"đif" je majka
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
i IE u pozdini ..
Thank you Mr. Wilhite.
Vaš đif je prava stvar!
Thank you Mr. Wilhite.
Vaš đif je prava stvar!
AAAAAAAAAAAAAA
sto ne naljepi NSFW tag negdje ... kliknuo taman kad je kolegica prolazila meni iza ledja i skontala sisojku ...
U engleskom pisanom ni govornom ne postoji đ. Nije đif već džif, nije đipies (GPS) već džipies.
U engleskom pisanom ni govornom ne postoji đ. Nije đif već džif, nije đipies (GPS) već džipies.
slazem se, ali nisi zbog ovog trebao otvarat novi acc
Znači nije "gugl" nego "džugl"
Tjah, u kjurak, ja ću ostat balkaniziran i držati se svoga 'rvackog 'g'!
ako niste znali, jučer je bilo pitanje na maturi u vezi gif-a i to je bilo prvo pitanje.
Jeli je gif isto nastao kao hobi?
Ako je onda je tu sličan Linusu Torvaldsu.
Kad već raspravljamo o dž, đ itd. zanima me zašto ljudi govore džimejl(gmail). Mislim, nije to džuglov meil nego guglov.
Kad već raspravljamo o dž, đ itd. zanima me zašto ljudi govore džimejl(gmail). Mislim, nije to džuglov meil nego guglov.
gmail = google mail
gmail dođe kao nekakav polu-akronim
Thank you Mr. Wilhite.
Vaš đif je prava stvar!
AAAAAAAAAAAAAA
sto ne naljepi NSFW tag negdje ... kliknuo taman kad je kolegica prolazila meni iza ledja i skontala sisojku ...
Ma namjerno.
Ne bi bilo fora.
Ovako, naivnjaci poput tebe nasjednu.
To je engleski jezik, ne ide to po Vuku.
Isto slovo se može čitati različito, ovisno o kontekstu u kojem se nalazi.
GMail je skracenica od G(oogle) Mail i logicno je da se cita dji mail jer se u Engleskom g izgovara(speluje) kao dji.
Prvi puta cujem za djif.
Osobno puno vise volim i koristim PNG.
GMail je skracenica od G(oogle) Mail i logicno je da se cita dji mail jer se u Engleskom g izgovara(speluje) kao dji.
Prvi puta cujem za djif.
Osobno puno vise volim i koristim PNG.
-ne. IBM?
kratice u PC svijetu nisu po Vuku, nego po američanskim navadama uz to što se extenzija filea (troslovna) piše malim slovom tako da ne vrijede kroatistička pravila koja bi mogla vrijediti u jezičnom svijetu. Ovo je više Klingonska gramatika, IT. ... dovolja primjer je google gdje se g izgovara g, dok je gmail đimajl ili dž.. divlji zapad, jer je upravo tamo i nastao taj 'klingonski'...
Imena, nazivi etc, nemaju jezična pravila koja bi se inače odnosila na obične riječi. Ovo nije samo kratica nego i naziv-copyright itd..
edit: praktički, kad tvorac nešto napravi, da naziv, to je 'jedini pravi', sve ostalo je 'nepravilno'.
- png je nastao kao nasljednik, to je logičan koriak, ali prije cca 2000tih to nisi mogao.. Jednako bi se moglo reči da radije korisitš Pentium-P2-P3-... noviji CPU ili bilo koji HW-SW..
-glavna razlika je u patentu, u 'stara vremena' se neke stvari nisu patentirale, dok danas imamo patentne trolove. Sve ostalo su 'nijanse'...
Jeli je gif isto nastao kao hobi?
Ako je onda je tu sličan Linusu Torvaldsu.
-hobi je ono što osoba radi u slobodno vrijeme, za sebe, ne za druge, ne za javnu upotrebu. Dakle nije iz hobija, nego na radnom mjestu, za rad tj za bolji slikovni format, dok je možda heklao tabletić na TVu iz hobija ili pecao... no za hobi se ugl ne dobija ovakva nagrada (životno djelo). Programer općenito nema slobodno vrijeme, tj ako mu mozak radi, on radi (čak i kad peca, možda mu 'padne jabuka na glavu'), dok blagajnica u konzumu ima radno vrijeme i nakon tog ne radi.
-propustio si napomenuti da je linux barem 2x bolji u svemu, pa i prikazu animiranih gifova u browseru.
Mislis na APNG?
-propustio si napomenuti da je linux barem 2x bolji u svemu, pa i prikazu animiranih gifova u browseru.
Hvala,drugi put nebum zaboravio :P
evo koje je pitanje o gifu bilo na ovogodišnjoj maturi http://dokumenti.ncvvo.hr/Matura_12_13/Ljeto/Hrvatski/Izborni/INF.zip