..
No to nije razlog da se gazi tisuće i tisuće ljudi koji su dali svoje vrijeme i znanje besplatno. Doslovno imate besplatni OS, sa svime što trebate za osnovne radnje. Besplatni server OS koji pogoni cijeli svijet. Besplatni OS koji je omogućio Androidu da s iOS-om dijeli svijet mobilnih OS-eva. Besplatni OS koji pogoni sva superračunala na svijetu.
Ne razumijem, jesu li vrijednosti toliko iskrivljene da se ovako nešto ne može cijeniti?
-kakve veze s temom, ako je tema win-na-lin, konkoretnije zorin distra i destop-average-joe-juzer.. i besplatnost, superračunala-serveri itd..? možda desktop juzer treba cernov sudarač čestica ili seti program... ili želi tetris, face.. nešto što radi i prosječan tablet s androidom ili mobač.. kao i gaming dio pogotovo za kućne juzere, tj onu teoretsku potencijal grupu koja eto samo što nije prešla na lin i to zorin jer je downloadan x-puta.. onak.. tko ga je downloadao? sync? .. :) pazi, cifra podnaslova, 100.000 preuzimanja u samo dva dana.. .. ok, i sad ga od tog broja koristi koliko? +2 nova? jedan? :) ..
edit: .. ok, postoji i 'dublji' razlog zašto na ovakvim mediskim (97% promo-reklamama, nešto s razlogom-interesom, no kao prikriveno..) .. je klasični interes, tj baš zorin od svih bezbrojnih distri, .. pri čemu je to jedan od rijeđih primjera komercijale.. tj verzije koja ima cijenu.. dok se inače linux promovira kao free.. odnosno kako već u citatu spominješ blagodati-dobrobiti besplatnog osa.. osim što zorin to nije, tj ovisi.. može i ne mora biti.. a kad mediji nešto rade, obično to rade iz interesa.. dok ja ne vidim tih 100.000 .. netko vidi? jel barem jedan posto skočio udio linuxa ili zorin-distre? .. što tad znači 100.000 downloada.. može i milijarda.. i? .. onak, rado ću sam uzeti nešto što je meni dobro, korisno.. pogotovo mukte-free, a i platiti ako to želim-trebam kad već plaćam sve ostalo.. no kad me se uvjerava 'da kiša pada' dok mi istovremeno netko piša za vrat, nisam recimo oduševljen.. tj klasični cinik-skeptik uvjek vidim nešto drugo-treće u reklami, od onog što bi inače averagejoe trebao vidjeti i napraviti :)) ..

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS

. Nitko ne krivi linux, niti ima išta protiv njega, ja koristim meni jednostavniju stvar i neka svatko koristi šta može i šta hoće. Sam sam bio na Kali linuxu godinama i koristio ga za svakakve stvari, ali nisam ovo ispod napisano radio/pisao.
Ja sam osjetljiv na nekulturna ponašanja i nezdravu dinamiku diskusije i jbg, bit ću naporan kad vidim ovakva ponašanja. Nisam vidio/čitao da Windows/iOS juzeri baš ovako pišu. Moje šeranje mojeg iskustva sa windowsima i ne slaganje sa kolegom Ante nemože tehnički biti trolanje nego replika. Pustite druge da žive, ne preseravajte se vašim izborima, nikog ne boli ona stvar, poštujte izbore drugih ljudi, generalno je nekulturno i neodgojeno onako iznad razgovarati. Ko LGBT zajednica ste, želite da vas što više ljudi prihvati, forsirate svoj izbor, koga interesira ono što radite u svoja 4 zida i nebitni ste jer ste vi napravili najbolju stvar u životu i eto prešli na Linux i kako vama Linux odgovara, nikog to ne interesira. Imate 2.08% juzera od 1991'e, što ne znači da je Linux loš, samo kompliciraniji za većinu ljudi, a na te ljude se gleda kao da su tetkice. Čemu i zašto. Ljudi će uvijek izabrati jednostavnije/praktičnije, i netreba ih se etiketirati a pogotovo ne krenuti u krusadu ili križarski rat sa gore navedenim izjavama. Živi i pusti druge da žive. Hvala, đenja i prijatno.