Firefox najranjiviji

poruka: 32
|
čitano: 5.839
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Firefox najranjiviji".
16 godina
protjeran
Firefox najranjiviji

Jadan Firefox. 

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
RE: Firefox najranjiviji

moras se znati nositi s popularnosti :)

http://downloadzona.blog.hr/ http://hardwarezona.blog.hr/
17 godina
neaktivan
Firefox najranjiviji

Da mi je znati gdje su sad oni koji su vikali da je Firefox najsigurniji...

Nema sigurnog softvera, nije nikada bilo niti će ikada biti! Čak i "Hello world" vjerojatno ima sigurnosni propust :) Sve je samo pitanje koliko je nekome interesantno tražiti propuste.

Chaintech socket 4 MB, Cyrix 486DX2 66Mhz (TURBO mode!), 8MB EDO RAM, 420MB HDD, S3 Trio 2MB, Sound Blaster 16, 3.5" 1.44MB floppy!!!

5 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
s1m0n kaže...

Da mi je znati gdje su sad oni koji su vikali da je Firefox najsigurniji...

Nema sigurnog softvera, nije nikada bilo niti će ikada biti! Čak i "Hello world" vjerojatno ima sigurnosni propust :) Sve je samo pitanje koliko je nekome interesantno tražiti propuste.

Evo jednog. I jos uvijek stoji da je Firefox siguraniji od konkurencije. Statistika gore se odnosi na broj nadjenih i ispravljenih problema. Microsoft i Apple objavljuju samo kriticne probleme i one koje nadju druge firme/istrazivaci, odnosno skrivaju ovakvu statistiku. Niti MS niti Apple ne objavljuju niti prijavljuju bugove i probleme koje nadju interno i zakrpaju sami i s njima nikad ne znas na cemu si jer ne zele priznati bug i kad im ga prijavis.

17 godina
neaktivan
Firefox najranjiviji

Pa dobro je da su otkriveni svi ti propusti - znači da će biti ispravljeni u idućim verzijama dok će kod ostalih browsera svi neotkriveni problemi i dalje biti pristutni Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
Najveci sigurnosni propust je glupost korisnika i IE6
16 godina
neaktivan

Da nema firefoxa vi biste još koristili verziju 6.0 koja ima više rupa nego švicarski sir. 

Mozilla firefox je potaknula microsoft na izradu verzije 7 i 8 . 

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
17 godina
neaktivan
Firefox najranjiviji

Nesto ne bih rekao, ali ajde ako oni tako kazu. Ja do sada nikada nisam imao vecih problema sa firefoxom kao npr. sa internet explorerom bilo kojom verzijom sem sto mi se do sada mozda 2-3 puta desilo da mi se program crashuje. Koristim firefox vec par godina cini mi se od verzije 1.5 i nikakvih vecih problema, dok sam sa internet explorerom uvijek skupljao neke gluposti na internetu koje su mi kasnije smetale u radu na racunaru. I uvijek kada bi izasla nova verzija dao bi im sansu, ali opet je bila ista stvar i sa verzijom 7 i 8.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox najranjiviji

Tako su i Windowsi ranjivi, a Linux nije. Kad ga ima više, pa ljudi se ubiše tražeći mu mane.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox najranjiviji

Jel se samo meni čini, ili je Firefox zadnje vrijeme vrlo česta vjest na BOL.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Firefox najranjiviji

nitko nije savršen pa tako i VATRENA LISICA :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Firefox najranjiviji

Da parafraziram jednog političara  (ne ulazim u to kome je drag a kome nije) vezano za cijeli niz vijesti na BOL-u o FF: "Otvorim paštetu kad ono iskoči Firefox"....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Firefox najranjiviji

Još jednom se pokazala superiornost Opere...

:)

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox najranjiviji

Za to su krivi addon-i kako i pise,a koje korisnici ubacuju i sakom i kapom,vecinom koje forefox nije oznacio sa recommended.
Firefox uz recommended addon-e je siguran browser.

Ne moze to bez kabla
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Firefox najranjiviji

Ovo istraživanje je samo pokazalo da Internet Explorer i Opera skrivaju sigurnosne probleme kao zmija noge. To jest razliku između open i closed source razvoja programa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2009 13:58 (Tom69).

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Firefox najranjiviji

Bez obzira koliko je propusta pronađeno a koliko rijšeno meni je Opera najbolja jednostavno zato što sam se naviko na nju i u svom radu s njom sam našo najmanje problema.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox najranjiviji

Ja sam na Operi i nisam imao problema nikad

EVERYBODY LIES
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2009 15:13 (Šef).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Firefox najranjiviji

Ok. Tu je broj prijavljenih propusta, ali ne navode kakvog su tipa. Nije mi baš isto da li mi netko može zblesirati FF pa je potreban restart, ili preko njega upadne na računalo pa čeprka po svemu i svačemu. Sigurno je da je sam FF dobro napisan i provjeren, ali ne postoji kontrola Add-ona, pa vjerojatno mogu biti i namjerno napisani s backdoorom. Dodataka za IE baš i nema puno, a iako neznam ni kakav im je sistem provjere i odobravanja, IE je s te strane sigurniji.

Add-oni u FF-u meni osobno jako koriste, a kako ne isprobavam sve po redu, osjećam se sigurno, jer ni vatrozid ni antivirus nikad ništa nisu našli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Firefox najranjiviji

IMHO ova članak je pisan senzacijonalistički - naslov je u najmanju ruku neozbiljan, barem bi trebali staviti upitnik iza njega.

Neizmjerno bitnije je koliko brzo poprave neki bug, nešto poput:

http://dvlabs.tippingpoint.com/blog/2009/10/29/mostrame-la-guita

Btw, nisam fan Firefoxa.

Uostalom:

http://www.dilbert.com/strips/comic/2008-05-08/

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2009 19:03 (Ime).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Firefox najranjiviji

Odlična nezavisna tvrtka:

http://www.cenzic.com/pr_20061011/

http://www.cenzic.com/pr/20060718/

Koji smijeh

Trolls are like broken clocks, they tell the truth two times a day, rest of the time they just talk rubbish. prosperouspoverty.blogspot.com

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sad je jasnije zašto se ovaj izvještaj poklopio sa 5godišnjicom Firefoxa.

17 godina
neaktivan
Firefox najranjiviji

Ja kao svakodnevni korisnik i na poslu i kod kuće nemam ama baš nikakvih problema sa firefoxom. Problem je kao i obično,u korisncima.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
dado kaže...
Najveci sigurnosni propust je glupost korisnika i IE6

Pogledaj sliku. Nadam se da se vidi. Firefox 3.5.5.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2009 21:53 (propuhmajstor).
17 godina
neaktivan

haha

kakva halabuka...

ajde ajde, nije nitko napisao da ste vi glupi zato što firefox ima više propusta od drugih.

niti je igdje napisano da se to odnosi na ispravljene propuste, niti išta od ovih vaših komentara pobija činjenicu o vrlo velikoj mogućnosti povrede sigurnosti...

Silence! I Kill You...
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2009 21:57 (no name).
17 godina
Firefox najranjiviji

Jel to znači mjenjane web browsera ili što? Možda na Operu, a tako mi je FF sjeo.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox najranjiviji

izašao je FF 3.6 beta 2. pa tko voli nek izvoli...

Atomska bubamara. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong

0 0 hvala 0
17 godina
HCSC kaže...

Jel to znači mjenjane web browsera ili što? Možda na Operu, a tako mi je FF sjeo.

Hm, a koji god da odabereš ako zauzme veći dio tržišta će ubrzo postati broj 1 po nesigurnosti jer se problemi i traže samo kod onih koji se puno koriste... znači uzmeš browser koji zauzima mizeran postotak tržišta i "bog te veseli" jer niko neće tražiti kako da upadne preko nečega što niko ne koristi. :)

Tako možemo reći da su Win95 i 98 postali vrlo siguran OS jer nijedan novi virus ne radi na njima Cool

17 godina
protjeran
XP Master kaže...

Jadan Firefox. 

a jadan ti s takvim otvaranjem threada. nismo svi čitali BUG-online da znamo o čemu se radi. mogao si malo obrazložit o čemu se radi, objasnit te "propuste".

sad moram klikat do tamo da pročitam Namigiva

meni radi lisica k´`o "švajcarski" sat i ne vidim nikakve "rupe".

ne bih mijenjao njegov add-on "remove it permanently" za deset "opera".

16 godina
neaktivan
Gnjavator kaže...
Hm, a koji god da odabereš ako zauzme veći dio tržišta će ubrzo postati broj 1 po nesigurnosti jer se problemi i traže samo kod onih koji se puno koriste... znači uzmeš browser koji zauzima mizeran postotak tržišta i "bog te veseli" jer niko neće tražiti kako da upadne preko nečega što niko ne koristi. :)
Tako možemo reći da su Win95 i 98 postali vrlo siguran OS jer nijedan novi virus ne radi na njima Cool

Ne rade virusi, ali ne rade ni programi :D

这是我的个性签名
17 godina
protjeran
Firefox najranjiviji

Moj Shiretoko (Firefox na rubu) se srušio jedno 2 puta i uvijek je podigao sve tabove kako su i bili otvoreni.

A da li DownloadHelper plugin ima rupa, to ostavljam tom timu da rješava.

A virusa će i biti dok ima windowsa. A smanjiti će se jedino većom upotrebom linux-a (to ne znači i nestati).

Bez ozbiljnog antivirusnog programa na windowsima, nema smisla surfati internetom, dok na linuxu nema smisla trošiti procesorske resurse nekim antivirusnim programom (osim ako radi kao mail-server, pa da se olakša život windows korisnicima).

Da je Secunia dala ovaj izvještaj, još bi nešto i značilo, ovako ja ću i dalje živjeti na rubu Firefoxa...

Makar znam da ću prije dobiti zakrpu nego je netko iskoristi, dok sa IE znaju proći i mjeseci.

Nikola Tesla and My Thoughts: http://free-ri.htnet.hr/Branko/index.html

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice