Pušiona

poruka: 700
|
čitano: 330.242
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pušiona".
16 godina
neaktivan
Pušiona

Mozda cu zaokrenuti raspravu u malo drugom smjeru, ali nesto me interesira.

Ono o cemu raspravljamo ovdje je duhan koji se proizvodi na ogromne kolicine i prodaje na veliko, barem sam ja to tako shvatio. Koliko ja znam iz urbanog ucenja, taj duhan se kupa u katranu i nikotinu i jos 100tinjak drugih otrova samo da bi pojacao stvaranje ovisnosti kod onih koji ga uzivaju.

Pitanje je, da li su iste price vrijedile i onda kad su duhan tek otkrili, tj. kad se procesiranje duhana svodilo na susenje i usitnjavanje? Da li danas, na primjer one velike cigare imaju manje stetnih tvari? Vidio sam da postoji dosta cigareta/cigara visoke kvalitete, pa se pitam da li je zdravstvena zapreka (opet) u tome sto se proizvodi stetno smece koje je jeftino - naspram necega sto ne steti nepusacima u bliskoj blizini, ali kosta puno vise?

Trenutno, ne dodirujem moralnu stranu price, koja se svodi oko toga da li bi uopce pusac trebao pusiti pored nepusaca i koji bi se od njih dvoje trebao maknuti. Samo kemija i biologija :-)

Cheers.

Refuse is our inspiration, terrorism our trade, sabotage and piracy, chaos our mental state / In the age of super-boredom, hype and mediocrity, celebrate relentlessness - menace to society
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2010 9:15 (Deus ex machina).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pušiona

Trebalo bi napravit javni experiment. Uzet dozu nekog dezodoransa u spreju i otic na neko javno mjesto (stanica) i pocet se sprejat bez prestanka par minuta. pitam se koliko ce prisutnih pusaca reci da prestanem jer mu smeta smrad. (ovo ne radit u kaficu jer postoji opasnost od ozljeda nanesenih od raspiz**nih vlasnika).

drugi primjer je u rizlu zamotati uz duhan i malo sumporovih listica (takodjer jedan od elemenata u tragovima u cigaretama)

kvaka je kad te netko upozori da to smrdi ti mu kazes da osobno pusenje bilo cega sto steti meni a nije ilegalno je dozvoljeno. takodjer treba vidjet u zakonu kolika kolicina sumpora je dozvoljena za paljenje.

ovo nije regulirano zakonom osim sto ti mogu zalijepit kaznu za remecenje jevnog red i mira no i to je na skliskom terenu.

nije mi jasno kako nitko osim mbakse ne vidi  opasnost od roditelja koji puse pred djecom.

moje pitanje je kako bi javnost reagirala na vijest da netko pred maloljetnom (jos gore predskolskom) djecom pali azbest ili rasprsuje cestice azbesta/pesticida.

ako vas nije briga za djecu ista stvar vrijedi za zivotinje, netko prije je spomenuo da se niti jedna udruga za zastitu zivotinja nije oglasila o toj temi a cinjenica je da se dim cigarete duze zadrzava u krznu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Pušiona
wyks kaže...

nije mi jasno kako nitko osim mbakse ne vidi  opasnost od roditelja koji puse pred djecom.

Roditelji koji puše pred djecom su blago rečeno kreteni kojima je vlastita ovisnost ispred svega, pa čak i ispred vlastite djece. Tako se i narkomani u zadnjoj fazi bodu na cesti (jer im je bitna samo droga), a narkomanke uzimaju heroin čak i u trudnoći (iz istog razloga). To je isti mentalni sklop.

16 godina
odjavljen
Vortac kaže...
wyks kaže...

Roditelji koji puše pred djecom su blago rečeno kreteni kojima je vlastita ovisnost ispred svega, pa čak i ispred vlastite djece. Tako se i narkomani u zadnjoj fazi bodu na cesti (jer im je bitna samo droga), a narkomanke uzimaju heroin čak i u trudnoći (iz istog razloga). To je isti mentalni sklop.

fak, moja mama je pusila cigarete kad sam bio mali i sva sreca sto nije presla na horse!

nekima su cigarete uzitak nekima ovisnost, meni vise uzitak nego ovisnost (motam golden virginiu)! kava ili pivo bez cigarte je za mene smrt! 

ko hoce neka pusi tamo gdje smije i gdje mu niko nece drzat prodike. ali treba naravno postovat i nepusace! manji kafici, kavane, taverne, konobe bez cigaretnog dima!? pa to je kao da si dosao u ambulantu!

taj dim ima neku svoju draz u takvim mjestima!

JESUS SAVES!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2010 11:01 (skank666).
17 godina
moderator
Deus ex machina kaže...

Ono o cemu raspravljamo ovdje je duhan koji se proizvodi na ogromne kolicine i prodaje na veliko, barem sam ja to tako shvatio. Koliko ja znam iz urbanog ucenja, taj duhan se kupa u katranu i nikotinu i jos 100tinjak drugih otrova samo da bi pojacao stvaranje ovisnosti kod onih koji ga uzivaju.

Duhan kao biljka sam po sebi sadrzava nikotin. No, dodaju jos nikotina kako bi izazvali tezu ovisnost. Uglavnom, cigarete koje se proizvode i konzumiraju danas nisu iste one cigarete koje su se proizvodile i konzumirale prije deset ili dvadeset godina. Ove danasnje imaju daleko vise raznih aditiva, adiktivnije su i otrovnije. I meni osobno danasnje cigarete imaju gori smrad i daleko teze ih podnosim.

Deus ex machina kaže...
Pitanje je, da li su iste price vrijedile i onda kad su duhan tek otkrili

Nemam pojma, no kad si se vec vratio na pocetak - na umu treba imati jednu stvar - ljudi su prije vjerojatno pusili primarno iz gusta - nit su cigarete imale toliko nikotina, niti ih je bilo u takvom izobilju. Danas puse jer su ovisni. Prije se duhan gustao, danas se zlorabi. To mi je analogno onome sto se dogadja s alkoholom (ali jos gore - jer zbog cigaretnog dima ispasaju i oni koji ga ne zele konzumirati). Imas ljude koji ce popiti casu vina ili piva jednom-dvaput tjedno i imas ljude koji ce popititi dvije-tri litre svaki dan. Ono prvo je gustanje, ovo drugo je zlouporaba.

I sad pazi licemjerje - ove druge ce ljudi osudjivati - alkosi, pijanci - a za one prve, dakle pusace koji truju sve ljude oko sebe, za njihova prava ce se boriti! Za prava da im se i dalje omoguci njihova ovisnost i trovanje ni krivih ni duznih!

skank666 kaže...

nekima su cigarete uzitak nekima ovisnost, meni vise uzitak nego ovisnost (motam golden virginiu)! kava ili pivo bez cigarte je za menesmrt!

LOL! Prva i druga recenica ti se nekako pobijaju... Namigiva

16 godina
odjavljen
Pušiona

pa da, ne mogu popit kavu a da ne zapalim, ili pivo, bez cigarete to nije to (za mene)! ali zato na poslu ili kad sam doma na cigaretu (u mom slucaju smotuljak) niti i ne pomislim, to sam htjeo reci.

JESUS SAVES!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pušiona

Zašto se ponekad ne isplati svađati s pušačima:

Dr. Mark Weiser i njegove kolege iz izraelskog medicinskog centra Sheba otkrili su da mladići koji puše kutiju cigareta na dan imaju u prosjeku za 7.5 bodova niži IQ od nepušača. Rezultati njihova istraživanja objavljeni su u američkom medicinskom časopisu "Addiction".
Kako bi bolje razumjeli povezanosti pušenja i kvocijenta inteligencije, znanstvenici su ispitivanju podvrgli 20 tisuća izraelskih ročnika. U skupini nije bilo ljudi s psihičkim bolestima jer takvima služenje u izraelskoj vojsci nije dopušteno.
Među ispitanicima bilo je 68 posto nepušača, 28 posto pušača i četiri posto bivših pušača.
Ustanovljeno je da su pušači imali znatno niži IQ od nepušača, čak i kada su iz ispitivanja isključeni čimbenici socioekonomskog statusa i prethodnog formalnog obrazovanja. 
Prosječan IQ nepušača bio je 101, a pušača 94. Kvocijent je polako padao s količinom popušenih cigareta, pa je tako bio 98 u onih koji puše do pet cigareta na dan, a 90 u onih koji popuše kutiju i više.
U istraživanju je sudjelovalo i 70 parova braće od kojih je jedan bio pušač, a drugi ne. I u tim je slučajevima utvrđeno da brat nepušač ima veći IQ od pušača.
Izraelski su znanstvenici na osnovu tih rezultata zaključili da je vjerojatnije da će osobe s nižim kvocijentom inteligencije prije posegnuti za cigaretom nego da pušenje ljude čini glupljima.

Nepušači su pametniji od pušača?

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2010 10:07 (klimama).

1 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
klimama kaže...

Kvocijent je polako padao s količinom popušenih cigareta, pa je tako bio 98 u onih koji puše do pet cigareta na dan, a 90 u onih koji popuše kutiju i više.

Izraelski su znanstvenici na osnovu tih rezultata zaključili da je vjerojatnije da će osobe s nižim kvocijentom inteligencije prije posegnuti za cigaretom nego da pušenje ljude čini glupljima.

Majko mila, koja hrpa kretenizama..

Znanstvenici su zaključili da kvocijent inteligencije pada s svakom popušenom cigaretom, ali je zaključak da pušenje ne čini ljude glupljima. Tko se tu napušio i čega?

Čekaj malo, ili pada IQ pušenjem ili ne??!!?

Totalno pretenciozno i glupo složen tekst, pa je vjerojatno autor dugogodišnji pušač, kad mu je IQ tako malen.. Samo ne znam što je onaj koji koristi takav tekst u bilo koji svrhu, pušač sigurno nije, valjda sucker..

15 godina
neaktivan
Pušiona

pušenje bi trebalo kažnjavati smrtnom kaznom.Ionako se ubijate dok pušite,ovako če iči bržeBelji se

imam 22 godine

2 14 hvala 0
17 godina
neaktivan
bed kaže...
klimama kaže...

Kvocijent je polako padao s količinom popušenih cigareta, pa je tako bio 98 u onih koji puše do pet cigareta na dan, a 90 u onih koji popuše kutiju i više.

Majko mila, koja hrpa kretenizama..

Znanstvenici su zaključili da kvocijent inteligencije pada s svakom popušenom cigaretom, ali je zaključak da pušenje ne čini ljude glupljima. Tko se tu napušio i čega?

Čekaj malo, ili pada IQ pušenjem ili ne??!!?

Totalno pretenciozno i glupo složen tekst, pa je vjerojatno autor dugogodišnji pušač, kad mu je IQ tako malen.. Samo ne znam što je onaj koji koristi takav tekst u bilo koji svrhu, pušač sigurno nije, valjda sucker..

Nepušači su razumjeli što se time htjelo reći, ali budući da je istraživanje pokazalo da pušači možda trebaju dodatno pojašnjenje:-):

Istraživanje je pokazalo da ročnici koji puše cigarete imaju niži IQ od onih koji ne puše.

IQ nije pao zbog pušenja cigareta, nego što čovjek ima niži IQ to je vjerojatnije da će postati pušač i da će pušiti više cigareta dnevno.

Vrijedi i suprotno: što netko ima viši IQ to je vjerojatnije da će ostati nepušač, a ako i postane pušač, pušit će manje cigareta dnevno od osobe s nižim IQ.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2010 13:48 (klimama).
16 godina
neaktivan
Pušiona

urbi et orbi:pušači su bolji ljudi od nepušača,manje isključivi,tolerantniji,duhovitiji  i sveusvemu interesantniji od ortodoksnih protivnika pušenja..
svaka isključivost, pa tako i ona vezana uz radikalni napad na pušače je gotovo klinički patološka ,i stavljam je na dušu i preispitivanje onih koji joj podliježu..

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2010 0:35 (seneka).
Moj PC  
5 3 hvala 0
17 godina
klimama kaže...

Dr. Mark Weiser i njegove kolege iz izraelskog medicinskog centra Sheba otkrili su ...

Hmmmm...

Edwin Powel Hubble, Thomas Alva Edison, Albert Einstein, Alexander Graham Bell, Robert Oppenheimer, Sigmund Freud, Hitchcock

EDIT:

i Virtuoso Namigiva

It's good to be smart - It's smarter to be good
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2010 1:59 (boxer).
17 godina
neaktivan
Pušiona

Stavi i mene na listu. Belji se

Pa ja u principu ne pijem, ali može jedna čašica.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
moderator
seneka kaže...

urbi et orbi:pušači su bolji ljudi od nepušača,manje isključivi,tolerantniji,duhovitiji  i sveusvemu interesantniji od ortodoksnih protivnika pušenja..

LOL! Hoces li pojasniti termin "ortodoksnih" u ovom kontekstu? Protivnici pusenja su upravo suprotni tome.

seneka kaže...

svaka isključivost, pa tako i ona vezana uz radikalni napad na pušače je gotovo klinički patološka ,i stavljam je na dušu i preispitivanje onih koji joj podliježu..

Tko tu koga napada? Nepusaci se samo brane od cigaretnog dima. Dakle, pusaci su ti koji radikalno napadaju i bore se za to da im trovanje i dalje zakonski bude dopusteno.

boxer kaže...
klimama kaže...

Dr. Mark Weiser i njegove kolege iz izraelskog medicinskog centra Sheba otkrili su ...

Hmmmm...

Edwin Powel Hubble, Thomas Alva Edison, Albert Einstein, Alexander Graham Bell, Robert Oppenheimer, Sigmund Freud, Hitchcock

I to bi trebalo dokazivati tocno sto? Cista logicka pogreska. Ili cak vise njih. Jel se tvrdi da su svi nepusaci pametniji od svih pusaca? Ili se tvrdi da su u prosjeku nepusaci inteligentniji od pusaca?

Istrazivanje o kojem je rijec zapravo me uopce ne iznenadjuje. Nekako si mislim da su inteligentniji ljudi opcenito - racionalniji. Zbog toga im se jedan takav isprazan cin poput povlacenja vruceg otrovnog dima moze ciniti besmislenim, a s obzirom na ono sto danas znamo o stetnosti cigaretnog dima (a sto se prije nije znalo, bar ne u javnosti, jer je bilo zataskavano) - i glupim. Takodjer, ne zele biti taoci duhanske industrije - oni ih radi vlastite zarade cine jos vecim ovisnicima, dodajuci vise nikotina u cigarete. Zamisli to - netko te truje i ti mu jos placas da te truje! Mozda i vise drze do sebe - ne zele prerano ostariti, imati pozutjele zube, nokte, smrditi, imati neugodan zadah, ne zele oboliti od kronicnih i/ili fatalnih bolesti zbog gluposti. Zele novac koji bi potrosili za cigarete iskoristiti na pametnije nacine. Pusenje je neracioalno. Inteligentniji ljudi su racionalniji. Treba samo zbrojiti dva i dva. Namigiva

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
seneka kaže...

LOL! Hoces li pojasniti termin "ortodoksnih" u ovom kontekstu? Protivnici pusenja su upravo suprotni tome.

ne mogu...došao sam doma s nekakvog tuluma gdje su mi čitavo vrijeme mačke skakale po glavi,pun dlaka al sam sve to stoički odtrpio,a vani di se pušilo(jer unutra se jasno ne smije) ništa od smirtinga,već me svaki put davila neka dosadna ženska s kojom sam pušio..
pa sam eto takav ljut i napisao tu  provokaciju..

no šalu na stranu,svaka isključivost mi je strana i neprihvatljiva pa tako i tvoja, i još nekih kolega forumaša po pitanju pušenja..

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2010 9:00 (seneka).
17 godina
neaktivan
Pušiona

Ne radi se u ovoj temi o tome jesu li pametniji pušači ili nepušači. Ja mislim da ne možeš tvrdit da te netko napada dimom, ako si ti svojevoljno otišao u taj kafić, to je kao da odeš negdje na cajke, i onda se buniš zato što puštaju cajke, a dobro si znao i prije nego što si krenuo da će biti tako.

Moj PC  
3 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
boxer kaže...

Hmmmm...

EDIT:

i Virtuoso Namigiva

Hajde, stavi neke fotografije u boji, a ne ove od ljudi koji su živjeli u crno-bijelo vrijeme.

Štos je u tome da bogati i slavni vole dokazivati svoj status nečim što je nedostupno ili manje dostupno sirotinji, a u to vrijeme su to bile cigare. Onog trenutka kada je masovna proizvodnja toliko pojeftinila cigarete da su postale dostupne i najsiromašnijima, bogati i slavni su se prestali fotografirati s cigarom/cigaretom u ustima, jer više nisu mogli pomoću njih dokazivati svoj status.

Slična stvar je s npr. sunčanjem kod bijelaca. Dok se većina stanovništva bavila poljoprivredom, ideal bogatih je bio imati što bjelju kožu, pa su se čak mazali i kremama koje sadrže olovo, a sve kako bi bili što bljeđi. Na taj način su poručivali: „Gle, kako sam bogat – uopće ne moram izlaziti iz kuće na sunce, jer drugi kopaju za mene.“ Onog trenutka kada je većina počela raditi u zatvorenim prostorima, u tvornicama i uredima, ideal bogatih je bio imati preplanuli ten, jer su time poručivali: „ Toliko sam bogat da imam vremena za sunčanje – u tvornici drugi rade za mene.“

17 godina
neaktivan
Pušiona

Loosely vezano za bit ove teme ali ipak.

KLIKNI ME

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

KLIKNI ME

Ma ovo nema veze niti s pušenjem (osim aludiranja na ono bezobrazno) niti o štetnosti pušenja.

Cilj  je vjerojatno bio izazvati šok ali je poanta promašena.

Inače ne kužim što je tu teško shvatiti. Temeljno ljudsko pravo je parvo na udisanje čitog zraka i ako netko pred mene dimi nešto što očito nije zrak (lol) i još je otrovno onda je to kršenje tog prava

17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

KLIKNI ME

Jeli to ortodoksna antipušačka kampanja ili je možda samo casual, onako bezveze? baš me zanima?

Ende Neu
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2010 14:01 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Istrazivanje o kojem je rijec zapravo me uopce ne iznenadjuje. Nekako si mislim da su inteligentniji ljudi opcenito - racionalniji. Zbog toga im se jedan takav isprazan cin poput povlacenja vruceg otrovnog dima moze ciniti besmislenim, a s obzirom na ono sto danas znamo o stetnosti cigaretnog dima (a sto se prije nije znalo, bar ne u javnosti, jer je bilo zataskavano) - i glupim. Takodjer, ne zele biti taoci duhanske industrije - oni ih radi vlastite zarade cine jos vecim ovisnicima, dodajuci vise nikotina u cigarete. Zamisli to - netko te truje i ti mu jos placas da te truje! Mozda i vise drze do sebe - ne zele prerano ostariti, imati pozutjele zube, nokte, smrditi, imati neugodan zadah, ne zele oboliti od kronicnih i/ili fatalnih bolesti zbog gluposti. Zele novac koji bi potrosili za cigarete iskoristiti na pametnije nacine. Pusenje je neracioalno. Inteligentniji ljudi su racionalniji. Treba samo zbrojiti dva i dva. Namigiva

Nekako si mislim da su inteligentniji ljudi općenito - racionalniji. Zbog toga im se jedan takav čin poput prekomjernog unošenja hrane može učiniti besmislenim, a s obzirom na ono što danas znamo o štetnosti prekomjerne težine - i glupim. Također, ne žele biti taoci prehrambene industrije - oni ih radi vlastite zarade čine još većim ovisnicima, dodajući još više šećera, soli i aditiva u prehrambene proizvode. Zamisli to - netko te truje i ti mu još plaćaš da te truje! Možda i više drže do sebe - ne žele prerano umrijeti, imati visoki tlak, srčane bolesti, dijabetes, ne žele oboliti od kroničnih i/ili fatalnih bolesti zbog gluposti. Žele novac koji bi potrošili na višak hrane iskoristiti na pametnije načine. Prekomjerno unošenje hrane je neracionalno. Inteligentniji ljudi su racionalniji. Debeli su glupi, treba zbrojiti samo dva i dva.

Da, i sa svakom popušenom cigaretom ti opada IQ, prosto nevjerojatno koja hrpa gluposti.. (to je valjda ekonomska računica pameti)

mbaksa kaže...

Tko tu koga napada? Nepusaci se samo brane od cigaretnog dima. Dakle, pusaci su ti koji radikalno napadaju i bore se za to da im trovanje i dalje zakonski bude dopusteno.

Nepušači pušače. A pušči imaju i imati će pravo pušiti, zakonsko ograničenje je samo na javne zatvorene prostore.

mbaksa kaže...

Evo ja ću, to si ti.. To su oni koji se ne mogu pomiriti niti s idejom da bilo tko, bilo gdje puši, pa i tamo gdje truje samo sebe. To su oni koji bi da uhvate zlatnu ribicu i da im ispuni jednu želju, izabrali svijet bez cigarete..

I sve ne znam šta je gluplje, ovakva šatro istraživanja gdje su zaključci kontradiktorni, ili kad netko to shvati ozbiljno. Sad su pušači glupi, a pretpostavljam da će za par godina biti pedofili i teroristi kako to ide..

klimama kaže...

Hajde, stavi neke fotografije u boji, a ne ove od ljudi koji su živjeli u crno-bijelo vrijeme.

Mada se u osnovi slažem s iznesenom teorijom, nije to razlog zašto se danas poznati ne slikaju s cigaretom, a ima ih vjeruj mi. Riječ je samo do političke korektnosti. I nije zaokret nastao kad je proizvodnja pojeftinila, već krajem 80-tih, a do tad je proizvodnja od 50-tih bila više manje ista kao i danas.

17 godina
neaktivan
bed kaže...

Nekako si mislim da su inteligentniji ljudi općenito - racionalniji. Zbog toga im se jedan takav čin poput prekomjernog unošenja hrane može učiniti besmislenim, a s obzirom na ono što danas znamo o štetnosti prekomjerne težine - i glupim. Također, ne žele biti taoci prehrambene industrije - oni ih radi vlastite zarade čine još većim ovisnicima, dodajući još više šećera, soli i aditiva u prehrambene proizvode. Zamisli to - netko te truje i ti mu još plaćaš da te truje! Možda i više drže do sebe - ne žele prerano umrijeti, imati visoki tlak, srčane bolesti, dijabetes, ne žele oboliti od kroničnih i/ili fatalnih bolesti zbog gluposti. Žele novac koji bi potrošili na višak hrane iskoristiti na pametnije načine. Prekomjerno unošenje hrane je neracionalno. Inteligentniji ljudi su racionalniji. Debeli su glupi, treba zbrojiti samo dva i dva.

Prvo dali je itko sjedio pored tebe jeo i svako malo utrpao tebi u usta to sto jede??????

mbaksa kaže...

Nepušači pušače. A pušči imaju i imati će pravo pušiti, zakonsko ograničenje je samo na javne zatvorene prostore.

Mislim da ako netko u mom prostoru (ovo definiraj kako hoćeš) radi nešto što meni smeta dali je moje reakcija napad ili samoobrana?
mbaksa kaže...

Evo ja ću, to si ti.. To su oni koji se ne mogu pomiriti niti s idejom da bilo tko, bilo gdje puši, pa i tamo gdje truje samo sebe. To su oni koji bi da uhvate zlatnu ribicu i da im ispuni jednu želju, izabrali svijet bez cigarete..

Nisam još upoznao nekoga tko bi bio toliko zadrt protiv samo cigareta da bi mu svijet bez cigarete bila jedina želja ali upoznao sam puno ljudi koji žele braniti svoje pravo na svjež zrak.

Sad ćeš vjerojatno kao i većina pušača reći nešto u stilu "ako ti cigareta smeta makni se" ali tko tebi daje to pravo. Zašto se "ti" nebi maknuo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2010 15:42 (wyks).
16 godina
Pušiona

Prije nekoliko mjeseci postao sam temu sa naslovom "Novi zakon o pusenju". Pocelo je konkretno, a nastavilo se u istom stilu kao i ovdje. Mlacenje prazne slame. Totalno je apsurdno raspravljat tko se kome treba micat, jel smrdi ili ne smrdi. U zadnjih par godina ne bunarim po gradu pa ne znam dali se sto promjenilo, ali pocetkom 90-ih u Tkalci u Zg-u, na pocetku s lijeve strane bio se otvorio "Zdravljak". Nema pusenja, nema alkohola, nista stetnog za organizam, samo zdrava cuga. Zatvoril se u roku 2 mjeseca. Koja je poanta: nepusaci ce radje pljuvat po pusacima u stilu, joj sve smrdi, on me truje, uzas fuj. Ako imamo toliko sugradjana koji su ekoloski osvjesteni, zasto onda nema vise tih "Zdravljaka"??? Pa cemo imat birceve za pusace i birceve za nepusace. Vuk sit ovca cijela.

Ako je pusenje toliko stetno, zasto se onda napadaju pusaci a ne tvornice duhana (doduse kod nas je samo TDR). Nijedan zakon o pusenju ne spominje proizvodnju duhana, samo se napadaju pusaci. KAKO JADNO.

Ja kad idem s biciklom na posao i meni smeta ispusni dim pa ne skacem okolo po forumima i placem kak vani smrdi (btw. ameri su krajem prosle godine dokazali da ispusni dim iz automobila moze imati veze sa pobacajem, potrazit cu link pa cu ga postat ak nadjem).

Zalosno je sto je hrvatski narod odavno ostao bez m*da, i jedino gdje se moze vrsiti presing je na forumima i sa ekipom uz rostilj. Nikakve koristi od toga gospodo. Udarite na izvor, a ne na pritoke.

NMK su amateri prema ovakvim temama.

PS: Pusim od 1988g. a svake godine idem na sistematski (firma zahtjeva). Jedini problem koji mi je doktor nasao je to sto imam 105 kg (trebal bi imat 90). Tlak super, kolesterol u granicama, itd itd. Valjda je to zato jer idem s biciklom na posao, bavim se boxom, ronjenjem i dosta vremena provodim u prirodi bez obzira na vremenske prilike.

Probajte, siguran sam da ce vam se svidjeti...

A pusenje....popusili smo svi mi odavno...

Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
moderator
seneka kaže...
no šalu na stranu,svaka isključivost mi je strana i neprihvatljiva pa tako i tvoja, i još nekih kolega forumaša po pitanju pušenja..

Iskljucivost u kom smislu? Jesi li i ti jedan od onih iskljucivih koji misli da bi zabrana uriniranja na/u javnim prostorima trebala ostati? Zasto covjek ne bi urinirao gdje god hoce? Zasto si tako iskljuciv?

Ige kaže...

Ja mislim da ne možeš tvrdit da te netko napada dimom, ako si ti svojevoljno otišao u taj kafić, to je kao da odeš negdje na cajke, i onda se buniš zato što puštaju cajke, a dobro si znao i prije nego što si krenuo da će biti tako.

"Svojevoljnost" je tu upitna. Sto kad se nalazis s prijateljem/icom koji/a pusi? Usto, zasto bi se ti morao odricati Ustavom jamcenog prava da te se ne truje? Ili, otkud ikome pravo da mi ogranicava slobodu kretanja? Pusaci mogu biti u javnom prostoru bez da puse i sve pet - nicija prava se ne krse.

Dalje, po kojoj logici usporedjujes cajke i cigaretni dim? Nema logike.

bed kaže...

Nemoj ovo pretvarati u temu o debljini. Razlike izmedju pusenja i debljine su tolike da paralele u ovom smislu ne mozes povlaciti (prekomjerni unos hrane nije jedini faktor debljine). O debljini mozemo raspravljati na nekoj drugoj temi - nemam nista protiv, dapace - grozno mi je vidjeti sto ljudi rade od sebe, a u isto vrijeme u velikom dijelu svijeta ljudi umiru od gladi.

bed kaže...
Da, i sa svakom popušenom cigaretom ti opada IQ, prosto nevjerojatno koja hrpa gluposti.. (to je valjda ekonomska računica pameti)

Hoces li objasniti odakle ti takva insinuacija?

bed kaže...
mbaksa kaže...

Na koji to nacin nepusaci napadaju pusace, a da to ujedno nije obrana od cigaretnog dima? Belji se

Nitko pusacima ne brani da puse - nepusaci samo ne zele da ih pusaci truju i usmrdjuju. Stop teroru!

bed kaže...
mbaksa kaže...

Evo ja ću, to si ti.. To su oni koji se ne mogu pomiriti niti s idejom da bilo tko, bilo gdje puši, pa i tamo gdje truje samo sebe.

Ne znam koji su to. Mozes li biti malo precizniji? Cini mi se da govoris o ljudima kakvi ne postoje. Usput receno, zamolio bih te da uzmes rjecnik u ruke i pogledas sto znaci rijec "ortodoksan".

bed kaže...

I sve ne znam šta je gluplje, ovakva šatro istraživanja gdje su zaključci kontradiktorni, ili kad netko to shvati ozbiljno. Sad su pušači glupi, a pretpostavljam da će za par godina biti pedofili i teroristi kako to ide..

Sve si pogresno shvatio. Klimama ti je lijepo u svom postu objasnio kakvi su zakljucci. Nitko ne kaze da su pusaci glupi. Stvar je u tome da sto je covjek manje inteligentan, to je veca vjerojatnost da ce biti pusac. Ili vjernik, recimo. To ne znaci da nema glupih nepusaca ili nevjernika ili pametnih pusaca ili vjernika. Ima ih jako puno.

Srednji kaže...

U zadnjih par godina ne bunarim po gradu pa ne znam dali se sto promjenilo, ali pocetkom 90-ih u Tkalci u Zg-u, na pocetku s lijeve strane bio se otvorio "Zdravljak". Nema pusenja, nema alkohola, nista stetnog za organizam, samo zdrava cuga. Zatvoril se u roku 2 mjeseca. Koja je poanta: nepusaci ce radje pljuvat po pusacima u stilu, joj sve smrdi, on me truje, uzas fuj. Ako imamo toliko sugradjana koji su ekoloski osvjesteni, zasto onda nema vise tih "Zdravljaka"??? Pa cemo imat birceve za pusace i birceve za nepusace. Vuk sit ovca cijela.

Prema ovome sto si napisao, postavlja se pitanje sto je taj zdravljak uopce nudio! Eh, da je imao kolace i sladoled... Namigiva Situaciju predstavljas onakvom kakva nije - to sto netko nije pusac, ne znaci da je opsjednut zdravljem.

Takodjer, jedan od mogucih faktora je to sto jedan pusac odvuce vise nepusaca u neku pusionu. Tesko drustvo u kojem ima pusaca nagovoriti da se izadje u prostor u kojem pusenje nije dozvoljeno. Mnogo puta provjereno u praksi. Cak ima i situacija da ti prijatelji zaprijete da ti nece doci na proslavu rodjendana, jer se u stanu ne pusi.

Srednji kaže...
 Ako je pusenje toliko stetno, zasto se onda napadaju pusaci a ne tvornice duhana (doduse kod nas je samo TDR). Nijedan zakon o pusenju ne spominje proizvodnju duhana, samo se napadaju pusaci. KAKO JADNO.

E, oprosti, ali ne napadaju se pusaci, nego se napada pusenje u zatvorenim javnim prostorima i prodaja duhanskih proizvoda maloljetnicima

Srednji kaže...

Ja kad idem s biciklom na posao i meni smeta ispusni dim pa ne skacem okolo po forumima i placem kak vani smrdi (btw. ameri su krajem prosle godine dokazali da ispusni dim iz automobila moze imati veze sa pobacajem, potrazit cu link pa cu ga postat ak nadjem).

Slobodan si otvoriti temu o stetnosti/smrdljivosti automobilskog ispuha - ovdje je to off-topic. A i takva argumentacija je pogresna - ne mozes jednom losom stvari argumentirati drugu. Vec sam to bezbroj puta napominjao.

Srednji kaže...

PS: Pusim od 1988g. a svake godine idem na sistematski (firma zahtjeva). Jedini problem koji mi je doktor nasao je to sto imam 105 kg (trebal bi imat 90). Tlak super, kolesterol u granicama, itd itd. Valjda je to zato jer idem s biciklom na posao, bavim se boxom, ronjenjem i dosta vremena provodim u prirodi bez obzira na vremenske prilike.

Eh, jos da ne pusis - gdje bi ti bio kraj! Namigiva

16 godina

Srednji kaže...

Eh, jos da ne pusis - gdje bi ti bio kraj! Namigiva

Odgovoril bum ti samo na ovo jer je stvarno bezpredmetno prepirat se o koristenju legalnog proizvoda....da ne pusim vec bi vjerojatno bio odavno mrtav Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2010 19:06 (Srednji).
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Nemoj ovo pretvarati u temu o debljini.

Nisi shvatio, prepisao sam od riječi do riječi tvoj prijašnji post, samo sam umjesto cigareta ubacio prekomjerna težina. I odmah ti ne paše smisao te nakaradne teze koju zastupaš. Dakle, manjak inteligencije se ne očituje niti debljinom, a niti pušenjem, a još manje možeš zaključiti ako zbrojiš dva i dva, da su pušači ili debeli glupi..

mbaksa kaže...
 Usput receno, zamolio bih te da uzmes rjecnik u ruke i pogledas sto znaci rijec "ortodoksan".

Ortodoksan u nereligijskom smislu; tvrdokoran, netko tko se drži primarnog načela. Ti vidiš razlog da ta riječ ne paše u tu rečenicu ili je ne razumiješ?

mbaksa kaže...
bed kaže...

Pa sam si komentirao to 'istraživanje' i složio se s iznešenim, pa nije valjda da nisi pročitao?

Evo ti c/p:

Prosječan IQ nepušača bio je 101, a pušača 94. Kvocijent je polako padao s količinom popušenih cigareta, pa je tako bio 98 u onih koji puše do pet cigareta na dan, a 90 u onih koji popuše kutiju i više.

Možda insinuiram??

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Takodjer, jedan od mogucih faktora je to sto jedan pusac odvuce vise nepusaca u neku pusionu. Tesko drustvo u kojem ima pusaca nagovoriti da se izadje u prostor u kojem pusenje nije dozvoljeno. Mnogo puta provjereno u praksi. Cak ima i situacija da ti prijatelji zaprijete da ti nece doci na proslavu rodjendana, jer se u stanu ne pusi.

Ovo je velika istina. U mojem drustvu rjetko se kad desilo da smo na faksu otišli u kafić u kojem je zabranjeno pušenje.

Veoma su rijetki slučajevi kada su pušači izašli u susret nepušačima i takav stav se vidi i u večini komntara u ovoj temi.

Uvijek isti argument kao ako ti dim smeta makni se.

Koji je vama pušačima ???

TKo vam je dao pravo na takvo u najmanju ruku bezobrazno ponašanje.

I sad smo mi ostali ortodoksni, zadrti, tvrdoglavi i bezumni jer smo se jednom u povijesti čovječanstva zabranilo dimljenje na javnom prostoru.

@Bed

argumenti su ti jadni i nisu dostojni ozbiljne rasprave

17 godina
moderator
bed kaže...
mbaksa kaže...
bed kaže...

Pa sam si komentirao to 'istraživanje' i složio se s iznešenim, pa nije valjda da nisi pročitao?

Evo ti c/p:

Možda insinuiram??

Jel se ti to salis? Ili nas za*ebavas, tj. trolas? U kontekstu teksta to znaci da sto covjek ima nizu inteligenciju, to je vjerojatnije da ce pusiti vise cigareta. A ne da ti sa svakom popusenom cigaretom opada IQ! Daj molim te ukljuci mozak kad citas tekstove.

17 godina
neaktivan

Srednji kaže...

pocetkom 90-ih u Tkalci u Zg-u, na pocetku s lijeve strane bio se otvorio "Zdravljak". Nema pusenja, nema alkohola, nista stetnog za organizam, samo zdrava cuga. Zatvoril se u roku 2 mjeseca. Koja je poanta: nepusaci ce radje pljuvat po pusacima u stilu, joj sve smrdi, on me truje, uzas fuj. Ako imamo toliko sugradjana koji su ekoloski osvjesteni, zasto onda nema vise tih "Zdravljaka"???

U Amsterdamu takvi kafić se zove coffeshop Smijeh

wyks kaže...
mbaksa kaže...

Ovo je velika istina. U mojem drustvu rjetko se kad desilo da smo na faksu otišli u kafić u kojem je zabranjeno pušenje.

Veoma su rijetki slučajevi kada su pušači izašli u susret nepušačima i takav stav se vidi i u večini komntara u ovoj temi.

Uvijek isti argument kao ako ti dim smeta makni se.

Koji je vama pušačima ???

TKo vam je dao pravo na takvo u najmanju ruku bezobrazno ponašanje.

I sad smo mi ostali ortodoksni, zadrti, tvrdoglavi i bezumni jer smo se jednom u povijesti čovječanstva zabranilo dimljenje na javnom prostoru.

@Bed

argumenti su ti jadni i nisu dostojni ozbiljne rasprave

Ovo sa žalošću potvrđujem (to da se pušači često ponašaju kao seronje i to da su Bedi argumenti jadni).

Imaš npr. društvo od 5 ljudi od kojih 4 nepušaća i onda ovaj jedan pušač terorizira ostale i zadaje svoje uvijete.
Neki i gladuju pa opet bi rađe kupili cigare nego hranu. Pušenje je sebičnost, bolest i ovisnost, zato ljudi nemojte pisat budalaštine kako bi se opravdali nego pođite se liječit.

A najjači su mi odgovri od pušača kao da oni nisu bolesni ni ovisni, nego da oni jednostavno uživaju u pušenju i tom toksičnom smradu. Toliko uživaju u tome da im je to bitniije od hrane i prijatelja.

Konzolitis - destroying games since PS 2
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2010 3:16 (Tony).
17 godina
neaktivan
Tony kaže...

Srednji kaže...

pocetkom 90-ih u Tkalci u Zg-u, na pocetku s lijeve strane bio se otvorio "Zdravljak". Nema pusenja, nema alkohola, nista stetnog za organizam, samo zdrava cuga. Zatvoril se u roku 2 mjeseca. Koja je poanta: nepusaci ce radje pljuvat po pusacima u stilu, joj sve smrdi, on me truje, uzas fuj. Ako imamo toliko sugradjana koji su ekoloski osvjesteni, zasto onda nema vise tih "Zdravljaka"???

U Amsterdamu takvi kafić se zove coffeshopSmijeh

Ovo sa žalošću potvrđujem (to da se pušači često ponašaju kao seronje i to da su Bedi argumenti jadni).

Imaš npr. društvo od 5 ljudi od kojih 4 nepušaća i onda ovaj jedan pušač terorizira ostale i zadaje svoje uvijete.
Neki i gladuju pa opet bi rađe kupili cigare nego hranu. Pušenje je sebičnost, bolest i ovisnost, zato ljudi nemojte pisat budalaštine kako bi se opravdali nego pođite se liječit.

A najjači su mi odgovri od pušača kao da oni nisu bolesni ni ovisni, nego da oni jednostavno uživaju u pušenju i tom toksičnom smradu. Toliko uživaju u tome da im je to bitniije od hrane i prijatelja.

Ovi coffeshopovi su normala u cijelom civiliziranom svijetu.

Starbucks hello. (slažem se s tobom samo da nabijem ovima koji misle da ce kafići bez cigareta propasti)

Ali kod nas je ugostiteljstvu situacija takva da se na istom mjestu možeš napiti žuje, popiti dom prignon, pojest čevape s kavijrom na meksički s tajlandskim umakom na pizzi.

i onda zapalit cigaru i pojest kremšnitu.I normalno da jedan takav čovjek uleti u zdravljak i očekuje baš sve to.

Restorani u svijetu i uspjevaju baš na tim kategorizacijama (meksički, kineski, riblji, odresci, pizza, slastičarna bez alkohola...)

I onda se desi da na 20 metara obale imaš fini restoran koji mora smanjivati cijene jer pečenjara pokraj njega nudi bijelu ribu i zamrznuti jastog.

I kad ste vidjeli da se vani u nekom skupom restoranu puši. Uvijek postoji bar u kojem je dozvoljeno pušenje i strogo je odvojeno od prostora gdje se jede.

8 od 10 mlađih pušača radi baš ovo poboldano. pogotovo studoši

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2010 12:48 (wyks).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice