Pozdrav
imam samsung galaxy A5 i pojavo mi se problem s povezivanjem na računalo preko usb-a.
probao sam i s drugim kabelo,probao sam i na drugo računalo sa Win xp i Win 7
i uvijek mi izbaci grešku USB Device Not Recognized
neznam šta više da napravim pa ako mi netko može pomoći oko toga .
inače prije sam ga sasvim normalno spajo na računalo a i mobitel se normalno puni ..
Hvala
Problem s mobitelom
- poruka: 10
- |
- čitano: 4.745
- |
- moderatori:
XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Za vrstu USB veze si odabrao Mass storage ili tako nešto?
Ako nije problem s data pinovima u USB konektoru na mobitelu, onda je uzrok softver. A sad... Ne možeš sam baš nešto previše napraviti - možeš ga vratiti na tvorničke postavke pa onda vidjeti je li se problem ispravio. Ako se nije, onda je vjerojatno hardverski problem. Ako jest, onda je softverski.
Ako se normalno puni zar nebi onda i trebao normalno funkcionirati sa spajanjem USB-a na kompjuter?
jer kad ga spojim na kompjuter normalno se puni ali tu tvoju navadenu opciju mass storage niti nešto slično mi ne nudi.
Ako se normalno puni zar nebi onda i trebao normalno funkcionirati sa spajanjem USB-a na kompjuter?
Jedno s drugim nema previše veze. USB ima 4 vodiča - dva za struju (VCC, GND), dva za podatke (D+, D-). Ako se mobitel normalno puni, to ne znači automatski da će normalno komunicirati (ili uopće komunicirati) s računalom. Vodiči za podatke mogu biti negdje prekinuti, može biti slab kontakt u konektoru.
Jesi probao s drugim kabelom? Na drugom USB portu?
jer kad ga spojim na kompjuter normalno se puni ali tu tvoju navadenu opciju mass storage niti nešto slično mi ne nudi.
Ne znam kako koji mobiteli to imaju složeno - kad svoj spojim, u ladici imam "Connected as USB storage", a kad kliknem na to mogu odabrati Connect As: USB storage, Media device (MPT), Camera (PTP), Charge only.
probao sam sa drugim kabelom i na drugom kompjuteru ali ništa.
trebalo bi mi izbaciti MPT opciju na mobitel ali to mi ne izbacuje.
Trebao bi imati mogućnost biranja opcije koje želiš. Pa onda recimo da probaš Mass Storage, pa da vidiš možeš li preko Windowsa pristupiti sadržaju interne memorije mobitela ili memorijskoj kartici u mobitelu.
znam da bi trebao imati ali jednostavno mi ne izbacuje tu opciju da je mogu uključiti
Probat ću još s ovim driverima jer sam već neke probao
ali mislim da jedino šta mi preostaje vratiti ga na tvorničke postavke jer sam već više manje sve probao i bilo je bezuspješno.