Bitcoin - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 2.137
|
čitano: 1.102.995
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long, pirat, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Altcoins - Pitanja i odgovori
13 godina
Bitcoin - pitanja i odgovori

Svi bi se htjeli obogatiti, a puno im je uloziti 1,2 place u crypto

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Bitcoin - pitanja i odgovori
assassin.st kaže...

Vidi nije problem uloziti ni 3 plate ako si u nesto siguran i znas sta radis ali meni kao pocetniku koji nikada nije posedovao btc ili neki drugi coin je puno da dam odjednom 800e. Valdja je logicinije da se krene prvo sa manjim iznosima dok se ne udje u stos

Repent the end is near!
14 godina
odjavljen
Nemojte ulagati više od onog s čime se osjećate sigurno da smijete izgubiti. Ovakva trzista su vrlo riskantna te je ulaganje tolike svote novca dvosjekli mac, moze se izgubiti i novce i volju da se ulaze, a moze se i dobiti toliko novca da ne morate raditi slijedecih 10 godina.

Sigurica je negdje oko 10% mjesecnog budzeta, barem po mojem viđenju. Ukoliko vam ne ostane niti toliko novca na kraju mjeseca, onda nemojte ulagati dok ne skupite malo vise

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

U zadnjih tjedan dana prosječni transaction fee je bio 50€, tako da nije do njih. Bolje pričekaj dok se malo smiri.

To možeš provjerit ovdje - https://bitinfocharts.com/comparison/bitcoin-transactionfees.html#3m

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.12.2017 15:15 (junak660).
17 godina
Mitch kaže...
...
I da @Switch...srecom nije jos bubble.

Bubble ce bit kad me baka pita da joj prebacim mirovinu u BTC jer je cula da je dobro.

Kolegu s posla je za ulaganje u BTC pitao njegov automehaničar. Nije baka, al' nije ni tako daleko...

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
15 godina
neaktivan

Mali osvrt.

Bubl ili ne bubl, stvari mi ovako izgledaju. Svi smo pohlepni i nije ništa neobično da hoćemo easy money. Čak i ja. Pitanje je koliko će se ljudi navući na ovo, a mislim da hoće jer svi volimo easy money. Ja ću ubaciti neki novac ovdje koji mogu žrtvovati sada. Biti će zanimljivo kad se veliki uključe (bankari i razni investitori, zatim Indija (za sada ne znam je li legalno tamo)), afričke zemlje i slične mnogoljudne nacije. Ići će ovo gore, ali trebati će znati povući kočnicu. Kako i šta napraviti da se zaradi neka lova ne znam. Da li će tehnološke generacije odhebati sistem koji nas kontrolira i upravlja s nama i našim novcem, da li će to ti isti dopustiti da to napravimo? Da li će nam to donijeti dobro... Živimo u jako uzbudljivom razdoblju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ima netko za preporuciti neki riser sa ebaya ili slicnih stranica iz EU 

0 0 hvala 0
17 godina
hrabri zec kaže...

Mali osvrt.

Bubl ili ne bubl, stvari mi ovako izgledaju. Svi smo pohlepni i nije ništa neobično da hoćemo easy money. Čak i ja. Pitanje je koliko će se ljudi navući na ovo, a mislim da hoće jer svi volimo easy money. Ja ću ubaciti neki novac ovdje koji mogu žrtvovati sada. Biti će zanimljivo kad se veliki uključe (bankari i razni investitori, zatim Indija (za sada ne znam je li legalno tamo)), afričke zemlje i slične mnogoljudne nacije. Ići će ovo gore, ali trebati će znati povući kočnicu. Kako i šta napraviti da se zaradi neka lova ne znam. Da li će tehnološke generacije odhebati sistem koji nas kontrolira i upravlja s nama i našim novcem, da li će to ti isti dopustiti da to napravimo? Da li će nam to donijeti dobro... Živimo u jako uzbudljivom razdoblju.

Dobro si rekao, žrtvovati ćeš.

Pametnije je bilo shortati bitcoin prije par dana nego kupovati.

Mislim da ovde nema više rasta preko 20000 $ prije neka ogromna provalija.

17 godina
Scarfaceee kaže...
assassin.st kaže...

Vidi nije problem uloziti ni 3 plate ako si u nesto siguran i znas sta radis ali meni kao pocetniku koji nikada nije posedovao btc ili neki drugi coin je puno da dam odjednom 800e. Valdja je logicinije da se krene prvo sa manjim iznosima dok se ne udje u stos

Bježi od toga.

17 godina
hrvooje kaže...
Bestija kaže...

Čuvajte novce, niste ih našli na cesti.

Čuvaj zdravlje, ne novac.

To je u ovom slučaju usko povezano.

8 godina
protjeran

Daj ne spamaj više, ok, shvatili smo. Hejter si.

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pozdrav svima.

Imam problem sa Coinbaseom. Naime, 20. prosinca sam uplatio novac sa tekućeg računa putem međunarodnog naloga za koji sam platio 35 kuna provizije. Nalog sam ispravno popunio (nekoliko puta sam provjerio), no novac mi još nije vidljiv na accountu. Ima li Coinbase nekih poteškoća ili je nešto drugo pošlo po zlu?

Imam potvrdu plaćanja koju sam dobio na mail, ali mail s potvrdom da je sjelo na acc još nije stigao.

Ima li tko slično iskustvo ili savjet?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Proslo je oko 2 radna dana.

Moras cekat 4-5.
17 godina
ajdenekaa kaže...

Zapamti, sitit ćeš se mojih riječi jako brzo. Ovo će vjerojatno ići sada do 16-16500 a onda veliki pad ali to nije toliko ni bitno, Uglavnom nisam nikakav hejter samo želim da ljudi ne razbacuju novac radi snova o bogatstvu i brzoj zaradi a sad Vi kako hoćete. Ovo je dobro namjerno s moje strane.

Znači nisam rekao ne ulaganju u dionice i druge vrijednosne papire i izvedenice ali ovi način na koji se o tome priča I tajming samog ulaganja je sulud i vodi samo totalnom gubitku uloženog. Usporedite samo moguću polugu i spread i sve bi Vam moralo  biti jasno ali nije jer nemate pojma u šta

ulazete i u šta se upuštate. 

Pozdrav I puno puno sreće u eventualnom ulaganju, ali sreća Vam ovde neće pomoći. 

15 godina
Bestija kaže...
ajdenekaa kaže...

Zapamti, sitit ćeš se mojih riječi jako brzo. Ovo će vjerojatno ići sada do 16-16500 a onda veliki pad ali to nije toliko ni bitno, Uglavnom nisam nikakav hejter samo želim da ljudi ne razbacuju novac radi snova o bogatstvu i brzoj zaradi a sad Vi kako hoćete. Ovo je dobro namjerno s moje strane.

Znači nisam rekao ne ulaganju u dionice i druge vrijednosne papire i izvedenice ali ovi način na koji se o tome priča I tajming samog ulaganja je sulud i vodi samo totalnom gubitku uloženog. Usporedite samo moguću polugu i spread i sve bi Vam moralo  biti jasno ali nije jer nemate pojma u šta

Pozdrav I puno puno sreće u eventualnom ulaganju, ali sreća Vam ovde neće pomoći. 

Dobro ti govoris, ali ako ljudi ne znaju upravljati svojim novcem to se sigurno nece promijeniti radi tvojih poruka. Trenutna kriza u drzavi samo povecava sansu da ljudi bacaju pare u nadi da ce brzo zaraditi veliku kolicinu novca. Najveci je problem kad ljudi ne razumiju kako funkcionira trgovanje kriptovalutama (dionicama) i onda je sve super dok  kraj svoje kriptovalute vidis rast od 20-30%, ali problem nastaje kad vidis -40-50% i onda ljudi u panici prodaju da nebi sve izgubili neshvacajuci da takvim nacinom nikad nece nista zaraditi jer vecina valuta plese od +50% do -50% sto nije mal raspon i to u razmaku od par dana.

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
15 godina
stirko55 kaže...
Bestija kaže...
ajdenekaa kaže...

Dobro ti govoris, ali ako ljudi ne znaju upravljati svojim novcem to se sigurno nece promijeniti radi tvojih poruka. Trenutna kriza u drzavi samo povecava sansu da ljudi bacaju pare u nadi da ce brzo zaraditi veliku kolicinu novca. Najveci je problem kad ljudi ne razumiju kako funkcionira trgovanje kriptovalutama (dionicama) i onda je sve super dok  kraj svoje kriptovalute vidis rast od 20-30%, ali problem nastaje kad vidis -40-50% i onda ljudi u panici prodaju da nebi sve izgubili neshvacajuci da takvim nacinom nikad nece nista zaraditi jer vecina valuta plese od +50% do -50% sto nije mal raspon i to u razmaku od par dana.

Trenutna kriza?

Nema ovdje krize, ovo je depresija.

11 godina
neaktivan

Previše je hejtera koji su culi o bitcoinu na lokalnom portalu koji prenosi vijesti o severini i onda im je u glavi "ee ne moze se zaradit preko noci, to je neko stvorio da se obogati na budalama...." ne znajuc koliko godina blockchain postoji i koliko je aktivno bilo ali ne toliko u mainstream kulturi kao sad. Ako nisu hejteri onda postanu oni; (znam ih nekoliko) "Ajd' da vidim kakve su to gluposti" - krene pratit cijene ili uloži, cijena padne za 40-50%. "Eto jesam rekao nema ništa od toga". Kompletno ignorirajuci ocitu cinjenicu koliko je puta skocio i kako je uopce došao do sadašnje cijene.

Tko se interesira u kriptovalute istražit će i pametno će baratati njima, a ne lajat okolo.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
D3lBoy kaže...

Tko se interesira u kriptovalute istražit će i pametno će baratati njima, a ne lajat okolo.

O majko moja, ti si vjerovatno onaj koji je uložio prije par dana pa želiš povrat uloženog, pa ti ne pašu ovakvi tekstovi misleći da ja s svojim tekstom mogu smanjiti količinu novih ulagatelja. 

14 godina
odjavljen

Taj primjer pojašnjava kakvi su balkanci ljudi - zna sve bez da se informira, i još ponosno govori to iako nema pojma o čemu priča. 

Na ovome se može brzo obogatiti jedino s masom uloženog novca i glupom srećom. Za ostale slučajeve, brzo bogaćenje je u rangu šansi da se obogatiš jednim listićem u kladionici. Ljudi koji brzo dobiju velike cifre su ljudi koji su uložili poveće cifre. Da netko kupi recimo Substratum kad je na 10 centi a uloži 10 000, te proda na 1 dolar, on je u istom postotku zarade kao netko tko je uložio 200 te kupio i prodao po istoj cijeni. Ovo je long term igra za sve one koji nisu day-traderi, tj. ljudi koji zarađuju za život trgovanjem dionica i ostalog. 

7 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Bestija kaže...
D3lBoy kaže...

O majko moja, ti si vjerovatno onaj koji je uložio prije par dana pa želiš povrat uloženog, pa ti ne pašu ovakvi tekstovi misleći da ja s svojim tekstom mogu smanjiti količinu novih ulagatelja. 

Rudario i prodavao Litecoin 2013.-2014. tako da... da neki dan sam ulozio prvi put.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.12.2017 14:30 (D3lBoy).
11 godina
neaktivan

To znaci da imam vec iskustva sa tim i znam kako funkcioniraju stvari, ti si totalno izvrnuo sve moje rijeci. Ja objašnjavam kako svi hejtaju na konto tržišta u prosjeku 2-3mj. umjesto da gledaju širu sliku, ti me ispravljaš da kažeš kako ne tece med i mlijeko, what?

Rekao sam pogotovo jer vidim zakljucke kako btc nece prelazit 20k neko vrijeme, po cemu ste to zakljucili? Što više ne raste iz dana u dan, stagnirao je mjesecima, a onda skocio i opet pao i tako vec godinama, no uvijek uzastopno raste. A kada se izrudari sav bitcoin onda ce cijena biti znatno veca i stabilnost ce biti bolja, no otom potom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ne kontam cemu toliko hejta i uvjeravanja ljudi da misle i rade ono sto vi mislite da je ispavno.

Ekipa koja misli da ce pasti moze slobodno shortati BTC i na tome zaraditi, tko misli da ce rasti nek ga kupuje, ne vidim u cemu je problem..

I da dodam, tko ulaze, nek ulaze samo onoliko koliko je spreman izgubiti obzirom da se radi o rizicnoj investiciji.. 

Moj PC  
5 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Stigao mi ledger nano s pa sad imam pitanje. Što se događa kada bi s bitstampa i krakena prebacio btc na ledger nano s?

Plaćam li taj transaction fee od 50$?

Ili plaćam samo fee s bitstampa koji je mislim 0.25%?

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
assassin.st kaže...

Ne kontam cemu toliko hejta i uvjeravanja ljudi da misle i rade ono sto vi mislite da je ispavno.

Ekipa koja misli da ce pasti moze slobodno shortati BTC i na tome zaraditi, tko misli da ce rasti nek ga kupuje, ne vidim u cemu je problem..

I da dodam, tko ulaze, nek ulaze samo onoliko koliko je spreman izgubiti obzirom da se radi o rizicnoj investiciji.. 

Šta ovo točno znači, vidim da se spominje sa vremena na vrijeme ?

16 godina
Glavas_ZG kaže...

kladiti se protiv bitcoina

13 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...
assassin.st kaže...

ako je kao u vrijeme Poker aparata "skratiš" si mogući dobitak tako da pola dobiti isplatiš, a s pola nastaviš "kockati" 

16 godina
nex987 kaže...

ako je kao u vrijeme Poker aparata "skratiš" si mogući dobitak tako da pola dobiti isplatiš, a s pola nastaviš "kockati" 

nema veze s tim https://www.investopedia.com/ask/answers/100314/whats-difference-between-long-and-short-position-market.asp

10 godina
odjavljen
loky4i4 kaže...
Glavas_ZG kaže...

Kako to misliš, o čemu se konkretno radi, - da ne moram istraživati milion informacija da shvatim poantu

11 godina
neaktivan

zanima me da li je na exchangeovima potrebno raditi verifikaciju putem službenih dokumenata? guglao sam i na dosta mjesta sam vidio da ljudi šalju slike svoje osobne iskaznice ili nekog drugog dokumenta. meni se ne sviđa baš ideja da svoje osobne osjetljive podatke samo tako šaljem na internet. mislio sam se registrirati na coinbase, pa me zanima da li je obavezno slati dokumente?

0 0 hvala 0
13 godina
Glavas_ZG kaže...
loky4i4 kaže...
Glavas_ZG kaže...

Kako to misliš, o čemu se konkretno radi, - da ne moram istraživati milion informacija da shvatim poantu

Evo ovdje je objasnjeno:

https://www.investopedia.com/ask/answers/03/060303.asp

Na bitfinexu postoji margin trading dio gdje je moguce shirtati BTC, cak i s polugom..

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Altcoins - Pitanja i odgovori
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice