9 najčudnijih pitanja kod traženja posla

poruka: 143
|
čitano: 40.033
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "9 najčudnijih pitanja kod traženja posla".
15 godina
neaktivan

Mislim da su ovo trik pitanja i da nije potrebno toliko matematike koliko vi koristite...pitanja su veoma jednostavna samo treba duboko i dobro razmisliti, i naravno biti dovoljno informisan o dogadjanjima u svijetu inače...ali evo mojih mišljenja ( ovo su moja mišljenja...možda sam glup za vas...ali me briga :P )

• “Koliko ljudi koristi Facebook u San Franciscu petkom u 14:30?” Ne živim u Americi, boli me qarina {#}

• “Kad bi Nijemci bili najviši narod na svijetu, kako biste to dokazali?” Poredio bi ih sa nekadašnjim najvišim narodom...

• “Kad biste imali 20 'uništivih' žarulja (koje se unište na određenoj visini), a zgrada ima 100 katova, kako biste odredili visinu na kojoj se žarulje uništavaju?” Pročitao bih na kutiji.

• “Kako biste riješili problem gladi u svijetu?” Hebo bi vladi mater ( neznam kako da to drukčije objasnim xD ) a što se tiče onih u Africi, organizovao bih masivno preseljenje i preselio bi ih u druge Države...

• “Nalazite se u čamcu za veslanje u velikoj cisterni s vodom. Imate sidro koje bacite u vodu (lanac je dovoljno dugačak da padne na dno cisterne). Hoće li se razina vode u cisterni podići ili pasti?” Ne

• “Molim slovkajte ‘diverticulitis’.” Znam slovkati ali, nekako mi je sumnjivo ovo pitanje, zar ne? :D

• “Imate buket cvjetova. Svi osim dva su ruže, svi osim dva su tratinčice i svi osim dva su tulipani. Koliko cvjetova imate?” 3 valjda :P

• “Što mislite o onim šaljivdžijama u Kongresu?” Da imaju smisla za humor?!

• “Da ste program Microsoftovog Officea, koji program biste bili?” Microsoft Outlook ( saznao bih gotovo sve tajne ovog svijeta xD )
Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost … ali za svemir baš nisam potpuno siguran. Albert Einstein
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: 9 najčudnijih pitanja kod traženja posla
Don Kihoty kaže...

Damn, stay with me, nemoj se gubiti.

1. Pitao si me "KAKO SA JEDNIM VAGANJEM?!?!?"

2. Odgovorim ti kako, bar u teoriji, dakle MOGUĆE JE

3. Ne možeš dokazati da nije moguće

4. Odjednom mijenjaš temu na žarulje i katove

5 Šta je slijedeće? Kuhanje sarme ili slušanje o menstrualnim ciklusima tvoje žene (hope not, makar si već krenuo s tim).

PS - Za pronalaženje postova koristi CTRL+F

Pitao sam te kako ces sa sto manje vaganja doznati koja je od 9 kuglica teza od ostalih. To je bilo prvo i jedino pitanje.

Ponavljam da je tvoj sistem sa slucajnim rjesenjem jednak lutriji. Zarulje su dio ove teme i tamo si pokusao dati neke egzaktne sisteme a ovdje lupas gluposti. Zaista ne znam jel to neki obrambeni sistem uvrijedjenog forumasa ili stvarno nisi u stanju shvatiti razliku izmedju tvog i tocnog odgovora.

P.S.  ovako je brze, probaj

14 godina
Ja ne znam gdje vi u pitanju o zaruljama vidite katove? Koliko znam citati pise: Kad biste imali 20 'uništivih' žarulja (koje se unište na određenoj visini), a zgrada ima
100 katova, kako biste odredili visinu na kojoj se
žarulje uništavaju? Znaci trebate visinu odredit a ne kat xD
i nogom u guzicu je korak naprijed
16 godina
neaktivan
crodrot kaže...
Ja ne znam gdje vi u pitanju o zaruljama vidite katove? Koliko znam citati pise: Kad biste imali 20 'uništivih' žarulja (koje se unište na određenoj visini), a zgrada ima

Pa ako odrediš kat, lako se odredi visina :P

SDP ≠ HDZ
14 godina
neaktivan
crodrot kaže...

upravo tako. paljenjem zarulja na katovima dobio bi priblizan odgovor. podizanjem jedne - tocan.

15 godina
protjeran

Al ni to nebi bio točan odgovor, jer ako se gleda visina, onda je gleda nadmorska visina na kojoj ona prestane raditi,

a hotel 99% nije na obali, dakle treba uz visinu u metrima pribrojiti i nadmorsku visinu.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
@BlueMax upravo sam na to i ja mislio. U pitanju se trazi visina a ne kat.
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Al ni to nebi bio točan odgovor, jer ako se gleda visina, onda je gleda nadmorska visina na kojoj ona prestane raditi,

a hotel 99% nije na obali, dakle treba uz visinu u metrima pribrojiti i nadmorsku visinu.

Da si arhitekt, kao ja (toliko o kreativnosti), znao bi da svaka zgrada ima apsolutnu kotu prizemlja (i svake etaze). ako znas koliko je nesto visoko od prizemlja znas koliko je i od mora.

14 godina
To je teoretsko pitanje i trazi se visina. A nadmorsku je lako dodati na onu koju ovako dobijes
15 godina
protjeran

BlueMax kaže...

Da si arhitekt, kao ja (toliko o kreativnosti), znao bi da svaka zgrada ima apsolutnu kotu prizemlja (i svake etaze). ako znas koliko je nesto visoko od prizemlja znas koliko je i od mora.

Svejedno to ne daje nikakvu informaciju na kojoj visini žarulja prestaje raditi,

jer da i imaš dvije iste zgrade, dakle izgledom izvana i iznutra iste, jedna na obali, jedna u alpama, žarulja neće prestati raditi na istoj visini.

Ako se govorilo na kojem katu, onda se mislilo na točno taj jedan hotel, a ako se gleda na visinu, onda se gleda globalno,

jer mora postojati nekakav standard, po kojem bi u bilo kojem hotelu mogao reći "e radit će".

Uostalom, ja bi to ionako riješio na svoj način.

Nebi kupovao te žarulje nego bi išao na riješenje koje radi neovisno o visini, jer meni je bitna pouzdanost,

a ne koliko će visoku zgradu "naškrabati" arhitekt.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2011 1:20 (Don Kihoty).
15 godina
neaktivan

A da jednostavno lik koji hoće posao malo google-a i potrazi da li je vec neko to racunao? :D

BTW

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost … ali za svemir baš nisam potpuno siguran. Albert Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Svejedno to ne daje nikakvu informaciju na kojoj visini žarulja prestaje raditi,

jer da i imaš dvije iste zgrade, dakle izgledom izvana i iznutra iste, jedna na obali, jedna u alpama, žarulja neće prestati raditi na istoj visini.

Ako se govorilo na kojem katu, onda se mislilo na točno taj jedan hotel, a ako se gleda na visinu, onda se gleda globalno,

jer mora postojati nekakav standard, po kojem bi u bilo kojem hotelu mogao reći "e radit će".

Uostalom, ja bi to ionako riješio na svoj način.

Nebi kupovao te žarulje nego bi išao na riješenje koje radi neovisno o visini, jer meni je bitna pouzdanost,

a ne koliko će visoku zgradu "naškrabati" arhitekt.

U pravu si. Takodjer ni na svakom katu istog hotela (ili bilo kakve zgrade kao sto stoji u pitanju) ne moraju biti isti uvjeti (temperatura) pa ni tada rezultati nisu 100% tocni. I naravno da ces ako si vlasnik te zgrade upotrijebiti zarulje koje mogu raditi na vecoj visini nego sto ih postavljas. Samo ovo pitanje se ne postavlja arhitektu niti kucnom majstoru zgrade nego buducem inzenjeru tehnoloske firme koji taj podatak treba napisat na kutiju. Njegova je odgovornost i cilj da ogranicenje postavi sto vise moze kako bi zarulja bila zanimljivija vecem broju kupaca a opet ne toliko viskoko da se zarulje vracaju na reklamaciju.

15 godina
protjeran

Žarulje su potrošna roba, nejdu na reklamaciju = win.

Ili radi odmah ili ne radi. Ako ne radi odmah, zamjeni se, ako krepa nakon 3 dana, doviđenja.

Ionako ne košta 1000kn.

Isključujem LED žarulje jer one nisi jeftine, ali zato rade u svim mogućim uvjetima.

PS - Možda si sada i skužio viziju, možda nisi, ali pošto si ti mene pitao pitalicu, i ja ću tebe.

Na klupi sjede tri žene, sve tri u tridesetima.

Jedna jede sladoled na štapiću, druga kornet, treća u čašici.

Ova koja jede iz čašice, jede polagano i nježno liže žličicu.

Ova koja jede iz korneta pohotno liže i oblizuje sladoled.

Ova koja jede na štapiću, senzibilno gricka komade sladoleda.

Pitanje: Koja od te tri žene je udana (i objasni zašto)?

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2011 1:42 (Don Kihoty).
17 godina
protjeran
BlueMax kaže...
a sta ako tvoja firma proizvodi zarulje i ti taj podatak trebas napisat na kutiju?

Ništa, onda bih koristio priloženu upremu, tlačnu komoru i izmjerio izdržljivost, ako nemaš opremu onda se ebi (tvrtka) ne želim raditi za tebe. 

No u tome slučaju pitanje je loše sklepano jer bi moralo glasiti proizvodimo žarulje i moramo ih testirati, no onda i tako sve gubi smisao.

Odgovor sam dao po iskustvu ne po nagađanju.

17 godina
Don Kihoty kaže...

Ili radi odmah ili ne radi. Ako ne radi odmah, zamjeni se, ako krepa nakon 3 dana, doviđenja.

Ionako ne košta 1000kn.

Isključujem LED žarulje jer one nisi jeftine, ali zato rade u svim mogućim uvjetima.

PS - Možda si sada i skužio viziju, možda nisi, ali pošto si ti mene pitao pitalicu, i ja ću tebe.

nijedna :P

You got to lose to know how to win
14 godina
Ona koja nosi vjencani prsten xD
17 godina
crodrot kaže...

:P ko kaze da mora prsten nositi

inace evo dalnjeg filozofiranja na temu onih zarulja meni se neda citat al ko voli nek izvoli

http://news.ycombinator.com/item?id=2244986

You got to lose to know how to win
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2011 2:01 (R4zOR229).
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Ionako ne košta 1000kn.

Jedna zarulja je potrosna roba i neces je reklamirati. Zamisli da ona zgrada od 100 katova ima 100 zarulja po katu (a takve zgrade imaju puno vise) i da ti crknu sve iznad 20. kata. da i ne govorimo o LED ili halogenim zaruljama to je 80 katova x 100 zarulja x 10kn = 48 000kn. to se itekako reklamira.

a pitanje, vise je filozofsko nego matematicko pa cu bubnut po nekom svom iskustvu. ova sa casicom.

Obecavam da necu grcevito branit svoj odgovor ako pogrijesim

14 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...
crodrot kaže...

inace evo dalnjeg filozofiranja na temu onih zarulja meni se neda citat al ko voli nek izvoli

ovo je sa razbijanjem zarulja. nama je nazalost servirano drukcije pitanje. ovdje nema prakticnih rjesenja, cista matematika. nezanimljivo :)

14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
R4zOR229 kaže...
crodrot kaže...

ovo je sa razbijanjem zarulja. nama je nazalost servirano drukcije pitanje. ovdje nema prakticnih rjesenja, cista matematika. nezanimljivo :)

Pa naravno da je tebi ne zanimljivo čim nema lifta, stubišta itd {#} a fino i oni su kao rješenje naveli binarno pretraživanje;

"...in that scenario, with a binary search you drop from the 50th, 25th, 13th, 19th, 16th, 17th and 18th floors."

Odi sad tamo i njima objasni da to ne ide bez lifta, da bi dobili otkaz itd itd! {#}

http://www.chess.com/livechess/profile/Tracer1808
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2011 2:14 (TracerCPP).
17 godina

Ja sam mislio da sam jedini koji je na taj nacin shvatio zadatak. Ne da ce zarulja prestat radit, nego sa kojeg ce kata bit razbijena ako padne.

14 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

Pa naravno da je tebi ne zanimljivo čim nema lifta, stubišta itd {#} a fino i oni su kao rješenje naveli binarno pretraživanje;

"...in that scenario, with a binary search you drop from the 50th, 25th, 13th, 19th, 16th, 17th and 18th floors."

Odi sad tamo i njima objasni da to ne ide bez lifta, da bi dobili otkaz itd itd! {#}

to je drukcije pitanje. Nema smisla zarulje razbijati u liftu :)

meni je matematika vrlo prosta i bliska stvar. ti si u svom racunu pogrijesio sto si iskljucivao one katove na koje si svodio racun. Ako na 80. katu ne radi a na 75. radi to ne znaci da je pravi kat 76, 77, 78 ili 79. isto tako pravi kat moze biti i bas taj 80. na kojeg si odmah isao. bas on moze biti najnizi kat na kojem ne radi.

drugo sto si pogrijesio je to sto si rekao da se maksimalno moze potrositi cca 10 zarulja. ja sam ti odmah napisao da nije cca 10 niti 6 koliko si naveo u primjeru nego je maksimalno 7. tada si valjda mogao shvatiti da mi je jasan racun na koji pokusavas doci do rjesenja.

Trece, u nasem pitanju je bilo na kojoj visini a ne na kojem katu, a linearnim podizanjem dobivas tocnu visinu na kojoj zarulja moze raditi tako da ako zarulja na 80. katu ne radi kad je na stropu moze raditi kad je na niskom lusteru.

Cetvrto, a to sam ti vec puno puta napisao, prakticna rjesenja su bitnija u poslu od teorije. Svodjenje ovog postupka sistemom eliminacije je nesto sto bi trebao znati svaki osnovnoskolac nakon petog razreda i besmisleno je to traziti od kandidata za inzenjera u firmi koja se bavi komunikacijom i elektronikom.

14 godina
neaktivan
Dachande kaže...

Ja sam mislio da sam jedini koji je na taj nacin shvatio zadatak. Ne da ce zarulja prestat radit, nego sa kojeg ce kata bit razbijena ako padne.

Kad biste imali 20 'uništivih' žarulja (koje se unište na određenoj visini), a zgrada ima 100 katova, kako biste odredili visinu na kojoj se žarulje uništavaju?”— Qualcomm, mjesto za inženjera

ako se zarulja unisti na odredjenoj visini onda je to nemoguce protumaciti bacanjem. sve zarulje koje se bacaju uniste se na istoj visini tj. na nuli kad udare o pod.

zbrka je rezultat nasih divnih prepisivaca iz bugove redakcije. da su napisali "koje se uniste sa odredjene visine" onda bi to bila druga prica.

17 godina

Meni je super kak se na onom forumu zaista prime zadatka i rade razne računice, algoritme i tako, a ovdje se sve svodi na mudrovanja, prepucavanja i filozofiranja.

17 godina
BlueMax kaže...
Dachande kaže...

Kad biste imali 20 'uništivih' žarulja (koje se unište na određenoj visini), a zgrada ima 100 katova, kako biste odredili visinu na kojoj se žarulje uništavaju?”— Qualcomm, mjesto za inženjera

ako se zarulja unisti na odredjenoj visini onda je to nemoguce protumaciti bacanjem. sve zarulje koje se bacaju uniste se na istoj visini tj. na nuli kad udare o pod.

zbrka je rezultat nasih divnih prepisivaca iz bugove redakcije. da su napisali "koje se uniste sa odredjene visine" onda bi to bila druga prica.

Kuzim kaj pricas, al neovisno o tome, ja sam pretpostavio da je zadatak postavljen na onaj nacin. Mozda zbog toga sto se spominju katovi, ne znam.

14 godina
neaktivan

@BlueMax

Opet ti i tvoje pretpostavke, i to je sve na čemu se temelji tvoja filozofija. Jedino rješenje koje priznaješ je praktično (koje se temelji na pretpostavkama), dok matematičko ti je nezanimljivo. Zapravo, ti ne shvaćaš da te ljude ne zanima kako ti barataš krampom ili tučeš čekićem tj. koliko katova ti možeš proći već kako upotrebljavaš mozak (ako si već inženjer), a upotrijebiti mozak nije provjeravati kat po kat pa do vrha već smisliti nešto elegantnije {#}.

A ovo za proračune si totalno fulao. Već si više puta pokazao da ne kužiš binarno pretraživanje pa nećemo o tome.

http://www.chess.com/livechess/profile/Tracer1808
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2011 2:45 (TracerCPP).
15 godina
neaktivan

Ala ste ga vi na**ali ovdje samo zbog nekih bizarnih pitanja :P

Ali evo isto jedno bizarno pitanje dame i gospodo

Slon ide kroz tunel 100km/h u suprotnom smjeru puše vjetar 200km/h. Koliko će palačinki slonu pasti u uho ako su žvakaće 1 euro?

Uzmite u obzir da je inflacija 5% te da je predsjednik Josipović na skijanju u Dubai-u. {#}

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am :P
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2011 4:04 (Krešo91).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina

Nula.

s.f. - s.n.
17 godina
neaktivan

OMG, zar jedino Tracer ovdje zna sto je algoritam binarnog pretrazivanja?! Zar u ovoj temi zbilja nema programera?

Goddammit. Worst case scenarij binarnog pretrazivanja iliti half-interval search-a je O(log n) (sad si izgooglajte Big O notaciju da vidite sto to je). Best case scenarij je O(1), a average case je O(log n).

Dakle, binarno pretrazivanje. Obican inzinjerski problem. I meni je palo na pamet.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2011 20:12 (1domagoj1).

5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

OMG, zar jedino Tracer ovdje zna sto je algoritam binarnog pretrazivanja?! Zar u ovoj temi zbilja nema programera?

Goddammit. Worst case scenarij binarnog pretrazivanja iliti half-interval search-a je O(log n) (sad si izgooglajte Big O notaciju da vidite sto to je). Best case scenarij je O(1), a average case je O(log n).

Dakle, binarno pretrazivanje. Obican inzinjerski problem. I meni je palo na pamet.

I meni je prvo palo na pamet ali kad je jedan forumas ogovorio da je bolje uzeti zarulje u lift i gledati kad ce crknuti opredjelio sam se za njegov odovor jer je brzi i tocno odgovara na postavljeno pitanje.Jedino sto nije potrebno uzeti sve zarulje nego samo jednu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice