Stigao Ubuntu 16.04 LTS

poruka: 69
|
čitano: 12.716
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stigao Ubuntu 16.04 LTS".
17 godina
odjavljen
Re: Stigao Ubuntu 16.04 LTS
gigranovic kaže...

Ako si developer, Linux je muss

Ja sam developer i nije bas da koristim linux - osim za neke "opskurne" (privatne) stvari.

hrvooje kaže...

99,99% Windows korisnika ne zna ni za Windows command promp naredbe koje se koriste u svakodnevnom radu a nemaju GUI tipa diskpart, nbtstat, subst, arp ...

Ove naredbe koriste uglavnom sistemasi, ne? Recimo, ja nikada u zivotu nisam koristio nbtstat i subst (pojma nemam sta je to). A vidi me, ziv i zdrav...

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan
Friday kaže...
hrvooje kaže...

99,99% Windows korisnika ne zna ni za Windows command promp naredbe koje se koriste u svakodnevnom radu a nemaju GUI tipa diskpart, nbtstat, subst, arp ...

Ove naredbe koriste uglavnom sistemasi, ne? Recimo, ja nikada u zivotu nisam koristio nbtstat i subst (pojma nemam sta je to). A vidi me, ziv i zdrav...

Nisam ni ja nikad bio na pravom putu, a vidi me, živ i zdrav ;)

But how do it know - The basic principles of computers for everyone
9 godina
odjavljen
Stigao Ubuntu 16.04 LTS

Pa i ne izgledas tako zdrav na profilnoj slici ;)

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Stigao Ubuntu 16.04 LTS

Pozdrav ekipa!

Nisam htjeo otvarati novu temu pa sam ovdje samo nastavio. Zanima me kako mogu napraviti skriptu da svaki put kad mi se boot-a Ubuntu 16.04. da mi otvori terminal i ukuca jednu liniju koda bez da moram svaki put sam je kucati?

Dakle, vrlo jednostavno. Novi sam u programiranju pa mi nemojte zamjerit. Od programskih jezika s kojima sam se poceo igrati su mi na raspolaganju Python i PHP. 

Hvala! :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DJecko23 kaže...

Pozdrav ekipa!

Nisam htjeo otvarati novu temu pa sam ovdje samo nastavio. Zanima me kako mogu napraviti skriptu da svaki put kad mi se boot-a Ubuntu 16.04. da mi otvori terminal i ukuca jednu liniju koda bez da moram svaki put sam je kucati?

Dakle, vrlo jednostavno. Novi sam u programiranju pa mi nemojte zamjerit. Od programskih jezika s kojima sam se poceo igrati su mi na raspolaganju Python i PHP. 

Malo si nejasan. Treba li ti se uopce otvarati  terminal da bi se izvrsila ta tvoja linija koda? 

skripta bi ti tu puno pomogla ako trebas samo terminal da bi je izvrsio 

15 godina
neaktivan

Bitno mi je samo da je otkuca ali na koji nacin je nebitno. :)

Hvala

15 godina
neaktivan
Buhaha kaže...
DJecko23 kaže...

Pozdrav ekipa!

Malo si nejasan. Treba li ti se uopce otvarati  terminal da bi se izvrsila ta tvoja linija koda? 

skripta bi ti tu puno pomogla ako trebas samo terminal da bi je izvrsio 

Samo mi terminal treba ali ne znam kako skriptu napisati da mi se to sve automatizira. Da bude kao startup aplikacija. Jednostavna skripta ..

16 godina
neaktivan
DJecko23 kaže...
Buhaha kaže...
DJecko23 kaže...

Pozdrav ekipa!

Samo mi terminal treba ali ne znam kako skriptu napisati da mi se to sve automatizira. Da bude kao startup aplikacija. Jednostavna skripta .

Probaj googlat >> how to run scripts on startup ubuntu

Imas vise nacina da ti se naredba pokrene na startu 

skripte, cron, stavlanje naredbe u datoteku /etc/rc.local ... itd  

inace skriptu mozes staviti u mapu >>  .config/autostart

i ovako bi nekako trebala izgledati 

#!/bin/bash
<commands to be executed>
exit

16 godina
neaktivan
Re: tvrdnje da namještanje autologina ne prolazi

znači nisi odradio do kraja, redovno na svakoj ubuntu distribuciji,baš svakoj od 9.o4 u svakom medjukoraku(razvojnoj distribuciji),sve do 16.10 podešavam nekome a često i na nekim mojim uredjajima autologin...i uvjek isto,jedino što sam primjetio da su se pravila malo promjenila,po-oštrila što se tiče lozinke,ali i slabija prolazi ako se to odradi tijekom istalacije(a i to če vjerujem brzo ukinuti ako nisu već), vrlo je u biti jednostavno i dan danas čak apsolutno bez upotrebe terminala (što je nekome tko zna naredbe napamet i tipka brzo,zaista brže,a nekome nije..)

no stvar UVJEK funkcionira ako dodate korisnika, stavite tom korisniku dovoljno jaku lozinku, da prodje taj korak,a onda kao osnovni korisnik-administrator jednostavno uključite autologin,odnosno prijavljivanje tog korisnika bez kucanja i utipkavanja te lozinke...eto tako...

znači dodaj korisika,upiši ime,upiši lozinku,ok dovoljno je jaka po kriteriju minimalno jake,i onda isključi uključi autologin...znači korisnik ima definiranu lozinku,ali je ne treba ukucavati za prijavu,nikakav problem nikad pa ni sad kad se to radi za jednog od dodatnih korisnika...

ne znam o čemu se ovdje priča...naravno kako rekoh za dodatnog korisnika,pri ćemu kod ukljućivanja autologina naravno da če pitati odobrenje administratora,a to ste valjda Vi...ako niste onda NE PROLAZI,a i ne smije i ne bi smjelo IZ SIGURNOSNIH RAZLOGA. 

Pobogu to su osnove osnova...i da sve to je rješivo bez upotrebe terminala i bez utipkavanja niti jedne naredbe...naravno može se i u terminalu...ali za to terminal barem na svojim uredjajima nisam koristio godinama...ali da dodjem na neko sučelje gdje se ne snalazim brzo,ili mi je meni nepoznat,posegnuo bi za terminalom,logički.....

očito nije baš neki argument nekih koji slabo  koriste ubuntu  ,a priča se da se kao ne može..svašta,umjesto da tražite grešku u svojim koracima,ili jednostavno upalite terminal...zapamtite to je administriranje sustava,a ne koriščenje kao običan korisnik...

za kojega je Ubutu odredio da koristi lozinku sa razlogom povečanja sigurnosti...i da ne objašnjavam u dubinu,prednosti imane autologina ...JER...→ tema je →→autologin←←,i kao ne može,i kao neki kao kvazi stručnjaci tvrde...uh kako meni kao naprednijem početniku(tako sebe vidim) uvjek polazi za rukom konfiguriranje autologina???baš uvjek godinama,i na različitim uredjajima,od desktopa,laptopa,i tako dalje????????????? očito ti stručnjaci su samozvani stručnjaci...eh..toliko od mene! naprednijeg običnog korisnika...

Penis Bonus Pax In Domus
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.4.2017 23:49 (s1hr).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice