Ma probao sam odabrati i UEFI i sve drugo ali isto je.
Sad sam se sjetio da sam jednom prilikom na taj USB stavio nešto drugo pa u biti nemam bootabilni win.USB.
Ima li kakav drugi postupak da se ovo riješi osim povratka u prošlost sa vremeplovom?

Sad sam se sjetio da sam jednom prilikom na taj USB stavio nešto drugo pa u biti nemam bootabilni win.USB.
Ima li kakav drugi postupak da se ovo riješi osim povratka u prošlost sa vremeplovom?
Ima. Win recovery usb-dvd napravljen na bilo kojim windowsima, ili taj win recovery iso downloadaj sa neta i dok si na ubuntu live snimi ga na cd ili usb... To ti je stotinjak megabajta iso..
Da, ima! Imaš drugi PC?
Napravi instalacijski usb ili dvd Windowsa (ili Linuxa - pošto, iskreno, više ne znam kaj hoćeš popraviti!) na njemu i pokreni instalaciju, uđi u Repair i popravi boot manager (ako se radi o Windowsima!).
.. imaš bilo koji win od vista nadalje.. jednako je dobar. (brže i KISSnije od kizinog).
ubaciš, popraviš, bootaš.. (pa čak po cijenu da ponovo kreiraš grub/ubuntu samo to bi bilo malo duže petljanje)
a imaš i na hiren's boot cd-u bootfix, mbrfix ... itd. sprži iso, bootaj s cd-a, odaberi program bootfix, lupi enter par puta i gotovo u par minuta. nema razloga panici. naravno, sam si odgovoran za svoje postupke s diskom
*čak i da si već riješio problem, hiren's cd uvijek je korisno imati u ladici stola
Našao sam DVD ali niti jedna od svih opcija za neki repair nije uspjela pa sam nanono instalirao winse.
Da li ja sad trebam šta počistiti, jel ostalo negdje nešto od Ubuntua?
Našao sam DVD ali niti jedna od svih opcija za neki repair nije uspjela pa sam nanono instalirao winse.
Nije bilo potrebe za tim, ali dobro. Windowsaski nacin popravljanja stvari. xD
Ne, ako si ga stavio samo na tu jednu particiju i nju formatirao, nema nigdje nista.
Ne spada u ovu temu, ali: How to Manually Repair Windows Boot Loader Problems (važi za sve Windowse od Viste nadalje).
Ne spada u ovu temu, ali: How to Manually Repair Windows Boot Loader Problems (važi za sve Windowse od Viste nadalje).
gle ga kak vreba temu :D
O da..Dugotrajno sjećanje na ubuntu slalom.... . Ali to kaj je ostalo se liječi žujom..aj može i karlovačkom :-)
Ja sam svako malo u temi, nemam kaj vrebat.
Nije bilo potrebe za tim, ali dobro. Windowsaski nacin popravljanja stvari. xD
..
-linux je već fixao.. bit će nešto od njega, ili PC-Hitna...
-već mu je odgovorio, ali uzalud, power juzerima je format C: u krvi/reflex. ... jedino me čudi, nikad, baš nikad ne utipkaju u googl nešto kao howto i .. nikad. Možda nema googl?
(da i hrvooje mu je dao linkić... ali jok, nebi oni to kliknuli).
-brlja je bolja, samo ne miješati etil/metil..
(da i hrvooje mu je dao linkić... ali jok, nebi oni to kliknuli).
Zakaj, kad je jednostavnije ''Format C:\''?! Tak svaki pravi hacker rješava Linux problem!
-linux je već fixao.. bit će nešto od njega, ili PC-Hitna...
Ma PC-Hitna, to je njihov učenik!
-brlja je bolja, samo ne miješati etil/metil..
Može se i miješati samo prije upotrebe treba kompajlirati kernel.
dosta tih cowboyjskih fora ;) dan kad će Windows bootloader podržavati Linux se bliži
to odavno radi... (ako je 1-2god 'od davnina'...)
I sad ga voli, samo treba znati kako smjestiti Linux u Windows bootloader!
.. ha? a vidi, radi.. :)
to odavno radi... (ako je 1-2god 'od davnina'...)
1-2 godine? Pa to se moglo složiti još na Visti, samo je onda trebalo znati ''pisati'' po bcdedit-u u Command Promptu.
Danas je jednostavno, kad imaš EasyBCD, Visual BCD Editor i ostale slične programčiće.
Linux tema na BOL-u: - Tko o čemu? Kizo o Winsima :D
Linux tema na BOL-u: - Tko o čemu? Kizo o Winsima :D
Nisam prvi počel, molim lijepo!
ja bi pod 'radi' nazvao : ubaciš cd, instaliraš OS, bootloader tog OS-a uredno automatski prepozna što više ostalih ne-MS OS-ova pri bootanju , al može i ovako kako ste vi objasnili. glavno da radi.
ja bi pod 'radi' nazvao : ubaciš cd, instaliraš OS, bootloader tog OS-a uredno automatski prepozna što više ostalih ne-MS OS-ova pri bootanju , al može i ovako kako ste vi objasnili. glavno da radi.
Da, ja taman pomislio hmm, evo nešto što nisam znao, a ono "radi" kao i workspace-ovi na windowsu.
imate na edX-u(mit i harvard vlasnici) nekoliko tečaja s linuxom. besplatnih za honor code ili plaćenih (50-200$) za certifikat.
tko kaže da 'obrezovanje' mora biti skupo ;)
Praise systemD for bringing us malware to linux
http://www.scmagazine.com/malware-targets-linux-and-arm-architecture/article/391497/
u tekstu se systemd pojavljuje gdje točno?
navodno je i hrvatski bdp u padu radi systemd?! čudim se da ga i predsjednički kandidat nije spomenio kao produkt neoliberalizma ;)
u tekstu se systemd pojavljuje gdje točno?
..
-prije linka.
btw, nema tu nitšta navodno, još malo pa će bit činjenica, samo dok index počne... (a tad zemljo otvori se..).
jako loš test.. nikakav zaključak (osim navijačkog za/protiv nekog OSa) ne treba izvlačiti.
.. jer, HW je bitan, nakon tog driver+app. HW je isti, ostaje driver koji može utjecati + pitanje što (ne)radi a time utječe na rezultat. Apps (igra/engine) može biti bolji/lošiji, može izači patch koji popravi FPS i sl. OS jako malo tu ima veze (a to se želi dokazati).
npr kad se ista stvar gleda bez OSa.. (kad nije OS kriterij, isti OS ..) tad se vide drastične razlike, sama igra, physic, ati-nvidia.. itd.
Dali su te razlike zbog win-lin OSa? LOL. Jednako kao što rezervoar (kanister) auta ne utječe na kvalitetu goriva ili brzinu, mada je direktno povezan s gorivom...
Zanimljivo, baš ista gtx680 iz 2013te se nalazi u benchu iste igre.. npr dali bi na linuxu s npr 970 ili radeonkom Rxxx bilo drugačije nego s par godina starom generacijom i igrom koja je uvjek imala neki glitch..
Loše je donositi zaključke (pa i kad izgledaju pozitivno, kao napredak za linux) na temelju stvari koje nemaju ili imaju jako malo veze s OSom, više s appsom a tu je stvar poliranja koda bitna, timer npr Božić kad igra mora biti na poicama, bez obzira na bugove.. što bi linux s tim trebao imati (pa i win)..? Npr danas možda postoji patch/ili/driver koji diže rezultat dvostuko (prvi dio gdje suxa 15-na-30 FPS). Što tad zaključiti ako je OS nepromijenjen?
Gle filozofiras
Cinjenica je da on ima bolji fps na ubuntu
sa istom konfiguracijom, a sad tko je za to kriv nije uopce bitno niti je usporedba win vs linux
Najbitnije je ono kaj vidis na ekranu sve ostalo je manje bitno.
Jedino da je razlika u grafici na istim postavkama
Budem uskoro nabavio metro pa cu napravit usporedbu
No gledao sam i druge usporedbe od tog lika i u svakoj na linuxu je stabilniji fps iako losiji
A ako ides sa razmisljanjem da mozda dojde kakav patch ovo ono neces nikad nikakvu usporedbu moc napravit
Ovo je re-release igre i tu je kraj nece se vise nikakav patch dogodit
Gle filozofiras
Cinjenica je da on ima bolji fps na ubuntu
sa istom konfiguracijom
..
yupi. (btw, čaša je do pola puna/prazna..) dali si dobio feeling da u ovom postu navijam za neki OS ili nedajbože onaj zli win..?
bolji FPS, a 15 fpsa? Činjenica je što? Da linux (kernel+DE) osigurava čudotvorne moći...? Driver+App. OS je najsporednija rupa na svirali, nužno zlo, ovisno o korištenju/kompatibilnosti ili samom izboru ako je moguć.
btw, kako misliš obaviti test/usporedbu? Npr high postavkama je SSAA nepotreban, teselacija, physx.. svaka od tih opcija mijenja bitne stvari u igri (pogledaj link..). Uz napomenu, poneka verzija drivera boosta performanse (za sve ili pojedinu igru ili samo neku funkciju koja može imati više-manje utjecaja u nekom benchu) npr 10-20%. Kako objasniti to ako je OS isti, zato je legitimno pitanje (ili nada, mada vjerojatno nikad neće izaći patch) dali će neki noviji driver/patch popraviti prvi dio testa..(ali to nije dio OSa), tj koliko je tad utjecaj OSa a koliko drivera (ili appsa) na rezultate bencheva? Ja kažem zanemariv, OSevi su (skoro) savršen bugfree soft, ostalo je blaga jeza... i tu je luft za popravke. Upravo zato i trkeljam, nije to zasluga ili greška OSa, pa ne treba nit izvlačiti kao nešto ... osim kao igru koja postoji sad i na linux platformi, jedna više nego jučer... i to možda privuče još ponekog juzera koji je do jučer imao izbor win ili .. win.
Možda ovako, u primjeru je 680, to je ipak neki highend VGA-GPU, što nije pretjerano povezano s lunuxovskim korinsicima tj nisu gameri i sl., predpostavka da imaju ipak srednju klasu VGA ili nižu/integriranu i sl.. Pa, ako je na high 680 imala 15fpsa, koliko bi imala npr 650 (kao nazovimo granica/sredina), možda 5FPSa? Tad je s takvim postavkama neigrivo-beskorisno. Pošto reklame i online benchanje ugl reklamira high postavke, hd rezolucije .. (i obično zvjeri od računala) tad prosječan linux user ni ne vidi reklamu kao nešto za njga. Evo recimo user kao hrvooje1... ali ako bi na srednjem HWu igra radila zadovoljavajuće (drugi dio testa) e tad bi i hrvooje možda bio zainteresiran... gamer koji želi max fps bi također mogao, ali ako se po kvartu ne može qurčiti sa svime na hight tad mu to nije to...
Opet, koja koristi takve 'reklame'? Zaključak, da se pod linuxom može igrati? Da, može, može sve ako netko napravi soft. Dali je to zasluga linuxa? Nije. On je jednako kvalitetan OS/platforma sa i bez te igre kao i tog bencha. Bio jučer, bit će sutra... a i redstar je pingpongwau.. (s.koreja) izašao, kao dokaz da je to najbolji OS mada imitira OSX, ali još/za sad nije primarno gamerski. Što je SonyPS verzija BSDa/linux u drgom obliku... ali tu je industrija gaminga koja radi za PS. Bez tog bi pleyka bila skupi BRplayer.