Android ispred Symbiana

poruka: 157
|
čitano: 25.996
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Android ispred Symbiana".
16 godina
Re: Android ispred Symbiana
grimyHR kaže...

pa ocito nemas pojma, ne moras to napominjati, jer ima shazam za symbian

Pa jesam ti naglasio za primjer, ili ću sada ići nabrajati svih 150 aplikacija koje imam ili svih 200,00 tisuča koje android i iOS  ima a symbian nema?? Poanta je da aplikacije čine korisničko iskustvo, tebi možda ne, velikoj većini da i to im igra ulogu pri odabiru uređaja/platforme. 

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2011 15:22 (Stoja).
16 godina
protjeran
logic kaže...
Na stranu tehnicki detalji. Ja sam bio nokijas do koske ali 7 dana n8 u jednoj ruci I x10 u drugoj mi ne bilo dovoljno da vidim sta je trenutno bolje za mene. A s obzirom da na nokiju ce ici wp7 na nokiju se necu ni vracati. Nadao sam se nokija+android al nista. Sad trenutno imam dell streak I to je odlican uredjaj na kojem vidim punu snagu androida.

pa to je u redu, svakome pase nesto drugo, a ako ne nastave kako treba sa symbianom nego bude gurnut u pozadenu, necu ni ja vise na nokiu, bar dok wp ne bude daleko mocniji nego sad, al vjerovatnije cu se drzati neke linux distre, ubuntu ili kubuntu mobile

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina
protjeran
Stoja kaže...
grimyHR kaže...

pa ocito nemas pojma, ne moras to napominjati, jer ima shazam za symbian

Pa jesam ti naglasio za primjer, ili ću sada ići nabrajati svih 150 aplikacija koje imam ili svih 200,00 tisuča koje android i iOS   ima a symbian nema?? Poanta je da aplikacije čine korisničko iskustvo, tebi možda ne, velikoj većini da i to im igra ulogu pri odabiru uređaja/platforme.

pa ajde mi nadi nesto sto ima na androidu, a nema na symbianu, al ne aplikaciju samu po sebi, nego aplikaciju KAKVE nema na symbianu

17 godina
neaktivan
Hehe
To sam ja pitao za iphone inokiju I dobih odgovor da na nokiji nema aplikacije za kontrolu teleskopa;)
zato su korisnici masovno presli ma iphone Igleda :)
:)
16 godina
protjeran
logic kaže...
Hehe
To sam ja pitao za iphone inokiju I dobih odgovor da na nokiji nema aplikacije za kontrolu teleskopa;)
zato su korisnici masovno presli ma iphone Igleda :)

naravno, svi su oni astrofizicari i astronomi...

16 godina
grimyHR kaže...

pa ajde mi nadi nesto sto ima na androidu, a nema na symbianu, al ne aplikaciju samu po sebi, nego aplikaciju KAKVE nema na symbianu

Pa neznam jer ne koristim, a neda mi se sada tražiti, ali je logično da nema svega što nudi android, a kamoli što nudi iOS. Većina appova koji se pojave prvo izađu za iOS, pa onda dođu na android a onda i ostali, nevezano jeli igre ili neki programi, to je trenutno tako. Ne kažem da za symbian nema ništa, ali nemožeš mi ni reći da ima bazu aplikacija kao i apple appstore...

Stoja
16 godina
protjeran
Stoja kaže...
grimyHR kaže...

Pa neznam jer ne koristim, a neda mi se sada tražiti, ali je logično da nema svega što nudi android, a kamoli što nudi iOS. Većina appova koji se pojave prvo izađu za iOS, pa onda dođu na android a onda i ostali, nevezano jeli igre ili neki programi, to je trenutno tako. Ne kažem da za symbian nema ništa, ali nemožeš  mi ni reći da ima bazu aplikacija kao i apple appstore...

logicno? ti decko ocito nemas pojma sta je to logika niti je imas imalo u glavi

i mogu, nema kvantitetom, ali ima kvalitetom, a to je najbitnije

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2011 16:13 (grimyHR).
17 godina
Stoja kaže...
grimyHR kaže...

Pa neznam jer ne koristim, a neda mi se sada tražiti, ali je logično da nema svega što nudi android, a kamoli što nudi iOS. Većina appova koji se pojave prvo izađu za iOS, pa onda dođu na android a onda i ostali, nevezano jeli igre ili neki programi, to je trenutno tako. Ne kažem da za symbian nema ništa, ali nemožeš mi ni reći da ima bazu aplikacija kao i apple appstore...

Znaci zapravo tvoje misljenje se bazira na "rekla kazala".

Ne cudi me, tako je i s vecinom forumasa koji blate Symbian.

Nemaju pojma o cem pricaju nego su samo culi "negdje" da je Symbian los.

Jedino sto Symbianu fali je sto nije u trendu. Zato ce ga i pokopati sada.

Ha dobro, nije ni Android los kao alternativa.

Edit: Da ne ispadne krivo, nisu neinformirani korisnici krivi za propast Symbiana. Kriva je ljenost Nokie koja nije gotovo uopce reagirala na eksploziju konkurencije i to im se obilo u glavu.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2011 16:14 (Psiho246).
14 godina

Za grimyaHR, prijatelju moja malenkost je forumaš samo tek nekoliko dana, ali kada sam kanio kupiti novi mob,preko  nekoliko sam dana, večeri i noći gledao na YouTube-u, HTC-ovim steranicama, NOKIA stranicama, čitao razne forume, ma svugdje gdje sam mogao dobiti neku cijelovitu i kvalitetnu informaciju. Nisam ali nikoga tražio za link jer za sve što napravim, uključujući i odabir i kupnju moba, samo sam ja kriv ili zaslužan. Tako da nemoj se ljutiti na mene, kada ti kažem što tražiš, najbolje je kada sam to pronađeš, ovo kažrm iz razloga što sam zadnjih paa tako, 5-7 godina bio Nokia mobman, sa N80, N95 8Gb., E72. Oni koji su rabili u videu Nokiu N8, ne bih dao svoje novce na činjenicu da su to bili pretprodukcijski uređaji, ako ništa iz razloga što za ozbiljan video ili post ili bilo što treće, moraš raspolagati sa jakim argumentima, u suprotnom sam ispadaš budala teške kategorije, a imali su sasvim funkcionalne aparate i između ostalog pokazivali su flash kod Nokie, HTC-a, Motorole za razliku Iphonea. Što se tiče OS-a, dok nije postojao Android OS, odnosno dok ga ja nisam skužio, koristio sam i Iphone 3GS ali to nije bilo to. Razloga ima ponekoliko, Appstore ponajprije i najviše, ali OVI store i Symbian su isto kaskali. Osobno, ja sam HTC fan, man i kaj god, otkad imaju smartphonove s velikim rezolucijama i pravi k boja, opaki design, podršku u skoro svakom pogledu (posebice s upgredanjem, u 10 dana koliko imam HTC DHD, na oko 25% aplikacija koje sam uzeo imao sam izvješće o dostupnim ugredanjima. Ako sam bio i pre kritičan na Nokiu, činjenica kako je štekalo u brzini otvaranja stranice i u scrolanju prstom po ekranu, što za razliku kod HTC-a ne postoji. Opet sam napisao špaget post, ali grimyHR me je izazvao, povukao za prst, hebiga što se tu može. Ono što nudi Nokia N8, pa čak i 9, uz onakav dizajn, alu kućište, HDMI priključak, svaka čast kod mobova 12 mega kamera, ali ipak, ne mi se dopada. Sorry Nokia, sorry GrimyHR, a koja su tvoja iskustva btw, moja melenkost je 1997 kupila svoj very firs mob, a ti???? Ajd nabaci pismu...    

16 godina
protjeran
ATJLučko kaže...

Za grimyaHR, prijatelju moja malenkost je forumaš samo tek nekoliko dana, ali kada sam kanio kupiti novi mob,preko   nekoliko sam dana, večeri i noći gledao na YouTube-u, HTC-ovim steranicama, NOKIA stranicama, čitao razne forume, ma svugdje gdje sam mogao dobiti neku cijelovitu i kvalitetnu informaciju. Nisam ali nikoga tražio za link jer za sve što napravim, uključujući i odabir i kupnju moba, samo sam ja kriv ili zaslužan. Tako da nemoj se ljutiti na mene, kada ti kažem što tražiš, najbolje je kada sam to pronađeš, ovo kažrm iz razloga što sam zadnjih paa tako, 5-7 godina bio Nokia mobman, sa N80, N95 8Gb., E72. Oni koji su rabili u videu Nokiu N8, ne bih dao svoje novce na činjenicu da su to bili pretprodukcijski uređaji, ako ništa iz razloga što za ozbiljan video ili post ili bilo što treće, moraš raspolagati sa jakim argumentima, u suprotnom sam ispadaš budala teške kategorije, a imali su sasvim funkcionalne aparate i između ostalog pokazivali su flash kod Nokie, HTC-a, Motorole za razliku Iphonea. Što se tiče OS-a, dok nije postojao Android OS, odnosno dok ga ja nisam skužio, koristio sam i Iphone 3GS ali to nije bilo to. Razloga ima ponekoliko, Appstore ponajprije i najviše, ali OVI store i Symbian su isto kaskali. Osobno, ja sam HTC fan, man i kaj god, otkad imaju smartphonove s velikim rezolucijama i pravi k boja, opaki design, podršku u skoro svakom pogledu (posebice s upgredanjem, u 10 dana koliko imam HTC DHD, na oko 25% aplikacija koje sam uzeo imao sam izvješće o dostupnim ugredanjima. Ako sam bio i pre kritičan na Nokiu, činjenica kako je štekalo u brzini otvaranja stranice i u scrolanju prstom po ekranu, što za razliku kod HTC-a ne postoji. Opet sam napisao špaget post, ali grimyHR me je izazvao, povukao za prst, hebiga što se tu može. Ono što nudi Nokia N8, pa čak i 9, uz onakav dizajn, alu kućište, HDMI priključak, svaka čast kod mobova 12 mega kamera, ali ipak, ne mi se dopada. Sorry Nokia, sorry GrimyHR, a koja su tvoja iskustva btw, moja melenkost je 1997 kupila svoj very firs mob, a ti???? Ajd nabaci pismu...  

98 cini mi se, neka nokia polovna, ne sjecam se tocno modela, pa siemens s10, s25, nokia n-gage, siemens sx1, 2-3 prastara hp-a sa wm, toshiba tg01, n70, 6120c, e75, n82, 7710, n900 i jos nekoliko njih, ovo nije sve niti je kronoloskim redom, a koliko mi mobitela redovite prode kroz ruke ne zelim ni nabrajati, jer redovito u slobodno vrijeme servisiram i odrzavam svu mogucu elektroniku, vise kao hobi nego kao izvor zarade

a to tko je prije imao mobitel nije ni najmanje relevantno, jer npr moj ujak je prije 30 godina ima 50 kila tesku kutiju u autu, pa ga to ne znaci da mu je mjesto u ovoj raspravi jer ga tehnologija ne zanima ni najmanje, mada nisam primjetio da ima problema sa gasenjem aplikacija na svojoj symbian nokiji, a covjeku su 63 godine, baustelac je i bjezi od svih novih tehnologija

14 godina

Alo grimy HR, zuzdaj konje, nema prepucavanja tko je prvi i čijeg je dede duži. Ja kažem kako sam mogao i kupovao mobove, nije razlog za provaljivanje jer se nisam imao namjeru, ali ovo sam pisao isključivo kao netko tko si umišlja da nešto zna i da će mu nešto i za nešto služiti mob za koji daje 4495.00 ili 5199,00 kuna, ovisi gdje i kako kupuje. Ja najvjerojatnije i nisam bio od početka Symbian man, ali ono što sam rabio, nikako nemogu porediti sa HTCDHD-om, od scrolanja ekranom, skidanja muzike u mob, hrvatska tipkovnica koja mi je tek kvalitetno zaživjela u E72. Čuo sam dobre komentare za N900, kakvu si tipkovnicu imao na N900, je li bila hrvatska???? ( ovo je samo informativno pitanje za moju malenkost, btw) Pozdrav ujaku, ali ovdje razgovaramo ti i ja, pusti ujaka na miru, Na svom lapu imam i safari/Itunese, imam sve os OVI-a što se može imati, pa i HTCSync, soryy man ali sve to od Iphone-a i Nokie/Symbiana mi nije dobro kao HTC i Android, to je samo moje subjektivno razmišljanje a o argumentima npr po čemu je Nokia N( bolja od HTC DHD-a još nisam dobio., Ako s neko reperkusira na 12 mega kameru, OK, iskreno ona meni čak smeta (na snimanje postoji kamera, a smartphone za distribuciju snimljenog), rezolucija, dijagonala ekrana, plastičnost gledanja internet stranica, HTC DHD je po mom mišljenju jači i bolji!!!!   

16 godina
protjeran
ATJLučko kaže...

Alo grimy HR, zuzdaj konje, nema prepucavanja tko je prvi i čijeg je dede duži. Ja kažem kako sam mogao i kupovao mobove, nije razlog za provaljivanje jer se nisam imao namjeru, ali ovo sam pisao isključivo kao netko tko si umišlja da nešto zna i da će mu nešto i za nešto služiti mob za koji daje 4495.00 ili 5199,00 kuna, ovisi gdje i kako kupuje. Ja najvjerojatnije i nisam bio od početka Symbian man, ali ono što sam rabio, nikako nemogu porediti sa HTCDHD-om, od scrolanja ekranom, skidanja muzike u mob, hrvatska tipkovnica koja mi je tek kvalitetno zaživjela u E72. Čuo sam dobre komentare za N900, kakvu si tipkovnicu imao na N900, je li bila hrvatska???? ( ovo je samo informativno pitanje za moju malenkost, btw) Pozdrav ujaku, ali ovdje razgovaramo ti i ja, pusti ujaka na miru, Na svom lapu imam i safari/Itunese, imam sve os OVI-a što se može imati, pa i HTCSync, soryy man ali sve to od Iphone-a i Nokie/Symbiana mi nije dobro kao HTC i Android, to je samo moje subjektivno razmišljanje a o argumentima npr po čemu je Nokia N( bolja od HTC DHD-a još nisam dobio., Ako s neko reperkusira na 12 mega kameru, OK, iskreno ona meni čak smeta (na snimanje postoji kamera, a smartphone za distribuciju snimljenog), rezolucija, dijagonala ekrana, plastičnost gledanja internet stranica, HTC DHD je po mom mišljenju jači i bolji!!!!

imam internacionalnu jer je kupljena vani, al mislim da ak je kod nas kupljena da ima nase znakove, al n900 je izvan svake kategorije jer to je vise umpc nego smartphone, pa se ne smije bas ni usporedivati s njima

14 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

o argumentima npr po čemu je Nokia N( bolja od HTC DHD-a još nisam dobio., Ako s neko reperkusira na 12 mega kameru, OK, iskreno ona meni čak smeta (na snimanje postoji kamera, a smartphone za distribuciju snimljenog), rezolucija, dijagonala ekrana, plastičnost gledanja internet stranica, HTC DHD je po mom mišljenju jači i bolji!!!!   

nokia n8 ima fm transmitter, usb on the go, hdmi izlaz, najbolju kameru na mobitelima (usporediva kvalitetom s kompaktim digitalcima) amoled ekran, besplatnu navigaciju i office, bolji zvuk, bolje kuciste skupa s gorilla glass, vise memorije, quad band, glasovno biranje, stereo zvuk kod snimanja videa, bluetooth3 i jos neke sitnice

istina ima i dhd prednosti, ali daleko o toga da je dhd bolji i bolje opremljen uredaj

tu sam samo radi vijesti o apple-u
16 godina
neaktivan
apoteka kaže...
ATJLučko kaže...

o argumentima npr po čemu je Nokia N( bolja od HTC DHD-a još nisam dobio., Ako s neko reperkusira na 12 mega kameru, OK, iskreno ona meni čak smeta (na snimanje postoji kamera, a smartphone za distribuciju snimljenog), rezolucija, dijagonala ekrana, plastičnost gledanja internet stranica, HTC DHD je po mom mišljenju jači i bolji!!!!   

nokia n8 ima fm transmitter, usb on the go, hdmi izlaz, najbolju kameru na mobitelima (usporediva kvalitetom s kompaktim digitalcima) amoled ekran, besplatnu navigaciju i office, bolji zvuk, bolje kuciste skupa s gorilla glass, vise memorije, quad band, glasovno biranje, stereo zvuk kod snimanja videa, bluetooth3 i jos neke sitnice

istina ima i dhd prednosti, ali daleko o toga da je dhd bolji i bolje opremljen uredaj

to je imao i moj stari samsung d900, tako da...

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
14 godina
neaktivan
max1919 kaže...
apoteka kaže...
ATJLučko kaže...

to je imao i moj stari samsung d900, tako da...

tako da?

govorim o usporedbi s dhd

tu sam samo radi vijesti o apple-u
15 godina
neaktivan
Android ispred Symbiana

Nije mi jasno oko čega tolika prepirka..

Onaj koji npr. ima Android a nikada nije imao Symbian, ne može se upuštat u raspravu i donosit zaključke na osnovu toga što je negdje od nekoga pročitao ili čuo...

Ja sam imao i Symbian a sada imam Android. Činjenica je da je Symbian dosta zaostao za novijim i modernijim OS-ma, ali svakako su najbolji poslovni mobiteli sa normalnim tipkovnicama (bez touchscreen-a) i dalje E serija mobiteli.  I kada govorimo o Android sustavima,koji su po meni najbolji (subjektivno mišljenje) mislim da je samo korisno govoriti o 2.1 jer ostali (stariji) nemaju podršku za instalaciju aplikacija na memorijsku karticu.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Android ispred Symbiana

Poenta je upravo u tome sto Symbian ne pruza korisnicki uzitak kao sto to Android cini.

Mislim takodjer da je vrlo pozitivna stvar kod Androida to sto se trude da naprave sto vise "lokalnih" aplikacija.

Tako da u svakoj zemlji se razvijaju aplikacije koje su za nju potrebne, to cak radi bolje i od iOSa.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
igić222 kaže...

Onaj koji npr. ima Android a nikada nije imao Symbian, ne može se upuštat u raspravu i donosit zaključke na osnovu toga što je negdje od nekoga pročitao ili čuo...

Ja sam imao i Symbian a sada imam Android. Činjenica je da je Symbian dosta zaostao za novijim i modernijim OS-ma, ali svakako su najbolji poslovni mobiteli sa normalnim tipkovnicama (bez touchscreen-a) i dalje E serija mobiteli.  I kada govorimo o Android sustavima,koji su po meni najbolji (subjektivno mišljenje) mislim da je samo korisno govoriti o 2.1 jer ostali (stariji) nemaju podršku za instalaciju aplikacija na memorijsku karticu.

Nema ni 2.1. Tek froyo tj. 2.2 to ima.

15 godina
neaktivan
Android ispred Symbiana

Zanimalo bi jel ima tko od vas ovdje na forumu da je isprobao Android aplikaciju sa imenimom "Tko me zove". Vidim da je na dosta mjesta hvale i da ima dosta pozitivnih komentara vezano za nju. Nije mi jasna samo jedna stvar da li je samo za T mobile prteplatnike ili je dobra i za ostale mreže.

I malo mi je čudna zbog toga jer izdaje podatke privatnosti onih koji su te zvali..tu mislim na točnu adresu stanovanja i sl...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Android ispred Symbiana

Aplikacija je stvarno predobra, sto potvrdjuju i nagrade.

Nisi izgleda dobro shvatio kak funkcionira aplikacija, jer su podaci iz T imenika, dostupni i na internetu tak da ih svako moze pogledat.

Sama ideja da se ovo sinkronizira u aplikaciju je jako dobra i svaka cast programeru koji ju je napravio.

Upravo je ovo sustina androida, ovakve aplikacije, jer doprinose opce boljem uzitku korisnika.

No, ove usluge nisu samo za korisnike dodatni boljitak, vec i programerima donose novac.

U ovom slucaju svi su srecni i zadovoljni. OVO je glavni razlog koji potvrdjuje da je Andorid bolji od Symbian i da ce to tako i ostati. 

Samo da se aplikacije "mnoze" i za android nema zime!

0 1 hvala 0
17 godina
logic kaže...
igić222 kaže...

Na Androidu se nemre instalirat aplikacija na memorijsku?

Zezate se....

- Psiho246
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Zezate se....

{#} naravno da se može ako imaš 2.2 ili 2.3 ;)

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
logic kaže...
igić222 kaže...

Zezate se....

Hehehehehhehe

Ne vjerujem da nisi shvatio sta sam napisao ;)

Samo 9 rijeci ;)

17 godina
logic kaže...
Psiho246 kaže...

Zezate se....

Hehehehehhehe

Ne vjerujem da nisi shvatio sta sam napisao ;)

Samo 9 rijeci ;)

Da, ali ti recimo imas SE x10 koji podrzava Android 2.1 i time znaci ne moze instalirati aplikacije na memorijsku ili sam i tu nesto krivo shvatio? ;)

Pitam iz razloga sto samo sto nisam kupio Android uredaj koji je takoder 2.1.

Morat cu progutat ovu sitnicu ali mi dode da se zapitam koliko cu jos sitnica morati progutati naspram Symbiana.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Nemam vise x10 :) Ja nisam nikad popunio memoriju ja x10.
17 godina
logic kaže...

A kaj sad imas ako se smije pitati? {#}

I da x10 ima 1GB interne memorije.

Ovaj koji je meni u oku ima 128 MB....

- Psiho246
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
logic kaže...

ja imam gt540 sa oko 120mb unutarnje memorije i ne bi škodilo malo više... Situaciju spašava app2sd na 2.2 i 2.3 sustavu, pa se mob bez problema može natrpati app. Kada smo bili na 2.1 bilo je tijesno što se prostora tiče.

17 godina
max1919 kaže...
Psiho246 kaže...
logic kaže...

ja imam gt540 sa oko 120mb unutarnje memorije i ne bi škodilo malo više... Situaciju spašava app2sd na 2.2 i 2.3 sustavu, pa se mob bez problema može natrpati app. Kada smo bili na 2.1 bilo je tijesno što se prostora tiče.

Nije li Optimus takoder na 2.1 ili krivo pise na GSM arena, ili pak postoji neki neregularan nacin da se stavi novi Android na mobitel? {#}

- Psiho246
16 godina
Psiho246 kaže...
max1919 kaže...
Psiho246 kaže...
logic kaže...

A kaj sad imas ako se smije pitati?  {#}

Nije li Optimus takoder na 2.1 ili krivo pise na GSM arena, ili pak postoji neki neregularan nacin da se stavi novi Android na mobitel?  {#}

postoji neregularan način da se stavi čak i 2.3 verzija

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
logic kaže...

Ima dell streak.

Ovdje pie 512+512 a u dellu pise 1,5 GB.

x10 ima 384MB za aplikacije.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice