Linux 3.0 RC1

poruka: 6
|
čitano: 1.420
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Linux 3.0 RC1".
15 godina
neaktivan
Linux 3.0 RC1

To je prilično velik skok verzija sa 2.6 na 3.0.Nadam se da neće krenuti opet prebrzo kao što su išli od verzije 0.4(ja mislim) do 0.95.

Ja sam Plavi zmaj.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Linux 3.0 RC1

Nek ga oni konstanto unapredjuju a koji ce broj nositi to nije bitno...

He who dares, wins
Moj PC  
13 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Linux 3.0 RC1

Ugl. sada sam pročitao blog...a imaju i neke dobre razloge za to da to naprave,npr. prvi linux kernel(0.01) je imao 10239 linija koda,verzija 1 je imala 170000 linija koda a današnji ima oko 14 milijuna linija koda tako da je donekle ipak opravdano...

Ja sam Plavi zmaj.
17 godina
neaktivan
Linux 3.0 RC1

Što se razvoja tiče, model je ostao isti kao i sa 2.6 kernelom. Samo su "prigodno" digli verziju.

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da to je cisto kozmeticka odluka, i to od Linusa osobno. Tko cita phoronix zna... :P

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
15 godina
neaktivan

Tako je, već neko vrijeme im verzije ne ovise o featurima već su bazirane na vremenu, al zakon mi je način na koji Linus razmišlja:

Linus Torvalds kaže...

Let's face it - what's the point of being in charge if you can't pick the bike shed color without holding a referendum on it? So I'm just going all alpha-male, and just renumbering it. You'll like it.

Now, my alpha-maleness sadly does not actually extend to all the scripts and Makefile rules, so the kernel is fighting back, and is calling itself 3.0.0-rc1. We'll have the usual 6-7 weeks to wrestle it into submission, and get scripts etc cleaned up, and the final release should be just "3.0". The -stable team can use the third number for their versioning.

So what are the big changes?

NOTHING. Absolutely nothing. Sure, we have the usual two thirds driver changes, and a lot of random fixes, but the point is that 3.0 is *just* about renumbering, we are very much *not* doing a KDE-4 or a Gnome-3 here. No breakage, no special scary new features, nothing at all like that. We've been doing time-based releases for many years now, this is in no way about features. If you want an excuse for the renumbering, you really should look at the time-based one ("20 years") instead.

Zanimljivo je da je nekima i nakon toliko godina izdanja baziranih isključivo na vremenu, nakon ove odluke došla ideja da je ovo odlična prilika da se izvedu neke velike promjene (npr. da se riješi nekog starog legacy koda). :) Old habits die hard... ;)

BTW, Phoronix rocks! ;)

domicius
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice