-kao svaka (ne)vladina agencija...
I dalje ne kuzim, feedback ima i Mozillin Firefox, zove se "Health report" (a ima i "Crash report"). Ista stvar i s Ubuntuom, skrsi mi se aplikacija i automatski mi se otvara prozor za slanje izvjesca. Najnormalnija stvar u softveru. Nista sto se ne moze iskljuciti ili odbiti poslati.
Ako insinuirate na nekakav feedback koji tajno salje podatke negdje, to je sasvim druga stvar. No to je onda sasvim druga prica i mi definitivno ne pricamo o takvom feedbacku (bar ne mislim da pricamo) zato sam pitao tocno "kakav feedback".
Ništa posebno, Deepin je u verziji 15 dobio Feedback aplikaciju da bi lakše ispunjavao želje korisnika (možeš birati između "Imam ideju" i "Imam problem", vidi sliku) pa se sprdaju s time samo zato jer je kineska distra.
Ja i dalje tvrdim da je Deepin ono što je Canonical (Ubuntu) prestao biti prije 3 godine. Cannonical je postao novi Apple, nakon što je stekao popularnost odrekao se zajednice. Sam je sebi svrha i ne doprinosi upstream projektima nego usporava razvoj Linuxa i drivera vlastitim projektima kao što je Mir. Slanje rezultata pretrage iz Unityja na Amazon radi prikazivaja ponuda da ni ne spominjem (toliko o privatnosti američkog korporativnog proizvoda) http://www.linuxzasve.com/ubuntu-okrece-leda-zajednici-koja-ga-uzdigla-na-tron
Deepin ima jako malo zauzece RAM-a
-na kojem HWu, 32-64 bit, live/install, clean ili instalirano npr OO.. itd. (jer to mijenja situaciju, bitno).
Ne znam kako je kod njega ali kod mene zauzima samo 374 MB RAMa kada pogasim sve otvorene prozore (pogledaj sliku). Hardver je Core 2 Quad Q6600, 4 GB RAMa, Deepin je 64-bitni, nije clean install jer sam dodao još nekoliko aplikacija, nisam instalirao OO jer već ima instaliran WPS Office.
Deepin-wm je u verziji 15 svježe napisan kao plugin za Mutter, Control Center je napisan u Qt5. Sigurno će još biti dodatno optimiziran kroz update jer je ovo tek prva verzija.