Možda ti je izgorio usb port.
A proba san na vise portova ustekat i zada na sve i sprijwda na ona dva

Meni napajanje pisti, jedva cujno, ogromna frekvencija ocito, ali cujno, kako to mogu rijesit?
Ne mogu ga otvorit zbog garancije, ali dal mogu izvana kako zavojnicu zaljepit ili nesto?
Meni napajanje pisti, jedva cujno, ogromna frekvencija ocito, ali cujno, kako to mogu rijesit?
Ne mogu ga otvorit zbog garancije, ali dal mogu izvana kako zavojnicu zaljepit ili nesto?
Šta ako je problem u trafu, njega nije tako jednstavno utišat kao zavojnicu. No ako ne želiš otvarat napajanje zbog garanciej džabe ti pitanje kako utišati :) Ali načelno bi se trebalo utišati zaljevanjem zavojnica, iako ne mora to biti 100%.
Nosi u servis. Ako je konstantno cvilenje onda je vent
Zavojnice imaju oscilirajuci zvuk...iritantan. Ovo se ne moze resiti bez otvaranja bez razlike dali ne vent ili zavojnica
A i vent je ubiti zavojnica (tj ima ju u sebi).
Teškog srca pisem u ovakvim temama al eto...
naime i meni je se iz napajanja culo cvrčanje il zviljenje i to non stop dok je komp ugasen, samo dok je u loadu i malo jaceg inteziteta a jucer u noci je izgleda otišo u vječna lovišta jer se sam od sebe ugasio.
probao sam spojit one pinove na konektoru i ne reagira uopce
dal se je netko pokusaval s tim zafrkavat pa mozda pokusaval popravit napajanje?
Nosi u servis. Ako je konstantno cvilenje onda je vent
Zavojnice imaju oscilirajuci zvuk...iritantan. Ovo se ne moze resiti bez otvaranja bez razlike dali ne vent ili zavojnica
Ista situacija i kad je komp ugasen, dok god ima struje u napajanju pisti. To se jedva cuje, ne smeta mi, ali me samo zanima da li to moze biti problem.
Ista situacija i kad je komp ugasen, dok god ima struje u napajanju pisti. To se jedva cuje, ne smeta mi, ali me samo zanima da li to moze biti problem.
Pitanje je da li je normalno a ne da li je problem. Kada se uzme u obzir da sadasnja napajanja nemaju klasican trafo koji ispusta karakteristican zvuk (neparni harmonici osnovne frekvencije od 50 Hz) a isto se u elektrotehnici zove "Transformator u praznom hodu" ja mislim da nije normalno i da trebas odvesti napajanje u servis ili se bar osiguraj preko ovlastenog servisera da to nije problem.
Sad, cvrcanje je jedno a zujanje je drugo. Prvo se javlja kod slabog/labavog kontakta (varnicenje) a drugo sam napisao gore.
De napravi ovo i javi:
Shutdown kompjutera > izvuci naponski kabel > sacekaj oko 5 min > naponski kabel natrag [nemoj paliti racunalo] i poslusaj da li se opet javlja. Pokusaj u drugu sobu (tek da vidimo da li je problem uzemlenje)
Pitanje je da li je normalno a ne da li je problem. Kada se uzme u obzir da sadasnja napajanja nemaju klasican trafo koji ispusta karakteristican zvuk (neparni harmonici osnovne frekvencije od 50 Hz) a isto se u elektrotehnici zove "Transformator u praznom hodu" ja mislim da nije normalno i da trebas odvesti napajanje u servis ili se bar osiguraj preko ovlastenog servisera da to nije problem.
Sad, cvrcanje je jedno a zujanje je drugo. Prvo se javlja kod slabog/labavog kontakta (varnicenje) a drugo sam napisao gore.
De napravi ovo i javi:
Shutdown kompjutera > izvuci naponski kabel > sacekaj oko 5 min > naponski kabel natrag [nemoj paliti racunalo] i poslusaj da li se opet javlja. Pokusaj u drugu sobu (tek da vidimo da li je problem uzemlenje)
Kad istekam kabel i ustekam sve je u redu, i to se javlja samo ako je komp ugasen, kad radi sve je normalno.
A uzemljnje nije, staro napajanje je bilo tiho.
Kad istekam kabel i ustekam sve je u redu, i to se javlja samo ako je komp ugasen, kad radi sve je normalno.
Pokusaj izvuci kabel iz graficke i zvucnicki kabel. Ono prvo da iskljucimo monitor
Vrlo je tesko ovako nakadati na forumu. Nitko od nas nece znati kako zvuci to kod tebe
Pokusaj izvuci kabel iz graficke i zvucnicki kabel. Ono prvo da iskljucimo monitor
Vrlo je tesko ovako nakadati na forumu. Nitko od nas nece znati kako zvuci to kod tebe
Ma to je jako jako tih visokofrekventivni zvuk koji ne smeta. Nitko ga ne cuje osim ako zeli.
Zahvalan sam na trudu, ali kako to ne pravi probleme necu se bahcati oko toga.
Hvala jos jednom :)
LP :)
ljudi ja imam cm napajanje od 460w elite i pocelo mi danas cvrcat i sta da radim? kupio sam novu graficku i pocelo mi nakon 2 h cvrcat napajanje
ipak ne zuji mene on malo prca :P
Pozdrav decki.Ja imam napajanje Cooler Master 650w.
Zujanje i cvrčanje mi se pojavilo prije godinu ipo i to mi se cuje konstantno i malo
kada mi je sve pogaseno na kompu.Cim dode nekakvo malo opterecenje
npr.upalim igricu vise se necuje a kad naprimjer otvaram neke deteoteke na
kompu kako ja kliknem misom tako nestaje zvuk za 1s.I kada stavim jaču
grafičku karticu nema zujanja ni cvrčanja.Znači meni samo cvrci malo kada
nema opterečenja.
Šta vi dečki mislite o tome.Unaprijed hvala

okretat.Kada ga okrecem npr u desnu stranu pojačavaju se svi izlazi na
napajanju za nekih 5 ili 6v najvise i mogu se i smanjit.Sad mene zanima
za čega to sluzi jel se to dira kada oslabi napajanje ili je to za bolje
naštimavanje izlazne struje.Nadam se da nepostavljam glupa pitanja
jel se nerazumijem tolko u napajanje.Hvala upaprijed....
Ljudi eo muku micim sa laptopom zbog zujanja i pistanja.Slao sam ga na servis i zamjenili su komplet maticnu jer su ustanovili da je neispravna ali laptop i dalje zuji. Dok radi necujem bas nista ali kad ga iskljucim pocme zujati, u sleep modu se cuje piiiiiiiiiiiiiiiiii..Sad me traze da saljem pnovno na servis.Isao sam u trgovinu trazit novi rekli su da saljem u servis i da od njih trazim novi laptop da imam pravo na to.
sta mislite da se ta zavojnica koja zuji pokusao zatoptiti sa voskom od svijece dali bi i dalje zujala mislim da mi je neko rekao da postoji ta opcija da se umanje zujanje
pozdrav imam isto problem sa nekim zujanjem PSUa onako u kratkim intervalima, cvrči il kak da opišem taj zvuk, ali što je zanimljivo jest da se to čuje samo kad kučište stoji uspravno, čim ga malo naslonim ili skroz polegnem onda se ništa ne čuje, da ga ostavim tako polegnutog hoće li to utjecati možda na temperature u kučištu, sumnjam hhh al neam pojma pa pitam jbg
Uzrok zujanja i cvrčanja napojne (pogotovo kad je računar ugašen) je preslabo napajanje,tj malo wati.Osim pištanja može se desit još i da se kompjuter ugasi ili jednostavno smrzne pa se ne može ništa uradit osim ugasit na dugme ili izvići kabel,meni se dešavalo da posle restarta nece da baca sliku na monitor (jer grafika ne dobija dovoljno struje da se ponovo pokrene).A moze se desit i da sve dobro radi osim sto napajanje pišti/cvrči dok je računar ugašen,ali se ne preporučuje koristit preslabo napajanje jer komponente dobijaju nedovolojno struje pa je samo pitanje vremena kad će neka crknuti.Postoje kalkulatori na internetu gdje možete izračunat potrebnu snagu napajanja za vaše komponente:
Meni prozujalo, procvrčalo, što god već.. napajanje staro godinu dana. Fractal design Edison m 650w. Toliko je postalo iritantno da se to više ne može izdržati, bar ja ne mogu. High pitch ton koji je konstantan neovisno o opterećenju. Staro Lc Power 750w napajanje koje je radilo sedam godina dok jednostavno nije otišlo je radilo cijelo vrijeme bez takvog iritantnog cvrčanja svih ovih godina, tako da mi je ovo vrlo iritantno. Kada mi je otišlo Lc power napajanje imao sam jedno potpuno novo zapakirano 1000w napajanje kao rezervu koje sam čuvao u slučaju da mi ovo ode, koje sam dobio kao poklon. Kada je Lc power otišlo, odem lijepo po ovo novo koje čuvam za svaki slučaj, ugradim ga, upalim, ono se zavrti, zacvili, zadimi i ugasi se, otišlo i ovo novo. Nosio ga kod servisera, na znaju što je.. Eto ti peha.. I onda sam kupio trenutno Fractal design Edison M i radilo je oko 9-10 mjeseci ok, ali je postepeno počelo cviliti sve do sada kada jednostavno više ne mogu, čujem ga i uz glazbu, meni smeta da to nije za pričati..
Pa imam pitanje ima li netko iz Đakova ili okolice tko ima napajanje, a da mu ne treba, da mi iznajmi dok riješim, ili bar pokušam riješiti ovo s jamstvom (moram ga slati u Zagreb u ADM), da ne kupujem sada još jedno napajanje, puna će mi kuća biti napajanja.. lol Ako ima tko, neka se javi preko pp.
Hvala.
Koji CPU i GPU imaš? Mislio sam možda da ih probaš opteretiti na 100% (Furmark CPU i GPU stress test) pa da se napajanje malo zagrije. Možda se komponente u njemu "namjeste" i prestane cviliti. :)
Koji CPU i GPU imaš? Mislio sam možda da ih probaš opteretiti na 100% (Furmark CPU i GPU stress test) pa da se napajanje malo zagrije. Možda se komponente u njemu "namjeste" i prestane cviliti. :)
Isprobano i s furmark, igrama i occt. Isto je konstantno cviljenje/pištanje bez obzira na opterećenje.
Zanima me da li je dovoljan Seasonic SS-550HT active pfc f6 za i5 6600k i rx 480. Danas sam stavio te komponente na to napajanje i čuje se cvrčanje iz njega. Pokrenuo sam cinebench i ne čuje se skoro ništa. Nakon toga Heaven benchmark gdje je opterećena grafička i napajanje cvrči. Kad se izmjenjuju scene i kad je slika na trenutak crna nema ni cvrčanja. U prošloj konfiguraciji koja je pod moj pc to nisam primjetio možda jer je ventilator od procesora bio dosta bučan. Prošla grafička je trebala dva 6 pinska napajanja, a ova 8 pinsko. Na napajanju imam 8 pinsko tako da se na 6 pinsko nadodaju još dva pina koja su na istom kabelu kao 6 pinski samo se zajedno spoje. Kad je kompjuter bez opterćenja se čuje malo, većinom skoro ništa, čim pokrenem neku igru cvrčanje/zujanje se pojača i konstantno je.

To si meni odgovorio ili nekom drugom?
Sad sam vratio staru grafičku sa dva 6 pinska napajanja i pokrenuo heaven benchmark i napajanje isto cvrči, ali manje nego sa rx 480. Mislim da matična i procesor nemaju veze sa tim jer se cvrčanje čuje samo kad je grafička opterećena.
Zanima me da li je dovoljan Seasonic SS-550HT active pfc f6 za i5 6600k i rx 480.
Cvrčanje ti govori da napajanje nije dovoljno i da je preopterećeno, mijenjaj to npr. za FSP Raider 550W.
Zanima me da li je dovoljan Seasonic SS-550HT active pfc f6 za i5 6600k i rx 480.
Cvrčanje ti govori da napajanje nije dovoljno i da je preopterećeno, mijenjaj to npr. za FSP Raider 550W.
Ovaj Seasonic koji imam je isto od 550W.