Cijene iPhonea 6 u Hrvatskoj

poruka: 76
|
čitano: 13.354
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Cijene iPhonea 6 u Hrvatskoj".
17 godina
Re: Cijene iPhonea 6 u Hrvatskoj
RobertS kaže...
NEW_MAN kaže...

... i moras uzet u obzir kolko zaradujes ti a kolko neko u RH.

Zasto, kakve to tocno veze ima jedno s drugim? Kakve veze imaju place u Hrvatskoj s bilo cime na svijetu? Nadam se da ne mislis kako bi iPhone (ili bilo koji drugi uvozni proizvod ili usluga) u Hrvatskoj trebao kostati duplo manje nego u Njemackoj jer su place duplo manje?

Ne nego ti imas vise novaca na raspolaganju kaj znaci da si lakse priustis iPhone. 

15 godina
neaktivan
RobertS zasto bi cijene u HR trebale biti iste cijenama u D? Da li gradjani (mislim na vecinu) HR imaju ista primanja kao gradjani (mislim na vecinu) D?

Mislim da si se izgubio u svojoj tezi totalno.
informatika je kao labirint, jednom uđeš i više nikako da izađeš
17 godina
Telefon ima ulogu navlakuse kako bi se korisnik vezao na 24 mjeseca. Iz tog razloga su u slobodnoj prodaji bezobrazno skupi.

Telekomu je bitno imat nekoga ko im bude dvije godine redovno donosio dobit.
14 godina
neaktivan
dagoberhr kaže...
RobertS zasto bi cijene u HR trebale biti iste cijenama u D? Da li gradjani (mislim na vecinu) HR imaju ista primanja kao gradjani (mislim na vecinu) D?

Ja mislim da si se ti malo izgubio. Cijene ne trebaju biti iste nego vise jer je kod nas PDV puno veci. 

17 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
dagoberhr kaže...

Ja mislim da si se ti malo izgubio. Cijene ne trebaju biti iste nego vise jer je kod nas PDV puno veci. 

Njemački PDV je 19%, naš je 25% (barem za telefone). Razlika je 6% PDV-a. Ako uređaj u Njemačkoj s PDV-om košta 700 eura, u nas može koštati eventualno 735 eura, a to je razlika od 5% ukupne cijene. U nas košta bitno više.

14 godina
neaktivan
naxeem kaže...
BlueMax kaže...
dagoberhr kaže...

Njemački PDV je 19%, naš je 25% (barem za telefone). Razlika je 6% PDV-a. Ako uređaj u Njemačkoj s PDV-om košta 700 eura, u nas može koštati eventualno 735 eura, a to je razlika od 5% ukupne cijene. U nas košta bitno više.

Ono je bilo opcenito. ako cemo o specificnom proizvodu pricati onda gledaj ovako. U Njemackoj ce se prodati 2-3 milijuna iPhone-ova a u Hrvatskoj 50-60 tisuca. Da bi proizvod bio profitabilan on mora osim poreza ispaltiti i zastupnika, trgovca, reklamu, servis, transport... Uglavnom, Apple ce vise zaraditi na jednom iPhoneu kojeg u Njemackoj proda za 700€ nego na onom kojeg kod nas proda za 1000€. I onda kad to pomnozis sa brojem prodanih komada covjek se zapita zasto ih uopce i prodaju kod nas.

11 godina
neaktivan
RobertS kaže...
NEW_MAN kaže...

... i moras uzet u obzir kolko zaradujes ti a kolko neko u RH.

Zasto, kakve to tocno veze ima jedno s drugim? Kakve veze imaju place u Hrvatskoj s bilo cime na svijetu? Nadam se da ne mislis kako bi iPhone (ili bilo koji drugi uvozni proizvod ili usluga) u Hrvatskoj trebao kostati duplo manje nego u Njemackoj jer su place duplo manje?

To pitaj one koji obavljaju službenu komunikaciju na profilima mobilnih operatera na Facebooku i pritom tvrde da su cijene formirane sukladno uvjetima na tržištu. Pitaj ih što to točno znači. Stvarno ih pitaj jer je to jedini način da saznaš odgovor na pitanja koje si postavio. Ovdje odgovore nećeš dobiti.

17 godina

Ali zbilja... 8000 kuna za MOBITEL!? Šta taj mobitel radi za 8000 kuna? Jel se pretvori u jetski po potrebi? Češe jajca kad zasvrbe? 8000 kuna hrvatskih mobitel.

Rvat katolik!

1 0 hvala 0
14 godina

Moram priznati, meni baš i nije jasno zašto neki kukaju na cijene iPhone-a, jer su "Veeeelike"!?

Usporediti ću cijene na službenom Apple store-u i u T Com-u, one 128GB iPhone 6 Plus modele recimo.

T Com, jednokratno 3798.00 kuna + 24 mjeseca 100.00 kuna otplata ( 2.400.00 kuna) iznosi 6198.00 kuna.

Apple store jednokratno 949 USD-a, što je po prodajnom tečaju oko 6.05 za 1 USD nešto više od 5.742.00 kuna.

Kod T Com-a je "otegotna" okolnost to što uz cijenu se plaća račun, ali, "nešto" se uvijek MORA platiti, pa makar bonovi i možda lošija povezanost i pokrivenost signalom.

Kod Apple store-a je "otegotna" okolnost "eventualni" mogući dodatni prateći troškovi, kao na primjer ako "mi" naplate PDV 25% što je dodatnih nekih 1.435.00 kuna.

Da li postoji kod "ikoga" od ova dva dobavljača olakotna okolnost, da ju baš neku DEBELO olakotnu vidim, baš i ne, osim ako kod T Com-a ne dobijem u paketu dvije godine garancije, a kod onog američanskog iPhone-a, onu intimnu spoznaju, zadovoljštinu da je uzet u Americi, makar nemam dvije godine garanciju, koja se može dokupiti za nekoliko desetaka USD-a, a to bi otprilike dignulo njegovu cijenu u startu do 400.00 kuna, pa smo na kraju tu negdje sa cijenom kao i u T Com-a.

Onaj tko ima novaca, uzet će ga na ovaj ili onaj način, gdje ja zbog problema sa "duljinom" pretplate do ožujka iduće godine, ili ću najvjerojatnije uzeti pomoću prijatelja iz amerike za cash solarno plaćanje, ili ću pokušati pronaći nekoga tko bi produžio svoju pretplatu u nekoj tarifi, a ja bih platio jednokratno gadget uz njemu neku nagradu.

Onaj tko nema novaca, žao mi ga je ali tu se nema u današnje vrijeme učiniti neke baš prevelike pomoći, morati će se zadovoljiti nečim manjim, jeftinijim, do neke druge prilike, koja će uvjeren sam će svakako uskoro naići.

Oni koji "imaju problema u svojim glavama", savjetujem im neka ne vode tuđu brigu kako je über super duper glupost uzimati "moj" must have gadget za 12.000.00 kuna, baš me zanima gdje su izvukli sa kojom matematikom tolike cifre. Neka se ufate svojih "über" gadgeta, zadovoljni oni, zadovoljniji mi, über super duper zadovoljni svi. 

ATJ Lučko
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Ne kukan ja na cijene u nas, nego opcenito. Zbilja, ja si ga mogu priustiti bez problema. Iz godine u godinu kupujem flagshipe, opcenito mi za tehnologiju nije problem izdvojit kunu vise, al ovo sto izvode je lakrdija.

Rvat katolik!

0 0 hvala 1
14 godina
tnakir kaže...

Ne kukan ja na cijene u nas, nego opcenito. Zbilja, ja si ga mogu priustiti bez problema. Iz godine u godinu kupujem flagshipe, opcenito mi za tehnologiju nije problem izdvojit kunu vise, al ovo sto izvode je lakrdija.

Ad1; ako si pretpostavio da sam se referirao na tebe kolega, ma nisam, samo sam pročitao temu i komentare i napisao ono što sam osjetio dojmom nakon što sam sve pročitao do sada viđeno.

Ad2; drago mi je da nas za sada sigurno ima makar dvoje u klubu onih koji si ga zaista mogu priuštit.

Ad3; namjerno nisam spominjao recimo jedan VIP, jer njihova cijena koju su imali za iPhone 5S 16GB interne memorije od 8.299.00 kuna do prije neki mjesec, ne da je lakrdija, već nebuloza od FLOPA DESETLJEĆA.

Koji "konkretno" možda imaš namjeru uzeti ti osobno?!

ATJ Lučko
16 godina
neaktivan

ja stvarno nzn sta vi kukate sto se tice cijene modela s max kolicinom memorije, 128 gb je j... puno i to ce kupiti ljudi koji iskoristavaju spomenutu kolicinu

a sto se tice sd kartica, meni su barem 2-3 od sandiska ili krepale ili same od sebe udrile error pa se sve izbrisalo sto se s ovim nece dogoditi

ljudi ne zugajte, iphone je odlican mobitel za skupinu koju cilja i nema jednostavnijeg za koristenje (od mladjih-do starijih)

napredni korisnici kojima to nije dovoljno ce imat android flagshipove koji prakticki i skoro kostaju isto kao iphone (razlika je u 500tinjak kn)

u hrvatskoj je jednostavno glupo kupiti bilo koji mob radi politike prodavaca, internet je hvala bogu svima pristupacan i  u EU smo

oni one+ one i sl. nemozes servisirat nigdje blizu ako se sto dogodi tako da to ide sa strane i ne ulazi u pricu

ovi koji ne kupuju, nit imaju namjeru kupovati skuplji "flagship" mobitel mislim da nemaju pravo pricati gluposti bilo za mob A ili B da bi kupili neke bodove "za humor", a nikad nece, ni nisu koristili usluge spomenutog proizvodjaca bio to samsung, apple, sony,htc....

imam xperia z3 compact i kvaliteta izrade je naprosto ocajna, toliko da mi je jedan kut u 3 tjedna bez pada mobitela odlijepio se neznam ni sam kako

prosli mobitel galaxy s2 s 3-4 promjenjena r oma, a prijateljov 3gs još uvik je fluidan i u komadu, te za ono sto je i namijenjen savrseno radi

edit: takodjer slike su zbilja lose na xperiji iako ima 20tak mp ovo-ono veliki senzor i sl, ako se odlucuje na taj mobitel a taj mu je faktor bitan

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2014 20:52 (Raja).

1 0 hvala 0
12 godina

Svaki flagship je skup, nebitno koji proizvođač. Uvijek je tako i bilo, sjećam se Nokie 8800 Sirocco, koštala je u dućanu 10k kn, pa se nisu ljudi bunili.

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
pa makar bonovi i možda lošija povezanost i pokrivenost signalom.

Molim te, pojasni na što si ovime mislio.

14 godina
BudalastoStvorenje kaže...
ATJLučko kaže...

Kada sam ovaj dio pisao, isključivo sam govorio o mojem shvaćanju rješenja problema smanjenja potrošnje hrvatskih novaca sa moje strane. Pojednostavnjeno ovako, ako mi T Com nakon isteka mjeseca ožujka u travnju iduće godine ne ponudi neku besramnu povoljnu tarifu, ja najozbiljnije razmišljam o prelasku na bonove, pa makar i na moju štetu, obzirom ekipa komentira kako prepaid usluge i tarife imaju generalno slabiju pokrivenost. Obzirom na danas sveprisutan free WiFi u mojim omiljenim kafićima, ili kod mene doma, najmanji mi je problem biti samo na 3G ili 2G signalu, kada ionak, postoje resursi za full mukte razgovore, a da mailove uopće ne spominjem. Da ne spominjem moju uštedu, obzirom sada sam trenutno na tarifi oko 180.00 i nešto kuna mjesečno, što je za dvije godine najmanje debelo over 4000.00 kuna, a za bonove ću kao utrošit oko 400.00 minimalno ako mi bon od 100.00 kuna traje 6 mjeseci. Ma da traje i tri mjeseca, opet uštedim, nesrazmjerno puno.
ATJ Lučko
11 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
BudalastoStvorenje kaže...
ATJLučko kaže...

Kada sam ovaj dio pisao, isključivo sam govorio o mojem shvaćanju rješenja problema smanjenja potrošnje hrvatskih novaca sa moje strane. Pojednostavnjeno ovako, ako mi T Com nakon isteka mjeseca ožujka u travnju iduće godine ne ponudi neku besramnu povoljnu tarifu, ja najozbiljnije razmišljam o prelasku na bonove, pa makar i na moju štetu, obzirom ekipa komentira kako prepaid usluge i tarife imaju generalno slabiju pokrivenost. Obzirom na danas sveprisutan free WiFi u mojim omiljenim kafićima, ili kod mene doma, najmanji mi je problem biti samo na 3G ili 2G signalu, kada ionak, postoje resursi za full mukte razgovore, a da mailove uopće ne spominjem. Da ne spominjem moju uštedu, obzirom sada sam trenutno na tarifi oko 180.00 i nešto kuna mjesečno, što je za dvije godine najmanje debelo over 4000.00 kuna, a za bonove ću kao utrošit oko 400.00 minimalno ako mi bon od 100.00 kuna traje 6 mjeseci. Ma da traje i tri mjeseca, opet uštedim, nesrazmjerno puno.

IMHO, neće ti ponuditi besramno povoljnu tarifu. Ponudit će ti vjerojatno neku tarifu na akciji poput ove "L" tarife koju sada nude za 130 kuna (a ranije su je nudili za 105 kuna).

Koristim istu mrežu o kojoj je ovdje riječ već duže od 13 godina i na pretplati i na bonovima i nisam nikada primijetio ikakvu slabiju pokrivenost na bonovima, odnosno, bolju dok sam bio pretplatnik. Nikada nisam osjetio da pretplatnik kraj mene ima viši prioritet na mreži u odnosu na mene. Koristim i 4G/LTE i tu isto nemam problema. S druge strane, pretplatnici i bonaši nemaju isti tretman na Tele2 što se tiče pojedinih usluga, što sam i sam osjetio dok sam probno bio na bonovima kod njih i na kraju sam otišao.

Free wifi u kafićima u načelu ne koristim.

Od svibnja 2012. bonovi na Simpi traju 1/3 kraće (tragove o tome imaš na: http://09xcomhr.blogspot.com/2012/09/simpa-poprilicno-skresala-valjanost.html#/page/1).

Pogledaj Simpu i njenu Prejaku opciju ali i sestrinsku mrežu Bonbon. Isti signal, ista pokrivenost, imaju i bonove i pretplatu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice