Kad pogledamo:
WIN XP-odlican
VISTA-katastrofen
WIN7-odlican
WIN-8-los
i ako bimo pratili redosljed,WIN9 bi trebao biti super xD Kao da su VISTA bila test za 7icu a WIN8 ce biti za 9tku.
XP je bio rupa bez SP.
Kad pogledamo:
WIN XP-odlican
VISTA-katastrofen
WIN7-odlican
WIN-8-los
i ako bimo pratili redosljed,WIN9 bi trebao biti super xD Kao da su VISTA bila test za 7icu a WIN8 ce biti za 9tku.
XP je bio rupa bez SP.
Kad pogledamo:
WIN XP-odlican
VISTA-katastrofen
WIN7-odlican
WIN-8-los
Pokri se ušima i ne pričaj gluposti, nisi niti isprobao Windows 8/8.1 već si se priklonio onim ljudima kojima je sve osim Windows 7 sranje zato jer to oni imaju instalirano na svom računalu i to je vrh vrhova.
Osobno koristim Windows 8.1 više od 4 mjeseca i nemam nikakve primjedbe, ako se nekome ne sviđa metro sučelje, stavi se classic shell i stvar je riješena tako da nema razloga za ovo bijedno hejtanje. lp
Kad pogledamo:
WIN XP-odlican
VISTA-katastrofen
WIN7-odlican
WIN-8-los
XP je bio jedno obično govno dok ga nisu zakrpali trima servisnim paketima. Vista nije bila ništa lošija od XP-a bez SPova, nakon dva komada sistem je ispoliran tako da se ne može nazvat lošim. Windows 7 je ništa drugo do optimizirana Vista, ništa revolucionarno u odnosu na nju. Windows 8 također dobar sistem, 8.1 još bolji...
Kad pogledamo:
WIN XP-odlican
VISTA-katastrofen
WIN7-odlican
WIN-8-los
Win XP bez SP1 sranje, bolji su Win 98 SE
Vista SP 2 = Windows 7.
Windows 7 sa SP2 (koji mnogi očekuju) će biti Windows 8 bez Metro.
Windows 8 = skoro savršen OS.
Možeš se slagati ili ne slagati sa mnom ali ovo ti je brutalna istina.
Kad pogledamo:
WIN XP-odlican
VISTA-katastrofen
WIN7-odlican
WIN-8-los
XP je bio rupa bez SP.
Toooo brate... pa prvi koji se sjeća i prvi koji pametno zbori. Nije rupa nego rupetina, gori su samo bili WIndows ME.
Zbog cega je Osmica na zlom glasu?
Do sad najbrzi i najsigurniji Windowsi.
Zbog Metroa?? Toliko im je taj dizajn unistio prodaju??
Zbog dizajna kojeg su ionako zatim SVI prekopirali ili preuzeli.
Mislim da je prekratko vremena prošlo od 7ice također.
Također koristim 8.1 i toliko je brz da kako se kaže - "to nisu istine". Pouzdan je i lijep. Ima stvari za ispravljanje ali definitivno bolji od 7ice... možda ispred svog vremena.
Iz godine u godinu po raznim stranicama slušam od svih prijatelja i neprijatelja da je win ME sranje, ja sam ga koristio više od dvije godine i nisam doživio ništa loše na tom sistemu, bio je isto sranje kao i win98Se i ništa bolje ni gore. A windows 2000 svi zaboravljaju to sranje sa 6 servis pakova (još imam taj CD) je za mene (odnosno mog starog) bila noćna mora i konstantno je dolazio završavat posao jer je tamo nešto štekalo.
kakva crna crta na WP 7 ?
Valjda ona sa desne strane na Start screenu, gdje je bilo dugme za ulazak u listu aplikacija, sa WP 8 i 7.8 su to sklonili.
Iz godine u godinu po raznim stranicama slušam od svih prijatelja i neprijatelja da je win ME sranje, ja sam ga koristio više od dvije godine i nisam doživio ništa loše na tom sistemu, bio je isto sranje kao i win98Se i ništa bolje ni gore. A windows 2000 svi zaboravljaju to sranje sa 6 servis pakova (još imam taj CD) je za mene (odnosno mog starog) bila noćna mora i konstantno je dolazio završavat posao jer je tamo nešto štekalo.
To je zato što ljudi pričaju o nečemu šta nisu ni probali, a čuli su tamo negdje da ne valja. Slična sudbina je zadesila Vistu, a ni Windows 8 neće proći bolje. Podigne se medijska hajka na sistem, ljudi to pokupe i prihvate kao apsolutnu istinu i onda prosipaju one fore tipa da je svaki drugi Windows dobar.
Btw, Windows NT 4 je imao šest SPova, 2000 je imao četiri + onaj Update Rollup.
Oni koji pljuju po 8/8.1 uglavnom pljuju bez da su ih isprobali.
Ili su ih isprobali na par minuta i rekli - to nije za mene.
8 je bio super OS s nedostatcima u vidu podešavanja Metro/ModernUI sučelja.
8.1 je tu stvar ispravio i po mom osobnom mišljenju, a isprobao sam sve Windowse od 95-ice.
Ovo je najkompletniji Windows. BSOD sam jednom u dvije godine vidio i to zbog drivera.
Ne samog OS-a.
A ovi koji pljuju po Visti uopće nisu ni svjesni zašto pljuju.
Vista kad je izašla je bila pregladna za resursima jer je bila toliko iznad XP-a.
A tadašnja prosječna računala nisu mogla isporučiti Visti dovoljno hardverskih osnova.
I zato je prosječnom korisniku Vista bila smeće.
Probajte danas instalirati Vistu na ova računala s 4 ili 8 GB RAM-a pa ćete vidjeti.
Ti si carko moj profulao forum a stari ti branšu. Izjaviti da je Windows 2000 sranje i još profulati broj servis packova, imaš sreće što te samo mi ovdje čujemo. Pa na čemu si ti bio 98-me godine, na Mac OS 8-ci? Oo Bože šta sve ovdje neću čuti.
Što je kod updatea browsera loše?
To što dodaju mogućnosti i bolje se pridržavaju standarda nakon svake nove verzije besplatnog programa.
Upravo to sto se iz verzije u verziju bolje pridrzavaju standarda umjesto da se jednostavno - pridrzavaju standarda. Ovako stvaraju razliku izmedju vlasitih verzija browsera a opet se ne pridrzavaju standarda. Nikad ne mozes znati da li ce nesto sto danas radis za IE 11 normalno izgledati i raditi na IE 12.
I mene je zezao XP ko lud, pa me zeza Adobe... to je kad se više malih stvari poremeti našim petljanjem ili samim pobijanjem raznih programa pa onda nastane problem.
Neznam za vas,ali meni je XP bio super.Cak i kad je dosla vista,ljudi su radje koristili XP.VISTA je bas bila neoptimizirana.A sto se tice 8ice,svaku osobu koju sam pitao,koji win koristi,svi 7icu koriste.Po mom misljenju,7ica je kvalitetan OS,ali ocito,je ovima u cilju da pocnu stampati WIN,kao nenormalni....Cak niti 8ica nije jos postala ljubitelj svakog doma,kao sto je bio XP,vec je blizu 9-tka.Po meni,nepotrebno...
Neznam za vas,ali meni je XP bio super.
Jednom davno - prije 13 godina, na brdovitom balkanu, kupio sam jogurt, pojeo ga, ne znam za vas, meni je bio dobar.
Windows 8-8,1 mi je zasad odličan jer za sav hardwer koji piknem odmah povuku drajver pa cak i pratecu aplikaciju ( npr za amd gpu mi i drajver i ccc se povukli sami ) i onda se to automatizmom periodicki nadogradjuje. Nisu mi ni loše one modern aplikacije, npr koristim ih dosta, od skypea i vibera do igri i hp softwera za pisac, ne integriraju se duboko u sustav, jednim klikom se sve nadograde a to se može i automatizirati. Ispod haube su daleko vece pozitivne promjene. I sve mi radi bez nekih dodatnih softwera ili optimizacija i bez većih problema.
Neznam kaj ih koči da implementiraju tehnologiju koju na linuxu odavno koristim, da se jednim klikom nadogradi i os i drajveri i sve aplikacije na tom pc-u ...
Ti si carko moj profulao forum a stari ti branšu. Izjaviti da je Windows 2000 sranje i još profulati broj servis packova, imaš sreće što te samo mi ovdje čujemo. Pa na čemu si ti bio 98-me godine, na Mac OS 8-ci? Oo Bože šta sve ovdje neću čuti.
1) Ok, ja sam samo fulio broj servis pakova, moja greška , (ja forum i branšu), ako je jednom sistemu potrebno zalijepit 4 zakrpe da on radi to dovoljno govori o kvaliteti tog sistema. isto je i sa XP bez sp2.
2) Bio sam na svom pentium II sa 300 MHz i 64MB ram-a i sa Win ME i u čemu je tu problem, možda sam trebo biti na debianu sa svojih 10 godina !!!. jbg. druže tada nisam imao bolje....
3) Ja se nesjećam tačno zbog čega je kod starog komp šteko, samo znam da se je služio sa mojom kantom, inače stari nije IT stručnjak nego ekonomista koji se služio kompijuterom koliko je to on znao (i dan danas nezna mnogo više od worda i Excela) ali zato ti znaš da je on fulio branšu a ja definitivno forum, jako si vidovit mora da te je neko "prosvijetlio"..
Za razliku od tebe, ja sam bio korisnik tog famoznog Win-me 2000 godine i tvrdim da je os bio ok isto kao i win98, koliko je to jedan desetogodišnjak tada mogao ustanoviti.
Tvrdim da je svaki os onoliko dobar koliko i njegov korisnik.
---
zahvaljujem se još jednom escobar_ -u na ispravci krivog navoda
1) * * * ako je jednom sistemu potrebno zalijepit 4 zakrpe da on radi to dovoljno govori o kvaliteti tog sistema.* * *
* * *
* * * koliko je to jedan desetogodišnjak tada mogao ustanoviti.
Tvrdim da je svaki os onoliko dobar koliko i njegov korisnik.
* * *
Ne znam kako da ti objasnim, na komičan ili tragikomičan način.
Servise Packovi u Windowsu 2000 nisu kao ovi današnji megalomanski Servis Packovi, tu ti argumenti stoje, bilo da ih je 4 il 104.
Ali da tvrdiš da je svaki OS dobar onoliko koliko je i njegov korisnik to bi bilo isto kao kada bi ja rekao da je svako auto dobro koliko i njegov vozač. Ovo što si rekao je ne znam ili za smijati se ili za plakati.
Ali ono što si priznao tj. "koliko je to jedan desetogodišnjak tada mogao ustanoviti" tu ti dajem + za iskrenost, ali isto tako mišljenja sam da očigledno kao što si i sam priznao nisi mogao ustanoviti.
l.p.
Ajmo realno gledati. Niti jedan proizvod im neće moći nadmašiti prodaju windowsa XP,bili stabilni i sve super,sve 5. Konkretno stoji da je XP i dan danas najstabilniji OS;nekači se toliko zloćudnog software-a kao u 7ci. Kod 8ce je super što netraži toliko "prostora" kao 7ca,a i manje opterećuje sistem,barem ne kao 7ca. Po meni jedan plus kod 8ce,a sad taj Metro...kako sam prethodno vidio komentare,bilo bih lijepo da to stave u 9ki opciju "upali/ugasi"...odnosno biranje između Metro-a i klasične start trake po volji korisnika.