Google: Svi na KitKat

poruka: 64
|
čitano: 9.114
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Google: Svi na KitKat".
17 godina
neaktivan
Re: Google: Svi na KitKat
Sum_of_all_fears kaže...

Sad bi mogao nastati problem ako se mudraci dosjete lupati KitKat na svaki uređaj koji bi ga "mogao" pokrenuti. Back to square one.

Mislim da neće, jer u vrijeme Viste Windows je gurao naprednije sučelje tržištu koje nije imalo ni ADSL brzine interneta, pa je i svijest o jačini hardvera bila skoro nikakva u generalnoj populaciji.

Situacija sa smartphoneima je drugačija jer je danas, uz povećanu i računalnu pismenost, nemoguće izbjeći saznanje o količini RAM-a i procesoru u mobitelu pa je tranzicija na minimmalni preporučeni hardver (dvije jezge, 512+mb RAM, 800x480 rezolucija) već debelo u tijeku čak i kod proizvođača najjeftinijih uređaja.

Na kraju neće se dogoditi da netko pokuša instalirati KitKat na Galaxy 5/7 od prije 2010. kao što je bio slučaj sa mnoštvom ljudi koji su na 3+ godina stare laptope (koji su inače nezahvalni za promjene OS-a) pokušavali instalirati Vistu i sasuli rafale pljuvanja po svim forumima.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina
odjavljen
wyks kaže...
...tranzicija na minimmalni preporučeni hardver (dvije jezge, 512+mb RAM, 800x480 rezolucija) već debelo u tijeku čak i kod proizvođača najjeftinijih uređaja...

Eto, to je taj problem. Minimalni preporučeni. Kao i kod desktopa (Vista npr.), naljepnica je bila za PC koji je mogao pokrenuti Vistu i tu stati - browser, AV, flash i eto kaosa.

Tako i ovdje. Po meni, lako moguće da će ti mobiteli koji po specifikaciji prodržavaju KitKat biti novi razlog za masovno pljuvanje po androidu jer sam KitKat će raditi ali stavi na njega glupi launcher, Viber, Facebook i upali browser. Vući će se ko Vista na Duronu i 512MB RAMa.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
Eto, to je taj problem. Minimalni preporučeni. Kao i kod desktopa (Vista npr.), naljepnica je bila za PC koji je mogao pokrenuti Vistu i tu stati - browser, AV, flash i eto kaosa.

Tako i ovdje. Po meni, lako moguće da će ti mobiteli koji po specifikaciji prodržavaju KitKat biti novi razlog za masovno pljuvanje po androidu jer sam KitKat će raditi ali stavi na njega glupi launcher, Viber, Facebook i upali browser. Vući će se ko Vista na Duronu i 512MB RAMa.

Da to sa Vistom je dobar pokazatelj razmišljanja jer koliko prodavatelj preuveličava da bi prodao uređaj toliko korisnik manje razmišlja o realnom stanju.

Jer kad korisnik čuje "KitKat" i "Najnoviji" veliki dio njih bi mogao pomisliti da će pogoniti Asphalt 10 ili Shadowrun (koja god je sada igra najzahtjevnija) bez da pogleda specifikacije.

Vista je dijelom podbacila i zbog svog prekasnog izlaska, jer XP nije zahtijevao promjenu hardvera, pa tu smatram da ovo Kit Katom može otići u oba smjera, i da bude prihvaćen (jer zahtijeva promjenu hardvera) i da bude popljuvan zbgo nezanja.

Vista je "fasovala" po oba kriterija i nije imala nikakve šanse za uspjeh koje su umanjene i gašenjem vatre od strane Microsofta što se samo pogoršalo situaciju. (Iako na kraju pred sam izlazak sedmice jesu doveli Vistu do stanja kakva je trebala biti na izlasku). No to je, kao i veći hardveski skok, donijelo uspjeh Sedmici.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
wyks kaže...

Da to sa Vistom je dobar pokazatelj razmišljanja jer koliko prodavatelj preuveličava da bi prodao uređaj toliko korisnik manje razmišlja o realnom stanju. ...

Sad smo otišli u offtopic, ali, koliko se sećam, za Vistu su proizvođači računara (Dell i HP) tražili Vista Capable nalepnicu za računare s 512MB RAM-a kako bi im proizvodna cena osnovnih modela bila nekoliko dolara jeftinija za proizvodnju. I MS je pristao i (između ostalog i zato) popio najveću pljuvačinu u istoriji kompanije. Mada, i pre toga su imali sličnu praksu (zvanični minimum za XP - 64MB).

16 godina
odjavljen
SupremeCommander kaže...

Toliko o otvorenosti Androida...

pa Android je otvoren, možeš i ti uzet source i izdat mobitel, ali za koristiti google-ove usluge e onda moraš malo i po njihovom igrati.

www.pazii.com
15 godina
neaktivan

@ Mitsuoka

Ne znam za tebe, ali imam SG3 mini i Lumiu 520. Lumia dobiva uredno updateove, a SG3 mini ne :S To su uređaji istog cijenovnog razreda. I Lumia mi je bolja, brža i baterija traje duplo duže. Svatko ima svoje ukuse, ne možeš reći da svi bježe sa WPa jer znam i dosta obrnutih priča...

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 8:29 (Trickortreat).
11 godina

Ovo je dobra odluka zbog korisnika samih. Ne vidim u čemu je problem. Google nije kriv što vam proizvođač ne želi updateat telefon, a većina ljudi krivi google zbog toga. Živo se fućka proizvođačima za novi android jer uključit će ga u novu verziju telefona pa će tako ljudi i kupovati. Google-u je u interesu da svi imaju najnoviju verziju sustava jer u suprotnom novac koji je utrošen na razvoj je novac bačen u vjetar, a konkurencija se smije.

Dakle svi koji krivite google, na kriva vrata zvonite. Krivite samsung, htc i slične jer ne žele (da, ne žele) puštati update sustava u nekom razumnom roku. Ali google polako staje na kraj tome, jer opensource dio androida je sve više integriran sa zatvorenom platformom google play-a, te će tako i no name kineski proizvođači biti prisiljeni koristiti nove inačice ili jednostavno koristiti neki drugi os.

Dakle ovu vijest vidim kao pozitivan pomak isključivo za korisnike, a proizvođači neka se prilagode - imaju dovoljno milijardi da to i naprave.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Entry Point kaže...

Ovo je dobra odluka zbog korisnika samih. Ne vidim u čemu je problem. Google nije kriv što vam proizvođač ne želi updateat telefon, a većina ljudi krivi google zbog toga. Živo se fućka proizvođačima za novi android jer uključit će ga u novu verziju telefona pa će tako ljudi i kupovati. Google-u je u interesu da svi imaju najnoviju verziju sustava jer u suprotnom novac koji je utrošen na razvoj je novac bačen u vjetar, a konkurencija se smije.

Dakle svi koji krivite google, na kriva vrata zvonite. Krivite samsung, htc i slične jer ne žele (da, ne žele) puštati update sustava u nekom razumnom roku. Ali google polako staje na kraj tome, jer opensource dio androida je sve više integriran sa zatvorenom platformom google play-a, te će tako i no name kineski proizvođači biti prisiljeni koristiti nove inačice ili jednostavno koristiti neki drugi os.

Dakle ovu vijest vidim kao pozitivan pomak isključivo za korisnike, a proizvođači neka se prilagode - imaju dovoljno milijardi da to i naprave.

Potpuno si upravu, google godinama već traži rješenje za to i najnovije je (od 2012) da su proizvođaći mobitela dobili razvojne alate i pristup androidu par mjeseci prije službenog izlaska tako da imaju vremena pripremit mobitele za novu verziju androida no koliko vidim i dalje se ništa nije promjenilo, a ova najnovija odluka vrijedi samo za buduće mobitele a za ove već izašle rješenja nema i čekamo sljedeći google-ov potez koji će vrlo brzo doći.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
17 godina
Shockwave kaže...
Entry Point kaže...

Potpuno si upravu, google godinama već traži rješenje za to i najnovije je (od 2012) da su proizvođaći mobitela dobili razvojne alate i pristup androidu par mjeseci prije službenog izlaska tako da imaju vremena pripremit mobitele za novu verziju androida no koliko vidim i dalje se ništa nije promjenilo, a ova najnovija odluka vrijedi samo za buduće mobitele a za ove već izašle rješenja nema i čekamo sljedeći google-ov potez koji će vrlo brzo doći.

unaprijed osiguran razvojni alat za npr. samsung SG3 mini što ga ima @trickorteat koji je izašao 2012. i nema baš smisla. kao da google ne bi htio da su svi mobiteli na zadnjem androidu sa najmanje rupa, najbržem sučelju i najboljoj isporuci reklama i google servisa?naravno da su prozvođači su ti koji se pitaju, kao što kažeš. oni i google imaju različite načine zarade. google daje svoj OS i zarađuje na oglasima, a proizvođač mora prodati hardver. koji je njegov interes da ti da najnoviji softver na starom hardveru? to ga dodatno košta i produžuje život tvom telefonu što im baš nije u interesu

Einstein:Only 3 things are infinite - the Universe, human stupidity nad WinRar's trial period
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 9:15 (hrvooje).
16 godina
neaktivan

to se odnosi samo na mobilne uredjaje koji su u razvoju a nas koji imamo npr. mob iz prosle godine ko sljivi?

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Trickortreat kaže...

@ Mitsuoka

Ne znam za tebe, ali imam SG3 mini i Lumiu 520. Lumia dobiva uredno updateove, a SG3 mini ne :S To su uređaji istog cijenovnog razreda. I Lumia mi je bolja, brža i baterija traje duplo duže. Svatko ima svoje ukuse, ne možeš reći da svi bježe sa WPa jer znam i dosta obrnutih priča...

90% korisnika mobilnih uređaja ne zna što je to update. Oko mene WP koristi samo ekipa koja je u Microsoft programima, a ostali koji se ne zamaraju razvijanjem ičega, uopće ih nije briga, glavno da mogu instalirat igre, poneke gluposti i to je to. WP nije baš za to.

Nisam ja rekao da svi bježe, ali daleko više bježi s WP nego na njega. Baš sam nedavno pričao s jednom osobom koja namjerava zamijenit tu Lumiu za S4, S4 mini, Desire 300, uglavnom oni koji joj se naoko najviše svidi, a da nije WP. Izričit uvjet. Kolega s faksa se mislio Ativ S ili neki Prestigio. Ista cijena, Ativ hardverski bolji, ali je Android presudio. I još nebrojeno slučajeva. 

E da, S3 mini dobiva KitKat, a sad je na JB ako se ne varam?

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 10:04 (Mitsuoka).
16 godina
odjavljen

aj da se i trzavom androidu stane na kraj već jednom... dobra vijest

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
1 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
Trickortreat kaže...

@ Mitsuoka

90% korisnika mobilnih uređaja ne zna što je to update. Oko mene WP koristi samo ekipa koja je u Microsoft programima, a ostali koji se ne zamaraju razvijanjem ičega, uopće ih nije briga, glavno da mogu instalirat igre, poneke gluposti i to je to. WP nije baš za to.

Nisam ja rekao da svi bježe, ali daleko više bježi s WP nego na njega. Baš sam nedavno pričao s jednom osobom koja namjerava zamijenit tu Lumiu za S4, S4 mini, Desire 300, uglavnom oni koji joj se naoko najviše svidi, a da nije WP. Izričit uvjet. Kolega s faksa se mislio Ativ S ili neki Prestigio. Ista cijena, Ativ hardverski bolji, ali je Android presudio. I još nebrojeno slučajeva. 

E da, S3 mini dobiva KitKat, a sad je na JB ako se ne varam?

Igre me ne zanimaju, telefon mi teba za mailove, zvanje, poruke i GPS. A za to mi je WP puno bolji nego Android. Generalno ne kupujem telefone da se sa njima zezam :)

Da JB, gdje piše da će dobit KK?

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 14:25 (Trickortreat).
16 godina
neaktivan
Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan

Za sada samo za američko tržište -.- Pitanje dal će doć i EU :(

16 godina
neaktivan

Glavno je da je doša, a di, nije bitno. Bar je s Androidom lako po tom pitanju.

17 godina
Mitsuoka kaže...

A na što bi to mogli prijeć? Puno im je jednostavnije sredit KK, nego se nositi s gubitcima prilikom prelaska na WP8. Android je ljudima najdraži, dosta njih koje znam da su uzeli WP uređaj se vraćaju na Android ili iOS, ne sviđa se ljudima, jbg.

Kupio skoro Nokiu 1020, moj prvi WP8 uredjaj i ne pada mi na pamet odreci je se bas radi WP-a
Uporedo koristim GS3 radi posla i ogromna razlika u miljama {#}

Ivan(4) kaže...
Mitsuoka kaže...

A na što bi to mogli prijeć? Puno im je jednostavnije sredit KK, nego se nositi s gubitcima prilikom prelaska na WP8. Android je ljudima najdraži, dosta njih koje znam da su uzeli WP uređaj se vraćaju na Android ili iOS, ne sviđa se ljudima, jbg.

'Bem, li ga, kad god vidim bilo koji WP uređaj, impresioniran sam koliko to sve izgleda responzivno. Daleko od toga da su već i malo pristojniji Android uređaji spori, ali WP uvek izgleda trunku "zategnutije" nego što sam navikao da vidim, i to na svakom modelu. Ne znam kakva je situacija sa besplatnim aplikacijama, ali sama platforma mi deluje vrlo ozbiljno, a lepo i raste. Svakako, tržište za Android uređaje je i dalje mnogo veće, ali opet i zasićenije.

No ne verujem da će nekog ova mera oterati s Androida (šta, lakše je preći sa JB-a na WP8, nekgo na KitKat?!).

Odlican OS, brz, odlican odaziv, ne trza uopste, sve aplikacije koje sam koristio na androidu imam i ovdje mada ja nisam neki ovisnik o aplikacijama doduse i malo promjene nakon par android telefona je dobro doslo. Naravno u moru ''istih'' telefona 1020 je jedina koja se bas istice po necemu, kamera je fenomenalna i veoma korisna u situacijama {#}

17 godina
neaktivan

ja bum pričekal verziju "Rumštangica" {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Evo kod mene je obrnuto...ja sa dosao sa WP na Android...Android telefon mi je jedno pet puta jaci od WP koji sam imao...a WP je jedno pet puta bolje radio nego Android i opet cu se vratiti na WP.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 7:44 (malina22).
14 godina
odjavljen
Mozes li reci o koja je dva telefona rijec?
Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
15 godina
neaktivan
malina22 kaže...
Mitsuoka kaže...

Evo kod mene je obrnuto...ja sa dosao sa WP na Android...Android telefon mi je jedno pet puta jaci od WP koji sam imao...a WP je jedno pet puta bolje radio nego Android i opet cu se vratiti na WP.

Si probao custom rom?

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
16 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Mozes li reci o koja je dva telefona rijec?

HTC trophy 7 i LG optimus 4x.

g12356 kaže...
malina22 kaže...
Mitsuoka kaže...

Si probao custom rom?

Jesam, i vrtim ga ali nije mi poenta dati velike pare za tel i onda ici na njega instalirati custom rom da bi radio kako treba.

14 godina
odjavljen
Isto tako se moze reci da ne vidim poentu dat za mob 2000kn (Lumia 920/925), a da imam manjak aplikacija ili manjak notification bar-a. Sve ima svoje mane i prednosti, ljudi kupuju kako im pase, meni trenutno android daje sve sto mi treba, WP bi volio probati, a iOS ne volim
Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
17 godina
MARKOZD15 kaže...
Isto tako se moze reci da ne vidim poentu dat za mob 2000kn (Lumia 920/925), a da imam manjak aplikacija ili manjak notification bar-a. Sve ima svoje mane i prednosti, ljudi kupuju kako im pase, meni trenutno android daje sve sto mi treba, WP bi volio probati, a iOS ne volim

Ja ne znam zasto se svi hvataju za manjak aplikacija na WP. Isto kao da svi imaju 500 000 000 aplikacija sa android ili app store-a instalirano ili da pretrazuju po mjesec dana jednu aplikaciju. Ja na androidu ako trazim neku aplikaciju obicno uzmem onu koju koristi vecina ljudi a sve takve aplikacije postoje i na WP-u. 

Nema notification bar ali kad upalis ekran prije nego otkljucas ti uredno pokaze notifikacije, a i one brojke na kvadraticima rade sasvim solidan posao.

Nema poente dati 2000+ kuna za mob i onda ti OS na mobu steka i trza ponekad.

Poenta je nemojte suditi o necemu ako niste uzivo probali i pojma nemate o tome...

16 godina
neaktivan

Imao sam WP8 dosta neko vrijeme prije nego sam ga se riješio i bilo je par restarta uređaja, blokavanja i sl. Nijedan OS nije imun na to. Da, ima većinu tih aplikacija, ali dosta tih aplikacija je nedorađena i nema mogućnosti kao na Androidu. Tebi je to novo i kao kad je meni bilo novo, bilo je ludilo, ali nakon toga bude meeeh. 

15 godina
neaktivan

Stvar je u tome da se čak i korisnici koji pojma nemaju šta je to OS (u našem slučaju Android) furaju na to i nadmeću se ko ima Android sa većim brojem!

Razgovor tinejdžera u kafiću:

"Vidi moj novi smatphone! Kamera ima 20 MP a ima i Android 4.2.1!!!"

Drugi odgovara:

"Hahaha! A moj ima Android 4.2.2. Vidiš, moj je bolji!"

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...

Razgovor tinejdžera u kafiću:

"Vidi moj novi smatphone! Kamera ima 20 MP a ima i Android 4.2.1!!!"

Drugi odgovara:

"Hahaha! A moj ima Android 4.2.2. Vidiš, moj je bolji!"

I onda uleti treci tinejdzer u taj kafic i baci na stol kljuceve od novog BMW-a M3. I taj ce imati najvecega i najboljega. I ne, ne mislim na mobitel.

14 godina
odjavljen
@Dr vicko

Ja sam dao za Xperiu Z prosle godine 2400KN, ne trza, ne steka i sve radi fluidno, isto nemojte o nekim androidima suditi ako niste probali, doslo je novo vrijeme, nije ko prije kad je 4 core na ICS-u stekao, tako da ako zelis da se drzimo tvoje poente 'ne sudite nesto sto ne probate', nemoj ni ti suditi.
17 godina

SG Note 3 ga je upravo dobio ...

Einstein:Only 3 things are infinite - the Universe, human stupidity nad WinRar's trial period

1 0 hvala 0
16 godina

Dobio ga je prije mj dana...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice