Intel za matematiku

poruka: 64
|
čitano: 7.093
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Intel za matematiku".
17 godina
neaktivan
Intel za matematiku

Ma šta oni znaju!? Temelj napretka su političke znanosti, novinarstvo, promet, turizam, filozofija... Ne bi toliko klinaca kod nas upisivalo te fakultete, da tome nije tako, i ne bismo postajali "društvo znanja"! :P

Try to look unimportant - the enemy may be low on ammo...
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2008 14:52 (Supermano).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Intel za matematiku

Citaj! Pise temelj inovacije i s obzirom da je Intel korporacija IT znanosti, kontekst se ocito oslanja na nj. :)

Samo tak. Matematika FTW.

"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"
17 godina
neaktivan
Supermano kaže...

Ma šta oni znaju!? Temelj napretka su političke znanosti, novinarstvo, promet, turizam, filozofija... Ne bi toliko klinaca kod nas upisivalo te fakultete, da tome nije tako, i ne bismo postajali "društvo znanja"!

Kod nas većina klinaca upisuje ekonomiju, što je još gore...
17 godina
protjeran
Adisuki kaže...

Citaj! Pise temelj inovacije i s obzirom da je Intel korporacija IT znanosti, kontekst se ocito oslanja na nj. :)

Samo tak. Matematika FTW.

Nisi shvatio ironiju prvog posta :D
17 godina
neaktivan
Supermano kaže...

Ma šta oni znaju!? Temelj napretka su političke znanosti, novinarstvo, promet, turizam, filozofija... Ne bi toliko klinaca kod nas upisivalo te fakultete, da tome nije tako, i ne bismo postajali "društvo znanja"!

Ma kako si samo ekonomiju zaboravio?!?
17 godina
Intel za matematiku

Neodlučan

X2=42+32

X2=25
X=5

jooooooj kako sam pametan...joooooj...hoce li me intel sponzorirati... NamigivaNamigivaNamigiva

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gh0sT kaže...

Neodlučan

X2=42+32

X2=25
X=5

jooooooj kako sam pametan...joooooj...hoce li me intel sponzorirati... NamigivaNamigivaNamigiva

vjerojatno hoće... Namigiva
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
neaktivan
beerhunter kaže...
Supermano kaže...

Ma kako si samo ekonomiju zaboravio?!?

Propust... Mea culpa :D
Try to look unimportant - the enemy may be low on ammo...
17 godina
neaktivan
Jeste primjetili da ona fotka di ženska piše. Svaki put sam mislio da je to stvarna jednadžba, ali zapravo to je puno gluposti našvrljano na ploču koje nemaju veze s stvarnim računanjem. xD
Viva La Vida
17 godina
neaktivan
Gh0sT kaže...

Neodlučan

X2=42+32

X2=25
X=5

nece jer si fulao... {-5,5} je skup rijesenja gornje jednadzbe;)

a hoce li mene mene intel financirati? :)
17 godina
neaktivan
harti kaže...
Gh0sT kaže...

Neodlučan

X2=42+32

X2=25
X=5

nece jer si fulao... {-5,5} je skup rijesenja gornje jednadzbe;)

a hoce li mene mene intel financirati? :)
 ok sorry nisam vidio da je rijec o trokutu, onda samo rijesenje 5 ima smisla.... mozda te intel ipak uzme;)
17 godina
neaktivan
harti kaže...
 ok sorry nisam vidio da je rijec o trokutu, onda samo rijesenje 5 ima smisla.... mozda te intel ipak uzme;)
Neovisno o kojem se objektu radi, skup rjesenja dane kvadratne jednadzbe je {-5,5} - to sto si ti ne mozes na papiru predociti trokut sa stranicom duljine -5 ne znaci da isti ne postoji.
Stovise, takvih trokuta ima jednako mnogo kao i "regularnih". Cool

Intel? cekam poziv..
Biologists think they are biochemists, Biochemists think they are Physical Chemists, Physical Chemists think they are Physicists, Physicists think they are Gods, And God thinks he is a Mathematician
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2008 19:14 (bubbach).
17 godina
neaktivan
2+2=5
Ja sam najpametniji. Mene će intel pozvat.
;)
Viva La Vida
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
2+2=5
Ja sam najpametniji. Mene će intel pozvat.
;)
 Koja lolčina XD  SmijehSmijeh
još uvjek umirem od smijeha
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
Jeste primjetili da ona fotka di ženska piše. Svaki put sam mislio da je to stvarna jednadžba, ali zapravo to je puno gluposti našvrljano na ploču koje nemaju veze s stvarnim računanjem. xD
 Zašto misliš da nije stvarna jednadžba? Ne vidi se sve od nje što je zakrilila svojim tijelom, ali djeluje smisleno. Doduše neki glup izraz, pa učinjena neka čunda supstitucija, pa to čini se pojednostavljeno onda, i onda valjda ili integrirano na kraju ili što je to zapravo napraljeno (nekakva transformacija, Fourierova?), a kad se ne vidi ovo iza nje, što je točno radila, ali ne izgleda skroz besmisleno, jedino što ne znamo čemu sve to, kakakv joj je to račun :P
17 godina
 e kad bi intel bavao za ovakve stvari financije...gdje bi mi bili....
bubbach kaže...
harti kaže...
Neovisno o kojem se objektu radi, skup rjesenja dane kvadratne jednadzbe je {-5,5} - to sto si ti ne mozes na papiru predociti trokut sa stranicom duljine -5 ne znaci da isti ne postoji.
Stovise, takvih trokuta ima jednako mnogo kao i "regularnih". Cool

a dobro sada preraste i matematika u neku "opasnu" teoriju..... pa samo dobili i trokut sa veličinom stranice koja je NEGATIVNA....hehe.... da možda ako je u koordinatnom sustavu nekom...ali....ali ponovno....DUZINA....(apsolutna vrijednost) nikako ne ide u negativu... Namigiva

17 godina
protjeran
Intel za matematiku

kad razmisliš, zapravo matematika i nema nekog smisla pošto apsolutno sve račune danas mogu izračunavati računala.   bolje vježbati mozak kroz neke druge znanosti.

"Hedonism Is My LifeStyle"©

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
l)oolvl kaže...

kad razmisliš, zapravo matematika i nema nekog smisla pošto apsolutno sve račune danas mogu izračunavati računala.   bolje vježbati mozak kroz neke druge znanosti.

hmmm... donekle istinito!
Viva La Vida
18 godina
l)oolvl kaže...

balkanski mentalitet ftw
17 godina
neaktivan
l)oolvl kaže...

unknown kaže...
 hmmm... donekle istinito!

ajme decki nemojte psovat ovdje. sram vas bilo..

Gh0sT kaže...
a dobro sada preraste i matematika u neku "opasnu" teoriju..... pa samo dobili i trokut sa veličinom stranice koja je NEGATIVNA....hehe.... da možda ako je u koordinatnom sustavu nekom...ali....ali ponovno....DUZINA....(apsolutna vrijednost) nikako ne ide u negativu... Namigiva

hm.. apsolutna vrijednost po definiciji nije duzina nego je udaljenost. Cool
i nema previse veze s ovom problematikom.
he he.. netko je potegao spiku pa sam se ubacio, normalno da se sad svi tu nesto prave pametni.
ja se samo salim jos uvijek. bila je ta spika nesto o tome koga ce uzet intel pa zato. nije da sam cijepio teorijom nekom previse, al ovo sta kazem je zapravo istina. Osmijeh
Biologists think they are biochemists, Biochemists think they are Physical Chemists, Physical Chemists think they are Physicists, Physicists think they are Gods, And God thinks he is a Mathematician
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.10.2008 0:27 (bubbach).
17 godina
neaktivan
Risko kaže...
unknown kaže...
 Zašto misliš da nije stvarna jednadžba? Ne vidi se sve od nje što je zakrilila svojim tijelom, ali djeluje smisleno. Doduše neki glup izraz, pa učinjena neka čunda supstitucija, pa to čini se pojednostavljeno onda, i onda valjda ili integrirano na kraju ili što je to zapravo napraljeno (nekakva transformacija, Fourierova?), a kad se ne vidi ovo iza nje, što je točno radila, ali ne izgleda skroz besmisleno, jedino što ne znamo čemu sve to, kakakv joj je to račun :P

Pa, sva fora u ovoj slici i jest u tome da se od nečeg jednostavnog radi nešto full složeno. Prvo ima normalne xeve u nazivniku, pa ih zakomplicira s korijenima pa neka cirkularna supstitucija da se uvedu nove nepoznanice.. ma katastrofa.. :)

sam račun izgleda kao rješavanje integrala, ili barem kao priprema funkcije za integriranje-međutim apsolutno nigdje nema oznake za ovo potonje- to više je onaj C na kraju potpuno zbunjujuc.
btw. slatka je mala. prava matematičarka. Osmijeh
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.10.2008 0:15 (bubbach).
17 godina
protjeran
itf4n kaže...
l)oolvl kaže...

balkanski mentalitet ftw

"balkanski mentalitet"?   heh.

ajde mi navedi 3 dobra razloga zašto je korisno učiti složenu matematiku i ja častim cijeli forum velikim ćevapima. 
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2008 23:05 (l)oolvl).
17 godina
neaktivan
l)oolvl kaže...
  ajde mi navedi 3 dobra razloga zašto je korisno učiti složenu matematiku i ja častim cijeli forum velikim ćevapima. 
1. zato što je egzaktna- ne postoji znanost koja se ne temelji na apstraktnim matematičkim modelima.
2. zato što treniraš mozak za nosit se sa složenim problemima koji zahtjevaju kombinatorne i analitičke sposobnosti
3. zato jer je vjerojatnost da ćeš nakon naučene matematike imati plaću od onoliko € koliko bez matematike imaš u kunama na tvojoj strani.

hoćeš još 3?

2.1 zato jer je matematika jedna od rijetkih umjetnosti koju možeš naučiti
2.2 zato jer ćeš imati kontrolu nad stvarima s kojima se svakodnevno susrećeš kad ne radiš (pr. klađenje, burzovno mešetarenje, proračuni isplativosti tvojih postupaka..)
2.3 zato jer je zabavno

hoćeš još 3?
Namigiva
17 godina
protjeran
l)oolvl kaže...
itf4n kaže...
l)oolvl kaže...

balkanski mentalitet ftw

"balkanski mentalitet"?   heh.

Dobro ti je rekao a objašnjenje pogledaj u postu iznad. Zašto čitati, kad je netko već pročitao i postoje filmovi, zašto učiti kad to već netko zna i napisao je program... A što misliš tko je sve to napravio? Ljudi kao ti? NEEEEEE. I daj molim te navedi barem tri "neke druge znanosti" kojima si sklon a služe ti vježbanju mozga.
17 godina

A sta se ima ozbiljno raspravljati oko obicnog trokuta....naravno da se salim... Namigiva

Al eto ako vec Intel hoce....otvoren sam za suradnju... Namigiva   LOL LOL  Smijeh

17 godina
neaktivan
Gh0sT kaže...

Neodlučan

X2=42+32

X2=25
X=5

Mislim da bi ispravno rješavanje išlo ovako. No, kako živimo u demokratskom svijetu, zasigurno će se naći i onih koji će tvrditi da ovo nije ispravan put rješavanja.

x2 = 42 + 32
x2 = (4 + 3)2
x2 = 72
x = 7

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.10.2008 14:41 (mathmaniac).
17 godina
neaktivan
Gh0sT kaže...

DUZINA....(apsolutna vrijednost) nikako ne ide u negativu... Namigiva

Hm, vidim da se miješaju pojmovi duljine i dužine.

Dužina je dio pravca omeđen s dvije točke, dakle geometrijski objekt. S tim u vezi, dužina ne može imati niti nenegativnu niti negativnu vrijednost.

Duljina (sintagma: duljina dužine) je, pak, metričko svojstvo i ona ne može imati negativnu vrijednost.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.10.2008 14:52 (mathmaniac).
17 godina
neaktivan
mathmaniac kaže...

Hm, vidim da se miješaju pojmovi duljine i dužine.

Dužina je dio pravca omeđen s dvije točke, dakle geometrijski objekt. S tim u vezi, dužina ne može imati niti nenegativnu niti negativnu vrijednost.

Duljina (sintagma: duljina dužine) je, pak, metričko svojstvo i ona ne može imati negativnu vrijednost.

Pravi matematicar nikad nece pojmove definirati pomocu geometrijskih interpretacija..
Dužina je dio pravca omeđen s dvije točke.. hmm.. to ti u intelu nikad ne bi prošlo. Belji se
17 godina
protjeran
bubbach kaže...
l)oolvl kaže...
1. zato što je egzaktna- ne postoji znanost koja se ne temelji na apstraktnim matematičkim modelima.
2. zato što treniraš mozak za nosit se sa složenim problemima koji zahtjevaju kombinatorne i analitičke sposobnosti
3. zato jer je vjerojatnost da ćeš nakon naučene matematike imati plaću od onoliko € koliko bez matematike imaš u kunama na tvojoj strani.

hoćeš još 3?

2.1 zato jer je matematika jedna od rijetkih umjetnosti koju možeš naučiti
2.2 zato jer ćeš imati kontrolu nad stvarima s kojima se svakodnevno susrećeš kad ne radiš (pr. klađenje, burzovno mešetarenje, proračuni isplativosti tvojih postupaka..)
2.3 zato jer je zabavno

hoćeš još 3?
Namigiva

pod 3 dobra razloga sam mislio na 3 dobra razloga koji su univerzalni za svakog čovjeka a ne na neke koje ti smatraš vrijednima i istinitima i koji ne moraju imati veze sa svakodnevnim životom.
drugim riječima, priznajem ti samo razlog 1.2, iako ni to ne mora biti tako za svakog. Jednom kad naučiš pravila u matematici, sve se manje više svodi na uvrštavanje i pojednostavljivanje. prave kreativnosti tu baš i nema (osim ako se ne baviš sastavljanjem zadataka) 

za peru1234 - tvoje usporedbe su sasvim neprimjerene.

a sad ću vam i ja reći jednu pravu činjenicu :
realno gledano, znati derivirati mi neće apsolutno nikada u životu trebati/koristiti i to već sada mogu tvrditi sa 99% sigurnošću. 
17 godina
neaktivan
mathmaniac kaže...
Gh0sT kaže...

Neodlučan

X2=42+32

X2=25
X=5

Mislim da bi ispravno rješavanje išlo ovako. No, kako živimo u demokratskom svijetu, zasigurno će se naći i onih koji će tvrditi da ovo nije ispravan put rješavanja.

x2 = 42 + 32
x2 = (4 + 3)2
x2 = 72
x = 7

42+32 nikako nije i ne može biti isto što i (4+3)2
Ajde da i dokažemo:
42+32=16+9=25
(4+3)2=(7)2=49
25 i 49 koliko ja znam nisu jednaki... Ili možda jesu? Neodlučan
Hoće li mene Intel sponzorirati? Smijeh
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice