Ja sam za spocking!

poruka: 72
|
čitano: 19.058
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ja sam za spocking!".
16 godina
neaktivan
Ja sam za spocking!

Pa što je nisi izmislio? Izmislite neku napredniju verziju uz svu ovu današnju tehniku kojoj korijen leži u njegovim izumima.

Nemojte pljuvati po boljem od sebe koji je čovječanstvu dao više od vas u svakom slučaju. :p

0 6 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Ja sam za spocking!
Oldy kaže...

Pa što je nisi izmislio? Izmislite neku napredniju verziju uz svu ovu današnju tehniku kojoj korijen leži u njegovim izumima.

Nemojte pljuvati po boljem od sebe koji je čovječanstvu dao više od vas u svakom slučaju. :p

Pljuvati? Čovječe jel ti sebe slušaš?

Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan
Ja sam za spocking!

Slušam, slušam Tesla je lud, Tesla je vakav nakav. Pa brate mili budite i vi ludi pa izmislite bar pola toga kao on. 

0 5 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Slušam, slušam Tesla je lud, Tesla je vakav nakav. Pa brate mili budite i vi ludi pa izmislite bar pola toga kao on. 

Ti se fanatično držiš one "o mrtvima sve najbolje". Nitko ne osporava njegove zasluge ali zašto bi to nekoga spriječilo da kaže da je bio lud u posljednim danima života?

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
16 godina
neaktivan
Ja sam za spocking!

Je da. Svi stari ljudi su ludi. Najbolje se objesiti mlad i uopće ne ostariti.

Sukus svega napisanoga. Lijepi pozdrav draga nacijo. 

0 4 hvala 0
14 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
Oldy kaže...

Ti se fanatično držiš one "o mrtvima sve najbolje". Nitko ne osporava njegove zasluge ali zašto bi to nekoga spriječilo da kaže da je bio lud u posljednim danima života?

Tesla je od rodjenja bio cudak (iz percepcije prosjecnog covjeka koji sebe smatra normalnim). Svoja dostignuca opisivao je kao nesto sto su mu rekli glasovi u glavi a on samo prenio u stvarnost. Takve retorike nije se libio ni na znanstvenim skupovima pa su ga ludjakom smatrali cijeli njegov zivot. Ako cemo to ludilo smatrati mentalnom bolescu onda je besmisleno odvajati njegovu kreativnu fazu i fazu prije smrti. Ne zasluzuje biti na novcanici zato jer je pred smrt bio bolestan (lud)? Zar je bolest nesto sto umanjuje ljudsku vrijednost ili znanstvena dostignuca? Dvostruki standardi. Isto ludilo koje nam je donijelo izmjenicnu struju hranilo je i tog goluba. Ludilo ljudi koji se okupljaju maskirani u izmisljene likove i saraju po novcanicama je bas cool.

Nista i nitko nije savrsen. Ljudi koji su svojim zivotom postigli da se na spomen njihovog imena prvo sjetimo vrlina pa tek onda mana zasluzuju biti zapamceni. Kad vidim onaj brodic na novcanici vise mi mana pada na pamet nego kad vidim Teslu. Kad cujem rijec "trekkiji" prvo sto mi padne na pamet je - debili.

17 godina
BlueMax kaže...
Kad cujem rijec "trekkiji" prvo sto mi padne na pamet je - debili.

Jesi pomislio da je možda problem u tebi? 

http://www.businessinsider.com/neil-degrasse-tyson-star-trek-2013-5

Usput, ako ne možeš normalno raspravljati, suzdrži se od sudjelovanja u raspravi. 

This space for rent!
17 godina
Oldy kaže...

Dobro onda Tesla je lud ali da nije njega bilo sada bi uštekali net u guicu i ovo pisali. 

A i tv i radio i radar...... Pa i ovaj moj mobilni net bez radio valova nula bodova. 

A taj dotični  Luke Skywalker je veliki izumitelj koji je izumio ništa. 

Drago moj imam skoro 44 u guici  a tebi je Teslin izum osnova da zaradiš svoj kruh svagdašnji jer da nema struje svi ti kompjuteri i internet su k... od ovce i onda ideš omalovažavati jednog Teslu?

Svaka čast za to treba imati muda.

A što si ti tolko opsjednut nečijim godinama? Pored toga, Potpuno ne shvaćaš stav autora. 

Tko je rekao da su likovi iz bajki stripova i serija nešto izumili? Ne predlaže ih zato

za novčanice. Tesla je bio dobar inžinjer, ali dali bi stvarno čitav svijet stojao na mjestu

bez njega? Računala koja parafraziraš, osim toga, rade na istosmjernu struju. Konkretno

ovaj tablet s kojeg tipkam, na bateriju. Ne umanjujem teslin inžinjerski genij, dapače,

završio sam srednju školu njegova imena. Ali ovo što je drago spomenuo, još je vrh

ledenjaka, tesla je imao doista poprilično "neprikladnih" osobina koje svi prešućuju. 

Posebno u ovim krajevima. Ja bih na banknote stavljao prirodne, flora/fauna i geološko arhitektonske 

znakovitosti, a ulice bih, ako ne brojevima, označavao narodnim nazivima lokacija, koje

mnoge i imaju. U suprotnom, kako se koja vlast sjeti, mijenjaj osobnu.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina

Ideja je da ne trebamo idealizirati stvarne ljude, stvarati od njih idole, jer su oni uvijek - stvarni ljudi. Ne mogu se mjeriti s čistom idejom.

Izmišljeni likovi nisu stvarni ljudi i bliži su (ili čak posve poistovjećeni) s idealima koje cijenimo.

This space for rent!
14 godina
neaktivan
Drago kaže...

Ideja je da ne trebamo idealizirati stvarne ljude, stvarati od njih idole, jer su oni uvijek - stvarni ljudi. Ne mogu se mjeriti s čistom idejom.

Izmišljeni likovi nisu stvarni ljudi i bliži su (ili čak posve poistovjećeni) s idealima koje cijenimo.

Izmisljeni likovi takodjer imaju svoje mane i vrline. Onda se jos u njih projiciraju mane i vrline glumaca koji ih tumace pa tako na kraju dobijemo totalni kupus. Takodjer imaju razvoj licnosti pa kako stvarna osoba moze otici na kvasinu tako moze i izmisljeni lik. Sam si spomenuo Anakina. Sta bi bilo da je netko nakon epizode 1 odlucio nastampati brdo novcanica sa njegovim likom? Ko kaze da u nekoj od epizoda ST-a Spock nece pobiti cijelo covjecanstvo a Hulk se poceti hraniti malom djecom. Nekako mi se to cini vjerojatnije nego da ce Ivan Gundulic postati bad guy.

17 godina
Drago kaže...
PaleRider kaže...

Sviđaju mi se ove norveške, lijepe su.

Slažem se s ovim, bilo bi puno ljepše da su na novčanicama nekakve znamenitosti zemlje ili općenito nešto lijepo, a ne brkati političari, predsjednici i sl.,

a ako ćemo ljude, onda Einstein, Tesla, itd. Neki koji su napravili nešto za opće dobro, bez političkih motiva...

Kao što su ljudi već objasnili, Tesla je već bio na novčanicama Jugoslavije, ali općenito sam protiv stavljanja čak i velikana znanosti na novčanice, iz jednostavnog razloga jer su bili stvarni likovi, a stvarni likovi uvijek imaju i stvarne mane, a ne samo vrline. 

Tesla je, nesumnjivo bio velikan, ali je istodobno bi lud tip, zadnje godine života proveo je zaljubljen u golubicu koju je hranio u parku kraj svog hotela. Smatrao je da razgovara s Marsovcima, te da je Einstein i teorija relativnosti totalna glupost, da je brzina svjetlosti kao gornja maksimalna granica kojoj se tijela/informacije mogu kretati glupost i imao je mnogo betšit krejzi ideja koje i sada marginalci prihvaćaju. Zašto? Zato jer ih je zastupao Tesla, a kad si glup, tvoj idol ne može ni u čemu biti u krivu.

... 

Svi mi dosegnemo vrhunac u određenoj dobi života, a poslije toga je put prema dolje. To što je bio lud po meni nimalo ne umanjuje njegovu veličinu.

Ipak složio bi se sa tvojim stavom, baš zbog toga što mnogi ljudi idealiziraju ljude, a to je glupo, kao što si rekao.

Ja Teslu cijenim zbog pozitivnog utjecaja na mene i moj život, isto mogu reći za Einsteina i Darwina, ne smatram da su bili u pravu u svemu, naravno da nisu.

16 godina
neaktivan
Ja sam za spocking!

Tesla je bio lud u tom kontekstu što je nekima ovdje omogućio napredniji i lakši život a u odnosu na onaj koji je bio prije njega.

Da bi se oni koji nisu ništa izumili u svom životu našli puno godina kasnije s.at po njemu jer je eto lud što hrani goluba.

Dakle svi mi koji smo bacili komad kruha golubu ili vrapcu ili nahranili psa i mačku smo ludi jer eto ne trpamo sve samo u sebe.

Da je bilo tko drugi kasnije izumio to što je on i po tome nekome bi svejedno prali jer su to takvi ljudi. 

Ako je on imao razmišljanja i o brzini svjetlosti i da postoji i nešto brže ma koliko to glupo zvučalo on je svojim ostvarenjima u praksi dokazao da je kapacitet koji može pobiti i takve stvari. Uostalom u ono vrijeme sve što je radio je tada zvučalo glupo. 

Koliko je on toga tek odnio sa sobom u grob to samo Bog zna a vjerujem da ima toga puno. 

Hajde sada očekujem brdo TD-ova od sve velikih izumitelja današnjeg vremena. :p

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2015 17:34 (Oldy).

0 3 hvala 0
17 godina
odjavljen
Ja sam za spocking!

Trebalo bi oldy-ju i ostalim linuksašima opaliti po karton, provokacije su prešle razinu dobrog ukusa!

Freak Show Inc.

1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ja sam za spocking!

Nije nikakva provokacija sa moje strane niti sam nikada bio na linuxu već sam se ja našao isprovociran sa nekim napisima ovdje. 

Znači ako se ja ne slažem sa moderatorom u njegovim razmišljanjima tj. urednikom mene treba odmah kartonirati i izbaciti sa portala? Krasno razmišljanje iz vremena jednoumlja. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2015 17:38 (Oldy).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Oldy kaže...

Znači ako se ja ne slažem sa moderatorom u njegovim razmišljanjima tj. urednikom mene treba odmah kartonirati i izbaciti sa portala? Krasno razmišljanje iz vremena jednoumlja. 

Ne, nego prckaš sa Teslom bezveze... Čovjek je imao stvarnih mana za koje ti ne želiš ni čuti jer je bio sjajan izumitelj. Čim ti netko nešto za njega kaže ti odgovaraš sa "a zašto ti nisi izmislio ono što je on izmislio?". Brate misli, kao da smo u osnovnoj školi...

Kao MP argument clinic:

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2015 17:42 (Friday).
16 godina
neaktivan
Ja sam za spocking!

Svatko ima i mana pa i ja i ti. samo što smo mi ostvarili u životu ništa u odnosu na njega.

Tj. još konkretnije u vezi tehnike, napretka i dostignuća jer je ovo portal baš usko vezan za područje tehnike, tehnologije. 

0 0 hvala 0
17 godina
Ja sam za spocking!

Nije skroz offtopic, jer bi se moglo primjeniti na svaku ličnost na novčanici,
pa evo oldy, pauziraj si povremeno ako ti je prebrzo. Možda shvatiš što je pisac htio reći.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Ja sam za spocking!

Ima jedan mali problem glede spockinga danas. Kako sve rase u Star treku predstavljaju jednu ljudsku osobinu (klingonci - agresivnost, ferengiji - pohlepu itd) pojačanu "na 11", tako su Vulkanci predstavljali razum i logiku. I što je s njima napravljeno u ovom novom star trek filmu iz 2009-te? Cjeli planet Vulkan a s njim i svi Vulkanci dignut je u zrak. Čisto da se odmah na početku film prilagodi mlađim generacijama odnosno dobu gdje razum i logika više nisu potrebne a uskoro ni postojeće ljudske osobine. Od Vulkanaca preživi jedino Spock koji kroz film bude sveden na comic relief geeka koji uvjek pokušava predložiti nešto pametno i biva uredno odje*an, jer mladi keptn Kirk u novom filmu u svakoj situaciji uvjek odabire najrizičniju, najgluplju, "najviše šanse da ćemo izginuti" akciju kojom će najviše prekršiti prime directives.

Tako da ovi što spockaju su većinom starci razumonostalgičari neprilagođeni modernim vremenima :)

7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Visak kaže...

Postoje razlozi zašto se imena ulica i spomenici daju isključivo mrtvim ljudima, kao i što se beatifikacija radi posthumno. Prvi je da treba proći određeno vrijeme kako bi se s povijesne distance evaluirao nečiji značaj, a drugi jer mrtav čovjek ne može napraviti sranje i kompromitirati one koji su mu odali počast (vidi oduzimanje statusa počasnog građanina Srebrenice Bandiću). Imaginarni likovi ne zadovoljavaju drugi kriterij, jer nikad ne umiru, tj. uvijek netko ima autorska prava i može dopisivati nove epizode, u kojima je moguć obrat od uobičajenih vrijednosti tog lika. Za Starčevića bar znamo da više neće lupati nove gluposti. Zamislite recimo Zagora na hrvatskoj novčanici, a onda izađe epizoda u kojoj se on bori protiv Hrvata koji su prikazani kao žešći negativci.

Zato su najbolji za novčanice neki objekti,a ne ljudi ili likovi tj. osobnosti općenito.Upravo kao što je to Norveška napravila.Naravno mogu se i takvi objekti "demonizirati" npr. napad na blizance u New Yorku,bilokakva slika blizanaca danas budi loša sjećanja.Međutim konkretno kod takvih objekata su to iznimke koje su najrjeđe.

Oldy kaže...

Dobro onda Tesla je lud ali da nije njega bilo sada bi uštekali net u guicu i ovo pisali. 

A i tv i radio i radar...... Pa i ovaj moj mobilni net bez radio valova nula bodova. 

A taj dotični  Luke Skywalker je veliki izumitelj koji je izumio ništa. 

Drago moj imam skoro 44 u guici  a tebi je Teslin izum osnova da zaradiš svoj kruh svagdašnji jer da nema struje svi ti kompjuteri i internet su k... od ovce i onda ideš omalovažavati jednog Teslu?

Svaka čast za to treba imati muda.

Novinarstvo je postojalo i prije računala.Čak i prije štamparskog stroja su postojali kuriri koji su nepismenim kmetovima na glas čitali novine sa papirusa.

Friday kaže...
Oldy kaže...

Ti stvarno misliš da izmjeničnu struju ne bi nitko "izmislio" do kraja svijeta?

Istina,jedna teorija je da ako ti danas nešto propustiš izumit,da će za 4 godine neki čovjek iz Australije upravo istu stvar izumit.Pogotovo moderna znanost funkcionira više na principu inkrementalnoga doprinosa stotina znanstvenika izučenih i sa diplomom ali prosječne inteligencije,a ne na bljeskovima genijalaca.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
16 godina
Ja sam za spocking!

Uostalom, novčanice ionako treba ukinuti, svima čip u gujcu i nema straha od zaraze, porijeklo imovine se utvrdi za čas, itd. itd.

0 0 hvala 0
17 godina
Punti kaže...

Uostalom, novčanice ionako treba ukinuti, svima čip u gujcu i nema straha od zaraze, porijeklo imovine se utvrdi za čas, itd. itd.

Pa nije ti to bezveze. Bezgotovinsko plaćanje je postalo prevledavajući oblik,
opipljiv novac je postao polako samo simbol iza brojke, kao nekad zlatni polog.
Sad sa ovim prijenosinm fiskalnim blagajnama, i kumuce na placu ili šverceri na buvljaku
mogu uskoro prijeći na ne samo peglanje kartica, nego i NFC vrste plaćanja smartphoneima.
kako izgledaju veće novčanice u kasnom 21. stoljeću, znat će valjda samo numizmatičari:)
Mnogi zaboravljaju (ili ga uživo nisu vidjeli?) da je i euro lišen lokalnih 
zaslužnika, nego uglavnom (na novčanicama) ima arhitekturu i apstrakciju.
http://en.wikipedia.org/wiki/Euro#mediaviewer/File:Euro_Series_Banknotes.png

15 godina
neaktivan
Ja sam za spocking!

Mogli bi izdat specijalnu seriju, pa ju prodavat za duplu vrijednost.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ja sam za spocking!

Ima i tu bljeskova genijalaca koji koriste tablet na bateriju pa im struja ne treba. Samo je problem što kada se ta baterija isprazni.

Da postojalo je i novinarstvo prije ali ja to stvavljam u kontekst današnjeg vremena. Ma tko je izumio OP treba struju hoće, neće. 

p.s. Nikada nisam brijao na Zvjezdane staze ni u mladosti pa nikada niti neću.

Jesam na Bleka Stenu, Kapetana Mikija i Alan Forda recimo ali i to je ostalo u nekom sada već davnom vremenu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.3.2015 13:19 (Oldy).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Oldy kaže...

Ima i tu bljeskova genijalaca koji koriste tablet na bateriju pa im struja ne treba. Samo je problem što kada se ta baterija isprazni.

Još uvijek ti se Drago nije ispričao što je ružno govorio o Tesli?

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Da postojalo je i novinarstvo prije ali ja to stvavljam u kontekst današnjeg vremena. Ma tko je izumio OP treba struju hoće, neće. 

Jesam na Bleka Stenu, Kapetana Mikija i Alan Forda recimo ali i to je ostalo u nekom sada već davnom vremenu.

Čak i uz to nema primjene izmjenične struje koju istomsjerna nebi također mogla obavljati uz manju efikasnost,praktičnost i veći novčani ulog.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
16 godina
neaktivan
Friday kaže...
Oldy kaže...

Ne treba. Kada ja budem koristio Dragine izume kao on Tesline onda bude. A to bude nikada. :p

17 godina
Ja sam za spocking!

Tesla je bio genijalan znanstvenik, nije otkrio izmjeničnu struju nego, pronašao način kako da ju se iskoristi. Idealiziranje nekoga je naprosto glupo. Von Braun je bio genije aeronautike, a opet je prema nekim svjedočenjima bivših logoraša, osobno sudjelovao u izboru robovske radne snage. Drago je spomenuo Darwina. Drago je bio blag kad je rekao da je ovaj bio rasista. Ne da je bio rasista nego i licemjer koji je opisivao poplacije koje su tada živjele prvotnim načinom života kao divljacima, a baš u to doba kada je Darwin pisao i objavljivao vlastitu knjigu "Postanak vrsta putem prirodnog odabira ili očuvanje povlaštenih rasa u borbi za život", njegova zemlja je žarila i palila svijetom. Da samo spomenem godinu 1857. Godinu prije nego će objaviti navedenu knjigu. Britanija je ugušila pobunu u Indiji (1857-1858) i spalila na tisuće sela. Jako puno zločina i divljaštva za nekoga tko se smatra civiliziranim. I Mihajlo Pupin je smatrao izmjeničnu struju i neke Tesline izume (nažalost ne sjećam se više točno koje) bezveznim i zalagao se za istosmjernu struju, ali opet i Mihajlo Pupin dao je svoj doprinos znanosti.

Einstein, Tesla, Edison, Nobel, von Braun, Newton, Martin Luther King, Jr., Giordani Bruno, Gallileo, Salahudin itd. Svi su oni doprinijeli na pozitivnom i negativnom planu. Einstein je bio švaler kao i King Jr. Tesla nije podnosio stojednu pizdariju, od breskvi do toga da su mu tajnice morale biti obučene kako je on htio. Edison je bio nepopustljiv po pitanju istosmjerne struje, Nobel je opet jebavao mačku mater s dinamitom praveći se lud da će to spriječiti ratove. Salahudin je opet bio čudan na svoju ruku. I kada je imao priliku da napuni državnu blagajnu on to nije koristio, nego se držao danog obećanja. A znao je bogami i pobiti kišu zarobljenika, ali ni približno kao Franđi (tako su Arapi zvali Franke i sve koji su dolazili s područja koja nisu bila pod Bizantom).

Ideja Norveške mi se čini pravom, kao i prijedlog da se takvi "junaci" kao Spock stavljaju na novčanice, jer kako je Drago rekao: Ovi su znali što je dobro, a što je loše, od početka, što je vrlo bitno kada se postavljaju tobožnji kriteriji koje kao društvo želimo slijediti.. Izmišljeni velikani su jedini pravi velikani.

Daj mi svoj mozak na dva sata i više nikad nećeš biti isti
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Oldy kaže...

Mogu puniti bateriju tableta solarnim ćelijama. Ali zašto? Nemam ja ništa protiv Nikole Tesle. Samo znam da je bio čovjek a ne polubog, kao "drug tito".
Kad si toliko zapjenjen u tom glorificiranju, znaš li bez guglanja objasniti mjernu jedinicu koja ima njegov naziv?
Jer većina ljudi koji krenu tako gorljivo, nezna uživo niti objasniti ono po čemu su točno njihovi idoli uopće konkretno zaslužni.
Ja eto znam, jerbo sam, ponavljam pohađao elektroenergetiku i automatiku u Tesli 80tih. Doba prof. Tomića, Degena, Rajca.. sve mi urezali u temporal cortex.

Oldy kaže...
Friday kaže...
Oldy kaže...

Ne treba. Kada ja budem koristio Dragine izume kao on Tesline onda bude. A to bude nikada. :p

Koristiš Bug portal i forum. Dakle gost si i na Draginom području, pa tom analogijom možemo "kad ti napraviš svoj forum, onda..."

fredii kaže...

Ideja Norveške mi se čini pravom, kao i prijedlog da se takvi "junaci" kao Spock stavljaju na novčanice, jer kako je Drago rekao: Ovi su znali što je dobro, a što je loše, od početka, što je vrlo bitno kada se postavljaju tobožnji kriteriji koje kao društvo želimo slijediti.. Izmišljeni velikani su jedini pravi velikani.

...osim ako ne uzimamo izmišljene velikane poput Lokija, Svidrigalova, Darth Wadera, Normana Batesa, Skeletora, Moriartyja, ili Hellingena(da se dodvorim Oldyju koji je kao mlad pratio samo Zagora) :)

16 godina
neaktivan
Ja sam za spocking!

Ne možemo ići tom analogijom jer ovo nije Dragin forum a sve i da je malo bi mu vrijedio forum da nema nikoga na njemu. 

Btw Tesla je osmislio i preteću iskorištavanja solarne energije. 

Da kao mlad sam pratio i Zagora ali kvragu od kada sam primio svoj kruh u ruke nekako sam sve ozbiljniji i odrasliji. 

Ali sam naučio na ovoj temi da razum i logika polako umiru kako dolaze mlađe generacije pa se nekim stvarima više i ne čudim. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2015 16:41 (Oldy).

0 0 hvala 0
17 godina
Oldy kaže...

Ne možemo ići tom analogijom jer ovo nije Dragin forum a sve i da je malo bi mu vrijedio forum da nema nikoga na njemu. 

Btw Tesla je osmislio i preteću iskorištavanja solarne energije. 

Da kao mlad sam pratio i Zagora ali kvragu od kada sam primio svoj kruh u ruke nekako sam sve ozbiljniji i odrasliji. 

Ali sam naučio na ovoj temi da razum i logika polako umiru kako dolaze mlađe generacije pa se nekim stvarima više i ne čudim. 

Jooj daj, jesam ti rekao da sam završio elektrotehniku, čemu to trkeljanje... pa jesi lijen uopće kliknuti na wikipediju?
http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_solar_cellsako ti je naporno kliknuti, evo samo prvih par natuknica:
The photovoltaic effect was first observed by Alexandre-Edmond Becquerel in 1839.

................
Ja svoj kruh zarađujem valjda fakin 25 godina, nije to nikakav argument ni u ovoj ni ikojoj drugoj raspravi. Čemu stalno to prizivanje
životnog staža? Pa stariji sam od tebe, pa me sramota ako ikada u ikojem argumentiranju moram povlačiti *ebene godine. Kao sada.
Ima tu mladih/mlađih koji znanjem, talentom i specifičnim vještinama pojedu i mene  tebe za doručak. 
...............
p.s. Znam da je i ovaj post i dobar dio gornjih zreo za brisanje. Što mogu, povuklo me za jezik pa se krenem raspravljati s internetom.
da ne poberem baš karton, evo James Charles je umjetnik koji se proslavio crtanjem po novčanicama (dolara).
Par primjeraka u attachmentima, za spas od kartona:)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice