Ja napokon uspio vratiti mob sa cyanogena na v2.1

Odnio ga u servis tamo ga spojili na box i to je to. Ali prije toga pokušao sam nekoliko puta ponovo ga flešati sa KDZ-om na 2.1 ali nije išlo nego naprotiv izgubio sam i cyanogen, čak i clockwork pa nisam mogao više ni backup napraviti. Nakon pokušaja flešanja sa KDZ-om u log fajli je pisalo da je sve u redu ali mobitel se nije mogao botati do kraja samo je pisalo ANDROID na ekranu i nije išao dalje. Pošto na kraju nisam znao šta dalje jedino rješenje bio je servis (u Hecegovini za 20 KM cijena prava sitnica). Eto sad ću jedno vrijeme biti miran bar dok ne izađe novi potpuni cyanogen. Opet zahvaljujem svima koji su mi pomagali preko ovog foruma da riješim problem.
Steta sto nisi sam uspio flashirati na 2.1. Ali nema veze, vazno da si uspio

Da tako je ali ja i dalje mislima da postoji način, možda je trebalo malo više strpljenja i googlanja.
Žao mi je što nisam mogao ostati na cyanogenu zbog nedostataka nedovršene verzije ali ono malo opcija što je radilo u njemu mami me da se opet kad bude prilika prebacim na njega
kad ga srede javim pa se vrati...

OK dogovoreno
Može li mi neko objasniti koja je razlika između Android 1,6 i 2,2 verzije?
Htio bih da mi netko navede neke prednosti androida 2,1 odnosno 1,6? Hvala!
za 2.1 ima više aplikacija, radi plavi zub i sveukupno ima par prednosti koje nećeš jako zametiti
2.2 donosi flash, aplikacije se mogu instalirati na karticu, ubrzano je izvođenje nekih app i jos par sitnica.
za 2.1 ima više aplikacija, radi plavi zub i sveukupno ima par prednosti koje nećeš jako zametiti
2.2 donosi flash, aplikacije se mogu instalirati na karticu, ubrzano je izvođenje nekih app i jos par sitnica.
ali ovaj mob nema podršku za android 2.2, oće li mu to stvarati probleme, odnosno oče li mob biti spor
ali ovaj mob nema podršku za android 2.2, oće li mu to stvarati probleme, odnosno oče li mob biti spor
nezz 2.2 je jos u razvoju, za sada nema flash, a sto se tiče ostalih stvari nije nimalo sporiji nego prije, čak bi rekao da je malo brži...
Ima li novih vijesti o cyanogenu 6.1
Ima li novih vijesti o cyanogenu 6.1
za sada još uvijek razvijanje, mislim da sada rade na plavom zubu, ali nedavno je izašla novija ver, a sada su praznici, pa mislim da će trebati malo vremena do nove ver.
napokon je na red stigao i app2sd, mnogi ljudi su imali problema s njim, pa pratite upute.
nakon svakog flasha app2sd bi trebao prestati raditi (!!!), tome se može doskočiti kompletnim backupom, ali pošto ja ne koristim backupove, nemogu vam taj dio previše pojasniti
PRIJEOVOG MOD-a MOBITEL MORA BITI ROOT-an (nužno je za postizanje superuser privilegija)
krenimo na posao:
1. trebati će nam neki alat za kreiranje particija (koristio sam http://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html)
i ovo http://www.ibasystem.or.id/app2sd-for%20eclair.zip
2. instaliraj alat za particije, priključi SD karticu ili mobitel i kreiraj particije:
npr ako imamo karticu od 4gb:
1. particija FAT32 3 GB
2. particija ext2 700mb
3. particija swap 300 mb
ili npr ako imate karticu od 2gb (kao ja) napravite:
1. particija 1.5gb (tu će biti ono što inače držite na kartici: muzika, video, slike...), FAT32
2. particija 300-400 mb ext2 (tu će biti smještene vaše app)
3. e sad jel treba 3. particija stvarno nezz reči, ja sam ostavio 10mb slobodnog neformatiranog prostora i sve radi za 5... vi sami prosudite hoćete li stavljati 3 particiju ili ne...
3. raspakiraj onaj zip koji si skinuo i stavi ga na SD karticu (znači na onu particiju od 1.5 gb-> FAT32 particiju)
rezultat će biti da na kartici imate: /sdcard/app2sd/<ono što ste kopirali>
4. konektiraj mob na komp, uključi USB debug mod
5. pokreni cmd (komandna linija), uđi u folder sa android SDK-om, uđi u mapu tools i utipkaj:
-adb shell
-su (sada će vas mob pitati da li da omogući ROOT pristup cmd-u, vi mu to dozvolite -> allow)
-sh /sdcard/app2sd/app2sd.sh
-čekaj sve dok se mob ne boota
ako ste neš krivo utipkali pojaviti će se error, tada ponovite postupak i pazite da točno sve utipkate.
sada bi trebali imati puno više slobodnog prostora i sve bi se app trebale automatski instalirati na karticu
ako nekome treba mapa tools iz andorid sdk, možete je naći ovdje:
imam problem sa 5. korakom, mislim da driveri nisu dobri , instalirao sam već 100 drivera i tražio sam po forumima za rješenje ali uvijek mi izbaci error: device not found
Imam jedan problemčić pa bih molio za pomoć
Napravio sam upgrade po ovim uputama i mob radi dosta dobro, ali nekad nakon dužeg stajanja (ugašen ekran) postane jako spor kad ga pokrenem (tipka za kraj poziva za pokrenut ekran) i onda nakon otključavanja lockscreena zna biti dosta usporen, a nekad uopće ne reagira nekih pola minute, već počne kad ga idem ugast se nešto pojavi al opet stane i kasnije tek proradi.
Pa me zanima ako mu napravim reflash, da li mogu to opet sa ovim uputama ili je drukčiji postupak kad već imam 2.1.
Hvala.
sto se tice sporog otkljucavanja to se zna desavati na black romu, posto vise nisam na 2.1 nemogu puno pomoci, ako ti jako smeta mozes vratiti na normalni 2.1

Znači ja mogu slobodno pratiti ove upute i staviti preko trenutnog 2.1 prvo 2.1 sa fastbootom pa sa clockworkom i eventualno dodati rom za OC?

imam problem sa 5. korakom, mislim da driveri nisu dobri , instalirao sam već 100 drivera i tražio sam po forumima za rješenje ali uvijek mi izbaci error: device not found
imao sam isti problem, stavi ovo:
http://www.mediafire.com/?ka5e10azk7140q9
nadam se da će pomoći
stanje cyanogen mod-a:
od sada radi i kamera :
http://www.speedyshare.com/files/25992067/update.zip
to ubacite preko recovery-a i trebalo bi raditi, isprobao sam
hvala Gigimonu za info
RADI: wifi, gsm, video, stereo u slusalicama, 3D ubrzivač (glade izvodenje igri), GPS, senzori, instaliranje app na SD karticu i kamera
NE RADI: bluetooth i FM radio
živjeli Rusi :D
stanje cyanogen mod-a:
od sada radi i kamera :
hvala Gigimonu za info
RADI: wifi, gsm, video, stereo u slusalicama, 3D ubrzivač (glade izvodenje igri), GPS, senzori, instaliranje app na SD karticu i kamera
Jeli na Hrvatskom ?
stanje cyanogen mod-a:
od sada radi i kamera :
hvala Gigimonu za info
Jeli na Hrvatskom ?
ne, na eng, ruskom i jos par istocno europskih jezika, ja sam nesto eksperimentirao sa hrv, ali nemam dovoljno iskustva sa androidom da znam kako prevesti sučelje :(
napokon je na red stigao i app2sd, mnogi ljudi su imali problema s njim, pa pratite upute.
nakon svakog flasha app2sd bi trebao prestati raditi (!!!), tome se može doskočiti kompletnim backupom, ali pošto ja ne koristim backupove, nemogu vam taj dio previše pojasniti
PRIJEOVOG MOD-a MOBITEL MORA BITI ROOT-an (nužno je za postizanje superuser privilegija)
krenimo na posao:
1. trebati će nam neki alat za kreiranje particija (koristio sam http://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html)
i ovo http://www.ibasystem.or.id/app2sd-for%20eclair.zip
2. instaliraj alat za particije, priključi SD karticu ili mobitel i kreiraj particije:
npr ako imamo karticu od 4gb:
1. particija FAT32 3 GB
2. particija ext2 700mb
3. particija swap 300 mb
ili npr ako imate karticu od 2gb (kao ja) napravite:
1. particija 1.5gb (tu će biti ono što inače držite na kartici: muzika, video, slike...), FAT32
2. particija 300-400 mb ext2 (tu će biti smještene vaše app)
3. e sad jel treba 3. particija stvarno nezz reči, ja sam ostavio 10mb slobodnog neformatiranog prostora i sve radi za 5... vi sami prosudite hoćete li stavljati 3 particiju ili ne...
3. raspakiraj onaj zip koji si skinuo i stavi ga na SD karticu (znači na onu particiju od 1.5 gb-> FAT32 particiju)
rezultat će biti da na kartici imate: /sdcard/app2sd/<ono što ste kopirali>
4. konektiraj mob na komp, uključi USB debug mod
5. pokreni cmd (komandna linija), uđi u folder sa android SDK-om, uđi u mapu tools i utipkaj:
-adb shell
-su (sada će vas mob pitati da li da omogući ROOT pristup cmd-u, vi mu to dozvolite -> allow)
-sh /sdcard/app2sd/app2sd.sh
-čekaj sve dok se mob ne boota
ako ste neš krivo utipkali pojaviti će se error, tada ponovite postupak i pazite da točno sve utipkate.
sada bi trebali imati puno više slobodnog prostora i sve bi se app trebale automatski instalirati na karticu
ako nekome treba mapa tools iz andorid sdk, možete je naći ovdje:
Nije mi nikako jasan ovaj 5. korak. Odvorim cmd. E sta onda upisujem,kako,gdje?
stanje cyanogen mod-a:
od sada radi i kamera :
hvala Gigimonu za info
eto sad prelazite sad svi na 2.2. kamera je ok, zoom radi. bez rusa nema ništa
Ugl ono u komandnoj liniji pokazuje mjesto di se nalazis (folder).
cd.. i cd 'ime mape' su naredbe pomocu kojih se kreces kroz mape.
npr ako si u mapi c:\downloads i napises cd.. to ce te odvesti u mapu c:\
sa ovom drugom ulazis u mapu tog imena.
Ako nemas android sdk onda skini onu mapu koju sam uploadao i ciji je link u onom postu.
Ugl ono u komandnoj liniji pokazuje mjesto di se nalazis (folder).
cd.. i cd 'ime mape' su naredbe pomocu kojih se kreces kroz mape.
npr ako si u mapi c:\downloads i napises cd.. to ce te odvesti u mapu c:\
sa ovom drugom ulazis u mapu tog imena.
Ako nemas android sdk onda skini onu mapu koju sam uploadao i ciji je link u onom postu.
nisam ih koristio
lol
Inace gigimon kamera ima probleme: video je lose kvalitete, nema zooma, da mozes zumirati, ali kada slikas dobijes sliku koja nije zumirana i jos par sitnica.
Kad nadem vremena napisati cu kako se prebaciti na 2.2.

evo prebacio se ovdje jer vidim da se tu vise prica o nadogradnji samoj pa :D
imam malo vise poduzih pitanja,ali nakon ovog vise ne postam pa molim vas odgovorite sto preciznije :)
1) dali ovo http://android.modaco.com/content/lg-gt540-optimus-gt540-modaco-com/322227/gt540-update-to-2-1-tutorial-croatian-language/ radi bez problema i nakon toga da stavim JIT ce mi mob biti brzi dosta od originalne verzije 1.6 bez JIT-a?
2) jel brzi GPS sa 2.1 i JIT-om i dali se JIT-om gubi garancija? ( JIT bi radio po maxovim uputama )
3) neka mi neko objasni ovo app2sd - kako se to stavlja na mob i za sta to tocno sluzi?
- kuzim da sluzi za prebacivanje na sd karticu,ali kaj nije lakse optimus spojit na laptop prek usb-a i samo prebacivat di kaj treba ili to sluzi kad se skida app s marketa da se skida na sd karticu?
4) dajte mi link plz sa navigacijom (gps-om) koji je na hrvatskom i upute kako ga instalirat ? dali treba ovaj postojeci na mobu brisat i kako ?
btw. jos nisam dobio mob,za kojih 10-tak dana cu, pa da to sve u jednom dahu napravim cim ga dobim i miran sam ! :)
EDIT : moje pitanje pod 3..vidim da je odgovoreno na prvoj str kako se inst..samo mi odg ovo ostalo vezano uz njeg...
i vidim da je max napisao da JIT radi samo sa 2.2..znaci za 2.1 ne vrijedi?
evo prebacio se ovdje jer vidim da se tu vise prica o nadogradnji samoj pa :D
imam malo vise poduzih pitanja,ali nakon ovog vise ne postam pa molim vas odgovorite sto preciznije :)
1) dali ovo http://android.modaco.com/content/lg-gt540-optimus-gt540-modaco-com/322227/gt540-update-to-2-1-tutorial-croatian-language/ radi bez problema i nakon toga da stavim JIT ce mi mob biti brzi dosta od originalne verzije 1.6 bez JIT-a?
2) jel brzi GPS sa 2.1 i JIT-om i dali se JIT-om gubi garancija? ( JIT bi radio po maxovim uputama )
3) neka mi neko objasni ovo app2sd - kako se to stavlja na mob i za sta to tocno sluzi?
- kuzim da sluzi za prebacivanje na sd karticu,ali kaj nije lakse optimus spojit na laptop prek usb-a i samo prebacivat di kaj treba ili to sluzi kad se skida app s marketa da se skida na sd karticu?
4) dajte mi link plz sa navigacijom (gps-om) koji je na hrvatskom i upute kako ga instalirat ? dali treba ovaj postojeci na mobu brisat i kako ?
btw. jos nisam dobio mob,za kojih 10-tak dana cu, pa da to sve u jednom dahu napravim cim ga dobim i miran sam ! :)
EDIT : moje pitanje pod 3..vidim da je odgovoreno na prvoj str kako se inst..samo mi odg ovo ostalo vezano uz njeg...
i vidim da je max napisao da JIT radi samo sa 2.2..znaci za 2.1 ne vrijedi?
stavi 2.2. i riješio si sve probleme. sve ti radi osim zuba i radija. za navigaciju je neko jučer stavio linkove. stavio sam ju i dobro radi.