Appleova tužba protiv Samsunga

poruka: 151
|
čitano: 14.085
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Appleova tužba protiv Samsunga".
17 godina
Re: Appleova tužba protiv Samsunga
nCh! kaže...

Sry ali safari daleko točnije i fluidnije otvara stranice od androidovog stocka, opere i dolphina. Opera pola stranica ne otvori kako spada (primjer recimo isvu studomata di ja nemogu prokleti ispit prijavit preko nje), a dolphin je gadan do zla boga i prenatrpan drekovima koji ga usporavaju i nepotrebni su iliti meni je neupotrebljiv. Jedino što mi se zbilja sviđa više od Safarija je Firefox Mobile za android, još je u beti a već ubija.

Lol koje to stranice safari otvara? One sa flash elementima mozda?

A firefox...probao sam firefox na Androidu i on je nista drugo nego spori beta software tako da uopce ne znam sa cime ti usporedujes te brzine i nacin otvaranja stranica. Dolphin jest gadan, ali stock browser je revolucionaran (:P dobar je, nista vise).

Paralelno usporedujuci x10 i iPhone 4, safari je bio tek nesto mrc brzi od stock browsera na Androidu, i to ne u svim slucajevima.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
nCh! kaže...

Sry ali safari daleko točnije i fluidnije otvara stranice od androidovog stocka, opere i dolphina. Opera pola stranica ne otvori kako spada (primjer recimo isvu studomata di ja nemogu prokleti ispit prijavit preko nje), a dolphin je gadan do zla boga i prenatrpan drekovima koji ga usporavaju i nepotrebni su iliti meni je neupotrebljiv. Jedino što mi se zbilja sviđa više od Safarija je Firefox Mobile za android, još je u beti a već ubija.

Lol koje to stranice safari otvara? One sa flash elementima mozda?

A firefox...probao sam firefox na Androidu i on je nista drugo nego spori beta software tako da uopce ne znam sa cime ti usporedujes te brzine i nacin otvaranja stranica. Dolphin jest gadan, ali stock browser je revolucionaran (:P dobar je, nista vise).

Paralelno usporedujuci x10 i iPhone 4, safari je bio tek nesto mrc brzi od stock browsera na Androidu, i to ne u svim slucajevima.

Probaj safari s 4.3 ios-om.Dosta je brži.Sad mi se bug.hr preko safaria otvara za nešto manje od 5 sekundi preko 2 mbit wifi-a.

Prije je bilo dosta buže.

Taj flash ionak samo smeta,troši bateriju i net da bi prikazao reklame kao ono istraživanje pa mise cijeli net zamrznuo zbog toga na galaxy tabu.

15 godina
neaktivan
Mogao si se malo upoznati s tehnologijom prije nego ides pisati o njoj. Cijene prometa su potpuno irelevantne jer se 3G videopozivi ne naplacuju po prometu nego po minutazi kao i obicni pozivi.

3G mreza je, barem T-Mobileova, bila prilicno razvijena puno prije dolaska iPhonea 4. Od kraja 2008. je cijeli Zagreb dovoljno pokriven da se moze internet radio slusati bez problema na mobitelu. Prije nisam detaljno pratio, ali 2007. (ili 2006, nisam siguran) sam dosta vidjao ikonicu 3G na tadasnjem Siemensu EF81, koji je takodjer imao mogucnost videopoziva, no ne sa sekundarnom kamerom tako da je to jos jedan telefon koji mozes pribrojiti u onu statistiku iz mog proslog posta.

10 MB za 200 kn? To mora da je bilo jako, jako davno jer ja vec godinama prilicno intenzivno koristim internet na mobitelu i ne sjecam se kad sam tako puno placao. To sto je narod bio neupucen u to do nedavno je druga stvar.

Sto se tice smartphonea, moj Touch Pro iz 2008. ima sekundarnu kameru i videopoziv, i smartphone je. Te kamere su uvijek bile vise na skupljim mobitelima, tako da je broj smartphonea u onih 482 mobitela vjerojatno dosta velik. Da se provjeriti, no ne da mi se sada zujati po tome iz busa.

Svatko bi popularizirao te stvari da se najava njihovih uredjaja vrti kao vijest na dnevniku. Osim iPhonea, ja nisam vidio na dnevniku ni jednu drugu najavu mobitela. Apple ima poseban tretman i time je logicno da vise ljudi cuje za njihove uredjaje, iako su po mnogocemu jos uvijek inferiorni konkurenciji. Isto kako bi se dalo o mobitelima prije iPhonea pricati u negativnom kontekstu, po mnogim stvarima bi se moglo o iPhoneu pricati u negativnom kontekstu. Svaki uredjaj ima prednosti i mane. iPhone ima mnoge za mene prevelike mane i stoga ga ne bih nikad kupio, iako sam i ovaj prastari TP s kojeg pisem platio 3000 kn vise nego bih u to vrijeme platio iPhone 3G. Ista je situacija i sada, samo sto su negi drugi igraci u igri.
17 godina

Neznam jel netko već postao, ali evo zanimljivog komentara tužbe sa techradara: http://www.techradar.com/news/portable-devices/why-apple-is-suing-samsung-944463?src=rss&attr=all

A samsung je i odgovorio: http://www.engadget.com/2011/04/19/apple-spent-nearly-5-7b-on-samsung-parts-in-2010-faces-strong/

EDIT: Ako je sve već navedeno sorry, malo kasnim

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 10:06 (redrum781).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Mogao si se malo upoznati s tehnologijom prije nego ides pisati o njoj. Cijene prometa su potpuno irelevantne jer se 3G videopozivi ne naplacuju po prometu nego po minutazi kao i obicni pozivi.

3G mreza je, barem T-Mobileova, bila prilicno razvijena puno prije dolaska iPhonea 4. Od kraja 2008. je cijeli Zagreb dovoljno pokriven da se moze internet radio slusati bez problema na mobitelu. Prije nisam detaljno pratio, ali 2007. (ili 2006, nisam siguran) sam dosta vidjao ikonicu 3G na tadasnjem Siemensu EF81, koji je takodjer imao mogucnost videopoziva, no ne sa sekundarnom kamerom tako da je to jos jedan telefon koji mozes pribrojiti u onu statistiku iz mog proslog posta.

10 MB za 200 kn? To mora da je bilo jako, jako davno jer ja vec godinama prilicno intenzivno koristim internet na mobitelu i ne sjecam se kad sam tako puno placao. To sto je narod bio neupucen u to do nedavno je druga stvar.

Sto se tice smartphonea, moj Touch Pro iz 2008. ima sekundarnu kameru i videopoziv, i smartphone je. Te kamere su uvijek bile vise na skupljim mobitelima, tako da je broj smartphonea u onih 482 mobitela vjerojatno dosta velik. Da se provjeriti, no ne da mi se sada zujati po tome iz busa.

Svatko bi popularizirao te stvari da se najava njihovih uredjaja vrti kao vijest na dnevniku. Osim iPhonea, ja nisam vidio na dnevniku ni jednu drugu najavu mobitela. Apple ima poseban tretman i time je logicno da vise ljudi cuje za njihove uredjaje, iako su po mnogocemu jos uvijek inferiorni konkurenciji. Isto kako bi se dalo o mobitelima prije iPhonea pricati u negativnom kontekstu, po mnogim stvarima bi se moglo o iPhoneu pricati u negativnom kontekstu. Svaki uredjaj ima prednosti i mane. iPhone ima mnoge za mene prevelike mane i stoga ga ne bih nikad kupio, iako sam i ovaj prastari TP s kojeg pisem platio 3000 kn vise nego bih u to vrijeme platio iPhone 3G. Ista je situacija i sada, samo sto su negi drugi igraci u igri.

Ne žive svi u Zagrebu.

Da razvijena je bila 3g mreža od 2007/08 se išlo na veliko širenje 3g mreže dotad je bila samo u velikim gradovima.

Koda bi ti bilo dosta 384kb koliko je tada bio 3g brzina sad je to puno bolje kad je min. brzina na 3g 1-2mbits.

Pa prošle 2010 godine ti je bilo 20kn za 100mb što je isto puno a što je tek bilo 2006-2007 godine kad je tek krenula 3g mreža.

Kao da ti je to kaj vrijedilo kaj si imal prednju kameru kad nijedan operater ne nudi videopoziv!

Čak ni sad.

Imao sam nekidan samsung galaxy i7500 dakle tu negdje s iphonom 3g.Tako je loše surfanje da sam odmah prestao ne radi uopće multitouch dobro i sve je dosta usporeno kao na nokii n seriji.

I kamera na njemu je bila 5mpx i kvalitete je katastrofalno loša pa čak i ipohne 3g ga posrami.I onda su to bili iphone killeri na kojima pola toga nije radilo.Sad je najveće vrijeme cvjetanja mobilnog neta kad imaš 70% 3g porkivenosti od strane t-mobilea i vipa kad imaš mobitele s kojima možeš na net a da ne štekaju kad imaš mobilne sustave što je prije bilo samo win mobile i symbian i vidiš njihovu sudbinu oba su mrtva.

TO kaj se na dnevniku kažu reklame za iphone ili sličn TO NIJE KRIV APPLE NEGO OPERATER I SAM IMAŠ SVOJ IZBOR NITKO TE NE SILI DA KORISTIŠ IPHONE!

Koje mane po tebi ima iphone 4?

Meni je važnije jednostavno i ugodnost korištenja nego da imaju kamere koja je veliko smeće ili onakvo sporo sučelje i loše kao na symbianu i win mobileu.

Daj odi probat windows phone 7 istina ima nedostataka ali je kao Ios prije fluidan i ugodan za koristit.Meni te sve opcije na npr. win mobileu ništa ne vrijede ako proizvođač se ne brine o mobitelu i izbacuje updejte ako je spor,bugovit..

15 godina
nsoul kaže...
Ezio kaže...
nsoul kaže...
Haha ako se nekad ne mozete sjetit vica samo pogledajte komentare appleovaca na forumu i morate se nasmijat.
Iphone fluidniji? Pa mozda u nekim stvarima ali ne u igrama koje toliko spominjete, tako da sakrijte svoje iphone kaj se igara tice.
Safari bolji od ostalih? Pa vidi se koliko ste zaostali ako vam je najbolja beta firefoxa koja ne valja. Dolphin neki nisu ni isprobali, a stock browser pojede safari, probao sam ih i usporedio, kad dhd otvori stranicu safari jos ni pola nije otvorio.

Pa naravno da je fluidniji. A pogotovo u igrama. Igre na ostalim mobitelima su jad i bijeda u odnosu na iphone 4. To je činjenica koju svi znaju pa stvarno nije lijepo od tebe da lažeš.

haha jako si duhovit, stvarno.igre na ostalom mobitelima su jad i bijeda? haha, pa ova tvoja izjava je jadna. a ne znam koji svi to znaju? ti i jos par ljudi? haha,hvala na vicu.

Jesi ti ikad vidio kako izgledaju igre na iphone 4? I nisam rekao da su igre na ostalim mobitelima apsolutno jad i bijeda nego relativno u odnosu na iphone 4. Nauči se čitati pa se onda javi.

15 godina
grimyHR kaže...
Ezio kaže...
nsoul kaže...
Haha ako se nekad ne mozete sjetit vica samo pogledajte komentare appleovaca na forumu i morate se nasmijat.
Iphone fluidniji? Pa mozda u nekim stvarima ali ne u igrama koje toliko spominjete, tako da sakrijte svoje iphone kaj se igara tice.
Safari bolji od ostalih? Pa vidi se koliko ste zaostali ako vam je najbolja beta firefoxa koja ne valja. Dolphin neki nisu ni isprobali, a stock browser pojede safari, probao sam ih i usporedio, kad dhd otvori stranicu safari jos ni pola nije otvorio.

Pa naravno da je fluidniji. A pogotovo u igrama. Igre na ostalim mobitelima su jad i bijeda u odnosu na iphone 4. To je činjenica koju svi znaju pa stvarno nije lijepo od tebe da lažeš.

zao mi je ali tegra 2 eksluzive su daleko graficki ispred bilo cega sta ios nudi, a sto se svega ostalog tice(kontrole, gameplay itd...) su sve igre na mobovima vise manje smece (sto kompleksnije, to gore, a kontrole za bilo sta osim nekih casual igri tipa angry birds su cista katastrofa)

grimyHR, meni igre nisu jako bitna stvar na mobu ali lijepo je znati da je hardver dovoljno jak da vrti sve to. Dakle bez upustanja u rasprave koliko igranje na mobu ima smisla ili nema, mogu reci da si i ovaj put skroz u krivu. Kao prvo nije istinua da su tegra 2 igre daleko ispred iphone 4. Nisu ni malo ispred nego su iza. Kao sto su te vec drugi pitali, daj nam primjere tih tvojih tegra 2 ekskluziva da se i sami uvjerimo koliko je to mocno. Ako uopce postoje neki primjeri.

A sto se kontrola tiče, žiroskop je idealan način kontrole za mnoge žanrove puno kompleksnije od angry birds.

15 godina
neaktivan
Ekipa iz id Software-a kaze "iOS Game Development Is Addictive, But Android Isn’t Worth It".
I'll see you on the dark side of the moon
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Ezio kaže...

Jesi ti ikad vidio kako izgledaju igre na iphone 4? I nisam rekao da su igre na ostalim mobitelima apsolutno jad i bijeda nego relativno u odnosu na iphone 4. Nauči se čitati pa se onda javi.

{#}

$this->db->where->('I don't have a clue');
17 godina

exhibit A sa suđenja Apple vs. J.P. 35 iz Oklahome: Intelectual rights infringment, t.j. ukrao jim je dizajn....

Plamene zore bude me iz sna Fabrička jutra, dim iz dimnjaka Pesma se ori, mladi radnici Čelicna jutra, hitam fabrici.
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 10:38 (dalibor).
15 godina
EVO kaže...

Zanimljivo, u postovima u kojima piše da je glaxy S bolji opd iPhone-a je brdo thumb up-ova, a u postovima u kojima piše da je iPhone bolji od galaxy S-a, je brdo thumb down-ova.

Pa se onda izvlačite da niste fanboyevi :)

BTW: Ja ću tužit Apple, zato jer su pokrali raspored ikona od mene xD

Zanimljivo, koliko samo thumbs upova ima prvi post. A najdebilniji je u cijelom threadu. Što to govori o onima koji su digli palac gore?

16 godina
neaktivan
Ezio kaže...

Zanimljivo, koliko samo thumbs upova ima prvi post. A najdebilniji je u cijelom threadu. Što to govori o onima koji su digli palac gore?

Podsjećaš me na mog kolegu kojeg 10 vozila pretječe na punoj crti.. Ograničenje 70 a on se vuče 40, naravno, njemu su oni svi redom debili. Razmisli malo, brojevi ti govore sve.

15 godina
limitedition kaže...
Ezio kaže...

Podsjećaš me na mog kolegu kojeg 10 vozila pretječe na punoj crti.. Ograničenje 70 a on se vuče 40, naravno, njemu su oni svi redom debili. Razmisli malo, brojevi ti govore sve.

Hoćeš reći da si ti pobrojao sve thumb upove i thumb downove ovisno o tome jel post bio ajfonfanbojski ili antiajfonski? Svaka ti čast, ja se tebi divim. Ti si ta intelektualna elita koja će nas izvući iz krize. Samo naprijed.

17 godina
neaktivan

U ovom threadu su svi majmuni, zajedno sa mnom koji odgovara na sve ove bedastoce.

[Protocol4] NOVA ENCODE GRUPA NA ANIME SCENI http://protocol4.animehr.com
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
artfull kaže...
nsoul kaže...
artfull kaže...

nsoul suzdrži se od svojih patetičnih komentara. apple radi jako solidan hardware ali prava snaga im je u softwareu. Android je solidan OS ali daleko je od kompletnosti i ponude iOSa i integracije hw i sw koju apple nudi. 

što se ove tužbe tiče http://thisismynext.com/2011/04/19/apple-sues-samsung-analysis/ mislim da je vrlo izgledno da će apple iskopati neku nagodbu u najgorem slučaju i izgrepsti nešto od samsunga jer su u nekim stvarima malo pretjerali sa sličnostima. O nagodbi i iznosima vjerojatno nećemo ni čuti u medijima ... apple je u svakom slučau u prednosti ovdje i strateški i svakako tako da će samsung popustiti. Prevelik i prevažan su im kupac da im se zamjere.

o pateticnosti bi mogli pricati. tvoja stvar jer ne vidis dalje od nosa. solidan hadware? ajd molim te, pogledaj benchmark iphonea i ostalih pa nebudes gluposti pisao, ali to se moze samo cut od tebe, glupost.

benchmark? ti gledaš neke benchmarke kad kupuješ smartphone? kakav benchmark? u čemu? nhf al ti si lud :D ajfon je i dalje najjači ili top 2-3 modela, ovisno o preferencama u svemu što je bitno, upotrebljivosti, kvaliteti ts i ekrana, odazivu i fluidnosti OSa, integriranim aplikacijama, izboru aplikacija i kompatibilnosti, izradi, bateriji etc etc ... o dojmu i kvaliteti izrade i materijala mislim da ne treba pisati.

Ne kažem da su samsungovi ili htc-ovi androidi loši, dapače, al iPhone + iOS i dalje imaju ukupnu prednost za većinu uobičajenih korisnika sa prosječnim potrebama.

da gledam benchmark, jer mi treba mob koji bude radio fluidno bez trzanja, mob koji bude snimao i reproducirao video bez trzanja, mob koji bude mogao odigrati bilokoju od gameloftovih igara bez trzanja i problema.... eto samo primjer

ajfon najjači? haha eto opet smjeh, upotrebljivost? da baš, jako je upotrebljiv samo se trebaš potrudit da dodeš to te upotrebljivosti i izgubiti dosta vremena, tako da je manje upotrebljiv od androida, a zašto? jer na homescreenu imam widgete s rss vijestima koje me zanimaju, widgete na on/off svega , info o memoriji, bateriji, procesoru mi je uvijek na ekranu i dostupan samo jednim prelaskom prsta po ekranu.

kvaliteta i odziv tsa? da dobro je izveden ts kod iphonea, ali ne mogu reći da je loš kod dhda koji ima odličan  ts, precizan, i kolko neki , koji ga nisu probali, tvrde da se mora pritiskat da ulovi, ali nie istina, dovoljno je lagano stavit prst na ekran i prepoznaje bez problema.

integrirane aplikacije?

pa ovako, na dhdu imam integriran mail koji odlično radi, push radi super, integrirana navigacija tom tom + gmaps, locations, latitude... i usput iphone koristi gmaps za navigaciju, onda integrirana podrška za socijalne mreže, media link za gledanje sadržaja na tvu putem dlna i da dalje ne nabrajam jer mogu do sutra...

onda izbor aplikacija? da ima android manje, ali kaj će mi više ako u tim aplikacijama nađem ono kaj mi treba, a i da spomenem da je većina aplikacija koja se na iphoneu plaća, na androidu besplatna.

kvaliteta materijala ? jbmu pa čak bi i ti mogao priznat da se staklo lakše razbije od metala. pa moj aluminjski dhd je pao s veće visine od iphonea, i nije mu bilo ništa dok je iphoneu puklo staklo, i kaj misliš zašto apple misli promjenit staklo u metal na iphoneu?

i eto ja sam prosječan korisnik, i više mi se sviđa upalit mob, i odma vidim poruke, mailove, i poruke s socijalnih mreža, i bez da otvaram bilokakve aplikacije, nego upalit iphone i hm hoću vidjet poruke pa otvaram sms aplikaciju, trebam vidjet mailove, otvaram mail aplikaciju...

SolidSnakeCRO kaže...

Ma koje cure rofl.Daj ih pogledaj....nisu ti cure vidli..svršavaju na taj hardver budaletine ko da žive od njeg i ak tu brane apple il ostale proizvođače.Točno kaj i ove kompanije žele..hebeni isprani mozgovi.Umjesto da se tu prepucavate odite radit koji *urac...il lovit cure.Hebo vas telefoni.Bude vam valjda jedan dan došlo to u glavu i budete obračali pozornost na važen stvari a ne na ove gluposti.

budaletine? pa o tome se može raspravljat. isprani mozgovi? da lovim cure? ne hvala, curu imam, posao imam... kaj će mi više?

hobi: androidhr.blogspot.com
16 godina
neaktivan
Ezio kaže...
nsoul kaže...
Ezio kaže...
nsoul kaže...

haha jako si duhovit, stvarno.igre na ostalom mobitelima su jad i bijeda? haha, pa ova tvoja izjava je jadna. a ne znam koji svi to znaju? ti i jos par ljudi? haha,hvala na vicu.

pa nauči ti čitati pa onda citiraj i odgovaraj.

rekao sam da sam isprobao iphone 4, dakle isprobao sam i igre, i na moju sreću igre igram na desireu hd na kojem igre rade puno bolje i lijepše ih je igrat na većem ekranu.

14 godina
protjeran

Anketa (naravno ne nadam se iskrenim odgovorima):

Jer ova tema izgleda kao prepucavanje tinejđera tko ima bolji dumbphone, a u životu nisu zaradili 3 kune. Iznimke se u to ne ubrajaju da se ne uvrijedite, i odrasli.

8 Sam sam kupio ajfon
0 Roditelji su mi kupili ajfon
7 Sam sam kupio endrojid
0 Roditelji su kupili endrojid
$this->db->where->('I don't have a clue');

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Jer ova tema izgleda kao prepucavanje tinejđera tko ima bolji dumbphone, a u životu nisu zaradili 3 kune. Iznimke se u to ne ubrajaju da se ne uvrijedite, i odrasli.

Prvi mob kupio sam sam, kao i sve ostale nakon njega, prvi komp prvi tv sve sam kupio sam, pa tako i svoj prvi android kupio sam sam.

i da istina u životu ne zarađujem 3 kune, zarađujem puno više, tako da si mogu priuštit  kaj hoću.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 20:07 (nsoul).
17 godina
neaktivan
nsoul kaže...
artfull kaže...

da gledam benchmark, jer mi treba mob koji bude radio fluidno bez trzanja, mob koji bude snimao i reproducirao video bez trzanja, mob koji bude mogao odigrati bilokoju od gameloftovih igara bez trzanja i problema.... eto samo primjer

ajfon najjači? haha eto opet smjeh, upotrebljivost? da baš, jako je upotrebljiv samo se trebaš potrudit da dodeš to te upotrebljivosti i izgubiti dosta vremena, tako da je manje upotrebljiv od androida, a zašto? jer na homescreenu imam widgete s rss vijestima koje me zanimaju, widgete na on/off svega , info o memoriji, bateriji, procesoru mi je uvijek na ekranu i dostupan samo jednim prelaskom prsta po ekranu.

kvaliteta i odziv tsa? da dobro je izveden ts kod iphonea, ali ne mogu reći da je loš kod dhda koji ima odličan  ts, precizan, i kolko neki , koji ga nisu probali, tvrde da se mora pritiskat da ulovi, ali nie istina, dovoljno je lagano stavit prst na ekran i prepoznaje bez problema.

integrirane aplikacije?

pa ovako, na dhdu imam integriran mail koji odlično radi, push radi super, integrirana navigacija tom tom + gmaps, locations, latitude... i usput iphone koristi gmaps za navigaciju, onda integrirana podrška za socijalne mreže, media link za gledanje sadržaja na tvu putem dlna i da dalje ne nabrajam jer mogu do sutra...

onda izbor aplikacija? da ima android manje, ali kaj će mi više ako u tim aplikacijama nađem ono kaj mi treba, a i da spomenem da je većina aplikacija koja se na iphoneu plaća, na androidu besplatna.

kvaliteta materijala ? jbmu pa čak bi i ti mogao priznat da se staklo lakše razbije od metala. pa moj aluminjski dhd je pao s veće visine od iphonea, i nije mu bilo ništa dok je iphoneu puklo staklo, i kaj misliš zašto apple misli promjenit staklo u metal na iphoneu?

i eto ja sam prosječan korisnik, i više mi se sviđa upalit mob, i odma vidim poruke, mailove, i poruke s socijalnih mreža, i bez da otvaram bilokakve aplikacije, nego upalit iphone i hm hoću vidjet poruke pa otvaram sms aplikaciju, trebam vidjet mailove, otvaram mail aplikaciju...

Ja raidje viidm real time test nego benchmark koji ionak nije mjerilo ničega nego samo prepucavanja koji je bolji mob.
Iphone 4 je dosta brz i nije tako velika potreba da predstave novi iphone a brz je zbog optimizicaije sustava za njega ai zbog njhovog proca unutra.
Koliko trebaš potrošit vremena na androidu za neke banalne stvari pola aplikacija nisu dobrih na htc sensu pa onda ti skidaj,bluetooth ne radi bez aplikacije,nemreš pristupat marketu...itd
Kaj to moraš napravit na iphonu tako bitno?Možda prastari bluetooth?
Da widgeti su zgodna stvar ali guše sustav i jako troše bateriju kad se dosta osvježavaju(galaxy tab).
Ionak ti na widgetu nemože dosta vidjet i onda u aplikaciju.Meni nije teško jedan prst pretisnut da bi otvorio aplikaciju.
Ts je kod iphona najbolji ali je i kod desirea vrlo dobar osim multitoucha koji ne radi na desireu.
Samo kaj google mape ne rade kod nas to je problem.
A ovo kaj si sve nabrojao za aplikacije to ima i iphone sve ima defaultne aplikacije.
Imao sam desire isad ipohne i iphone je bolji pogledaj onaj test na gadgetstress pa da viidš razliku kad ih se testira žešće.
Svaki mob ti ima prednosti i mane evo recimo na androidu me smeta rušenje programa i aplikacije koje su lošije od appstorea.Dobra stvar su widgeti i integracija gotovo svega u sustav kao da odmah pošalješ sliku na face preko aplikacije foto netrebaš ići u facebook aplikaciju.
I uvijek apple hejteri nešto spotiču da iphone nema a to nije istina da prije probaju mob pa onda zaključe.Kao u slučaju dlna prijenosa bilo čega s moba na tv ili komp.Za to moraš imat skup televizor apple ima home sharing za stremanje s kompa na mob ili apple tv koji košta oko 500 kn što je manje od dlna televizora ili adapter hdmi za 120kn od applea koji i puni i ima full prikaz svega onog kaj je na iphonu/ipadu što je dosta dobro.
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 20:22 (jpelko2).
16 godina
protjeran
Bypass kaže...

sam sam kupio symbian, maemo i android, a iOS-u imam pristup prakticki 24/7

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
15 godina
neaktivan
jpelko2 kaže...
Ne žive svi u Zagrebu.

Da razvijena je bila 3g mreža od 2007/08 se išlo na veliko širenje 3g mreže dotad je bila samo u velikim gradovima.

Koda bi ti bilo dosta 384kb koliko je tada bio 3g brzina sad je to puno bolje kad je min. brzina na 3g 1-2mbits.

Pa prošle 2010 godine ti je bilo 20kn za 100mb što je isto puno a što je tek bilo 2006-2007 godine kad je tek krenula 3g mreža.

Kao da ti je to kaj vrijedilo kaj si imal prednju kameru kad nijedan operater ne nudi videopoziv!

Čak ni sad.

Imao sam nekidan samsung galaxy i7500 dakle tu negdje s iphonom 3g.Tako je loše surfanje da sam odmah prestao ne radi uopće multitouch dobro i sve je dosta usporeno kao na nokii n seriji.

I kamera na njemu je bila 5mpx i kvalitete je katastrofalno loša pa čak i ipohne 3g ga posrami.I onda su to bili iphone killeri na kojima pola toga nije radilo.Sad je najveće vrijeme cvjetanja mobilnog neta kad imaš 70% 3g porkivenosti od strane t-mobilea i vipa kad imaš mobitele s kojima možeš na net a da ne štekaju kad imaš mobilne sustave što je prije bilo samo win mobile i symbian i vidiš njihovu sudbinu oba su mrtva.

TO kaj se na dnevniku kažu reklame za iphone ili sličn TO NIJE KRIV APPLE NEGO OPERATER I SAM IMAŠ SVOJ IZBOR NITKO TE NE SILI DA KORISTIŠ IPHONE!

Koje mane po tebi ima iphone 4?

Meni je važnije jednostavno i ugodnost korištenja nego da imaju kamere koja je veliko smeće ili onakvo sporo sučelje i loše kao na symbianu i win mobileu.

Daj odi probat windows phone 7 istina ima nedostataka ali je kao Ios prije fluidan i ugodan za koristit.Meni te sve opcije na npr. win mobileu ništa ne vrijede ako proizvođač se ne brine o mobitelu i izbacuje updejte ako je spor,bugovit..

Al' ga ti baljezgaš, majko sveta...

Evo ti T-Mobile opcija za pretplatnike, 1 GB za 100 kn, s kraja 2006. godine: http://replay.web.archive.org/20061022102732/http://www.t-mobile.hr/2/20-20-40-50-10.asp

I karta pokrivenosti T-Mobilea iz istog vremena: http://replay.web.archive.org/20070112060929/http://www.t-mobile.hr/2/20-20-60-30-00.asp

Vip je nudio videopoziv još davnih dana, 2008. sam gledao sigurno, i nudili su. To i dalje ne znači da 3G videopoziv nije standardna i univerzalna stvar, T-Mobile je kriv što se ne može koristiti, a ne ove ideje koje vi imate kako videopoziv ne funkcionira i kako je Appleov Facetime prvi funkcionalni videopoziv ili šta već.

Sad je najveće vrijeme cvjetanja mobilnog neta? Kako kome, ja sam još krajem 2008. koristio isti ovaj Touch Pro koji imam umjesto kompa, skidao s njim torrente, čitao po netu cijelo vrijeme itd. Meni internet preko mobitela cvjeta odavno. To što drugi kasne sa upoznatošću u tehnologiju je druga stvar i ne znam kakve to veze ima sa mnom.

Tko je rekao da je Apple kriv za reklame? I tko me sili na šta? Samo kažem da prikazivanje jednog mobitela na najgledanijoj emisiji na TV-u može doprinijeti popularnosti istoga. I to nije bila reklama, već vijest, ako se dobro sjećam.

Mane iPhonea 4... Loš mi je za multimediju, tj. glazbu. Ne podržava FLAC, ne podržava Replay Gain i podrška za A2DP mu je navodno lošija nego na Windows Mobileu kojeg koristim. Prva dva problema se mogu rješiti korištenjem ALAC-a i Appleove neke fore slične Replay Gainu, ali ne pada mi na pamet cijelu kolekciju glazbe prebacivati u drugi format. Treći se problem ne može rješiti, po onome što čitam je A2DP bitpool 35 ili 53 na iPhoneu što je daleko manje i zvuk je prilično primjetno lošiji nego na 76 koliko koristim na svom mobitelu. Ako ne znaš što su A2DP i bitpool, konzultiraj Google.

Drugi veliki problem je USB Mass Storage. Ne pada mi na pamet koristiti iTunes za kopiranje glazbe ili bilo čega. Dokumente također ne mogu prebaciti, ili mogu nekim dodatnim aplikacijama, ali zašto da si kompliciram život sa iPhoneom kad mogu jednostavno to sve sa svojim mobitelom bez korištenja desetak glupih aplikacija?

Nadalje, meni mobitel na kojem za svaku stvar moram otvarati drugu aplikaciju nije ugodan za koristiti. Na svom mobitelu vidim imam li propuštenih poziva, poruka, mailova, nadolazeće Appointente iz kalendara, kao i manje bitne stvari poput prognoze, sve čim stisnem Power/Standby tipku. Imam Widgete za gašenje i paljenje Wi-Fija (iako njega ne koristim), stavljanje na Silent ili Vibrate itd. s jednim potezom prsta po ekranu. Kontakti, tj. sličice i slične gluposti mi se automatski sinkroniziraju s Facebookom što navodno iPhone ne radi, ili radi automatski pri spajanju s kompjuterom. Više mi paše kako to moj mobitel radi preko mreže svakih par sati.

Kamera me ne interesira uopće, a sučelje je na mom mobitelu odlično, funkcionalnije, i meni ugodnije za koristiti, naročito s moddanim TouchFLO-om sa HTC-a HD2. Istinabog, originalno je bilo inferiornije, ali sve što sam trebao napraviti da bi bio ovako složen je jedan update ROM-a sa XDA-Dev koji je trajao 5 minuta. Proizvođač ne radi updatee, ali zato radi ekipa s XDA-Dev foruma. Meni potpuno svejedno jer nije kao kod iPhonea gdje bih se morao kod svakog updatea zaje****** sa Jailbreakom.

Nedostatak fizičke tipkovnice mi je također veliki minus, kao i onaj glupi Safari koji nema Text Reflow bez kojeg mobilni browser uopće ne mogu smatrati ozbiljnim.

Mislim da je to više-manje sve bitno. Ajde da dodamo i to da mi je izgledom iPhone apsolutno dosadan i suhoparan, no nije nešto što bi mi realno utjecalo na kupovinu da nema ostalih nedostataka.

Da ne bude skroz offtopic, iako je ova tema ionako izgubila svaku poveznicu s viješću već prije 5 stranica, mislim da je tužba apsolutna glupost, pametnije bi im bilo da rade na svojim mobitelima nego da tužakaju okolo ekipu, no nije da me čudi za Apple. Strah od konkurencije je zaje**** stvar.

15 godina
protjeran
nsoul kaže...

Prvi mob kupio sam sam, kao i sve ostale nakon njega, prvi komp prvi tv sve sam kupio sam, pa tako i svoj prvi android kupio sam sam.

i da istina u životu ne zarađujem 3 kune, zarađujem puno više, tako da si mogu priuštit  kaj hoću.

Starci ti daju pare a ti odes i sam kupis? {#}

16 godina
neaktivan
jpelko2 kaže...

Ja raidje viidm real time test nego benchmark koji ionak nije mjerilo ničega nego samo prepucavanja koji je bolji mob.
Iphone 4 je dosta brz i nije tako velika potreba da predstave novi iphone a brz je zbog optimizicaije sustava za njega ai zbog njhovog proca unutra.
Koliko trebaš potrošit vremena na androidu za neke banalne stvari pola aplikacija nisu dobrih na htc sensu pa onda ti skidaj,bluetooth ne radi bez aplikacije,nemreš pristupat marketu...itd
Kaj to moraš napravit na iphonu tako bitno?Možda prastari bluetooth?
Da widgeti su zgodna stvar ali guše sustav i jako troše bateriju kad se dosta osvježavaju(galaxy tab).
Ionak ti na widgetu nemože dosta vidjet i onda u aplikaciju.Meni nije teško jedan prst pretisnut da bi otvorio aplikaciju.
Ts je kod iphona najbolji ali je i kod desirea vrlo dobar osim multitoucha koji ne radi na desireu.
Samo kaj google mape ne rade kod nas to je problem.
A ovo kaj si sve nabrojao za aplikacije to ima i iphone sve ima defaultne aplikacije.
Imao sam desire isad ipohne i iphone je bolji pogledaj onaj test na gadgetstress pa da viidš razliku kad ih se testira žešće.
Svaki mob ti ima prednosti i mane evo recimo na androidu me smeta rušenje programa i aplikacije koje su lošije od appstorea.Dobra stvar su widgeti i integracija gotovo svega u sustav kao da odmah pošalješ sliku na face preko aplikacije foto netrebaš ići u facebook aplikaciju.

Pa da istina, ali ipak prije pogledam da vidim kaj se isplati kupit a kaj ne.

i nisam rekao da je iphone loš mob, dapače, ali ne sviđa mi se, fali mi homescreen, fale mi widgeti, fali mi prilagođavanje OS-a sebi a i ne sviđa mi se , jednostavno ne, ali kome se sviđa nek uživa.

a ovo o aplikacijama, oprosti ali moram se nasmijati, jer sve kaj imam je došlo s mobom, svi widgeti i sve aplikacije, nijednu nisam zamjenio drugom s marketa, od widgeta, playera, mp3 playera, sms aplikacija, kamera, navigacija... ne mogu se svega sjetiti ali sve kaj koristim su stock aplikacije, jedino ono kaj nije bilo predinstalirano sam skinuo s marketa jer mi je trebalo.

a daj mi molim te objasni , jer ne shvaćam otkud ti to da bluetooth ne radi bez aplikacije?

evo nedavno u Zg, slikao nešto, jednostavno iz galerije  idem na share i bluetooth, i slika je kod cure na mobu, jednostavnije ne može biti.

a za iphone ne velim bitno nego hoćeš pročitat poruku moraš otvarati aplikaciju, hoćeš pročitat mail opet aplikacija, news opet aplikacija, pa čak i za bugove vijesti morate otvarat safari, dok ja na androidu imam bugov widget i vidim sve vijesti i ako me koja zanima otvorim i pročitam do kraja.

a i još ovo , molim te, kako ne mogu pristupat marketu?

a na widgetu mogu vidjet dosta toga, imaš slike ispod.

možda je po tebi ts na iphoneu najbolji, ali dhd ima odličan ts, pogotovo multitouch.

google mape rade ali ne radi gmaps navigacija, zato htc uređaji imaju tom tom navigaciju temeljenu na gmapsu, tj. Htc Locations.

znam koje ima iphone defaultne, ali s ovim sam htio reći da ima i android jako dobro povezane aplikacije, ustvari cijeli OS, i da dolazi s predinstaliranim aplikacijama uz koje ne trebaju aplikacije s marketa. sad to opet ovisi o proizvođaču uređaja.

na androidu mi se  samo 2 put srušila sms aplikacija i to je riješeno updateom, i od onda nijedna aplikacija nije bila ni blizu rušenja, ako ne računam one koje sam instalirao samo radi testiranja i koje su portane s honeycomba, one mi nisu radile.

a kaj mi se sviđa kod androida, posebno kod htca? to kaj je sve povezano, iz svake aplikacije se možeš povezat s drugom, recimo kamera, poslikam nekaj, i imam opcije dal da  pošaljem na face, dal da uredim, dal da otvorim u galeriji, da pošaljem u picassu, da otvorom s ovim, onim, da djelim preko ovog i onog...

snimim video, i bez da gasim aplikaciju mogu video poslat na fejs, youtube...

eto samo primjeri.

sms widget sms widget
mail widget, imam jedan mail jer sam zaboravio isključit da mi briše mailove iz sense aplikacije za mail. mail widget, imam jedan mail jer sam zaboravio isključit da mi briše mailove iz sense aplikacije za mail.
news widget news widget
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 21:02 (nsoul).
16 godina
neaktivan
ansha kaže...
nsoul kaže...

Starci ti daju pare a ti odes i sam kupis? {#}

ne, za razliku od tebe zaradio sam svaku lipu

16 godina
neaktivan
jpelko2 kaže...
I uvijek apple hejteri nešto spotiču da iphone nema a to nije istina da prije probaju mob pa onda zaključe.Kao u slučaju dlna prijenosa bilo čega s moba na tv ili komp.Za to moraš imat skup televizor apple ima home sharing za stremanje s kompa na mob ili apple tv koji košta oko 500 kn što je manje od dlna televizora ili adapter hdmi za 120kn od applea koji i puni i ima full prikaz svega onog kaj je na iphonu/ipadu što je dosta dobro.

nisam hejter, iphone je ok uređaj.

ne moram imat skup uređaj, danas svaki malo bolji tv ima dlna, a postoje adapteri jeftiniji od tva.

i da, na dhdu fali hdmi da imam live prikaz moba, ne znam zakaj su to omogućili na Evu a maknuli na ostalima, a sad na sensationu opet ima hdmi.

a apple ima stream na iphone, ipad, s apple tva na ipad, s maca na ipad, s iphonea  na neki drugi appleov proizvod, da jer su sve to appleovi proizvodi.

ali android mobiteli, google tv, android na tvu sve to se može povezati međusobno, isto ko i appleovi uređaji.

15 godina
nsoul kaže...
jpelko2 kaže...

nisam hejter, iphone je ok uređaj.

ne moram imat skup uređaj, danas svaki malo bolji tv ima dlna, a postoje adapteri jeftiniji od tva.

i da, na dhdu fali hdmi da imam live prikaz moba, ne znam zakaj su to omogućili na Evu a maknuli na ostalima, a sad na sensationu opet ima hdmi.

a apple ima stream na iphone, ipad, s apple tva na ipad, s maca na ipad, s iphonea  na neki drugi appleov proizvod, da jer su sve to appleovi proizvodi.

ali android mobiteli, google tv, android na tvu sve to se može povezati međusobno, isto ko i appleovi uređaji.

Za iphone ima preko nekoliko aplikacija za streamanje na tv ili bilo koji drugi uredjaj koji podrzava dlna. Nije potreban apple tv niti dodatna apple oprema. I ima tu mogucnost odavno. Ja koristim imediashare koji osim slanja slika i videa snimljenih na iphoneu na tv ima i mogucnost slanja videa sa cetrdesetak siteova koji imaju video ponudu(ukljucujuci naravno i youtube i to u hd verziji) No lako za imediashare, to je ionako samo zabava. Idem sad platiti racun preko mzabena iphoneu jer to mi omogucuje taj ozbiljan mob za razliku od igracki sa androidom za koje nitko nema muda napraviti aplikaciju internet bankarstva jer bi se ubrzo suocio sa masom tuzbi korisnika kojima je pokradena lova sa racuna. Ima ta vasa otvorena platforma vise mana nego vrlina.
16 godina
neaktivan

Nudio je vip davnih dana videopoziv na pretplati zadnje što se sjećam je cijena 1,91kn po minuti, ne ide videopoziv po podacima već po minuti, i davnih dana su mobiteli imali i prednju kameru ili kameru koja se rotirala na preklopu pa bila po potrebi i prednja i stražnja dajte ljudi ne lupetajte kad ne znate, neki koji su bili klinci kad se to dešavalo, gdje je bio iphone dok se imala prednja kamera i dok se mogao ostvariti video poziv kod nas? doduše na pretplatu, ali to očito da nije zaživjelo, iphonea uglavnom nije bilo nigdje :p

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.4.2011 2:09 (Oldy).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Nudio je vip davnih dana videopoziv na pretplati zadnje što se sjećam je cijena 1,91kn po minuti, ne ide videopoziv po podacima već po minuti, i davnih dana su mobiteli imali i prednju kameru ili kameru koja se rotirala na preklopu pa bila po potrebi i prednja i stražnja dajte ljudi ne lupetajte kad ne znate, neki koji su bili klinci kad se to dešavalo, gdje je bio iphone dok se imala prednja kamera i dok se mogao ostvariti video poziv kod nas? doduše na pretplatu, ali to očito da nije zaživjelo, iphonea uglavnom nije bilo nigdje :p

ko kaze da nie bilo, ali je ovo prvi puta praktichno...ka i tableti..bilo ih je, do ipada nista korisno...sad svi kopiraju....nema tu puno filozofije..

izbacio bi apple ipad prije i ostale stvari da je tad tehnologija bila napredna dovoljno. kad se razvijao iphone, praktichki su tili napravit tablet, tek je posli dosla ideja za iphone jer nisu mogli dobit rezultate dovoljno dobre da bi se u praksi uređaj pokazao korisnim i funkcionalnim. 

16 godina
neaktivan

i da nije on sam po sebi uopće toliko loš ali nemojte mu pridavati značajke koje mu ne pripadaju hebemu,

oni malo stariji će se sjećati ericssona z1010 koji je valjda prvi kod nas imao tu prednju kameru, i mislim jeseni 2003. na zagrebačkom velesajmu kad su ga demonstrirali na mini mreži u paviljonu 10 i taj videopoziv taj sajam tehnologika je išao par puta na velesajmu zaboravio sam imu ime sada ga više nema uglavnom su bili samo IT i mobilna industrija ajd živili

edit: da pardon da ne ispadnem bezobrazan spomenuvši samo ericssona z1010 te 2003. bio je i siemens u15 čini mi se kod t-mobilea on nije bio preklopni dakle i siemens je istovremeno sletio isto prednja kamera videopoziv hebemu pa imam 40 godina pamtim i ja neke stvari nisam toliko star još

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.4.2011 2:21 (Oldy).

0 0 hvala 0
17 godina
And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice