Je al nece ti tecaj bit sadasnji nego onaj 26.12 koji bude kad oni dodju i prebace ti to (ako se ne varam). I ja trazim neku soluciju kako uskociti dok je sve u padu, nezgodno vrijeme, kraken jos ne radi, bitcoin-mjenjacnica godisnji, a na drugima nemam verificiran racun za novcane transfere. Ima li netko koju soluciju preko cega kupiti ETH (ne BTC radi feeova bolesnih...), negdi gdje se najlakse verificirati itd, sta god....?
Bitcoin - pitanja i odgovori
- poruka: 2.137
- |
- čitano: 1.102.995
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long, pirat, DrNasty
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Je al nece ti tecaj bit sadasnji nego onaj 26.12 koji bude kad oni dodju i prebace ti to (ako se ne varam). I ja trazim neku soluciju kako uskociti dok je sve u padu, nezgodno vrijeme, kraken jos ne radi, bitcoin-mjenjacnica godisnji, a na drugima nemam verificiran racun za novcane transfere. Ima li netko koju soluciju preko cega kupiti ETH (ne BTC radi feeova bolesnih...), negdi gdje se najlakse verificirati itd, sta god....?
Coinbase je najlakši (vrlo brzo verificiraju) al njima je tečaj uvijek malo veći nego što je trenuntna vrijednost - Evo sada je na coinbase vrijednost ETH 438 eura, a ako želiš kupiti cijena je 442 eura. Al opet s obzirom da su cijene u padu mislim da ti se isplati
Jel u nekom erroru CoinBase ili je to samo meni? neda mi registraciju napravit, i izbacuje mi "retry for live version" oblacic...
Evo malo pojašnjenja oko poreza http://liberal.hr/clanak.php?id=1452
Evo ja ne mogu vjerovati što mi se dogodilo na Coinbase-u. Imao sa 0.54 BTC i 3.2 ETH što je jutros u 8:15 bilo oko 60 000 Kn. Kad sam pretvorio to u EUR dobio sam 6500€ tj. oko 38000 Kn.
U trnutku kada sam prodavao BTC je vrijedio više od 13000 # a Coinbase mi je računao 9465. Jel mi može netko objasniti na koju foru sam u prodaji izgubio 22000 Kn?
Kakva lakrdija. Odakle oni znaju otkud tebi bitcoin prvo. Znači amo reć izrudaria si 2014. 3 bitcoina, ili da nisi, a kažeš da jesi. Ideš ih prodat. Prodaš, ne platiš porez. Šta ti mogu? Ništa. - Zašto? Zato jer se zakon ne može retroaktivno primjenjivat. Pa nek oni dokažu (ako i nisu iz 2014.te npr) da su ti coini nabavljeni ove godine, ili sljedeće, nebitno.
Uglavnom, puno je tu rupa na konto kojih se može to sve izbjeć.
Zelim uloziti u neke altcoine i bitcoine.
Napravio sam sve na coinbase i verificiran sam.
No posto nemam visu trebam cekati 10 dana novu,no zelio bih kupiti prije nove jer imam osjecaj da ce poslije nove cijene svega skociti u nebo,osjecaj me nikad ne vara.
Sto je SEPA?
Kakva lakrdija. Odakle oni znaju otkud tebi bitcoin prvo. Znači amo reć izrudaria si 2014. 3 bitcoina, ili da nisi, a kažeš da jesi. Ideš ih prodat. Prodaš, ne platiš porez. Šta ti mogu? Ništa. - Zašto? Zato jer se zakon ne može retroaktivno primjenjivat. Pa nek oni dokažu (ako i nisu iz 2014.te npr) da su ti coini nabavljeni ove godine, ili sljedeće, nebitno.
. . . sve banke u EU obvezne su obavještavati matične porezne uprave građana o provedenim transakcijama novca! Obveza se naravno odnosi i na partnerske zemlje, kao što su Kanada, USA, isl. Uvjeravam te da to funkcionira kao švicarska ura.
Dakle, eliminiraj sve svoje iluzije, na tu temu.
Ne moraju oni ništa dokazivati. Ti si taj koji mora dokazivati.
Ako si isplatiš lovu na račun moraš platiti porez na dobit. Ako smatraš da ne moraš platiti porez ti moraš dokazati da je to dobit od bitcoina kojeg si kupio prije 1.1.2016 godine. Ako ne možeš, svejedno ti je jesi li ga kupio jučer ili prije 5 godina, naplatit će ti porez.
Mozes pokusati s Coinbase-om.
. . . sve banke u EU obvezne su obavještavati matične porezne uprave građana o provedenim transakcijama novca! Obveza se naravno odnosi i na partnerske zemlje, kao što su Kanada, USA, isl. Uvjeravam te da to funkcionira kao švicarska ura.
Dakle, eliminiraj sve svoje iluzije, na tu temu.
I što s tim izvještajima? Ako je uplatila mjenjačnica. Ako ja odem na Splitsku banku, i uplatim tebi na račun 2000 kuna, jel ti plaćaš porez od tih 2000 kuna? Ili prominin devize pa pošaljem. ?
Ne moraju oni ništa dokazivati. Ti si taj koji mora dokazivati.
Ako si isplatiš lovu na račun moraš platiti porez na dobit. Ako smatraš da ne moraš platiti porez ti moraš dokazati da je to dobit od bitcoina kojeg si kupio prije 1.1.2016 godine. Ako ne možeš, svejedno ti je jesi li ga kupio jučer ili prije 5 godina, naplatit će ti porez.
Moraju bogami ako misle naplatit porez, ko šta te nemogu ni zatvorit bez dokaza. Ne isplaćujem si ja, isplati mjenjačnica. Ako sam taj bitcoin izrudario prije 1.1.2015.?
Neznam zašto se ta pitanja i filozofiranja moraju rastezati preko 10 stranica.
Shvatite da morate platiti porez ko i svi drugi građani ljepe naše, i pomirite se s tim.
Svojim filozofiranjem i smisljanjem kako smuljat državu, samo si budete navukli vraga na glavu, moglo bi vas se opaliti po novcaniku više nego ste zaradili na coinovima.
I za post iznad, da porezna mora dokazati ako misli naplatiti, bome netreba, ti moras dokazati sam.
Dobijes rjesenje za platiti ili kaznu, i još ti napišu da žalba ne događa izvršenje rješenja.
Bitcoin će padat do određene granice pa se nakratko stabilizirat na razini cijene ostalih kriptovaluta pa ponovno past zato kaj je u samom startu bio loša ideja. Žao mi je ljudi koji su prodavali kuće i kupovali kad je prešao 15k, a još uvijek nisu prodali, jer se na tu razinu podignut neće više nikada. :) Prirodna selekcija, jebiga. Trenutno je pametnije investirat u neku drugu kriptovalutu.
Gdje kupiti bitcoin osim na mjenjacnicama?
Neznam zašto se ta pitanja i filozofiranja moraju rastezati preko 10 stranica.
Shvatite da morate platiti porez ko i svi drugi građani ljepe naše, i pomirite se s tim.
Svojim filozofiranjem i smisljanjem kako smuljat državu, samo si budete navukli vraga na glavu, moglo bi vas se opaliti po novcaniku više nego ste zaradili na coinovima.
I za post iznad, da porezna mora dokazati ako misli naplatiti, bome netreba, ti moras dokazati sam.
Dobijes rjesenje za platiti ili kaznu, i još ti napišu da žalba ne događa izvršenje rješenja.
A gle, ja plaćam porez godišnje više koliko prosječan RH građanin zaradi neto, i više. Sve mi je na bijelo. Od apartmana, stanova, najma. Do tančine, legalizirano i bijelo.
Što se tiče kriptovaluta, ne mešetarim, nego rudarim. Zašto? Iz zajebancije + Zato jer to, ko i dosta drugih stvari dam u dobrotvorne svrhe. To me raduje.
A što se tiče varanja države. Zna se ko nju vara. A ovi parazitsko-uhljebski sistem treba istrijebit, a ne hranit. I iz svih principa, za tih 1500 kuna misečno šta isplatim amo reć. Dać ću svih 1500 nekoj dici u dom. Al parazitima ni lipe. I jebat ću se po sudu s njima koliko oće. I u krajnju ruku, na robiju ako treba za 20000 kuna kazne, to je misec ipo dva, i eto in porez.
+1, i ja sam priko PCE dosta proda.
Gdje kupiti bitcoin osim na mjenjacnicama?
Evo čovik iznad ti je reka.
Evo ja ne mogu vjerovati što mi se dogodilo na Coinbase-u. Imao sa 0.54 BTC i 3.2 ETH što je jutros u 8:15 bilo oko 60 000 Kn. Kad sam pretvorio to u EUR dobio sam 6500€ tj. oko 38000 Kn.
U trnutku kada sam prodavao BTC je vrijedio više od 13000 # a Coinbase mi je računao 9465. Jel mi može netko objasniti na koju foru sam u prodaji izgubio 22000 Kn?
Wellcome to the club! I ja sam još u nevjerici što semeni dogodilo. Coinbase su lopovi nad lopovima. Imaju neke zahebane algoritme na koje mlate lovu k'o najgori žicari !! Što se dogodilo jutros? Bio je strmoglavi pad pad oko 8 sati. Coinbase inače ima jako nepovoljan tečaj. Briju negdje oko 1.000 € iznad prosjeka na ostalim mjenjačnicama, a ta razlika zna biti i preko 2.000 €. Međutim jutros, kada je cijena bila oko 10.000 €, umjesto da svoju drže na 11.000, naglo su prodajnu cijenu spustili na oko 8.500 € i bila je niža od kupovne !!! Ja ne budi lijen pa sam prodao dio BTC-a po 10.000 i odmah išao kupiti po 8.500. Međutim u nekoliko sekundi cijena je s 8.500 skočila na preko 11.000 € ! I ode lijepa lova.
Kod Coinbasea treba jako paziti jer nihove cijene nemaju nikakve logike. Negdje sam kod njih čitao da oni cijenu formiraju na osnovu tržišne, ali onda još u nju ugrađuju neka očekivanja i trendove kretanja tečaja. I tu se onda događa da se cijena doslovno u nekoliko sekundi promijeni za 3-4.000 € !! To se očito i tebi dogodilo - okrenuo se trend. Vidio si cijenu i u nekoliko sekundi koliko ti je trebalo da ukucaš brojeve, oni su cijenu drastično snizili. Obično koristim mobilnu aplikaciju i tamo imaju dvostruku potvdu transakcije. Nakon prve potvrde ispišu tečaj po kojem mijenja i važeći je nekoliko sekundi. To ti je zadnja prilika da odustaneš. Ali moraš biti brz. Ili si gledao cijenu u walletu? Ta cijena uglavnom nema veze s prodajnom ili kupovnom. Zaboravi na tu cijenu jer prodajna ili kupovna može varirati i do 3.000 € u odnosu na iskazanu u walletu!!!
Poučen iskustvom jaaaako pazim koju cijenu će mi ponuditi, a li ovo što su radili jutros nadilazi svaku maštu. Ovakav način poslovanja bi u uljuđenom svijetu nazvali lopovlukom. Na Coinbaseu svaki pokušaj zarade na promjeni tečaja obično završi gubitkom. Coinbase je u redu za kupnju kada je more mirno, kada čovjek ne žali zbog nešto nepovoljnijeg tečaja i kada kupuje da bi zadržao coine. Za sve ostalo to je automat u kasinu protiv kojga čovjek nema šanse.
Zato sto niste gledali vijesti oko Coinbasea, nisu imali dovoljno kod sebe za exchange i ugasili su sve transakcije malo prije.
Ako se ne varam i napisali su to na Twitteru.
Trebali ste direktno na GDAX s tom kolicinom.
Dajte preporucite onda nesto osim coinbase-a.
Jedno jednostavno pitanje za iskusne - ako imam BTC na Coinbaseu, a želim ih promijeniti u neki altcoin na npr. Krakenu, moram li prvo povući BTC u svoj wallet ili mogu direktno s Coinbasea proslijediti na Kraken? Logično mi je da mogu, ali sam svojevremeno negdje čitao preporuuku da se to ne radi.
Hvala!
Coinbase je najbolji put da se čovjeku zgade kriptovalute!
Coinbase je najbolji put da se čovjeku zgade kriptovalute!
To sam shvatio ali nitko nece preporuciti nesto drugo,ova hrvatska ne radi od danas. Gdje da kupim neki altcoin prije nove godine?
GDAX, Bitfinex, Binance, Changelly, LocalBitcoins..
Mozda Binance, nije najpovjerljiviji ali nije ni prepopularan.
Kraken izbjegavat jer su tehnicki daleko najlosiji.
Ali ne kuzim, sta vi drzite resurse na Coinbaseu? Sta nemate wallet?
Kakav je blockchain?
Ljudi su samo tolko pohlepni da su voljni prodati bubreg bez da znaju osnove onoga u šta ulažu. Niš novo.
Zato bas cekam da se sve ovo ocisti i da skepticari rasprodaju.
.
Inace evo, cimer mi je postao Associate u Goldmanu ima 6 mj. Treci tjedan sijecnja pokrecu Crypto desk. Toliko o 'bubbleu'.
Kakav je blockchain?
Okej wallet...ja osobno imam Trezor (90$) i Exodus (free) na macu
Pa Coinbase je preporučio BUG časopis prije nekoliko brojeva kao jedan od najboljih i najsigurnijih.
Ja sam im povjerovao i počeo tamo. JBG sad.
Pa Coinbase je preporučio BUG časopis prije nekoliko brojeva kao jedan od najboljih i najsigurnijih.
Ja sam im povjerovao i počeo tamo. JBG sad.
Pa da ali sto je Coinbase? Exchange.
Jel ti drzis novce u mjenjacnici kad ih promijenis? Ili odes u banku/novcanik?
Jel placas proviziju u mjenjacnici?
Kad placas u ducanu s necim sto nisu kune, kakav tecaj ti naplate ako je hitno?