Nisi ga više trebao ostaviti na punjaču, jer powerbank sam prekine punjenje kad je pun i počne punjenje kad napon malo padne. Ako je prestalo žmigati, to je to - punjenje je završeno. Ništa se ne postiže dodatnim ostavljanjem na punjaču. To je ipak malo inteligentniji sustav nego kod NiMH tehnologije.
To ne mora biti. Imam sad znači G4, a i stara lumia 920, kad bi došlo do 100% baterija se brže prazni. Kad bi ostavil još bar pol sata duže na punjaču, baterija bi puno više držala. Tak da dok on javi da je pun, ustvari nije, nego treba još ostavit.
Vidi kako izgleda graf punjenja.
Ispada da se zapravo ni ne isplati čekati zadnjih 10% punjenja, a možda i više posto, jer kad se baterija približi kraju punjenja, više se ne puni maksimalnom jakosti struje, nego struja punjenja jako padne. Znači bezveze dugo čekaš da dogura do 100%. Pogledaj što se dogodi kad je baterija puna - punjenje prestaje. Tek kad napon padne na određenu razinu punjenje počinje ponovno - i to do razine napunjenosti baterije, a ne preko.
Dakle, ako tvrdiš da to ne funkcionira tako, jer se tebi učinilo da ne funkcionira tako, onda nabaviš USB charger doctor i provjeriš. Ako pokazuje 0A nakon što je mobitel rekao da je pun, onda je to to. Evo recimo moj mobitel je do pred pola sata bio na punjaču. Od onda do sad mu i dalje stoji 100% napunjenosti. Sad sam ga priključio na punjač, mobitel je napisao Charged za bateriju i ne prikazuje oznaku punjenja, a USB charger doctor kaže 0A. Dakle, mobitel ne vuče struju, ne dopunjava bateriju. To što se tebi učinilo da ti baterija puno više drži je čisto psihološki efekt.