ma nebi jos dok ne izade finalna verzija da nemam problema onda opet poslje s prebacivanjem,a i vidim da steka nes na pocetku tak da..
dajte mi plz odg na ova pitanja..
ma nebi jos dok ne izade finalna verzija da nemam problema onda opet poslje s prebacivanjem,a i vidim da steka nes na pocetku tak da..
Prije nego šta ti postavim pitanje hoću samo reć, svaka ti čast na ovoj temi e sad pitanje, bil mogao ubacit tut kako instalirat Rom arekl1988r_v1.1
kad ti dođe mob onda bumo rješavali probleme, do tad se možda sredi 2.2, a možda dođe neki novi rom tak da... nemoj se previše zamarati za sad.
app2sd ti stavlja INSTALIRANE app na karticu, u 1.6 i 2.1 to nemožeš!
Još jedna stvar, na 2.2 puno bolje radi JIT nego na 2.1
Prije nego šta ti postavim pitanje hoću samo reć, svaka ti čast na ovoj temi e sad pitanje, bil mogao ubacit tut kako instalirat Rom arekl1988r_v1.1
hmmm, trebas imati clockwork ili amonra recovery. ako nemas moras staviti. ugl uđeš u taj recovery odes na choose zip file from card ili nesto tome slično i odaberes system.zip.
to bi trebalo raditi, probaj pa javi. inace... izgleda fora taj ROM
Stavio sam app2sd i sve radi za 5. Malo uz pomoc ovog tutorijala malo uz nekoga sa cafe mobil foruma...
Hvala na pomoci :D
Ne svidja mi se više ovaj black rom kako da se vratim na recovery rom...
Ne svidja mi se više ovaj black rom kako da se vratim na recovery rom...
samo opet flashiraj recovery rom. onako kako je na 1. stranici napisano
Dosao je i cyanogen boot 1.4 update- dečki su krenuli žestoko nesto u zadnje vrijeme:
http://openswift.googlecode.com/files/Openswift_4.3.7z
Boot v1.4 & System v4.3 donosi:
nove video codece
sređenu kameru, ali video zna gnjaviti
plavi zub radi djelomično, možeš slati, ali možda ćeš imati problema sa primanjem fileova
Launcher je napokon stavljen od orginalnog cyanogen 2.2.1
nekakvi efekti opet rade
prilikom poziva ekran se zaključava
ubačen je HomeSelector
5. pokreni cmd (komandna linija), uđi u folder sa android SDK-om, uđi u mapu tools i utipkaj:
-adb shell
-su (sada će vas mob pitati da li da omogući ROOT pristup cmd-u, vi mu to dozvolite -> allow)
-sh /sdcard/app2sd/app2sd.sh
prijatelju da se zahvalim na svemu do sada
ali molim te ovaj dio nikako da shvatim evo mučim se cijeli dan i ništa
ako možeš malo ovo detaljnije da mi objasniš
ja pokrenem cmd,udjem u mapu tools (android sdk) ali neznam gdje da utipkam adb shell
unaprijed hvala
Skinite si KDZ updater na engleskom , da se ne mučite sa ovim silnim upitinicima
prijatelju pomozi mi molim te ne kontam
ja udjem u mapu tools iz windowsa i tamo imam uglavnom neke .bat datoteke i još nešto neznam što da pokrenem od toga
ja ne udjem iz cmd-a u mapu tools
jer neznam kako to ide možda je do toga
hvala ti još jednom
ali kako prijatelju ja to neznam
ali kako prijatelju ja to neznam
Max je stavio link za mapu tools koju trebaš.Kada skineš taj tools.zip, extractaj ga (ovo je primjer) na disk C.
Tada će putanja mape tools izgledati ovako: "C:\tools"
Sada pokreneš cmd i upišeš: "cd C:\tools" (bez navodnika).
Sada si u mapi tools
EDIT:kasnim...
e j.....
kada otvorim command prompt u njemu mi piše
c:/documents and setings/user
i koliko god puta mu ja upisem cd i pritisnem enter on uvijek isto ovo izbaci što i piše kad ga otvorim
hvala i tebi KORDY
evo sada samu u C:\tools
i kada ukucam adb shell
izbaci mi ovo: adb is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file
@maksimovic
I ja se nisam snasao sa ovim cmd,pa sam radio preko ovog tutorijala i sve radi za 5... imam app2sd :D
Dakle prvo napravis particije kako je max objasnio,i naravno imas rootan uredjaj e onda pratis zadnje upute iz ovog tutorijala
http://cafe.mobil.hr/threads/69988-GT540-Optimus-2.1-ROM-whit-fastboot-and-clockwork-recovery-Black-Quarx-ROM-App2SD
Dakle,samo ovo da otvoris autorotapp2sd datoteku koju si skinuo sa nekog od linkova koje je max postavio(isto ovo se koristi i za drugi nacin rootanja koji je max koristio) i tu odabres 2 za eng. jezik,zatim 4 full app2sd i sacekas da zavrsi proces i da te vrati u ponovni meni za izborom,zatim pritisnes 6 za restart i imas app2sd ;)
@maksimovic
I ja se nisam snasao sa ovim cmd,pa sam radio preko ovog tutorijala i sve radi za 5... imam app2sd :D
Dakle prvo napravis particije kako je max objasnio,i naravno imas rootan uredjaj e onda pratis zadnje upute iz ovog tutorijala
http://cafe.mobil.hr/threads/69988-GT540-Optimus-2.1-ROM-whit-fastboot-and-clockwork-recovery-Black-Quarx-ROM-App2SD
Dakle,samo ovo da otvoris autorotapp2sd datoteku koju si skinuo sa nekog od linkova koje je max postavio(isto ovo se koristi i za drugi nacin rootanja koji je max koristio) i tu odabres 2 za eng. jezik,zatim 4 full app2sd i sacekas da zavrsi proces i da te vrati u ponovni meni za izborom,zatim pritisnes 6 za restart i imas app2sd ;)
ja sam 1. radio preko toga i onda mi se mob strasno usporio, nakon stvaljanja app2sd. onda sam trazio nacin da to izbjegnem i jedini drugi nacin koji je meni radio je bio ovo sto ovdje napisao. Istina da je kompliciranije, ali meni je bolje radilo.
stavi gore recovery, napravi backup cijelog sustava, i onda preko fastboota ubaciš system.img i boot.img.
@maksimovic
još jednom hvala svim dečkima na pomoći
uspio sam ovako i sve radi za 5
Koji 2.1 rom koristite..koji je po vama najbolji...
a dali ovaj black rom ima hr jezik, izgleda mi oke, necu ipak na 2.2 jos dok sve ne sljake, rade pricekat koi tj
uspio sam ovako i sve radi za 5
Valjda nam nece usporiti mob kao sto max kaze :D
hmmm, trebas imati clockwork ili amonra recovery. ako nemas moras staviti. ugl uđeš u taj recovery odes na choose zip file from card ili nesto tome slično i odaberes system.zip.
to bi trebalo raditi, probaj pa javi. inace... izgleda fora taj ROM
e imam problem, nisam mob updejtao po tvom tutu nego po ovom sad tu se nigdje ne spominje fastboot, šta sad ??
Kad sam tek ono stavio blokiralo je... Ali sada mi se cini da je sve ok. Mozda je malo stekalo jer se tek upalio mob.
Koliko je mocan app2sd :D