LG G3 - Rasprava
- poruka: 7.244
- |
- čitano: 1.227.187
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Svjetlije stavim samo kad koristim van kuće, tad je na max.. Meni nije glupo jer mi je tako taman, nije mi pretamno uopće.. Ako dosta povećam svjetlinu bukvalno ne mogu gledat u njega.
Da li je moguće da samo meni to nije tamno?
Za sve koji još traže kako i šta napraviti za root mm-a. Skinete rar na komp i raspakirate ga, sve iz rara prebacite na mob i iz mobitela sve pokrećete.. 2min posla
Zanima me 1. stavka, install Kingroot - Rooted.., što bi to značilo? Jel to znači da instaliram kingroot na rootani mob ili? Kako?
Iz rara prebaciš sve na mob, instaliraš Kingroot i rootaš mob.. ne kužim što ti nije jasno? Prosto ko pasulj jbt
Evo da napisem i ja svoja iskustva. Nisam neki heavy user i ne visim na mobu cijeli dan. Dakle na 5.0 mi je baterija trajala i dana 2 do 3 dana ovisno o koristenju. S time da bi ukupni sot bio od 2.5 do 3 - 3.5 sati ovisno o koristenju. Intaliran greenify sa permisionima. Svjetlina na 20 - 30 % stalno, medutim mijenjao bih je kad sam vani i ovisno o uvjetima u kojima sam se nalazio. Bateriju sam punio uvijek cijelu u komadu, znaci mob dode na nekih 10% i stavim ga na punjac. Punio se do maxa za nekih 1h40m. Mob je radio skroz dobro, nikakvih zamjerki nisam imao.
Sad kad sam flashao na 6.0 evo utisaka. UI mi radi jednako dobro. Baterija curi u stand byu vise nego prije i grneralno dosta brze curi, kad dodem do 10% napisem tocno detalje. I ono sto me najvise smeta, osjetno sporije surfam netom. Dakle kad trebam otvoriti stranicu osjetno sporije otvara u odnosu na 5.0. Ne vidim da je itko to napisao, pa nisam siguran kako je samo kod mene tako.
minakic
Ovo je zadnja nadogradnja za G3.

Definitivno baterija curi na 6.0, nisam još stavio nijedan custom rom samo root napravio, na 5.0 bio na Candy 2.5 i odlično sve bilo.
Sad čekam da se pojavi nešto u potpunosti funkcionalno jer svi su još u fazi poslagivanja romova

Moja niti blizu kao na 5.0 u čemu je kvaka da nekome radi isto a nekome ne ne znam :)
Meni radi bolje na MM, odnosno više mi traje što se tiče baterije i mob mi je brži. Meni je ovo u svakom pogledu nadogradnja i zadovoljan sam.
Ja ipak mislim da bi mogao dobiti još jednu, nadam se. Pa G2 je stariji od njega godinu dana i dobio je MM.
Ja ipak mislim da bi mogao dobiti još jednu, nadam se. Pa G2 je stariji od njega godinu dana i dobio je MM.
Odakle ti info da je G2 dobio official MM?
Hvala ti za sve, olakšao si mi twrp recovery instalaciju, a pogotovo xposed framework instalaciju, kad se restarto mob mislio sam da je soft brick jer bio loop, taman idem bateriju izvadit kad ono piše optimizacija aplikacija i eto, xposed instaliran, puno ti hvala! :)

Ponosan novi vlasnik LG G3
kupljen prije 2 tjedna preko njuškala, star 5 mjeseci
D855 verzija (3gb/32gb)
android 5.0
kernel version: 3.4.0
software version: V21A-EUR-XX
SOT (Screen on time) je čak 13 sati u praktički 2 dana trajanja baterije :D
Da ne bi bilo zabune, ovo nije baterija standardna (njegova standardna mi daje u prosijeku 4 i pol do 5 sati SOT)
Ovo je ovakva baterija:
http://www.ebay.com/itm/Li-ion-BL-53YH-7200mAh-Extended-Battery-Khaki-Back-Cover-for-LG-G3-D855-VS985-/201231567212
- kupljena isto preko njuškala, za 100 kn
Malo je deblji poklopac baterije i mobitel je s tom baterijom nešto teži, no to me ne brine s obzirom da imam 13 sati SOT :D
E sad, da li imam kakvih tweekova ?
Zapravo, ništa preposebno:
- Display - 40% skoro uvijek... ako je ekstremno sunce i vani sam, tada 75% ; smart screen-isključeno; Daydream-isključeno
- auto sync data isključeno; ponekad znam samo gmail omogućit da mi se synca i to je to
- gestures - sve isključeno (isto mi ne treba)
- storage - znam jednom u par dana počistit Cashed data .... nisu potrebne nikakve dodatne cleaner aplikacije :)
- developer Options - sve 3 animacije(windows,transition i animator) stavljene na 0.5x
- također treba za svaku aplikaciju gledat pod settings malo...da nema nekog sinkroniziranja stalnog
- koristim tamniji wallpaper i tamniju temu
- weather aplikaciju imam samo 1weather i na nju kliknem samo kad me zanima prognoza...nemam je kao widget. Kao widget imam samo stock music player
- Apps - ove su disejblane: File Manager (inače koristim ES File pa mi ovaj ne treba), Google App, Google Play Games, Google Play Movies&TV, Google play Music, Google Play Newsstand, Google +, hangouts, Internet (stock browser), Memo
- playstore - maknuta opcija da mi automatski updejtaju aplikacije
- rootan mob
- instaliran samo AdAway i System app remover (izbrisan default E-mail, LG health, LGSmartcardService, McAfee Security, Smart Tips, Voice Mate, Weather, Weather Theme, WeatherPlatform)
***imao sam greenify, juice defender, amplify, gsam battery i better battery stats i sve to šta je bilo preporučeno kada sam tražio razne savjete i sve živo i neživo za mob putem youtubea, xda foruma, raznih web str itd... Ali sam to sve zbrisao i ne koristim ništa od toga... i skužio sam da kada maknem prikaz ikone za postotak baterije pri vrhu, da ne obraćam više tolko pozornosti na potrošnju pa mi bude lakše hehe :D
- wifi kada sam doma, stalno uključen; a kada sam vani, Data/Signal mi je stavljen na GSM/WCDMA auto, tako da mi ne treba zasad LTE(4G)...s obzirom da sam čitao dosta o tome da dok je slab 4g signal pa se prebaciva na 3g i tako stalno...da troši bateriju više... tako da bi preporučio sigurno 4g ali sve zavisi kakav je prijem 4g signala u vašem području
- kod wifi opcija, Wifi notification isključen, Allow Wifi scanning isto isključeno
- bluetooth niti ne koristim
- gps isključen kada ga ne trebam za Gmaps ili Waze ili Maps.me
- zvuk - isključene vibracije i sound effects za dialpad, touch sound, screen lock i vibrate on tap(stvarno mi ne trebaju)...osim kada je mob baš namjerno stavljen na vibru
- također sam danas naišao na jedan dobar savjet....da se deinstalira facebook aplikacija i samo se doda face web str putem Chroma na home screen...kao i to bi trebalo doprinjeti uštedi baterije... pa ću i to isprobat :)
- nakon mj dana il dok uhvatim vremena ću detaljnije istraživat sve za marshmallow i dodatne stvari koje se mogu instalirat na rootani LG G3 - poput XPosed, TWRP, Rom-ovi, g3 TweaksBox...s obzirom da toga ima ki u priči na xda forums :D
- inače uporaba mobitela je standard...zvanje, sms, chrome, viber, whatsapp, skype, face, messenger, youtube, google translate, gmaps, slikanje, snimanje tu i tamo (većinom Full Hd, bez 4k) itd..
P.S nadam se da ovo nije previše za prvi post o LG G3 hheheh
ako što nisam spomenuo, slobodno pitajte :)
Lijep pozdrav
@Almin94
Krivo sam se izrazio, službeno nije još dobio ali je na popisu onih modela koji će ga dobiti.
@Almin94
Krivo sam se izrazio, službeno nije još dobio ali je na popisu onih modela koji će ga dobiti.
Fino od strane LG-a ako je tako, zaista.
Netko zna gdje mogu naci default lolipop firmware, nesto sam zeznuo na mobitelu
Pozdrav ljudi,jel zna tko zasto mi nece instalirat sporti app od klade od kad sam stavio MM,snaci skinem app i krene ga instalirat i na kraju pise aplikacija nije instalirana,sa njima sam se cuo da nije zbog androida 6.0 ali kazu da je app kompatibilan sa MM,vise nezz kaj da napravim pa ako netko ima kakvu ideju ili zna kako to rijesit unaprijed hvala!!
Ma je,skinem ja app nije tu problem,nego ga krene instalirat i na kraju pise kao sto vidis na slici app nije instaliran,čistio cache sve zivo sta znam i opet nista...
Ne koristim inače tu aplikaciju, ali sam čisto radi probe pokušao instalirati. Ista stvar i kod mene.
sudeci po rukama dobro ce doci haha ( sala ) , jucer postao ponosni vlasnik g3 (white 32gb novi )
sudeci po rukama dobro ce doci haha ( sala ) , jucer postao ponosni vlasnik g3 (white 32gb novi )
Kad 12-14 sati dnevno šrafiš po autima drugačije ne mogu biti