Android ispred Symbiana

poruka: 157
|
čitano: 25.951
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Android ispred Symbiana".
16 godina
protjeran
RE: Android ispred Symbiana
igić222 kaže...
grimyHR kaže...
igić222 kaže...

Evo što sam našao,nije iz ove godine mjerenje, ali svakako je vrijedno da se pomene:

"Android je pretekao operacijski sustav Symbian u četvrtom kvartalu 2010. Prodaja pametnih telefona koji imaju operacijski sustav Android je sve veća. U poslijednjem je kvartalu prodano preko 33.3 milijuna telefona s ovom platformom, što je više od bilo koje konkuretne platforme, ukljucujuci i prethodni broj jedan - Symbian. Symbian također bilježi porast, ali je ekspanzija Androida mnogo veća"

http://www.pcchip.hr/img/repository/2011/01/web_image/11x01311109nd.jpg 

to nije prodaja, to je isporuka, znaci toliko ih je samo doslo u trgovine, symbian se jos uvjek bolje prodaje

Pa lepo ti se vidi u citatu da piše prodaja pametnih telefona i prodano je... :)

Sad ne znam otkud si našao ti meni da govoriš o tome da nije u pitanju to nego isporuka. Ne vjerujem da se bolje prodaje iz tog razloga jer je mnogo manji broj mobitela na kojim je symbian :)

aj sad nadi rjecnik i nadi sto znaci shipments... ove brojke su samo isporuka, a ne prodaja krajnjim kupcima, nauci citati prije nego me pocnes napadati

dejo6 kaže...

Symbian se proširio jer ga nokija stavlja na većinu svojih mobitela. A znam puno ljudi koji imaju nokije na symbianu, a da nemaju pojma da imaju smartphone i nikad nisu ni čuli za symbian nit znaju šta je to.

isto vrijedi i za android i za ios

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
neaktivan

Hehehhe

Nekako smetnete sa uma, barem neki, da proizvodjaci ne isporucuju telefone krajnjim kupcima ;)

:)
15 godina
neaktivan
Android ispred Symbiana

Pa nisam ja prevodio tekst da bi sad tražio tu riječ, točni shipment..toliko i ja znam engleski, ne boj se.

A i odakle znaš šta je u originalnom tekstu?Da nisi možda ti prevodilac? :D

Inače ja mogu zamislit kako je prodano 33.3 milijuna telefona..ne znam zbog čeg bi to bila to toliko velika cifra imajuć u vidu koliki je svijet. Ali dobro, neću da se raspravljam.

S moje strane stavljam točku  .

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
igić222 kaže...

Pa nisam ja prevodio tekst da bi sad tražio tu riječ, točni shipment..toliko i ja znam engleski, ne boj se.

A i odakle znaš  šta je u originalnom tekstu?Da nisi možda ti prevodilac? :D

Inače ja mogu zamislit kako je prodano 33.3 milijuna telefona..ne znam zbog čeg bi to bila to toliko velika cifra imajuć u vidu koliki je svijet. Ali dobro, neću da se raspravljam.

S moje strane stavljam točku  .

"Shipments of Android-based smart phones reached 32.9 million, while devices running Nokia’s Symbian platform trailed slightly at 31.0 million worldwide. But Nokia did retain its position as the leading global smart phone vendor, with a share of 28%."

citat iz originalnog teksta, znaci nokia je jos uvjek najbolja s prodajom koja iznosi 28% ukupne prodaje smartphonea

15 godina
neaktivan
Android ispred Symbiana

hahhaha..hvala ti na prenosu opširne statističke analize...onda je loše preveden tekst na Hrvatski, jer ja sam ga samo kopirao pri unosu :)

Ali i onda ti podatci ne moraju ništa da znače, jer tko zna ko je njih pravio i sastavljao i merio itd... :)

Ali mislim da ako piše da je ekspanzija Androida dosta veća, uskoro uslijedit će i to da ga prestigne po broju prodaje uređaja sa Android sustavom u usporedbi sa Symbianom

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
igić222 kaže...

hahhaha..hvala ti na prenosu opširne statističke analize...onda je loše preveden tekst na Hrvatski, jer ja sam ga samo kopirao pri unosu :)

Ali i onda ti podatci ne moraju ništa da znače, jer tko zna ko je njih pravio i sastavljao i merio itd... :)

Ali mislim da ako piše da je ekspanzija Androida dosta veća, uskoro uslijedit će i to da ga prestigne po broju prodaje uređaja sa Android sustavom u usporedbi sa Symbianom

naravno, tocnost ovakvih analiza je blago receno upitna, a tko zna sto buducnost nosi i sto ce biti u trendu ove ili iduce godine

14 godina
neaktivan
tu sam samo radi vijesti o apple-u
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.2.2011 19:29 (apoteka).
17 godina
neaktivan
Android ispred Symbiana
uzet ce Windows garant.
A.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Android ispred Symbiana

Mislio sam da ce tema ici u ovom pravcu. Ljudi smo i normalno je da je svako privrzen mobitel tvrtki koju najvise voli.

Samo bi htio reci da u svijetu mobitela, po mom misljenju nije bilo operacionog sustava, paltforme koja je ovako dobro primljena kod korisnika kao sto je to android.

Ne vjerujem da ce ikad bit moguce uklopiti da svi proizvodjaci mobitela imaju istu platformu, ali ako nekim cudom to se desi, ta platforma ce bit android.

0 0 hvala 0
17 godina
krile kaže...

Samo bi htio reci da u svijetu mobitela, po mom misljenju nije bilo operacionog sustava, paltforme koja je ovako dobro primljena kod korisnika kao sto je to android.

je i više od toga, a to je Nokia i njen Symbian koji je u najbioljim danima držao cca. 80% smartphone tržišta, dok još nije bilo iPhona i Androida, Android danas drži manje od 80% tržišta i sveukupno Nokia je bila zastupljena sa 1/3 svih mobitela na tržištu, svaki treći je bio Nokia mobitel.

15 godina
neaktivan
Android ispred Symbiana

odluk aje pala, windows i bing. nokia si potpisala smrtnu presudu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne bih se kladio na to. Nokia i dalje pravi odlicne uredjaje a sad iima i ms koji ce to prodati.
15 godina
neaktivan
Android ispred Symbiana

ma da, zapravo si u pravu. sad ćemo dobit trećeg igrača što je za krajnje korisnike jako dobro (mada imali smo ga već).

al ja nevolem binga :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 11:56 (strahec.luka).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Android ispred Symbiana

Jeste symbian najstariji od svih, ali odavno ne može da se meri sa Androidom koji ga je prestigao i po brzini i po broju boljih+besplatnih funkcija,aplikacija. Pravi primjer se vidi i na gsm areni ako uzmeš neki top model symbiana i usporediš ga npr. sa wildfireom. Ako tvrtka koja se bavi symbianom ne preduzme nešto, vjerujem da će brzo propast...i da ako netko nije bitna platforma..on će naravno kupit Nokiu sa symbianom.. :)

0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
igić222 kaže...

Jeste symbian najstariji od svih, ali odavno ne može da se meri sa Androidom koji ga je prestigao i po brzini i po broju boljih+besplatnih funkcija,aplikacija. Pravi primjer se vidi i na gsm areni ako uzmeš neki top model symbiana i usporediš ga npr. sa wildfireom. Ako tvrtka koja se bavi symbianom ne preduzme nešto, vjerujem da će brzo propast...i da ako netko nije bitna platforma..on će naravno kupit Nokiu sa symbianom.. :)

wildfire se po nicemu ne moze mjeriti sa c6-01, c7, n8 i e7, ti modeli se bez problema mjere sa desireom hd, galaxy s, milestoneom

wildfire je usporediv sa c5-03 recimo

ti svoje znanje tu odlicno pokazujes, jer tvrtka koja se bavi symbianom je nokia, jer je u nokijinom 100% vlasnistvu

17 godina
neaktivan

Ja kao stari nokijas te moram demantovati. N8 se ne moze mjeriti sa desireom a pogotovo ne sa hd jer ima manju rezoluciju i zastario os. Imao sam ga 7 dana i razocarao me i jedina svijetla tacka je USB host.

16 godina
protjeran
logic kaže...

Ja kao stari nokijas te moram demantovati. N8 se ne moze mjeriti sa desireom a pogotovo ne sa hd jer ima manju rezoluciju i zastario os. Imao sam ga 7 dana i razocarao me i jedina svijetla tacka je USB host.

a sada moram pitati po cemu je os zastario? to mi jos nitko nikad nije uspio odgovoriti

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 14:28 (grimyHR).
14 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
logic kaže...

a sada moram pitati po cemu je os zastario? to mi jos nitko nikad nije uspio odgovoriti

to ti nece nitko znati odgovoriti, a da ne spomene sucelje i aplikacije

dvije stvari koje i nisu "prava" mana

danas je trend pljuvat po symbianu i nokiju, zahvaljujuci amerikancima

a nazalost americki utjecaj se siri i poglupljuje ljude po cijelom svijetu

radije probaj gurat kamen uz uzbrdicu

15 godina
protjeran
apoteka kaže...
grimyHR kaže...
logic kaže...

to ti nece nitko znati odgovoriti, a da ne spomene sucelje i aplikacije

dvije stvari koje i nisu "prava" mana

danas je trend pljuvat po symbianu i nokiju, zahvaljujuci amerikancima

a nazalost americki utjecaj se siri i poglupljuje ljude po cijelom svijetu

radije probaj gurat kamen uz uzbrdicu

pa kada je danas standard da je bilo sta od tehnike oku ugodno, da se moze nadogradivati i da je jednostavno.

Normalno da onda svi govore da je zastario.

Sucelje bas i nije nesto lijepo, aplikacija ima ali isto nisu bas nesto(imao sam symbian pa znam) a jednostavnost koristenja je tu negdje.

Mene osobno odbija symbian jer previse podsijeca na neki dummyphone os.

Jednostavno, nije to to.

Bilo bi zgodno... ali nije potrebno.
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 22:59 (EZY-E).
14 godina
Android ispred Symbiana

Uz malo guranje na ovu temu; želio bih kazati kako imam Htc i volim Android platformu i market, ali to je moje subjektivno razmišljanje, OK???? Činjenica da sam na net pogleda nešto filmova u kojima razni likovi testiraju mobove (Nekoliko HTC, Iphone 4, Samsung Galaxy S, neki LG, Motorolu Milestone 2 čini mi se i NOKIU N8), i Nokia je uvjerljivo bila SA SVOJIM SYMBIANOM NAJSPORIJA!!!! Nemam namjeru pljuvati po Nokia imenu, ALI kada TVOJ (Nokiin) flagship trza i u direktnom srazu evidentno pokazuje najlošije rezultate, bez komentara cure i dečki!!!! Ako Nokia i nastavi razvijati Symbian, neka, ali spram Android sučelja i marketa, ozbiljno posustaje. WP7, tko za sada nije imao takav phone u ruci, onda stvarno NE ZNA o čemu priča, osobno sam LG Optimus WP7 mob u T-mobile dućanu malo pogledao, aaa ne, to nije to, za sada. Sutra tko živ tko mrtav!!!! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Android ispred Symbiana
ATJLučko kaže...

Uz malo guranje na ovu temu; želio bih kazati kako imam Htc i volim Android platformu i market, ali to je moje subjektivno razmišljanje, OK???? Činjenica da sam na net pogleda nešto filmova u kojima razni likovi testiraju mobove (Nekoliko HTC, Iphone 4, Samsung Galaxy S, neki LG, Motorolu Milestone 2 čini mi se i NOKIU N8), i Nokia je uvjerljivo bila SA SVOJIM SYMBIANOM NAJSPORIJA!!!! Nemam namjeru pljuvati po Nokia imenu, ALI kada TVOJ (Nokiin) flagship trza i u direktnom srazu evidentno pokazuje najlošije rezultate, bez komentara cure i dečki!!!! Ako Nokia i nastavi razvijati Symbian, neka, ali spram Android sučelja i marketa, ozbiljno posustaje. WP7, tko za sada nije imao takav phone u ruci, onda stvarno NE ZNA o čemu priča, osobno sam LG Optimus WP7 mob u T-mobile dućanu malo pogledao, aaa ne, to nije to, za sada. Sutra tko živ tko mrtav!!!!

aj mi daj link na taj video di sucelje od n8 trza, jer meni dok sam ju koristio nije ni jednom trznulo

14 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

aj mi daj link na taj video di sucelje od n8 trza, jer meni dok sam ju koristio nije ni jednom trznulo

to je vjerovatno ili oni video di nokiom upravlja mentalno retardiran lik

ili oni gdje koriste pre-production n8

sta san ti reka, nitko nezna nista rec osim: ui mi se ne svida, zato symbian nevalja

17 godina
neaktivan
Pa ok. UI je zastario. Malo widgeta, premala reza za top telefon, klizi iz ruke. Jednostavno odaje puno losiji utisak u odnosu na x 10 koji sam tad imao. Ovi stor je los. Odaje utisak da malo na silu napravljen. Brzo radi I ekran nije l ako zanemarim rezu ali nokija je uvijek pravila kvalitetan hardware.
16 godina
protjeran
logic kaže...
Pa ok. UI je zastario. Malo widgeta, premala reza za top telefon, klizi iz ruke. Jednostavno odaje puno losiji utisak u odnosu na x 10 koji sam tad imao. Ovi stor je los. Odaje utisak da malo na silu napravljen. Brzo radi I ekran nije l ako zanemarim rezu ali nokija je uvijek pravila kvalitetan hardware.

ovo nista nema nikakve veze sa samim symbianom

17 godina
neaktivan
A sa cime ima?
16 godina
protjeran
logic kaže...
A sa cime ima?

UI je osobna preferencija svakog korisnika i tome je prilagodljiv, widgeti su isto samo graficki dodatak, broj aplikacija i store nemaju apsolutno nikakve veze sa operativnim sustavom i nisu njegov dio, operativni sustav cine kernel i svi layeri koje se dizu na tom kernelu i nista drugo

16 godina
grimyHR kaže...
 broj aplikacija i store nemaju apsolutno nikakve veze sa operativnim sustavom i nisu njegov dio, operativni sustav cine kernel i svi layeri koje se dizu na tom kernelu i nista drugo

Ali to sve utječe na ukupan dojam kada koristim urđaj baziran na symbianu. Mene nije briga što on vrti, ja znam da frend sa iOS-om/androidom ima aplikicaju shazam ili koju već a ja je nemam na ovi storu(ovo neznam jeli je ima, samo sam bubno da shvatiš poantu) i meni je onda uređaj lošiji bez toga app-a. 

Stoja
16 godina
protjeran
Stoja kaže...
grimyHR kaže...
  broj aplikacija i store nemaju apsolutno nikakve veze sa operativnim sustavom i nisu njegov dio, operativni sustav cine kernel i svi layeri koje se dizu na tom kernelu i nista drugo

Ali to sve utječe na ukupan dojam kada koristim urđaj baziran na symbianu. Mene nije briga što on vrti, ja znam da frend sa iOS-om/androidom ima aplikicaju shazam ili koju već a ja je nemam na ovi storu(ovo neznam jeli je ima, samo sam bubno da shvatiš poantu) i meni je onda uređaj lošiji bez toga app-a.

pa ocito nemas pojma, ne moras to napominjati, jer ima shazam za symbian

17 godina
neaktivan
Na stranu tehnicki detalji. Ja sam bio nokijas do koske ali 7 dana n8 u jednoj ruci I x10 u drugoj mi ne bilo dovoljno da vidim sta je trenutno bolje za mene. A s obzirom da na nokiju ce ici wp7 na nokiju se necu ni vracati. Nadao sam se nokija+android al nista. Sad trenutno imam dell streak I to je odlican uredjaj na kojem vidim punu snagu androida.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice