Naravno. Sa službenih stranica proizvođača makneš drivere za sedmicu, ukineš prodaju iste u digitalnom obliku, forsiraš hardver sa predinstaliranom desetkom. Naravno da će opadat kako godine idu. Ove vijesti trebaju imat hashtag CaptainObvious.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Malo mi je sumnjivo ovo sa postotkom zastupljenosti Linuxa. Ili su promijenili nacin mjerenja ili im se potkrala ozbiljna greska.
ovisno što se uključi u definiciju računala, tablet, server, desktop, mob i sama definicija OSa/grupe/ostalo i Android .. tako se mijenjaju brojke, svaka brojka je legitimna mada se može razlikovati za red veličina. Statistička čuda (uz capt.obvious..) :))
Dosta developera koristi MBP i razoracarani su ostali zadnjim izdanjem. Nije čudno da su prešli na dell xps i linux

Bome je i kod mene gotovo s erom 7ce,danas i na zadnji PC doma stavio 10tku,radi kao sat,samo dok se starci prilagode na win 10 ali vjerujem da im neće trebati dugo :)
ovisno što se uključi u definiciju računala, tablet, server, desktop, mob i sama definicija OSa/grupe/ostalo i Android
Na tako nesto sam i mislio, ali u tekstu kazu racunala, a ne i smartphonei, serveri itd. sto je u stvari i logicno jer da ubace bilo Android ili servere u izracun, postotak bi isao iznad 50%
Malo mi je sumnjivo ovo sa postotkom zastupljenosti Linuxa. Ili su promijenili nacin mjerenja ili im se potkrala ozbiljna greska.
ovisno što se uključi u definiciju računala, tablet, server, desktop, mob i sama definicija OSa/grupe/ostalo i Android
Na tako nesto sam i mislio, ali u tekstu kazu racunala, a ne i smartphonei, serveri itd. sto je u stvari i logicno jer da ubace bilo Android ili servere u izracun, postotak bi isao iznad 50%
Mislim da je fora u ChromeOS, odnosno krombukima. Oni su trenutno najprodavanija sorta u US. A njih ne mogu strpati pod ostalo-Android nego moraju pod Linux.
i mi polako ali sigurno umiremo (ok, neki ubrzaju jer im se ne da čekati). kako se ovo uklapa u tu statistiku?
i mi polako ali sigurno umiremo (ok, neki ubrzaju jer im se ne da čekati). kako se ovo uklapa u tu statistiku?
Ni jedan budući događaj nije 100% siguran pa čak ni smrt.