9 najčudnijih pitanja kod traženja posla

poruka: 143
|
čitano: 40.017
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "9 najčudnijih pitanja kod traženja posla".
15 godina
protjeran
Re: 9 najčudnijih pitanja kod traženja posla

BlueMax kaže...

Tocno sam znao da ces otici na tehnikalije. setaj onda stubistem i nosi akumulator s transformatorom. :)

Jos mi ubaci i cinjenicu kako je nemoguce da su 2 zarulje identicne i cijelo istrazivanje nam propada. 

Točno to.

Radi mogućnosti greške je istraživanje napraviti bar 36 puta,

po tri puta dnevno u tri različita doba dana,

jednom u svakom mjesecu u godini, te u svim vremenskim uvjetima.

Iz toga se izvuče prosječan kat na kojem će žarulja svijetliti,

i to ćemo nazvati astabilno stanje žarulje (ili astabilni kat),

jer ovisno o uvjetima, ili radi ili ne.

Onda ćemo uzeti na taj kat 10% i sniziti za 10% prag tolerancije,

tako da znamo da će u svim vremenskim uvjetima žarulja raditi ispravno do tog određenog kata.

PS - Tornado bi mogao poremetiti istraživanje jer neće ni jedna raditi.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2011 23:40 (Don Kihoty).
14 godina
moze ti puknut i na 1 katu ako ti padne na pod
AMD u <3 Intel u 8===3
16 godina
torrente kaže...

natjecaj za radno mjesto  moderatora foruma:

- imate na raspolaganju jedan crveni karton... u istom trenutku @mentalist u temi "cpu overclock" ostavlja post"odlucio sam se da necu nikada imati potomke"..... na drugoj temi "sto se dogadja s nasim drustvom", @garfield pise " svi vi sa filozofskog faxa, gorit cete u paklu, bog je velik"....dok u temi "antivirusu p&o" vlada opca makljaza i prste uvrede izmedju 5 korisnika..."hebo vas comodo- jebo vas norton - torrente pedeju i sl"

- kome biste zavidali taj jedini crveni karton?

Trebalo bi uvrstiti i ovu temu

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
14 godina
neaktivan

Done,

imas 9 kuglica od kojih je jedna nijansu teza od ostalih i vagu (onu klasicnu sa dvije strane). u koliko najmanje mjerenja mozes sa sigurnoscu rec koja je to kuglica i kako bi to napravio?

brogramer, i za tebe vazi pitanje.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
BlueMax kaže...

Done,

imas 9 kuglica od kojih je jedna nijansu teza od ostalih i vagu (onu klasicnu sa dvije strane). u koliko najmanje mjerenja mozes sa sigurnoscu rec koja je to kuglica i kako bi to napravio?

brogramer, i za tebe vazi pitanje.

Ako imam sreće, teoretski, sa najmanje 2 mjerenja (ili jedan ciklus mjerenja).

NAPOMENA: ne sa klasičnom nego digitalnom vagom, ako sa klasičnom vagom sa dvije strane, onda je u tom slučaju jedno vaganje dovoljno,

Podjelim kuglice u tri grupe, dakle 4 / 4 / 1.

Izvažem prve 4, zapišem rezultat,

izvažem druge 4, zapišem rezultat.

Ako je težina prve i druge grupe od 4 jednaka, onda je ona nevagana kuglica (neparna) teža od drugih.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2011 23:53 (Don Kihoty).
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Ako imam sreće, teoretski, sa najmanje 2 mjerenja (ili jedan ciklus mjerenja).

Podjelim kuglice u tri grupe, dakle 4 / 4 / 1.

Izvažem prve 4, zapišem rezultat,

izvažem druge 4, zapišem rezultat.

Ako je težina prve i druge grupe od 4 jednaka, onda je ona nevagana kuglica (neparna) teža od drugih.

krivo. sreca nema nikakvu ulogu. iako si pogodio broj mjerenja

EDIT: kako jedno pobogu :))))) daj mi tu teoriju objasni

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2011 23:54 (BlueMax).
15 godina
protjeran

Kako jedno vaganje?

Ok, klasična vaga sa dvije strane:

Četiri kuglice u jednu posudu, četiri u drugu posudu.

Ako je vaga u balansu (u nul-točci), onda je ona deveta kuglica koja nije na vagi (vazi) teža od drugih.

Jedno vaganje.

14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Kako jedno vaganje?

Ok, klasična vaga sa dvije strane:

Četiri kuglice u jednu posudu, četiri u drugu posudu.

Ako je vaga u balansu (u nul-točci), onda je ona deveta kuglica koja nije na vagi (vazi) teža od drugih.

Jedno vaganje.

o maj gad :)

a ako vaga nije u balansu?

sanse da vaga bude u balansu su ti 9/1

15 godina
protjeran

Uvjek šanse postoje, u teoriji, minimalno je jedno mjerenje potrebno.

Zato uvjek možeš idealizirati problem, a možeš i efektivno sagledati problem.

Ako je jedna hrpica teža, onda si isključio 5 kuglica koje su sigurno jednake, i ostaješ na 4.

Ako ih podjelim u dvije skupine, onda imam još bar dva vaganja, ukupno 3 vaganja da bi sigurno znao

koja je teža.

Ali ako razmislim, može se i na drugi način, samo da razmislim pa bacim na forum.

14 godina
neaktivan

pitanje je bilo kako sa sigurnoscu mozes reci koja je teza od ostalih? uvijek tj. u 10 od 10 pokusaja.

EDIT: Ne lupaj, razmisljaj. Sad kad znas koliko mjerenja treba stvarno ne bi trebalo biti tesko.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2011 0:04 (BlueMax).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Aha, dovoljno mi je OPET jedno vaganje.

Jedno vaganje je ono vaganje kada se završi puni ciklus vaganja svih kuglica.

Dakle stavljam jednu po jednu kuglicu naizmjenično u posudice,

jedna u desnu - jedna u lijevu, i čim vaga nije u balansu, ona kuglica koja je poremetila balans - ta je.

Opet - jedno vaganje! {#}

PS - Da ne ispadne varanje, to je u praksi jedno vaganje, jer ne vadim niti jednu kuglicu iz posudice van - dakle štedim vrijeme i ciklusa resetiranja

vage odnosno vađenja kuglica.

U praksi je to dakle jedno vaganje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2011 0:04 (Don Kihoty).
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Dakle stavljam jednu po jednu kuglicu naizmjenično u posudice,

jedna u desnu - jedna u lijevu, i čim vaga nije u balansu, ona kuglica koja je poremetila balans - ta je.

to nije jedno vaganje nego 8 vaganja. uozbilji se.

17 godina
neaktivan
Kako jedno vaganje? Nema veze sto ne vadis kuglice van opet vise puta moras provjerit rezultat vage (vaganje).

Stavis 3 kuglice na jednu stranu vage, 3 na drugu i 3 sa strane.
Nakon prvog vaganja dobit ces skupinu od 3 među kojima je teza kuglica.
Sad stavis po jednu kuglicu na svaku stranu vage i jednu opet sa strane i kad izvazes znat ces 100% koja je teza.

Dakle 2 vaganja
14 godina
neaktivan

Bravo.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Nije 8 vaganja nego u praksi jedno.

8 vaganje bi tražilo 8 resetiranja, dakle 8 vađanja i stavljanja kuglica u posudice.

Ovo je jedno vaganje sa 8 ciklusa.

Kao što jedna godina ima 12 mjeseci, tako i jedno vaganje može imati cikluse.

Ista stvar je i labaratoriski pokus (bilo koji, i najosnovniji), tipa miješanje triju otopina nečega.

Dodatno dodavanje jedne otopine povećava ciklus miješanja, ali pokus je još uvjek jedan, i još uvjek isti.

Samo je ciklus miješanja drugi.

PS - Znam da tebi to zvuči neozbiljno, ali u praksi, ja sam sa tim jednim mjerenjem brži nego bilo tko sa dva mjerenja.

Makar i prvi teoretski postupak sa dvije grupe od 4 može biti (1/9, dakle 11.11%) točan,

ali ovaj praktični će biti svaki put točan.

Nije bitan način na koji se izvede, nego ideja i pristup. Treba malo mašte.

Odoh leakati, pa se vratim, ali imam ideju za dva mjerenja s obzirom na skalu, sa parnim i neparnim vrijednostima na skali vage.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2011 0:15 (Don Kihoty).
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Nije 8 vaganja nego u praksi jedno.

8 vaganje bi tražilo 8 resetiranja, dakle 8 vađanja i stavljanja kuglica u posudice.

Ovo je jedno vaganje sa 8 ciklusa.

Kao što jedna godina ima 12 mjeseci, tako i jedno vaganje može imati cikluse.

Ista stvar je i labaratoriski pokus (bilo koji, i najosnovniji), tipa miješanje triju otopina nečega.

Dodatno dodavanje jedne otopine povećava ciklus miješanja, ali pokus je još uvjek jedan, i još uvjek isti.

Samo je ciklus ponavalja/miješanja drugi.

PS - Znam da tebi to zvuči neozbiljno, ali u praksi, ja sam sa tim jednim mjerenjem brži nego bilo tko sa dva mjerenja.

Makar i prvi teoretski postupak sa dvije grupe od 4 može biti (1/9, dakle 11.11%) točan,

ali ovaj praktični će biti svaki put točan.

Nije bitan način na koji se izvede, nego ideja i pristup. Treba malo mašte.

Odoh leakati, pa se vratim, ali imam ideju za dva mjerenja s obzirom na skalu, sa parnim i neparnim vrijednostima na skali vage.

moja zena ima cikluse i vaga je po horoskopu ali ni to ti ne potvrdjuje ovu glupost od povise :)

15 godina
protjeran

Tebi je to glupost, ali jesam li dokazao da sa jednim mjerenjem mogu dobiti koja je teža?

Dakle 4 / 4 / 1?

Moguće je, dakle ne možeš reći da nije.

Čim je izvedivo - moguće je i točno, jer ne možeš dokazati da nije neizvedivo.

Ti si jedan od onih koji se smijao teoriji o "crnim rupama", dok nisu došli dokazi da postoje.

Sada se možda smiješ teoriji o "bijelim rupama", i smijat ćeš se dok ne dođu konkretni dokazi da postoje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2011 0:20 (Don Kihoty).
15 godina
neaktivan
torrente kaže...

Samom sebi i otisao na cugu? {#}

decisions, decisions...

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Tebi je to glupost, ali jesam li dokazao da sa jednim mjerenjem mogu dobiti koja je teža?

Dakle 4 / 4 / 1?

Moguće je, dakle ne možeš reći da nije.

Čim je izvedivo - moguće je i točno, jer ne možeš dokazati da nije neizvedivo.

Ti si jedan od onih koji se smijao teoriji o "crnim rupama", dok nisu došli dokazi da postoje.

Sada se možda smiješ teoriji o "bijelim rupama", i smijat ćeš se dok ne doću konkretni dokazi da postoje.

nisi. dokazao si da slucajno mozes otkriti koja je kuglica a pitanje je bilo kako ces sigurno znati koja je teza od ostalih.

mogu i ja slucajno pogoditi sedmicu na lotu ali to ne znaci da znam kako cu pogodit sedmicu na lotu.

Tocan odgovor imas par postova povise.

15 godina
protjeran
rustweaver kaže...
torrente kaže...

Samom sebi i otisao na cugu? {#}

decisions, decisions...

Take me with You.. First round is on me.{#}

15 godina
protjeran
BlueMax kaže..

nisi. dokazao si da slucajno mozes otkriti koja je kuglica a pitanje je bilo kako ces sigurno znati koja je teza od ostalih.

mogu i ja slucajno pogoditi sedmicu na lotu ali to ne znaci da znam kako cu pogodit sedmicu na lotu.

Zaobilaziš odgovor.

Dali je u teoriji moguće u jednom mjerenju otkriti koja je kuglica teža?

DA

NE

Gotova priča.

14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
BlueMax kaže..

Zaobilaziš odgovor.

Dali je u teoriji moguće u jednom mjerenju otkriti koja je kuglica teža?

DA

NE

Gotova priča.

ko je spominjao teoriju?

ovaj tvoj sistem matematicki ima istu sansu kao da bez ikakvog vaganja, na srecu izaberes jednu kuglicu i kazes to je ta. 1/9.

Nisi uspio rijesiti iako sam ti pola odgovora dao. gotova prica.

15 godina
protjeran

Nisi dokazao da u teoriji nije moguće, dakle teoretski je moguće.

Gotova priča, neću više gubiti vrijeme jer vidim da nisi čovjek od prakse i da si bez ideje.

Tebe su naučili u životu da se od točke A do točke B dolazi putem X i za tebe ne postoje druge varijable

i sve gledaš samo na taj način.

Prema tome, ako u teoriji ima 1% šanse da je moguće (a ako matematika ne laže, postotak je 11.11%),

onda je i dalje - moguće.

Zamisli da si smrtno bolestan, i da imaš 1% šanse da preživiš ako ideš eksperimentalnim putem - ti bi odustao jer je tebi 1% premalo.

Meni je 1% puno, jer to je beskonačno puta više od 0%.

14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Nisi dokazao da u teoriji nije moguće, dakle teoretski je moguće.

Gotova priča, neću više gubiti vrijeme jer vidim da nisi čovjek od prakse i da si bez ideje.

Tebe su naučili u životu da se od točke A do točke B dolazi putem X i za tebe ne postoje druge varijable

i sve gledaš samo na taj način.

Prema tome, ako u teoriji ima 1% šanse da je moguće (a ako matematika ne laže, postotak je 11.11%),

onda je i dalje - moguće.

Zamisli da si smrtno bolestan, i da imaš 1% šanse da preživiš ako ideš eksperimentalnim putem - ti bi odustao jer je tebi 1% premalo.

Meni je 1% puno, jer to je beskonačno puta više od 0%.

Zar je toliki problem sto nisi uspio rjesiti jednostavnu pitalicu?

Teorija o postocima blage veze s ovim nema. Zasto onda na ono pitanje sa zaruljama nisi odgovorio da bi odnio jednu na 62. kat i da je sansa da je to taj kat 1% i da je za tebe problem rijesen?

Nego si tamo egzaktno pokusao doci do rjesenja a sad trubis o postocima? Meni sad govoris kako sam sablonski naucen a nisi mogao prihvatiti da je lift ipak puno bolje, brze i prakticnije rjesenje od pravljenja light showa u stokatnici?

Da odneses tih 9 kuglica u specijalnu skolu svi bi jednake sanse ko ti imali da otkriju koja je teza od ostalih. 1/9, 11.111%.  Mozda bi se tamo nasao i netko ko zna razmisljati.

15 godina
protjeran

Možda bi ti, da razmišljaš, znao kad bi netko uzeo jednu kuglicu od devet i rekao "to je ta",

da s tim ništa nebi dokazao, jer bi morao sve vagati da dokaže da je to TA.

A ja u teoriji sa jednim vaganjem mogu dokazati da je to ta. Očito nemaš vizije niti ideje.

Ne želim biti neugodan, neću se spustiti na tu razinu, ali da je po tvome, kreativnost nebi postojala.

Svi bi bili u plavim odjelima kao tvoj avatar (plavo, jednolično, nekreativno), svi bi radili isti posao,

svaki dan jeli i pili isto, i svijet bi stajao na mjestu i nebi bilo napretka, zato što tvoja "matematika" tako kaže.

Neka tvoja matematika onda jednostavno dokaže postojanje ili nepostojanje boga.

Eto izračunaj.

Ne možeš. Ali ja mogu znanstevnim činjenicama prikazati (ne dokazati) ili opovrgavati postojanje boga.

1+1 različito od 2

17 godina

“Kad biste imali 20 'uništivih' žarulja (koje se unište na određenoj visini), a zgrada ima 100 katova, kako biste odredili visinu na kojoj se žarulje uništavaju?”— Qualcomm, mjesto za inženjera

Poslao bi tehičara da to ispita {#}

Eto, pa se vi tehničari svađajte kako ćete to napraviti samo meni inžinjeru dostavite podatke do kraja dana {#}

clock2much
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jel ti shvacas razliku izmedju tvog odgovora i odgovora koji je ponudio forumas povise? ti slucajno mozes dokazati da je jedna teza od ostalih a on sigurno moze dokazati koja je to. tvoje slucajno dokazivanje dogodit ce se u 11% slucajeva a njegovo u 100% slucajeva. vidis li razliku u kvaliteti vasih odgovora? jel ti jasno da je njegov odgovor pravi odgovor na pitanje?

po tvojoj teoriji, da se vratimo na zarulje, mogao si to dokazati i sa 2 komada. odneses ih na 55. i 56. kat, ova na 55. radi a ova na 56. ne radi i ti si otkrio sistem? jel shvacas da je to jednak sistem igre na srecu?

a sto se tice kreativnosti, mislis da je vrana kreativnija od plavog kvadrata? jesi li ti izmislio tog lika? ako ja kao avatar stavim mona lisu hocu li biti najkreativniji forumas? mislis da je tvoj posao kreativan?

ja zivim od kreativnosti a plavi kvadrat sluzi iskljucivo za brzo pronalazenje posta.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Problem Žarulja:

RTFM

netko je žarulje proizveo i napisao tehničke specke i koriničke upute...Jednostavno bih pročitao iste i dobio odgovor.

To je prečest problem u ing. svijetu, ali i svakom drugom, ljudi ne čitaju i ne primjenjuju priložene specke i time rade velike i nepotrebne gubitke.

Da mi veli da nema uputa rekao bih da odbijam svaku odgovornost za korištenje proizvoda bez točnih specifikacija.

2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Damn, stay with me, nemoj se gubiti.

1. Pitao si me "KAKO SA JEDNIM VAGANJEM?!?!?"

2. Odgovorim ti kako, bar u teoriji, dakle MOGUĆE JE

3. Ne možeš dokazati da nije moguće

4. Odjednom mijenjaš temu na žarulje i katove

5 Šta je slijedeće? Kuhanje sarme ili slušanje o menstrualnim ciklusima tvoje žene (hope not, makar si već krenuo s tim).

PS - Za pronalaženje postova koristi CTRL+F

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2011 0:56 (Don Kihoty).
14 godina
neaktivan
guzzman kaže...

Problem Žarulja:

RTFM

netko je žarulje proizveo i napisao tehničke specke i koriničke upute...Jednostavno bih pročitao iste i dobio odgovor.

To je prečest problem u ing. svijetu, ali i svakom drugom, ljudi ne čitaju i ne primjenjuju priložene specke i time rade velike i nepotrebne gubitke.

Da mi veli da nema uputa rekao bih da odbijam svaku odgovornost za korištenje proizvoda bez točnih specifikacija.

a sta ako tvoja firma proizvodi zarulje i ti taj podatak trebas napisat na kutiju?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice