Mitovi o korištenosti linuxa - 1%? Pa baš i ne...

poruka: 90
|
čitano: 13.464
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Evo ja se ne drogiram i nisam mu izjavu shvatio kao poticaj da pocnem.

I da ne bude bas skroz offtopic:

Linux nikad nisam imao na kompu, iskreno niti mi se neda upustati u avanturu štimanja i podesavanja nakon instalacije. Na kraju krajeva i Win7 je dosta user friendly i poceo je s radom prakticki out of the box.

Jedino sam kod frenda probao nesto prckat po ubuntu, ugl bio sam kao turist u nepoznatoj zemlji bez kompasa karte i odgovarajuce valute.

I <3 Win

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Mitovi o korištenosti linuxa - 1%? Pa baš i ne
AA-d00d kaže...

Evo ja se ne drogiram i nisam mu izjavu shvatio kao poticaj da pocnem.

I da ne bude bas skroz offtopic:

Linux nikad nisam imao na kompu, iskreno niti mi se neda upustati u avanturu štimanja i podesavanja nakon instalacije. Na kraju krajeva i Win7 je dosta user friendly i poceo je s radom prakticki out of the box.

Jedino sam kod frenda probao nesto prckat po ubuntu, ugl bio sam kao turist u nepoznatoj zemlji bez kompasa karte i odgovarajuce valute.

I <3 Win

Kod mene je iskustvo da na ubuntu-u imaš manje posla da ga ospobosobiš nego win xp. Evo već nakon 4 mjeseca tatin laptop sa xp-om se iz nepoznatog razloga ne želi spojiti na wifi od kuće(dok 3 mobitela i drugi laptop na sedmici spajaju bez beda) a na ubuntu se spojio iz prve...ali sedmica je također dobro napravljena i snjom nemam problema od kada sam ga stavio, znači već godinu i koji mjesec. Čak je i mene iznenadilo da sam do sada imao sve 3 ili 4 BSOD-a

Stoja
15 godina
protjeran
Hyperion kaže...
linuxuser kaže...

Prelazak sa windowsa na linux je kao da se skidas sa teske droge, istina teško je promjeniti naviku ali se na kraju isplati :)

Ja se nikako neslažem s tim. Stvarno dižete u nebesa taj linux...

na mom desktop računalu linux s 1GB RAM-a radi ko zvijer. s uključenim compizom leti ko zmaj s 300-400MB RAM-a. WIN 7 s druge strane stalno kopa po disku, zapisuje, vuče se. kad želiš otvoriti explorer moraš čekati, da ne spominjem ostale aplikacije.

da bi sve bilo zanimljivije i ta jedna jadna giga RAM-a je pokvarena :D linux mi se nije još niti jednom srušio zbog toga, a win se sruši kod 80-90% pokretanja. najprije pokaže BSOD, restarta se i onda tek sve radi...ali ne mogu koristiti sleep jer se opet ne može pokrenuti, a linux radi bez problema...

16 godina
neaktivan

Iskreno mislim da je danas Linux u odlicnoj poziciji bas zato sta ga ljudi ne koriste... Oni amateri i ostali koji malo koriste PC mogu slobodno ostat na windowsima a Linux ostavite ovima koji to vole i zele. Zamislite da Linux dodje kao Windows cili "omeksan" i "Brain Free OS" gdje je sve automatizirano  i prilagodjeno da korisnik nema sta radit, to bi bila katastrofa.

Linux je zamene OS za naprednije korisnike koje vole ustimavat svoj PC bez velikih ogranicenja kao sta windows nalaze. Normalni korisnici nemaju sta radit sa njim, i zato ce Linux uvjek bit br.1 kod naprednih korisnika i šrot za obicni puk.

Moj PC  
6 0 hvala 4
15 godina

Meni se cini da je koristenost linuxa od 1% tocna... polako, ali sigurno, se povecava...

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja bi volio da ostane na ovom kako je.

Ne želim hrpu balavaca, sa virusima i igrama!

Linux mi ne treba za igre!

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Shody_1994 kaže...

Ja bi volio da ostane na ovom kako je.

Ne želim hrpu balavaca, sa virusima i igrama!

Linux mi ne treba za igre!

Ne slažem se s time

Ja mislim da linux zaslužuje biti bolji, ako vam se to ne dopada još uvik imate bsd ili neku manje poznatu linux distru koja će biti sigurna od virusa ali mislim da to nema potrebe. 

Zato jer linux ima repozitorij koji se provjerava da ne sadrzi neki zlonamjerni kod, a ovako ja ne pokrečem nesto sto nije sa službene stranice ili da neznam što se krije oko toga. pa nemojte tako. 

početnici ili napredni posjetite wiki.open.hr ili www.linuxzasve.com i naučit čete više o linuxu
16 godina
neaktivan

Samo neka valve pokrene steam na linuxu(nešto se šuška da če biti u 4mj.), i bit če više korisnika. samo me brine da ga ne poglupe, nego neka ostane na ovoj bazi

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kolko ovaj Linux ima proroka. Skoro ko epl. Samo sto epl ide.

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Pa bogme ide i linux... svi malo napredniji uređaji (routeri, smart mašine za suđe, za rublje..., mobiteli, serveri, cak i desktopovi)...

Kladim se da ces naci 104 više uređaja (po broju) koji imaju linux, nego epl-ov OS...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
17 godina
protjeran

Gledam statistiku svog bloga, i zastupljenost Linuxa (<1%), dok drugi Unixi (18%).

Windows (96%).

Kladioničarski blog --&gt; www.betsandtips.blogspot.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
doxy kaže...

Gledam statistiku svog bloga, i zastupljenost Linuxa (<1%), dok drugi Unixi (18%).

Windows (96%).

Kako unixi mogu biti 18% a windows 96? To je vise od 100% ne?{#}

16 godina
neaktivan
doxy kaže...

Windows (96%).

To MS želi da misliš.{#}

I am awesome.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 0:11 (dj_beni).
16 godina
protjeran
doxy kaže...

Windows (96%).

Drugi Unixi tipa Solaris i tako su opce poznati po tome da si ih ljudi kupe za doma i onda surfaju po blogovima itd.

All the best people in life seem to like LINUX. Steve Wozniak
17 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
tnakir kaže...

Pa bogme ide i linux... svi malo napredniji uređaji (routeri, smart mašine za suđe, za rublje..., mobiteli, serveri, cak i desktopovi)...

Kladim se da ces naci 104 više uređaja (po broju) koji imaju linux, nego epl-ov OS...

Evo danas sam iz ZG dosao...

Tramvaji se vrte na XP... bio sam u kinu... Cak i projekcije pustaju sa WinXP :) (vidio se taskbar na pauzi Herija travasa)

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
17 godina
protjeran
AA-d00d kaže...
doxy kaže...

Windows (96%).

Kako unixi mogu biti 18% a windows 96? To je vise od 100% ne?{#}

Krivo prepisao...samo 18 posjetitelja, ili manje od 1%.

Oćeš SS?

Kladioničarski blog --&gt; www.betsandtips.blogspot.com
17 godina
neaktivan

Ne treba, samo su me ti postoci bunili.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
tnakir kaže...

Tramvaji se vrte na XP... bio sam u kinu... Cak i projekcije pustaju sa WinXP :) (vidio se taskbar na pauzi Herija travasa)

Ma to si ti krivo videl! To je samo XP tema na Linuxu!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
tnakir kaže...

Kako to misliš tramvaji? Pouzdano znam da se na onim računalima za detektiranje kartica vrti Linux s Xima. Večina MaxTV STBeva od T-coma vrti Linux, moj ruter od t-coma vrti Linux, moj mobitel vrti Android, nije linux, ali je sigurno bliže linuxu nego windowsima.

I am awesome.
16 godina
neaktivan
xDinichx kaže...

a ot: imam linux na laptopu uz windowse i neznam nekako se nikad nemogu na njih priviknuti... dobar je os. Povremeno sam na njemu, ali eto stvarno neznam zašto se nemogu odviknuti od windowsa...

zato jer je linux beskrajno ružan os,i dosadan

17 godina
neaktivan
dj_beni kaže...
...

Kako to misliš tramvaji? Pouzdano znam da se na onim računalima za detektiranje kartica vrti Linux s Xima. Večina MaxTV STBeva od T-coma vrti Linux, moj ruter od t-coma vrti Linux, moj mobitel vrti Android, nije linux, ali je sigurno bliže linuxu nego windowsima.

Tramvaji sami ne znam na čem se vrte (nisam zagledao) ali što se tiče naplate karata i onog njihovog GPS-a, linux definitivno, vidio sam kako se boota...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
17 godina
neaktivan

Tramvaji na XP?! Ahahahahaha. Daj me ne najsmijavaj... U pitanju je Atmel, pa me nebi čudilo da se vrti na kaOS-u koji je opet open source, a vjerojatno je na nekom Linuxu...

@seneka

Ružan, dosadan?! Hahaha. Ček, ti si još uvijek na 98-ici ili...?

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 0:42 (1domagoj1).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dj_beni kaže...
...

Tramvaji sami ne znam na čem se vrte (nisam zagledao) ali što se tiče naplate karata i onog njihovog GPS-a, linux definitivno, vidio sam kako se boota...

Yep, evo iskopao sam ovo, jedan poznanik uslikao.

I am awesome.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 0:46 (dj_beni).
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

@seneka

Ružan?! Hahaha. Ček, ti si još uvijek na 98-ici ili...?

na xp-u,ubuntu je ružan kao vista ,sedmica i recimo chrome browser
žao mi je da je da se dizajnom bave mediokriteti,ja bi ih izbacio naglavce

17 godina
neaktivan
dj_beni kaže...

ouvaaaj... i Android vrti (modificirani) linux kernel....  {#}

Sve me žene oko kuće jure, kaže majka to je zbog frizure...
17 godina
neaktivan

Znaci te zute kutije su na linuxu? Aaaa zato je to u banani{#}, znao sam se voziti tocno 10 stanica a da je pisala ona greska da se kart(ic)e ne mogu ocitati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
seneka kaže...
1domagoj1 kaže...

@seneka

Ružan?! Hahaha. Ček, ti si još uvijek na 98-ici ili...?

na xp-u,ubuntu je ružan kao vista ,sedmica i recimo chrome browser
žao mi je da je da se dizajnom bave mediokriteti,ja bi ih izbacio naglavce

Valjda misliš na Gnome onda, ne Ubuntu (Linux je za razliku od Win modularan, možeš imati Ubuntu sa KDE-om ili LXDE-om koji imaju potpuno različit izgled, a i dalje je to Ubuntu), no za razliku od Winsa, to se da sve podesiti da izgleda kak hoćeš, pa čak i do ekstrema kao što je OSX look u samo par klikova...

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
16 godina
neaktivan
M4r10 kaže...
dj_beni kaže...

ouvaaaj... i Android vrti (modificirani) linux kernel....  {#}

Da, ali nikag ga nebi nazvao linuxom, previše toga je prepisano i zatvoreno.

I am awesome.
15 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Znaci te zute kutije su na linuxu? Aaaa zato je to u banani{#}, znao sam se voziti tocno 10 stanica a da je pisala ona greska da se kart(ic)e ne mogu ocitati.

To je zato što si ti bio pokraj nje {#}

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://squareroot2.isgreat.org/squareroot2.html
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Pitam se kolko dugo bi izdržale te kutije na Winsima, pogotovo dok se ona dječurlija nađe izdrkavati po njima...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice