Polovičan članak, niste napisali skoro pa najbitnije stvari da je čip rađen u novom 28nm procesu te da je potrošnja energije smanjena za 45 posto u odnosu na tegru 3. Također tegra 4 podržava usb 3.0. I da, čip sa kojim je tegra 4 bila uspoređena je exynos 5250 da nebi neki mislili da je u pitanju exynos 4 serija. Sve u svemu čip je zvijer al mislim da će biti pokoren od strane exynos-a 5440 i Mali-a T658.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A nece ni Temash biti daleko.
Neće bit pokoreni jer kad silvermont i temash izađu krajem 2013 već će biti u najavi tegra 5 i snapdragon s5.
A svi oni bit' će pokoreni of strane IT PowerVR Serije 6. JK, tko zna kako će ispasti.
Tko se pali na broj jezgara još? Mogu staviti 128 jezgara zbog dječurlije, ne vrijedi ako su jezgre slabašne.
Ne kažem da jesu ali sam broj jezgara, kao što zna svaka baba - ne jamči ništa.
mislim da ove tegre nikad neče bit u samom vrhu mobilnih cpu-a,uzmite obzir da je tegra 3 kad je izašla bila "najjači procesor" pa je onda izašo dual core s4 krait pa ju je pojeo..vjerujem da če exynos 5440 obrisat pod s njome
Pojest će ih Intel, nece ni znati sto ih je snašlo.
Pojest će ih Intel, nece ni znati sto ih je snašlo.
Ti si vjerojatno jedan od onih koji su mislili da će Nvidia napraviti vlastiti x86 procesor. ;)
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=samsung_exynos5_dual&num=3
Jedno je što su oni mislili napraviti a nešto sasvim drugo što su zapravo učinili. Da su preuzeli x86 licencu Nvidia danas nebi više postojala kao kompanija.
Sa strane microservera, i tu je vrlo napuceno, Applied Micro će prvi na tržište sa 64 bitnim ARM procesorom.
ARM tržište je prekrcato, Texas Instruments je otpao. Kineski proizvođači procesora isto jačaju. Ja osobno nemam ništa protiv toga da počnu klati u performansama i cijeni i na ARM i na x86 arhitekturi. Manje marže će nadomjestiti većim volumenom. Koliko će kupci i proizvođači profitirati u dugom roku ostaje za vidjeti.
Kinezi preferiraju MIPS kao svoju izabranu arhitekturu(Longsoon).
Neće bit pokoreni jer kad silvermont i temash izađu krajem 2013 već će biti u najavi tegra 5 i snapdragon s5.
Ak misliš na novi AMD Temesh APU(SoC), on izlazi ili moči češ kupit neki Tablet s tim novim APU več u 6 mjesecu a ne pod kraj 2013.Uostalom na ovogodišnjem CES-u, iako se službeno otvara tek sutra AMD je več onako okvirno prikazal Temash APU.
Ak misliš na novi AMD Temesh APU(SoC), on izlazi ili moči češ kupit neki Tablet s tim novim APU več u 6 mjesecu a ne pod kraj 2013.Uostalom na ovogodišnjem CES-u, iako se službeno otvara tek sutra AMD je več onako okvirno prikazal Temash APU.
Ma neće on prije kraja 2013. Svi oni obećavaju brda i doline a na kraju od svega toga ništa. A da i izađe prije bit će samo za tablete najvjerojatnije jer ima preveliki TDP. A da ne govorim o dostupnosti, bit će vjerojatno ko i intel atom u smartphone-ima. I btw nije Temesh nego Temash.
Jel ovo članak kopiran sa jutarnjeg ili večernjeg? Ili možda net.hr?
Dajte malo ozbiljnosti u vaš rad. Pa ni o arhitekturi ni riječi, a kamoli o nekim ostalim usporedbama...
Exynos? koji 3, 4?
Ma neće on prije kraja 2013. Svi oni obećavaju brda i doline a na kraju od svega toga ništa. A da i izađe prije bit će samo za tablete najvjerojatnije jer ima preveliki TDP. A da ne govorim o dostupnosti, bit će vjerojatno ko i intel atom u smartphone-ima. I btw nije Temesh nego Temash.
Oče itekako to sigurno bez greške 6 mjesec,pusti sad kak se kaj zove to je manje bitno uglavnom Kabini/Temesh APU i Trinity 2.0 su AMD udarni proizvodi 2013 godine.Sve ostalo kaj se tiče drugih AMD procesora ili velikih jezgri je manje bitno, kaj se tiče Temash APU i njegovog TDP-a vidi se da si vrlo loše informiran.
Zato usput pogledaj dolnji link, pa usporedi kolki TDP ima taj stari Hondo APU(Bobcat jezgra/nije SoC) izrađen na starom 40nm procesu a kolki če tek TDP imat Temash APU(Jaguar jezgra/SoC) štancan na 28nm.
http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-technically-beyond-explanation-teaser/165617.aspx
Ček zakaj uopče spominjat Smartphone, vezano za Temash APU pa to je proizvod napravljen baš za tablete ili druge pasivno hlađene minijaturne PC uređaje/HTPC male potrošnje link ispod. Temash APU nema nikakve veze sa pametnjakovič telefonima, niti je ikad bio namjenjen ili zamišljen za takvo nešto u praksi to je ono najbitnije.
http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-lifebox-nettop/153179.aspx
Ček zakaj uopče spominjat Smartphone, vezano za Temash APU pa to je proizvod napravljen baš za tablete ili druge pasivno hlađene minijaturne PC uređaje/HTPC male potrošnje link ispod. Temash APU nema nikakve veze sa pametnjakovič telefonima, niti je ikad bio namjenjen ili zamišljen za takvo nešto u praksi to je ono najbitnije.
http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-lifebox-nettop/153179.aspx
Ti se nemožeš dogovoriti sam sa sobom, prvo meni kažeš da sam neinformiran jer sam rekao da Temash ima preveliki TDP a sad kažeš da ni nikad nije bio namjenjen za smartphone zbog prevelikog TDP-a. Nemoj zaboraviti da Tegra 4 ide i u smartphone i u tablete stoga neznam kakva joj je Temash konkurencija.
Uvijek se nVidia samo hvali, a do sada smo vidjeli da su sve lazi. Npr rezultat da je Tegra2 brza od Core2
Vec i ovo usporedjivanje loadanja stranica koristeci dual core i njihov quead core nije u redu. Zasto nisu napravili usporedbu sa pandanom koji ima 4 jezgre? Pa fala Bogu ima quead ARMova podosta u slobodnoj prodaji.
Ti se nemožeš dogovoriti sam sa sobom, prvo meni kažeš da sam neinformiran jer sam rekao da Temash ima preveliki TDP a sad kažeš da ni nikad nije bio namjenjen za smartphone zbog prevelikog TDP-a. Nemoj zaboraviti da Tegra 4 ide i u smartphone i u tablete stoga neznam kakva joj je Temash konkurencija.
Pa kad si loše informiran da kaj drugo, da nisi onda bi znao več od prije da Temash APU ide samo u tablete kompove/mini PC uređaje i tamo je direktna konkurencija Tegra4 rješenju.
Ja nigdje nisam rekel da Temash APU, ne ide u Smartphone uređaje zbog visokog TDP-a di to piše fučkaj ga kolko znam nigdje.Izgleda da jedno nije jasno a zapravo je vrlo jasno več odavno, AMD trenutno nema proizvod ili APU za Smartphone uređaje, a neče ga niti imat u bližoj budučnosti dakle Temash APU i Smartphones su kruške i jabuke i to je to.
Exynos 5 sa 2 A15 na 28 nm ima 8 W TDP(premda software ne dozvoljava da istovremeno i CPU i GPU rade na 100% pa u većini situacija ostaje na oko 3.5-4 W)... možda ako bude downclockan znatno.
Naravno da bude isla u smartphone, pa njezin primarni cilj i jesu smartphonei i tableti, na androidpolice pise da ce biti clockana na 1.9 Ghz.
Ako je vise od 1W onda ne bude išla u smartphone...
a činjenica je da dvojezgreni Exynos 5 ima 8W TDP.
Ne piše koliki je TDP ali ima ko i tegra 3 5. jezgru koja je aktivna u 90 posto zadaća dok ove 4 miruju, a za malo veće zadatke tu su ove 4. Također ta 5. jezgra je clockana na oko 1-1.2 Ghz i rađena na 28 nm te je A15 arhitekture.
vjerujem da če exynos 5440 i mali t658 podrapat s4 quad i tegru 4 zajedno ;),svake godine samsung izbacuje čuda od procesora tako da se nebi čudio da exynos 5440 pomete pod sa svima
A to ti je ono: I mama i teta i sestra i baka imaju isti recept za pitu i sve isto rade. I opet je nakraju bakina pita najbolja ;)
Treba sačekat da svi izbace svoje top modele pa ćemo vidjeti. Dosad je Samsung sa Exynosom redovno meo pod...