Mitovi o korištenosti linuxa - 1%? Pa baš i ne...

poruka: 90
|
čitano: 13.469
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Mitovi o korištenosti linuxa - 1%? Pa baš i ne
dj_beni kaže...
M4r10 kaže...
dj_beni kaže...

Kako to misliš tramvaji? Pouzdano znam da se na onim računalima za detektiranje kartica vrti Linux s Xima. Večina MaxTV STBeva od T-coma vrti Linux, moj ruter od t-coma vrti Linux, moj mobitel vrti Android, nije linux, ali je sigurno bliže linuxu nego windowsima.

ouvaaaj... i Android vrti (modificirani) linux kernel....  {#}

Da, ali nikag ga nebi nazvao linuxom, previše toga je prepisano i zatvoreno.

nije zatvoreno :D   http://www.engadget.com/2010/12/17/android-2-3-gingerbreads-source-code-now-available/

Sve me žene oko kuće jure, kaže majka to je zbog frizure...
14 godina
neaktivan

Znači nije 1%, nego 1.5%.

Nice.{#}

0 3 hvala 0
17 godina
AA-d00d kaže...

Znaci te zute kutije su na linuxu? Aaaa zato je to u banani{#}, znao sam se voziti tocno 10 stanica a da je pisala ona greska da se kart(ic)e ne mogu ocitati.

Hahaha... I ja vidio jednom boot ekran, pa mislio koji sam ja sreckovic da to vidim... A kad ono, izgleda da je to ucestala pojava....

Taj Linux opasno konkurira stabilnosti  Win ME-a...

Think locally, act globally...
14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
tnakir kaže...

Evo danas sam iz ZG dosao...

Tramvaji se vrte na XP... bio sam u kinu... Cak i projekcije pustaju sa WinXP :) (vidio se taskbar na pauzi Herija travasa)

Ma to si ti krivo videl! To je samo XP tema na Linuxu!!

LMAO check out window move akciju na 1:09:

koji slow motion

ajmeeeeee :(

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 1:10 (CrapFireX).
17 godina
Click Jack kaže...

Dakle čitajući sva ta trabunjanja kako je u desktop svijetu linux zastupljen sa 1%. To je apsolutna neistina, odnosno tvrdnja osnovana na broju prodaja - što dakle za linux ne znači ništa. 

Ne, 1% je dobiven na temelju koristenja OS-ova na webu. Pretpostavka je da se desktop OS koristi za surfanje a ne kao neka serverska headless kanta. A ovi clanci su smijesni, vecina su nekakva lupetanja od istog autora, a podatke izvlace od  istrazivanja od Linux Fondacije...  Isto kao da uzmes podatke od Microsofta o udjelu Windowsa... {#}

17 godina
neaktivan
CrapFireX kaže...

LMAO check out window move akciju na 1:09:

koji slow motion

ajmeeeeee :(

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
14 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
Click Jack kaže...

Dakle čitajući sva ta trabunjanja kako je u desktop svijetu linux zastupljen sa 1%. To je apsolutna neistina, odnosno tvrdnja osnovana na broju prodaja - što dakle za linux ne znači ništa.

Ne, 1% je dobiven na temelju koristenja OS-ova na webu. Pretpostavka je da se desktop OS koristi za surfanje a ne kao neka serverska headless kanta. A ovi clanci su smijesni, vecina su nekakva lupetanja od istog autora, a podatke izvlace od  istrazivanja od Linux Fondacije...   Isto kao da uzmes podatke od Microsofta  o udjelu Windowsa... {#}

A pazi zaključka sa 2 linka gdje se "debunkira" 1% mit:

"If we talk about actual usage there really is no way to get an accurate measure. Educated guesswork   probably puts Linux at close to 10%, just about even with MacOS. That is a far cry from 1% and is in no way insignificant."

Educated guesswork probably  LOOOL

16 godina
neaktivan

Usporedujete stvari koje se nemogu usporedit, jedno je birat OS za svoj PC a drugo za tramvaje i slicne stvari. 

Jedna stvar sa kojom se svi slazu, a koje se i lako dokaze testovima je da je Linux brzi kad je u pitanju mrezni rad kad se uz to jos uzme cinjenica da je besplatan odabir svakog normalnog developera je jasan.

Windows je br1 za obicnog korisnika (bar po meni) dok je Linux tu za neke vece sustave. Osim toga da je Windows toliko smece nebi se slozia, bas mi je sad za oko zapelo loadanej silverlight-a na bug.hr pa sukladno tome pretpostavljam da se stranica vrti na windowsima pa mi se necini da je bas spora i da ima problema.

Nisam poboznik Linux za obicnu uporabu racunala, ali da ima svojih prednost i da ih treba maksimalno iskoristit treba isto ka sta ih imaju i windowsi, osim toga ni jedan ni drugi OS nebi opstali da nisu imali nesto zanimljivo ponudit trzistu

14 godina
neaktivan

OK, onda da zaključimo da je OP u pravu glede tvrdnje u naslovu.

Barem što se tiče desktopa.

Tj. da "Mitovi o korištenosti linuxa od 1%", i nisu baš mitovi.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pročitao sam cijelu temu i moram reči neke stvari... osobno koristim (trenutno,) win7, za koji smatram da je čisto smeče...(opčenito sam korisnik ubunta) e sad če se nači neko pametan i pljuvat po meni da sam budala jer koristim nešto za što smatram da je smeće, ali razlog korištenja je taj da kroz ove praznike nemam FAX, a i uzeo malo godišnji sa posla jer si moram malo odmorit, pa sam odlučio par noći bacit sa frendovima LAN party, pa da se ne mučim sa podešavanjima igara na UBUNTU instalirao sam win7 i ljepo kliknuo na ".exe" i ko svaki običan čovjek instalirao i igrao igre...

@neko je spomanjao neki lap na kojem je linux radi brže od win-a...

istina... u potpunosti se slažem sa time, jer rade na drugačiji način po pitanju iskorištavanja RAM-a u PC-u... linux puno pametnije koristi RAM...

@onda način pristupa netu...

po meni je lin puno bolji jer se nemoram maltretirat sa 2-3 dodatna programa da nebi pokupil neku glupost sa neta i onda se 3-4h mučil da ga bacim u normalu... znam nekoliko ljudi koji imaju firme i govore na sva "zvona" da je linux smeće, ali ga u firmama imaju iz razloga "da ne pokupe viruse ako u firmi slažu server preko win-a"... a i sami priznaju da je na linuxu stabilniji, i manje stabilan taj isti server...

@pitanje igrica...

ima dosta dobrih naslova koji se dadu igrat na linuxu... ja sam jedno vrijeme tražio za starcraft 2 da si ga na linuxu složim ali nisam uspio (nažalost), ali mi nit ne fali igrica jer uz sve svoje obaveze sreča da se uopče ne igram niti nemam igre na kompu (to sam ja, netko drugi možda ima vremena za bacat na igre [blago njemu])

kada pogledam sve prednosti i mane... na win sam našao samo 2 prednsoti...

1. prednost su igre, 2. prednost (kod mog iskustva) je ta da mi na win (pogotovo sedmici) na laptopu wireless uvjek ima veči siginal ako sam od rutera udaljeni više od 5m... a i u gradu Varaždinu mi sa istog restorana a i faxa uvjek nađe više mreža za spojit win i jači je siginal...

u ostalim svim, al stvarno SVIM stvarima moj glas i bod dobiva linux, i po mom mišljenju mislim da malo jest zahtjevniji, ali definitivno bolji... i najbitnije free, dok ovi te win-e cjepaju ko da dobiješ sa njima i zlatnu pologu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
linuxuser kaže...

Prelazak sa windowsa na linux je kao da se skidas sa teske droge, istina teško je promjeniti naviku ali se na kraju isplati :)

A ja sam mislio da samo Mentalist moze odvaliti ovakvu bizarnu usporedbu. Bravo!

Uostalom, Linux je jednostavan OS ali trebas biti genije shvatiti jednostavnost {#} 

A kako bi bilo da "upogonimo" temu o "Mitovi vezani uz sigurnost Windowsa" ?

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
16 godina
protjeran
SupremeCommander kaže...
AA-d00d kaže...

Znaci te zute kutije su na linuxu? Aaaa zato je to u banani{#}, znao sam se voziti tocno 10 stanica a da je pisala ona greska da se kart(ic)e ne mogu ocitati.

Hahaha... I ja vidio jednom boot ekran, pa mislio koji sam ja sreckovic da to vidim... A kad ono, izgleda da je to ucestala pojava....

Taj Linux opasno konkurira stabilnosti  Win ME-a...

S cime mozes argumentirati svoj stav?

All the best people in life seem to like LINUX. Steve Wozniak
15 godina
neaktivan
tetak mi radi u IBM-u i kaze da oni koriste linux iz financijskuh razoga (licence za windows xxx professional su jako skupe) sada ce im se pridruziti i cjeli ruski vladin sektor, borojevi samo rastu...
तुम सच में करने के लिए पर्याप्त गूगल में इस डाल अनुवाद समय क्या करना है
15 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
tetak mi radi u IBM-u i kaze da oni koriste linux iz financijskuh razoga (licence za windows xxx professional su jako skupe) sada ce im se pridruziti i cjeli ruski vladin sektor, borojevi samo rastu...

to stoji... i podržavam to... samo sam još prije 2 god sam čuo da cjeli ruski javni sektor prelazi na linux...kao jedan od razloga radi kojeg prelaze na linux rusi je taj da ne žele financirat amere (buduči da oni prodaju te licence), a buduči da svi znamo kolika je ljubav između tih dviju država jako im je dugo trebalo da se odluče na taj potez :D

sad dali su to samo stare priče koje vuko korijene od ko zna kad... ili im tako dugo treba za taj postupak radi toga jer su ogromna država :D

14 godina
neaktivan

Šta ne bi djeca trebala biti davno već u krpama.

Hebote ovo je bolje nego da čitaš Kurir  {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ova cijela tema je za Ku.ac. Uopšte neznam čemu sve te gluposti. Svak koristi šta ga volja, neki kažu da je XP najbolji, dok drugi Win7, neki kažu da je Linux zakon, a drugi ga ne podnose. No iskreno žalim one "pametnjakoviče" koji su u stanju omalovažavat druge samo zato šta ti isti nemogu raditi na Linux-u il Windowsima.Uopšte neznam šta bi trebalo značit da samo napredniji koriste Linux, ne trabunjajte bedastoće Linux može koristiti i mala bebica, štoviše Linux ide ka jednostavnosti korištenja koju su Windowsi odavno imali. Nekada je Linux zaista bio samo za napredne korisnike i programere, al danas je Linux za svakoga tko ima volje isprobat taj sustav. I upravo ti novi nadobudni klinci sada pametuju kako su "napredni" što koriste Linux.

Isto tako podrška za gaming na Windowsima je samo prednost, a ne mana.

I'll be back
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina

Mene fascinira koliko tu ljudi blati windowse čak pomislim da su svi na linuxu, no onda se sjetim da ih ima samo 1%(vjerovatno su tu svi linuxsaši sa foruma) i da ostali windowsaši niti neobraćaju pažnju na njih kad se stalno pardon PRESER*VAJU.

Ja znam da meni linux nebi bio nikako prihvatljiv u onome što meni treba, a sumnjam da će ikada i biti. (nemislim pritom samo na igre, njih sve rijeđe igram)

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
1337Code_breaker kaže...

Nije li malo neozbiljno pricati o "cijeni" kao prednosti linuxa u tvrtkama?

Dakle...

Cijena jednog postenog racunala je 1000$-2000$

Cijena nekakvog profi software-a iznosi obicno oko 5000$-10000$ (Autocad, Solidworks, ProE, Matlab, Photoshop, Labview, OrCad, 3ds max...)

Cijena jednog radnika godisnje je 20000$ (u Hrvatskoj), pa preko 100000$ u stranim zemljama. Ako se software kupuje svakih 5 godina, ti iznosi su onda cca. 100000$ odnosno 500000$.

Cijena Windows licence je 100$-150$, a i moze biti znatno manje ako se kupuje u vecim kolicinama. . . 

Zar stvarno netko misli da je tih stotinjak dolara ikakva usteda prema svim ostalim troskovima?

A da stvar bude jos gora, profi software koji radi na linuxu obicno podrzava samo komercijalne linux distribucije kao RHEL ili Suse koji kostaju vise od Win licence...

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 9:47 (SupremeCommander).
16 godina
SupremeCommander kaže...

Nije li malo neozbiljno pricati o "cijeni" kao prednosti linuxa u tvrtkama?

Dakle...

Cijena nekakvog profi software-a iznosi obicno oko 5000$-10000$ (Autocad, Solidworks, ProE, Matlab, Photoshop, Labview, OrCad, 3ds max...)

Cijena jednog radnika godisnje je 20000$ (u Hrvatskoj), pa preko 100000$ u stranim zemljama. Ako se software kupuje svakih 5 godina, ti iznosi su onda cca. 100000$ odnosno 500000$.

Cijena Windows licence je 100$-150$, a i moze biti znatno manje ako se kupuje u vecim kolicinama. . . 

Zar stvarno netko misli da je tih stotinjak dolara ikakva usteda prema svim ostalim troskovima?

A da stvar bude jos gora, profi software koji radi na linuxu obicno podrzava samo komercijalne linux distribucije kao RHEL ili Suse koji kostaju vise od Win licence...

Imas neke konkretne izvore ili ove brojke vadis iz guzice?

Primjera radi Republika Hrvatska ima potpisan trogodisnji ugovor sa Microsoftom u iznosu od 10tak milijuna eura za softver, odnosno Windowsi i Office. Nakon isteka 3 godine, potpisuje se novi trogodisnji ugovor i tako dalje. U ugovor nisu uracunati serverski operativni sistemi, kao ni CAL-ovi za te iste servere.

Stedi se na papiru i spajalicama tako da ne vidim logiku po kojoj si ti dosao da je windows licenca zanemariva.

Kao i uvijek, kada je rijec o Linuxu, najglasniji kriticari su uvijek oni koji koji su ga najmanje isprobali, ili ga uopce nisu vidjeli. I

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
17 godina
syncmaster245b kaže...

Primjera radi Republika Hrvatska ima potpisan trogodisnji ugovor sa Microsoftom u iznosu od 10tak milijuna eura za softver, odnosno Windowsi i Office. Nakon isteka 3 godine, potpisuje se novi trogodisnji ugovor i tako dalje. U ugovor nisu uracunati serverski operativni sistemi, kao ni CAL-ovi za te iste servere.

1. Cijene racunala? Evo ovaj recimo dodje 800$, kad dodas jos monitor, dodjes negdje izmedju 1000-2000$.

http://www.amazon.com/HP-Pavilion-Elite-HPE-410f-Desktop/dp/B003ZX87J0/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1293799599&sr=8-2

Kod nas su racunala od jedno 5000kn pa do jedno 15000kn... Da ti trazim i neke konfe iz adm-a/hgspota?

2. Profi software. za konkretne cijene obicno moras traziti ponudu, nema puno na netu, ali evo par:

http://www.altium.com/buy/en/buy_home.cfm - Altium Designer, 4995$

http://www.ni.com/labview/buy/learn/?dev - NI Developer Suite, 4699$

http://www.ema-eda.com/store/c-5-orcad-pcb-design-suites.aspx - Orcad PCB Designer, 6995$

http://www.altera.com/buy/software/buy-software.html - Altera Quartus, 2995$

Cijene dosta variraju o kolicina dodataka/pluginova, ali su uglavnom u rangu koji sam naveo...

3. Prosjecna placa u hrvatskoj je 6000kn, sto je oko 10000kn brutto2 (koliko tvrtka mora platiti za radnika). Ako to pomnozis sa 12mjeseci, i podjelis sa 5.5: 10000*12/5.5 = 22000$. Place vani variraju od drzave do drzave, tu po forumu su neki spominjali da imaju place od 6500eura mjesecno, itd.. tako da ne smatram 100k$ nerealnom brojkom. Za 5 godisnje razdoblje, to pomnozi sa 5. :) Tih 5 godina mozda je iz guzice, ali XP je izasao 2002, a tvrtke tek sada kupuju Win7, tako da ocito tih 8 godina nisu placali nista za licencu... Sumnjam da ima ikoja tvrtka kupuje nove windowse svake godine, neznam ni sto bi kupovali...

4. Cijena OEM verzije Windowsa 7 je 139$, home je 99$. U tvrtkama nema razloga kupovati retail jer ih u biti uvijek kupujes sa racunalom i za jedno racunalo...

http://www.amazon.com/Windows-PRO-Bit-System-Builder/dp/B002NGQLIE/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1293800676&sr=8-2

http://www.amazon.com/Windows-Home-Premium-System-Builder/dp/B002NGJO4M/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1293800676&sr=8-1

Treba jos sta pojasnit?

Tih 10 milijuna eura za software ne izgleda puno kad uzmes u obzir da se trose milijarde eura za mirovine i place drzavnih sluzbenika... {#} 

16 godina
SupremeCommander kaže...
syncmaster245b kaže...

1. Cijene racunala? Evo ovaj recimo dodje 800$, kad dodas jos monitor, dodjes negdje izmedju 1000-2000$.

http://www.amazon.com/HP-Pavilion-Elite-HPE-410f-Desktop/dp/B003ZX87J0/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1293799599&sr=8-2

Kod nas su racunala od jedno 5000kn pa do jedno 15000kn... Da ti trazim i neke konfe iz adm-a/hgspota?

2. Profi software. za konkretne cijene obicno moras traziti ponudu, nema puno na netu, ali evo par:

http://www.ema-eda.com/store/c-5-orcad-pcb-design-suites.aspx - Orcad PCB Designer, 6995$

Cijene dosta variraju o kolicina dodataka/pluginova, ali su uglavnom u rangu koji sam naveo...

3. Prosjecna placa u hrvatskoj je 6000kn, sto je oko 10000kn brutto2 (koliko tvrtka mora platiti za radnika). Ako to pomnozis sa 12mjeseci, i podjelis sa 5.5: 10000*12/5.5 = 22000$. Place vani variraju od drzave do drzave, tu po forumu su neki spominjali da imaju place od 6500eura mjesecno, itd.. tako da ne smatram 100k$ nerealnom brojkom. Za 5 godisnje razdoblje, to pomnozi sa 5. :) Tih 5 godina mozda je iz guzice, ali XP je izasao 2002, a tvrtke tek sada kupuju Win7, tako da ocito tih 8 godina nisu placali nista za licencu... Sumnjam da ima ikoja tvrtka kupuje nove windowse svake godine, neznam ni sto bi kupovali...

4. Cijena OEM verzije Windowsa 7 je 139$, home je 99$. U tvrtkama nema razloga kupovati retail jer ih u biti uvijek kupujes sa racunalom i za jedno racunalo...

http://www.amazon.com/Windows-PRO-Bit-System-Builder/dp/B002NGQLIE/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1293800676&sr=8-2

http://www.amazon.com/Windows-Home-Premium-System-Builder/dp/B002NGJO4M/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1293800676&sr=8-1

Treba jos sta pojasnit?

Tih 10 milijuna eura za software ne izgleda puno kad uzmes u obzir da se trose milijarde eura za mirovine i place drzavnih sluzbenika... {#} 

Dakle vadis iz guzice.

15 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

1. Cijene racunala?

Treba jos sta pojasnit?

1. Pa neće kupovat nove kompove za prelazak na linux?

2.Drukčije stanje je u poslovnim vodama nego kod kuće. Na "poslovnim" moraš plaćat poreze i obnavljat licence svakih par godina.

Tako da je i uz sve to isplativiji linux...

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://squareroot2.isgreat.org/squareroot2.html
16 godina
SupremeCommander kaže...

Da ,ali to su cijene na malo! Sasvim je druga situacija i druga cijena kad se uzimaju na tisuće licenci. I još pogotovo kad je u pitanju država!

syncmaster245b kaže...

Dakle vadis iz guzice.

Pa i ti isto ,pa nikom ništa!

nidjo123 kaže...

2.Drukčije stanje je u poslovnim vodama nego kod kuće. Na "poslovnim" moraš plaćat poreze i obnavljat licence svakih par godina.

Tako da je i uz sve to isplativiji linux...

Misliš? A misliš da bi država ,kao i velike tvrke uzimala neki free Linux ala Ubuntu ,koji bi prvo trebalo nekoliko mjeseci i stotine programera da ga se prilagodi radu u državnoj upravi?

Koliko bi to tek koštalo?!

Prije nekog vremena se ovdje na forumu spominjal Agrokor i Konzum kao primjer uspješne upotrebe Linuxa u velikim kompanijama.

Da ,ali koji Linux je u upotrebi u Agrokoru? RedHat ,koji je ,vidi molim te ,komercijalan ,i za koji treba plaćat licence ,kao i za Windowse!

A sad dosta ,jel je cijela ova tema jedno VEEELIKO trolanje!!

Bye ,bye od mene ,i svima sretna nova!!! {#}{#}

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 14:53 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...

Misliš? A misliš da bi država ,kao i velike tvrke uzimala neki free Linux ala Ubuntu ,koji bi prvo trebalo nekoliko mjeseci i stotine programera da ga se prilagodi radu u državnoj upravi?

Mislis da 10 milijuna eura nije dovoljno novaca za prilagodbu u roku 3 godine?

Mislis da se Todoric samo tako odlucio prijeci na RHEL?

Mislis li da je RHEL licenca jednaka MS-ovoj?

Mislis li ti uopce?

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 15:13 (syncmaster245b).
17 godina
1domagoj1 kaže...

Tramvaji na XP?! Ahahahahaha. Daj me ne najsmijavaj... U pitanju je Atmel, pa me nebi čudilo da se vrti na kaOS-u koji je opet open source, a vjerojatno je na nekom Linuxu...

@seneka

Ružan, dosadan?! Hahaha. Ček, ti si još uvijek na 98-ici ili...?

Bila je ili u mrezi ili u Bug-u mala reporzata o niskopodnim tramvajima. Vrte se pod XP-om. Pretrazite arhivu bug-a, valjda cete naci.

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
14 godina
protjeran
tnakir kaže...

Bila je ili u mrezi ili u Bug-u mala reporzata o niskopodnim tramvajima. Vrte se pod XP-om. Pretrazite arhivu bug-a, valjda cete naci.

Nije ni čudo da je sve u banani {#}

Your tramvaj has performed an illegal operation. Please restart! {#}

Nemam potpis.
16 godina

...?

Čak ni wikipedia nije vjerodostojan izvor stat. podataka? Nego je Index i Mila??

Nečiji tetak, ili netko tko je čuo (nešto), netko kome se OS ruši češće nego talijanska vlada itd... 

-Koji su kriteriji za relevantnost?

Sama filozofija GNU i CC licenci je osnova za (većinu) linux distri, to je zajedničko wikiju....

Trenutno stanje, desktop=1.08% (vs.88.21%) dok je za supercomp=91.8% (vs.1%).

Za obične korisnike ili superračunala situacija je recipročna. Govorimo o 'običnim' korisnicima (dakle nije mit).

Drugi izvor, w3 =5% i posebno citat tumačenja brojeva...

''.. Statistics Are Often Misleading

You cannot - as a web developer - rely only on statistics. Statistics can often be misleading.

Global averages may not always be relevant to your web site. Different sites attract different audiences. Some web sites attract professional developers using professional hardware, while other sites attract hobbyists using old low spec computers. ..''

- uz ostalo, ... - stvarno začuđuje količina pljuvačke po 'drugom' OSu.

Kad je već otkriven linux u ZETu, možda je oni push button iz zlatnog wc-ja pod win311forwg?

kizo2703 kaže...
....

- lakše je kopipejstat. {#}

Click Jack kaže...

Your tramvaj has performed an illegal operation. Please restart! {#}

-to su samo (nedokazane) glasine, pa eto još jedna... i pilane rade na windowsima, zato samo tri tipke za reset by MS...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 15:37 (ihush).
14 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...

A ja sam mislio da samo Mentalist moze odvaliti ovakvu bizarnu usporedbu. Bravo!

Uostalom, Linux je jednostavan OS ali trebas biti genije shvatiti jednostavnost {#} 

A kako bi bilo da "upogonimo" temu o "Mitovi vezani uz sigurnost Windowsa" ?

Definitivno bi trebalo otvoriti takvu temu.

Već u glavi imam post od 200 linija.

Nemam potpis.
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
1domagoj1 kaže...

Opet ponavljam, neznam što se vrti u kabini vozača, ali oni uređaji se vrte na Linuxu(ili nekom drugom unixoidu) s Xima.

dokaz: http://www.bug.hr/forum/post/linux/mitovi-o-koristenosti-linuxa-1-bas-ne/1565452.aspx

I am awesome.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 15:38 (dj_beni).
14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Prije nekog vremena se ovdje na forumu spominjal Agrokor i Konzum kao primjer uspješne upotrebe Linuxa u velikim kompanijama.

Da ,ali koji Linux je u upotrebi u Agrokoru? RedHat ,koji je ,vidi molim te ,komercijalan ,i za koji treba plaćat licence ,kao i za Windowse!

a jesu ti programeri koji se neznaju priviknut na drugo sucelje, i btw. sigurno bi kostalo manje od 10 miljuna ;)

sretna nova i tebi ;)

BFBC2: Drugar
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 15:45 (CRT).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice