hebo ih metro i te aplikacije
ako je ovo istina da se žele distancirati od negativnog publiciteta, napravit će winse devetku po principu uključi-isključi metro sučelja, pa tko voli nek izvoli
Zbog cega je Osmica na zlom glasu?
Do sad najbrzi i najsigurniji Windowsi.
Zbog Metroa?? Toliko im je taj dizajn unistio prodaju??
Nemam pojma,ali imam osjecaj,kao da je WIN7 izasao prije 2 godine a kamoli 8mica.Dal se vama cini da malo pre brzo izlaze ti operativni sustavi?
Posto WIN7 je jos uvjek naj popularnija medju korisnicima.
Sve je to marketing, a cilj je samo jedan: profit !
Kad tržišna analiza izbaci brojke, krece facelifting...
Prije su to bili Service Packovi. A sada su "novi windowsi".
Nek prvo naprave SP2 za sedmicu pa nek onda kemijaju.
Točno tako. A 'nove' windowse je lakše naplatiti nego service pack... Neki management je napravio neki plan prodaje, i ako je to podbacilo ide slijedeći artikal. Da se osmica dobro prodavala godinama, devetka bi čekala u ladicama ako treba godinama...
Žmukljošuftu u prosjeku uspije tek svaki drugi pokušaj stvaranja suvislog OS-a (95, NT/2000, XP, 7 i možda 9 ako zabunom od korisnika pokupe informacije o tome što žele, neovisno o "viziji" kompanije) što odmah pokušavaju naplatiti (kad već sve to kroz SP-e daju, kao, badava - istina je da su najskuplji upravo zbog toga što unaprijed zaračunaju sve buduće "besplatne" zakrpe i "nadogradnje", da ne spominjem silne tečajeve, škole i kajtigajaznam - koji su mi, nota bene, razumljivi za Linux a nepotrebni za Mac). To je (s njihove strane) potpuno razumljiva korporativna logika bahatog nametanja vlastitih "rješenja", gdje korisnicima ostaje mahom "prilagodi se ili crkni" (a plati masno u svakom slučaju). prozirno i jadno ali očito uvijek ima pušača da se isplati. jasno, i ovaj će vrč na vodu dok se ne razbije.
Ocijenjivanje Windowsa mora se podijeliti na dvije grupe, ispod i iznad haube. Ispod haube je mrak i bolje nego Win7, ali iznad haube se vecina buni.
Meni opcenito ide na jetra forsiranje korisnika na necje ideje. Ako zelim standardni Start onda mi ga stavi, tj omoguci meni i onima drugima da izaberemo kaj ocemo. MS se tako moze sjetit da su Win 3.0 bili super i sve prebacit kak je bilo. I?
Uvijek na tu temu spomenem forsiranje crne crte na WP7. Sjetimo se koliko i kako je MS branio tu idiotsku crnu crtu da bi ju na kraju izbacio. Cemu su opce pilili po gluposti? Ako su zeljeli pokazati kako su face onda su bome jako dobro to i pokazali - nikakvom prodajom.
Radi kretenskog Metroa i Metro aplikacija je prodaja Win8 koma. Dapace, ogroman broj korisnika je napravio downgrade na Win7.
Metro UI jos bi mozda i skuzio, ali imati zasebne aplikacije to je totalno idiotski. Kao da Android ima zasebne aplikacije za notebook koji istovremeno vrti Win i Android.
Osobno, ja mislim da je Windows 8.1 i Windows 8 opcenito bio super Windows. Performanse su bolje od bilo kojeg prethodnog Windows-a, s igrama nemam problema (osim sa onim prastarim). I stvarno ne razumijem sta je tolki problem oko tog Metro-a?? Meni uopce ne smeta, a u 8.1 ima start i sve je puno jednostavnije. Ako vam smeta Windows Store, nemojte ga koristiti. Ako vam smeta Windows Metro i zelite samo obicni Start, skinite ga, jer ima puno pouzdanih tvrtki sto se tice toga kao npr. IObit. Istina Microsoft se zeznuo sto nije mogao jednostavno dati sve te opcije na odabir korisnika i rijesiti sve probleme, ali nemojte se ponasati kao djeca i odmah po Windows-im 9 pljuvati, a jos se o njima nista ni nezna.
Ocijenjivanje Windowsa mora se podijeliti na dvije grupe, ispod i iznad haube. Ispod haube je mrak i bolje nego Win7, ali iznad haube se vecina buni.
Meni opcenito ide na jetra forsiranje korisnika na necje ideje. Ako zelim standardni Start onda mi ga stavi, tj omoguci meni i onima drugima da izaberemo kaj ocemo. MS se tako moze sjetit da su Win 3.0 bili super i sve prebacit kak je bilo. I?
Uvijek na tu temu spomenem forsiranje crne crte na WP7. Sjetimo se koliko i kako je MS branio tu idiotsku crnu crtu da bi ju na kraju izbacio. Cemu su opce pilili po gluposti? Ako su zeljeli pokazati kako su face onda su bome jako dobro to i pokazali - nikakvom prodajom.
Radi kretenskog Metroa i Metro aplikacija je prodaja Win8 koma. Dapace, ogroman broj korisnika je napravio downgrade na Win7.
Metro UI jos bi mozda i skuzio, ali imati zasebne aplikacije to je totalno idiotski. Kao da Android ima zasebne aplikacije za notebook koji istovremeno vrti Win i Android.
kakva crna crta na WP 7 ?
a sto se tice windows 8(8.1)... odlicna je.. koristim ju i nemam zamjerki, metro mi je bolji od starta, a sve mi je dostupno odmah jer samo trebam poceti pisati ime aplikacije ako ju slucajno nemam na startu.. tako da... neka slobodno forsiraju sto se mene tice.
Nije samo zbog Metro sučelja (koje ja osobno stvarno mrzim, zato sam si skinuo ClassicShell), nego je stvar u tome da Windows 8.1. radi mnogim ljudima probleme na njihovim računalima (posebno laptopima).
Priča se kao da će Microsoft dati Windows 9 potpuno besplatno Windows 9 Should Be Completely Free (da je barem istina ).
Nekako mi je teško povezati riječi BESPLATNO i MICROSOFT
Valjda će nastaviti tradiciju - svako drugi win dobar.
Nemam pojma,ali imam osjecaj,kao da je WIN7 izasao prije 2 godine a kamoli 8mica.Dal se vama cini da malo pre brzo izlaze ti operativni sustavi?
Čini ti se.
Windows 95 - 1995.
Windows NT 3.51 - 1995.
Windows NT 4.0 - 1996.
Windows 98 - 1998.
Windows 98SE - 1999.
Windows ME - 2000.
Windows XP - 2001.
Sve ovo unutar šest godina. Windows 7 je izišao prije pet godina. Windows Vista je tu već sedam godina.
Ja sam presao na windows 8.1 jer nisam vise mogao izdrzati windows 7 je zaostao tj propao je kao OS jer nema je*enih service packova. Svaki put za noviji komp moraš instalirat hrpu dirvera i onda jos na to update od 2 GB.
Windows 98 - 1998.
Windows ME - 2000.
Windows 2k - 2000.
Windows XP - 2001.
Vista - 2006.
7 - 2009.
8 - 2012.
Prije su još ćešće izlazili.
Točno to, samo daj pare. Podsjeća me na update Browsera...
Što je kod updatea browsera loše?
To što dodaju mogućnosti i bolje se pridržavaju standarda nakon svake nove verzije besplatnog programa.
kao da su sami priznali Windows 8 je promasaj ,od totalnog debakla ,osmicu je spasilo gasenje podrske za XP
A tko još prati "razvoj" Microsoftovih wannabe operacionih sistema....osim djece zbog igrica.
To što dodaju mogućnosti i bolje se pridržavaju standarda nakon svake nove verzije besplatnog programa.
Krivo si me skužil, to sam uzel za primjer. Dobar je svaki update, ali ne da svake godine izlazi nova verzija OS-a, pa da ga plaćaš. Kak je nekad bil XP, SP1, SP2, SP3, mislim to im nebi bil problem, samo ih žulja nekaj drugo, pa su se okrenuli na ovakvu strategiju...
Krivo si me skužil, to sam uzel za primjer. Dobar je svaki update, ali ne da svake godine izlazi nova verzija OS-a, pa da ga plaćaš. Kak je nekad bil XP, SP1, SP2, SP3, mislim to im nebi bil problem, samo ih žulja nekaj drugo, pa su se okrenuli na ovakvu strategiju...
Pogledaj moju, a i poviše od escobara listu i vidjet ćeš da ne izlazi svake godine već svake 2-3 godine, nerijetko ima i mogućnost jeftinog upgradea ako imaš prošlu verziju orginalnu.
Ali ne plaćaš ništa više nego si plaćao prije. Windows 8 je recimo major release i on se plaćao za razliku od SP1 za Windows 7. Windows 8.1 je besplatan za sve one koji su već kupili Windows 8. Windows 9 ako iziđe 2015. godine to će biti tri godine od izlaska Windowsa 8, a šest od izlaska Windowsa 7. Dakle ništa novo iz Microsofta.

Treba razlikovati 9x i NT serije, budući da su to potpuno različiti proizvodi, za različite segmente tržišta, na kojima su radili različiti timovi. Windowsi 9x i ME su bazirani na DOS-u i bili su namijenjeni kućnim korisnicima, dok su NT i 2k bili namijenjeni poslovnim korisnicima. Unifikacija se dogodila s XP-om; DOS bazirani Windowsi su napušteni nakon potpunog fijaska s Windowsima ME. PC World je nazvao ME "Mistake Edition": "Shortly after ME appeared in late 2000, users reported problems installing it, getting it to run, getting it to work with other hardware or software, and getting it to stop running."
Ispod je slika "obiteljskog stabla" Windowsa u svojim različitim inkarnacijama (izvor: Wikipedia), gdje se bolje vidi kada je koja verzija izašla i iz koje je razvijena. Lako je uočiti da su Win95 - WinME (Win 4.x), kao i 2k i XP (WinNT 5.x), te Vista, 7 i 8 (WinNT 6.x) bazirani na istom kodu.
Heh, upravo sam primijetio da su Windowsi 3.1x krivo ucrtani - sjećam se da sam na kompu imao Win3.1 početkom 1993., a ovdje je ucrtan na kraju '93. Brza provjera je ustanovila da je izdan u travnju '92, u prosincu '93. su izašli Windowsi 3.11.
Kad pogledamo:
WIN XP-odlican
VISTA-katastrofen
WIN7-odlican
WIN-8-los
i ako bimo pratili redosljed,WIN9 bi trebao biti super xD Kao da su VISTA bila test za 7icu a WIN8 ce biti za 9tku.