Evo što sam našao,nije iz ove godine mjerenje, ali svakako je vrijedno da se pomene:
"Android je pretekao operacijski sustav Symbian u četvrtom kvartalu 2010. Prodaja pametnih telefona koji imaju operacijski sustav Android je sve veća. U poslijednjem je kvartalu prodano preko 33.3 milijuna telefona s ovom platformom, što je više od bilo koje konkuretne platforme, ukljucujuci i prethodni broj jedan - Symbian. Symbian također bilježi porast, ali je ekspanzija Androida mnogo veća"
http://www.pcchip.hr/img/repository/2011/01/web_image/11x01311109nd.jpg
to nije prodaja, to je isporuka, znaci toliko ih je samo doslo u trgovine, symbian se jos uvjek bolje prodaje
Pa lepo ti se vidi u citatu da piše prodaja pametnih telefona i prodano je... :)
Sad ne znam otkud si našao ti meni da govoriš o tome da nije u pitanju to nego isporuka. Ne vjerujem da se bolje prodaje iz tog razloga jer je mnogo manji broj mobitela na kojim je symbian :)
aj sad nadi rjecnik i nadi sto znaci shipments... ove brojke su samo isporuka, a ne prodaja krajnjim kupcima, nauci citati prije nego me pocnes napadati
Symbian se proširio jer ga nokija stavlja na većinu svojih mobitela. A znam puno ljudi koji imaju nokije na symbianu, a da nemaju pojma da imaju smartphone i nikad nisu ni čuli za symbian nit znaju šta je to.
isto vrijedi i za android i za ios