entuzijasta koji su voljni "prčkati" i svako malo mijenjati komponente. To prosječan korisnik ipak neće raditi po mom mišljenju.
@zeko73, govorilo se o slikavanju landscapeova, a ne slikavanju u landscape modu. Naravno da će se video snimat u landscape modu, upravo radi gore navedenog.
ptspclan.com | visit us ^^
16 godina
neaktivan
sardax kaže...
@mitsuoka, Projekt ARA ili PHONEBLOCK u originalu je odlična ideja, no mislim da je to za jako mali broj ljudi, entuzijasta koji su voljni "prčkati" i svako malo mijenjati komponente. To prosječan korisnik ipak neće raditi po mom mišljenju.

Znam da je, ali forumi nisu mjesto gdje baš raspravljaju prosječni korisnici. Po toj bi logici HTC i Sony imali daleko više prodanih mobitela.

Ovo je odlično, a i lakše je nakon godinu dana promijenit samo proc i dodat RAM nego platit 5000kn za novi mobitel. Mada je to došlo kao PC, tako da sljedeće 3 godine možeš koristit bez problema jer je sve sad toliko jako da su jedino updateovi problem, što nije ničija dobra strana. 

14 godina
MARKOZD15 kaže...

One M8 trenutno ima jedinu manu što ima lošu kameru (lošu za flagship), te nije vodootporan sto vjerujte mi zna biti jako korisno (ne za plivanje nit ku*cenje, nego u slucaju nesrece da upadne u vodu)

"HTC One (M8) is certified with IPx3 rating, which means the device is protected from water spray up to 60 degrees at 10 litres per minute with the pressure of 80-100 kN/m2 up to 5 minutes. Note that the device is not waterproof like the Xperia Z2 or Galaxy S5, it is just protected from water spray."

znaci, ako i padne u vodu na par sekudi, vjerojatno mu nista nece biti. ima i video-a gdje ga ljudi stavljaju u vodu na duze vrijeme i nista mu nije (iako nije preporucljivo :) )

17 godina
Igor666 kaže...
MARKOZD15 kaže...

"HTC One (M8) is certified with IPx3 rating, which means the device is protected from water spray up to 60 degrees at 10 litres per minute with the pressure of 80-100 kN/m2 up to 5 minutes. Note that the device is not waterproof like the Xperia Z2 or Galaxy S5, it is just protected from water spray."

znaci, ako i padne u vodu na par sekudi, vjerojatno mu nista nece biti. ima i video-a gdje ga ljudi stavljaju u vodu na duze vrijeme i nista mu nije (iako nije preporucljivo :) )

Neznam odakle spika o lošoj kameri, možda spike o megapikselima? Evo upravo se igrao sa njom, odlično radi u uvjetima slabijeg osvjetljenja, a
kad koristi i blitz, kao što se vidi na slikici, ne spaljuje. To je sve na auto, bez hdr điđa. Za potapanje nisam siguran
jer nema brtve na konektorima, vjerujem ni na rupicama zvučnika, za razliku od sonyja i zadnjeg samsunga. Kad sam kod zvučnika...
Iako nema više beats audio logo, stvarno je najbolji zvuk od svih flagshipa(barem onih koje sam ja koristio, Z1, 4S, S5, G1, pa i origigi One)
Pa kome je bitan zvuk mimo sluški, go for it:)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
odjavljen
Igor666 kaže...

Hvala ti, to nisam znao :)

Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
13 godina
neaktivan
Htc M8

Nekuzim raspravu o kameri..kamera je cist ok,al u usporedbi s ostalim flagship-ovima je bezveze..

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Htc M8

AJAo majko umrijet cu od cekanja. Kad ce vise taj petak da ga sluzbeno predstave napokon i kod nas :D

Daj mi recite vi sto imate M8icu, da li vam normalno stane u dzep traperica? Imam trenutno iPhone 4s pa nemam problema sa njegovim dimenzijama :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Htc M8

@naperk stat će normalno, osim ako imaš neke gej uske traperice {#} Kad sjediš, ovisno o džepu će ti možda bit ugodnije kad mobitel nije u džepu, al s nešto većim dimenzijama mobitela ja nisam imao problema.

Evo jedna odlična stvarčica za M8.

0 0 hvala 0
16 godina
naPerk777 kaže...

AJAo majko umrijet cu od cekanja. Kad ce vise taj petak da ga sluzbeno predstave napokon i kod nas :D

Daj mi recite vi sto imate M8icu, da li vam normalno stane u dzep traperica? Imam trenutno iPhone 4s pa nemam problema sa njegovim dimenzijama :D

Stane,možeš sve,normalno sjedneš bez da smeta.

Sada vidim jedan minus. Kod razgovora mi smeta kako su napravili zvučnik tj kombinacija metala i tog rebrastog za zvučnik. Vrlo je hrapavo i tvrdo,možda je moje uho šeljavo pa mi smeta,al to nije bio slucaj kod plasticnog S3. Možda sam se na plastiku naviknul pa mi ovo smeta...

Mitsuoka-koliko to košta,vidim na ebayu 60$,ako ima di jeftinije,

16 godina
Htc M8

Ma nece te to sigurno smetat.

Jedino sto bi moglo jest gornji rub

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr

0 0 hvala 0
17 godina
Mitsuoka kaže...

@naperk stat će normalno, osim ako imaš neke gej uske traperice {#} Kad sjediš, ovisno o džepu će ti možda bit ugodnije kad mobitel nije u džepu, al s nešto većim dimenzijama mobitela ja nisam imao problema.

Evo jedna odlična stvarčica za M8.

Super stvarca, ali čovjek se zapita čemu onda toliko pažljiv izbor, i žučne svađe oko
dizajna mobitela - "jeftine plastike" u samsungu ili luksuznog brušenog ili lijevanog metala kao u HTC,
stakla i tokarenog aluminija kao u sonyju ili appleu ako sve završi na kraju ispod casea za 4 dolara iz kine.
Nisam protiv casea, samo eto glasno razmišljam:)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
13 godina
overhaul kaže...
Super stvarca, ali čovjek se zapita čemu onda toliko pažljiv izbor, i žučne svađe oko

dizajna mobitela - "jeftine plastike" u samsungu ili luksuznog brušenog ili lijevanog metala kao u HTC,
stakla i tokarenog aluminija kao u sonyju ili appleu ako sve završi na kraju ispod casea za 4 dolara iz kine.

Jako dobro razmisljas :)

A odgovor je zato jer reklama prodaje uredjaj.. a ne sam uredjaj.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
odjavljen
CyberDemonVZ kaže...
overhaul kaže...

Jako dobro razmisljas :)

A odgovor je zato jer reklama prodaje uredjaj.. a ne sam uredjaj.

Naravno . Prije sam imao Sony X Z - mob odlican samo njihoba retard folija je bila ubi boze. Nakon mjesec dana samo od skrolanja prstiju vidjele su se fleke kao zamuceno ; ( . Naravno od prvog dana je bio u gumenom caseu . Meni osobno design je bio odlican ali bez gume bi bilo katastrofa . Sad sam na G2 koji je takodjer u gumi : ) . Tako da pozadina S5 mi ne igra nikakvu ulogu bila ona od koze ili stakla. Mozda kad se ustabile cijene uzmem S5 ali nevidim neki napredak sa ovog .

17 godina
Htc M8
tonix8 kaže...

Nekuzim raspravu o kameri..kamera je cist ok,al u usporedbi s ostalim flagship-ovima je bezveze..

Gle, to je isto upitno. Nekome je dobra i sveža HTCova ideja mogućnost snimanja dubinske informacije
u sliku (tzv. z-buffera) s kojom je jednostavno odvajati elemente fotke u planove ili selektivno mijenjati
oštrinu selektiranog plana. Meni osobno je i 3-4, ALI KVALITETNIH i ČISTIH megapiksela savršeno dovoljno.
Što će mi nekakvih 13 megapiksela ovakve kvalitete u privitku na 100% ?

Naravno, ovo je krajnji primjer, ima ih vrlo dobrih na ovom testu,
no ni to nije referenca jer i modeli koji izgledaju oštri u studijskim uvjetima
znaju zamuljati lišće na drveću ili društvo na večernjoj kavi u zatamnjenom kafiću, a kad
sa proba sa blicem, slaba led dioda obično ne napravi ništa bolje osim totalnog mraka
i par svijetlećih očiju.

naPerk777 kaže...

uh, ja nikad nisam mob nosio u trapericama. Ovaj jest zaobljen, ali nema šanse da bih ga strpao u hlače.
Ali ajd, nemam danas traperice, no fotkao sam paralelno iphone5 i htc one m8 pa usporedi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.4.2014 16:37 (overhaul).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
overhaul kaže...
tonix8 kaže...

Gle, to je isto upitno. Nekome je dobra i sveža HTCova ideja mogućnost snimanja dubinske informacije
u sliku (tzv. z-buffera) s kojom je jednostavno odvajati elemente fotke u planove ili selektivno mijenjati
oštrinu selektiranog plana. Meni osobno je i 3-4, ALI KVALITETNIH i ČISTIH megapiksela savršeno dovoljno.
Što će mi nekakvih 13 megapiksela ovakve kvalitete u privitku na 100% ?

Naravno, ovo je krajnji primjer, ima ih vrlo dobrih na ovom testu,
no ni to nije referenca jer i modeli koji izgledaju oštri u studijskim uvjetima
znaju zamuljati lišće na drveću ili društvo na večernjoj kavi u zatamnjenom kafiću, a kad
sa proba sa blicem, slaba led dioda obično ne napravi ništa bolje osim totalnog mraka
i par svijetlećih očiju.

naPerk777 kaže...

uh, ja nikad nisam mob nosio u trapericama. Ovaj jest zaobljen, ali nema šanse da bih ga strpao u hlače.
Ali ajd, nemam danas traperice, no fotkao sam paralelno iphone5 i htc one m8 pa usporedi.

Sta mob nosis u zadnjem dzepu? Ja da ga nosim tamo koliki sam baksuz mislim da bi sjeo na njega xD

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice