Vozači električnih automobila u Hrvatskoj mijenjaj

poruka: 9
|
čitano: 1.151
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Vozači električnih automobila u Hrvatskoj mijenjaj".
11 godina

Naravno da pristrani članak ističe prednosti za poslovanje koje donose punionice.

Međutim, ne spominje da su se vlasnici električnih vozila za...... ovaj ... zaribali pa moraju kupovati jeftinu, nekvalitetnu robu u Plodinama umjesto u Sparu (Tommyu, Mercatoru, Konzumu) u kojem su dotad kupovali.
Da gube 20-30 minuta na alternativne rute kako bi napunili vozilo.

Da ručaju u McD-u jer eto, njihova omiljena konoba nema punjač.

Još samo da predložite da tvrtke osiguraju punjače za svoje zaposlenike pa da vlasnici električnih vozila biraju slabije plaćene poslove, sve ne bi li imali gdje puniti svoja električna vozila.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2024 18:02 (SveZauzeto).

0 0 hvala 0
16 godina

Mislim da ne postoji lijep epitet kojim bi opisao tu skupinu ljudi.  Za bolje i nisu...

He who is brave is free.

0 0 hvala 0
8 godina
Re: Vozači električnih automobila u Hrvatskoj mije
Kupiš strujića jer ti obećavaju manju potrošnju, a onda tražiš javni punjač gdje je punjenje duplo skuplje nego doma po dnevnoj tarifi. Profit!!

0 0 hvala 0
5 godina

Ima li ista gluplje u zivotu za uraditi nego se prilagodjavati uredjajima???? Oni su tu da oni meni olaksaju zivotu a ne da mi daju jos jednu stvar za razmisljati i prilagodjavati se....

3 0 hvala 0
15 godina

Tko živi u kući 99% vremena ne razmišlja o bilo kakvim punionicama i ne zna što je to benzinska pumpa i trošak za gorivo.

Sjedi i vozi, pa napuniš doma jeftino kad se isprazni.

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
Ne vjerujem da netko ide u ducan radi punjaca. Eventualno ako su besplatni ali inace punis doma jeftino ili "besplatno" ako imas solare. Nemam EV i do prije godinu dana sam bil misljenja da je to bacanje novaca, ali u meduvremenu su auti poskupili a recimo Tesla u svoj cijenovnom razredu nema konkurencije ako usporedujemo sa autima na unutarnje sagorijevanje. Nema tog auta od 50k koji ima performanse, prtljazni prostor, mjesta u samom autu za sjediti i infotaiment priblizno dobar kao Tesla.
Nek netko please slozi recimo VW benzinac koji je dimenzijama slican Tesli Y, stavite panoramski krov, grijane ziceve, grijani volan, 360 kamera... Ne postoji, nema, ne mozete kupiti auto za 50k koji moze i ima sve kaj ima Tesla, takav ICE auto ne postoji.

50k za auto je bonkers (kaj je nist u Premium segmentu) ali ima dosta ljudi koji kupuju BMW, Mercedes koji su presli na Teslu i mozemo se kladiti da vecina od njih ostaje na Tesli do kraja zivota.

Najveci problem je kaj nemamo jeftine EV modele a to mozemo zahvaliti carinama i samim time je EV penetracija mala te ima malo punionica. Sa porastom vozila bude porasao i broj punionca. Trenutno vecina kupaca EVa ima doma punjac pa se niti ne opterecuju sa punjenjem u ducanu.
16 godina
SveZauzeto kaže...

Naravno da pristrani članak ističe prednosti za poslovanje koje donose punionice.

Međutim, ne spominje da su se vlasnici električnih vozila za...... ovaj ... zaribali pa moraju kupovati jeftinu, nekvalitetnu robu u Plodinama umjesto u Sparu (Tommyu, Mercatoru, Konzumu) u kojem su dotad kupovali.
Da gube 20-30 minuta na alternativne rute kako bi napunili vozilo.

Da ručaju u McD-u jer eto, njihova omiljena konoba nema punjač.

Još samo da predložite da tvrtke osiguraju punjače za svoje zaposlenike pa da vlasnici električnih vozila biraju slabije plaćene poslove, sve ne bi li imali gdje puniti svoja električna vozila.

Auto tankam dva puta mjesecno i nema boga da natocim auto te platim ispod 10 minuta, jedino ako je naplata vani gdi tankam prek kartice, ali do te benzinske moram doci te mi nije nikad pa ni onda usput! Optimisticno me tankanje kosta 15 minuta x2 na mjesec = 30 minuta mjesecno te dvanaest mjeseci na godinu ispada sest sati tankanja! Sest maderfriking sati izgubim na super brzo tankanje!

Da imam EV doma bi ga jednom tjedno spojil u struju i do jutra bi bil pun. Jedino punjenje van kuce bi imal po ljeti kad idem na more na putu tam i natrag (tankanje na more je isto uvijek goli k jer su guzve), to bi me kostalo nekih sat vremena na godinu. Znaci puno manje vremena bi provel na punjacu negdi vani nego kaj sad trosim sa autom kojeg tankam. Kad bi mi benzinska bila ispred nosa i usput i da tankam/platim unutar pet minuta kad nema guzve, opet ispada puta dva na mjesec i dvanaest mjeseci 120 minuta! Te price o tankanju i dramatiziranje o punionicama mogu biti problem samo ako zivis u stanu te moras punitu negdi vani.

Porastom broja EVa bude porasao broj punionica. Vani na zapadu svaka bolja firma ima besplatne punjace na poslu i u pravilu su te firme gdi su bolja primanja te vece place.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 10:22 (NEW_MAN).
16 godina
forumaš kaže...

Tko živi u kući 99% vremena ne razmišlja o bilo kakvim punionicama i ne zna što je to benzinska pumpa i trošak za gorivo.

Sjedi i vozi, pa napuniš doma jeftino kad se isprazni.

Tako je meni. Punim 1 ili 2 puta tjedno. Uselio sam se u novi stan krajem 8og mjeseca - racun za struju mi je cca 280 EUR i to ukljucuje grijanje (podno), hladanje, kuhanje i punjenje auta.

A jos nisam solare spojio.

Jedino je logistika teza kod duzih putovanja, ali posto to radim samo nekoliko puta godisnje to me ne smeta.

Svakome svoje. Meni EV odgovara jako.

15 godina

Zadnjih 6 mjeseci vozim EV Tesla M3 i u odnosu na prijašnju dizel Octaviu mogu reći da sam se preporodio.

Tko ima kuću i još solare ovo je win situacija (imam oboje). Manje sam potrošio u zadnjih 6 mjeseci na punjenje nego li na tankanje. Jednom tjedno ga ukopčam, na to potrošim 5 sekundi.

Išao do mora 4x ove godine i ukupno sam potrošio 2x 25 min na punjenje što je bilo da moram baš tada stati zbog punjenja.. sve ostalo je bilo ili apartman kada je auto sparkan, ili posjet centru gdje je free parking uz punjenje, ili smo stali jer su djeca morala pišati pa ga usput uštekam.

Ukupno gledano manje sam vremena trošio na punjenje nego li na tankanje.. a još i ušteda svaki mjesec 150€ :D

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice